Ailem beni önemsemiyor mu yoksa aza kanaat mı etmeliyim?

Yumusak huylu bi insana benziyosunuz ve maalesef bazi aileler boyle evlatlardan haz etmiyolar ne hikmetse!

Gunduz uyuyup gece calismayi denediniz mi,gece en olmadi mutfak musaittir.

Kütüphane herkes çalışamaz , neden konu sahibinin üstüne gidiliyor ?
Her kütüphane 4 4lük değil şehir merkezinde değil , üstelik acikabilir , kitaplarını taşıyamaz . Bazı kütüphanelerde ses oluyor bundan rahatsız olabilir . Herkesi kendi koşulunuza göre degerlendirmeyin.
Konu sahibi sen haklısın . Ailen vermesi gereken değeri vermiyor . Sen biraz sert çık zorla ayarla kendine birşeyler .

Kütüphaneye gidin
daha rahat çalışırsiniz
kendinizi önce siz düşünün ki başkaları da sizi düşünsün

Maddi durumumuz iyi demişsiniz, bence bir özel yurda yerleşin. Kendi ayrı odam olduğu halde en verimli yurtta ders çalışabiliyordum ben :kahve:
Edit: Tabii uygun etüt salonu, çalışma odası vs. bulunan yurtlar yada tek kişilik odalar...

Üniversite sınavlarına çalışırken bu kadar ağır olmasa da bizimkiler de buna benzer davranışlar sergiliyordu farkında olmadan. Hatta annem bir gün trajikomik bir cümle sarf etti hala aklımıza geldikçe güleriz 'Bulaşık mı önemli ders mi' :D
Sürekli yanıma gelip konuşmaya çalışırlardı can sıkıntısından. Ben de çözümü yazın geceleri balkonda çalışmakta buldum hem gündüz sıcağı olmuyordu hem de gece herkes uykuda olduğundan çok sessiz ortam oluyordu. Sabaha kadar çalışıp öğlene kadar uyuyordum. Öğlenden de akşama kadar dershane akşamdan geceye kadar annemlere vakit ayırıyordum kimse şikayet etmeden olay çözülmüş oluyordu. Yapabilirseniz gece çalışın ya da büyük bir şehirdeyseniz çok sessiz güzel kitap-kafeler var bazı büyük kitapçılar da var oturup çalışabileceğiniz halk kütüphaneleri ya da üniversite yakınsa evinize üniversite kütüphanelerini düşünebilirsiniz. Eğer hiçbir yol bulamazsanız kulak tıkacı alın bir çift seslenildiğinde duymamış olursunuz oda arkadaşım koridordaki sesten rahatsız olduğunda böyle bir yöntemle çalışırdı.

Bir suru oneri gelmis
Evlenmeyi bile dusunuyorum diye cevap vermissiniz
Sanirim siz icten ice evlenmek istiyorsunuz :kahve:
Aday var mi bari :KK51:

Ne yazık ki bazı aileler böyle, sanki çocuklar zorla gelip hayatlarına girmiş gibi davranıyorlar. Basamakları yavaş yavaş çıkmaya çalış, hemen hedefindeki yeri kazanmaya çalışmaktansa önce yapabildiğin kadarıyla bir yere yerleşmeye çalış ki, işin ve evin olsun, sonra kendi evinde istediğin gibi hayalindeki yer için çalış. İnsan ne yazık ki ailesini seçemiyor. Ne kadar boğucu bir durumda olduğunu yaşamayan anlamaz.

Bu durumu ne kadar iyi anladığımı tahmin edemezsin konu sahibi.
Bazen çirkef ya da başına buyruk olmak gerek. Çirkefleşip hakkını alacaksın ya da çıkıp gideceksin çözümü dışarda arayacaksın.
Ben akşamları kpss kursuna gidiyordum gündüzleri çalışıyordum. Bütün masraflarımı kendim karşıladım o dönem, sonunda da atandım. Hazırlık sürecinde sürekli dışarda olduğum için güzel bir arkadaş çevrem oldu Arada boşluklar bulduğumda o çevreyle çok da güzel vakit geçirdim. Hala özlediğim bir dönemdir.
Eve dönüşüm akşam 9-10 du. Dinlenip Bi iki saat ders çalışmam 12yi buluyordu herkes uyumuş oluyordu zaten.
Evlenmek kolaya kaçmak gibi görünse de sonrası çok daha zor.

Evlenmeyi düşüneceğine bir işe part time girip kendi tek göz bile olsa evini tut oku.
Ailen izin vermiyorsa o zaman bana yer ayarlayın de 3 hafta zaman ver gideceğim yoksa de

evden sabah çıkın kütüphaneye gidin akşamda dönün o zaman kimsenin ne dediğini düşünmezsiniz içiniz rahat bir şekilde istediğinizi yaparsınız

24 yasinda koca kadinsin, kimse bize de al cocugum bu masa senin su kose senin demedi. Git caninin istedigini al, evin en musait yerine de kiy,calisma alanini kendin olustur.ayrica duzenli olarak her gun belli bir saatte cik kutuphaneye git. Anneanne pesinden gelecek degil ya? Sen pasif kalma

Back
X