Ailem beni öyle üzdü ki :(

Miras bırakmama diye birşey olmaz üzülmeyin payını çatır çatır alırsınız. Babanızın hayatına kastetmediginiz sürece mirasın men hakkı da bulunmuyor. Saklı pay hakkınız dahi bulunmaktadır.
Adınız ve babanız terbiyesiz insanlar da siz neden paranızı ailenize gonderiyorsunuz. Yarın öbür gün evlenseniz bunlar size yardım etmezler biriktirin paranızı.

İyi etmişsiniz ,hatta hiç üzülmeyin
Resmen kendi lüksleri için sizi dara sokmaya hakları yok.
Madem abinize veriyor arabayı ,direk tamamını ondan istesin sizene.
HANİ zor durumda olur boynunuzun borcudur bakmak, eE? ama gayet durumları yerinde kendimi koydum yerinize de üzülürdüm tabiki ama tek diyeceğim banane olurdu.NET!!

Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?
Bende henüz çalışmayan bir öğretmen olarak zaten ne kadar maaş alıyoruz ki bu maaşla greksiz bir kredi odiceksin de yola para vericek son Kira fatura mutfak vs sana ne kalicak. Evlerinden birini satsin. Bencillik bu. Q

Tabiki üzen tarafı aileden böyle bişey görmek yoksa tabiki söylenecek şeyler basit
Asla çekme kredi
Asla kemdini ezdirme
Mesleğin var maaşın var kendi ayakların üzerinde durursun onlara ihtiyacın yok vs vs.
Ama bi baba kız çocuğu için çok başkadır özeldir. Bunu yaşatmadığı için çok üzüldüm. Annenizle aranız nasıl onunla paylaşsanız yakın başka biri

Ben de çok üzgünüm inanın. Benim kahramanım diyebileceğim bir babam olmadı. Hep bencildi hep. Ve ben hep iyi niyetli olduğumdan abimin ailemize yaşattığı zorlukların bir tanesini bile yaşatmadığımdan "olması gereken"dim. Yani standartların dışına çıkmaya söz gelimi beni kızdırdıklarında öfkemi göstermeye bile çoğu zaman şaşırırlardı, "çok öfkelisin" diye hemen etiketi yapıştırırlardı. Ki ne kadar sakin bir insanımdır ben. Beni bugünlere getirdiler ancak ben kendi kararlarımla çabalarımla geldim biraz da. O yüzden kredi çekmeyi filan asla düşünmüyorum bu konuda. Şayet beni hayırsız evlat yapıcaklarsa da yapsınlar. Beni tanımadıkları o kadar aşikar ki zaten. Mirası dert etmedim de, mirası dert edindim konumuna düşmek beni çok yaraladı. Annem çok şükür ki var iyi ki var. Onunla aramız iyi fakat ev hanımı olduğundan arada kalıyor çoğu kadın gibi. "Sen ne düşünürsün hanım?" Diye soracak bir baba değil benimkisi

Destekleriniz için öyle minnettarım ki size :) Tanımadığım halde sizleri cümlelerinizle kalbimi ferahlattınız güç kattınız bana. Allah razı olsun hepinizden

Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?

Nasil miras kaçırırsa kacirsin fark etmez. Mutlaka dava acar hakkini alirsin.

Birak kendine abini babani yuk etme. Yolunda yalniz yuru. Kimseden kimseye fayda yok bari zarar olmasin.

kız erkek diye evlat ayrımı yapar gibi... hiç taviz verme miras bırakmazsa da bırakmasın boşver senin garanti maaşın var nasıl olsa

Back
X