ailem beni sözlüme ve ailesine karşı dolduruyor mu yoksa haklılar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
sevgilimle uzun yıllar çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken, sevgilim kendi bekar evindeki eşyaları getirmekten bahsetmişti. böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum

Son düzenleme:
Ailen senı durduk yere doldurmuyordur.
Gördükleri birşeyler vardır .

He bende şundan yanayım .

Eşya benım için önemlı değil .
Biz eşimle herkes 4 yıllık evlılıkten sonra aldık . İlk eşyaalrımız hep 2. eldi . Hiçbirşeyimiz eksilmedi .
Elhamdüllillah ..

Çok takılma canım eşya nedir ki zamanla eskir önemli olan sana değer vermesi su akar yolunu bulur şimdiden strese girme hepsi hallolur ani yaşayın güzel günler tatlı telaslar hayırlı olsun canım

aileler biseyleri seziyorlarsa genelde hakli cikiyorlar, bunu basta belirtmek gerek. belkide isteme doneminde filan gelip gittiklerinde biraz pintilik yaptilar ki ailen boyle dusunuyor? ama bahsettikleri konularin cogu sanki maddi konular, bu dogru degil. sozlunun karakteri konusunda ne soyluyor ailen? o konuda suphelerin var mi? nerde yasayacaginiz, evi barki dugunu vs konustun mu sozlunle, ne dusunuyor, neyi nasil yapmayi planliyosunuz?

4 yıl sevgilimle çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken sevgilim kendi bekar evindeki koltukları ve bazı eşyaları getirmekten bahsetmişti bende çok kızınca tamam ben sadece bir fikir söyledim olacak diye bir şey yok demişti ve konu kapanmıştı böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum
Öncelikle ortada fol yok yumurta yok, kendinizi doldurmayın.
Evlenecekseniz de kendi yağınızda kavrulun, ailesi size ev eşyası almak zorunda değil. Maddi durumu iyi olmayan insanlara birikim yapsalardı diye kızmak bana acımasızlık gibi geliyor. Kendini zorlaması gereken kişiler nişanlınızın ailesi değil siz ve nişanlınızsınız.
Ayrıca bekar evinden eşya getirse ne olacak? Ben oturma odamı bekar evimden getirdim evlenirken, 9 yıldır da kullanıyorum evimde. Maddi sıkıntımız olmamasına rağmen kullandık, bir yerimiz eksilmedi.
Geçinmeye gönlünüz varsa biraz kanaatkar olmanız lazım.

Ailen gercekten bşyler seziyor olabilir . Açık açık sor neden istemiyorsunuz diye sonra da sözlünle Konuş neden ucuza kaçmak istiyorsun diye .

Evlenecekseniz de kendi yağınızda kavrulun, ailesi size ev eşyası almak zorunda değil. Maddi durumu iyi olmayan insanlara birikim yapsalardı diye kızmak bana acımasızlık gibi geliyor. Kendini zorlaması gereken kişiler nişanlınızın ailesi değil siz ve nişanlınızsınız.
Ayrıca bekar evinden eşya getirse ne olacak? Ben oturma odamı bekar evimden getirdim evlenirken, 9 yıldır da kullanıyorum evimde. Maddi sıkıntımız olmamasına rağmen kullandık, bir yerimiz eksilmedi.
ailem onların bize en iyisini yapmaya ve almaya çalışmalarını verdikleri değer olarak görüyor yani o kadar ucuza gidersen değer de göremezsin gibi laflar ediyolar bende bu değer eşyayla mı olacak diyorum sen anlamazsın biz kötü birşey demiyoruz ama ne kadar emek harcarlarsa o kadat onların gözünde önemlisin diyolar

+10000

ailem onların bize en iyisini yapmaya ve almaya çalışmalarını verdikleri değer olarak görüyor yani o kadar ucuza gidersen değer de göremezsin gibi laflar ediyolar bende bu değer eşyayla mı olacak diyorum sen anlamazsın biz kötü birşey demiyoruz ama ne kadar eöek harcarlarsa o kadat onların gözünde önemlisin diyolar

mal mısınız ucuza gidiyorsunuz?
değeriniz maddiyatla mı biçiliyor?
vay halinize...

4 yıl sevgilimle çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken sevgilim kendi bekar evindeki koltukları ve bazı eşyaları getirmekten bahsetmişti bende çok kızınca tamam ben sadece bir fikir söyledim olacak diye bir şey yok demişti ve konu kapanmıştı böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum

Eşya filan önemli değil sözlünün önceliği sensen hiçbir şey önemli değil bence. Benim ailem de eşimi istemedi ailesinden dolayı. Hiç rahat vermezler sana filan dediler ben bunları bilerek evlendim. Ha evet her sene bi olay çıkarırlar bizi boşanma seviyesine bile getirdiler geçen sene. Daha doğrusu beni getirdiler o seviyeye eşim beni bırakmadı yanımda olduğunu da gösterdi. Biz ikimiz çok iyi anlaşıyoruz, mutluyuz. Bana ne kadar değer verdiğini, beni ne kadar sevdiğini görüyorum. Biz sadece memlekete gelince sıkıntı yaşıyoruz.
Bak eğer eminsen sözlünden ailenin onu istemediğini söyleme sakın. Ben söyledim çok pişmanım şimdi özellikle anneme karşı çok soğuk eşim :(

Bazen hayat şartları izin vermez bi kuruş bile koyamayabilir insan
Daha yüz yüze gelinmemiş birşey konuşulmamış varsayım bu daha
Karşılıklı tanıştıktan sonra az çok fikir beyan edebilir tanımadan değil
Ama ailenizin sözlerini yabana atmayın sizin görmediğinizi görür onlar bazen

Bu konularda aileler duruma fazla mantıksal bakıyorlar. Evlatları olduğunuz için en iyi şartlarda yaşamanızı istiyorlar, bu gayet normal. Ama bazen öyle bir seviyeye geliyorlar ki, kafanıza bu tür şeyleri empoze edip, sizi karşı taraftan soğutma evresine bile getirebiliyorlar. Bu nedenle eğer sevgiden yana hiç sıkıntı yoksa ve evlenince yapabileceğinizi düşünüyorsanız ailenize çok takılmayın ve ikna etmeye bakın derim.

ailemin demek istediği o değilmiş aslında emek ve sarf edilen çaba diyelim

alacak güçleri var da ucuza kaçıyorlarsa evet değer vermiyorlar denilebilir ama maddi güçleri olmadığı için eksik bırakmak yerine ucuzunu almayı seçiyorlarsa bu değer vermiyorlar dedirtemez... peki adetlere göre kız tarafına düşen çeyizi sizinkiler en kalitelisinden dört dörtlük yapabilecek mi ...

Ailen senı durduk yere doldurmuyordur.
Gördükleri birşeyler vardır .

He bende şundan yanayım .

Eşya benım için önemlı değil .
Biz eşimle herkes 4 yıllık evlılıkten sonra aldık . İlk eşyaalrımız hep 2. eldi . Hiçbirşeyimiz eksilmedi .
Elhamdüllillah ..

eşya, altın meselesini sarf edilen emek ve çaba olarak görüyorlar

bizim d
alacak güçleri var da ucuza kaçıyorlarsa evet değer vermiyorlar denilebilir ama maddi güçleri olmadığı için eksik bırakmak yerine ucuzunu almayı seçiyorlarsa bu değer vermiyorlar dedirtemez... peki adetlere göre kız tarafına düşen çeyizi sizinkiler en kalitelisinden dört dörtlük yapabilecek mi ...
bizim durumumuz iyi zaten bu yüzden sorun ediyolar ben böyle iyi şartlarda yaşamışken bir anda bu duruma düşmemi sindiremiyorlar sanırım şuanda bende çalışmıyorum işe girdiğimde bende sorun etmeyeceğim iki maaş bize yetecektir

bizim d

bizim durumumuz iyi zaten bu yüzden sorun ediyolar ben böyle iyi şartlarda yaşamışken bir anda bu duruma düşmemi sindiremiyorlar sanırım şuanda bende çalışmıyorum işe girdiğimde bende sorun etmeyeceğim iki maaş bize yetecektir

sizin durum iyise durum değişir... Allah kimseyi gördüğünden etmesin diye boşa dememişler... ailende onun endişesini taşıyor olabilir... ama malesef insanlarıda bütçelerini aşmaya zorlayamazsınız varsa vardır yoksa yoktur... iş size düşüyor sizde aileniz gibi değer versinler borç harç bir şekilde alsınlar diyorsanız olmaz o iş .... hadi diyelim zorlayıp yaptılar sonrasında burnunuzdan getirmeyide bilirler ... ona göre düşün taşın derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X