ailem beni sözlüme ve ailesine karşı dolduruyor mu yoksa haklılar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hazırda eşya varsa neden o kullanılmıyor da illa yeni alınıyor, ben de bunu anlamıyorum. bozuk olur, kırık olur, aşırı eski olur ama bunun haricinde yeni evleniyorum şımarıklığından başka bişey değil. imkanları yoksa kimse de henüz ortada olmayan bi evlilik kimse para biriktirmez. yeni eşyaya çok meraklı iseniz siz ve aileniz biriktirmeliydiniz.

ha benlki aile de eş adayı da cimri. ama ben bu konuda bi işaret göremedim.

Siz bu durumu kabulleniyorsanız ailenize söz düşmüyor.
Tabi sonradan bunu sorun etmeyecekseniz.
Bir kaç yıl sonra adama, bana şunu yapmadın, bunu yapmadın diye dırdırlanacaksanız baştan kabul etmeyin.
Her aile kızının evlenirken güzel bir eve yerleşmesini ister ama maalesef herkesin maddi durumu da farklı.
Ailenizi ikna etmek size düşüyor.
Siz ne kadar sağlam durursanız onlar da bu fikirlerinden vazgeçerler.

Bir de " tek oğulları var" tabiri bana çok garip geliyor.Adamin 3 kızı 1 oğlu oluyor....hepsini okutup meslek sahibi yapıyor ...ama karşıdan bakana göre "tek oğlu var para biriktirseydi":KK64:

Biz hala eşimin öğrenci evinden kalma buzdolabını kullanıyoruz. Bulaşık ve çamaşır makinası da vardı, zamanla bozulunca yenilerini aldık. Çalışan makinalar varken, yenisini almak gereksiz geldi. Bunlar koltuk olsaydı bir düşünebilirdim ama. Dekorla ilgili eşyaların insanın zevkine uyması da önemli sonuçta. Hoşunuza gitmiyorsa, kullanmak zorunda değilsiniz, fikir belirtebilirsiniz. Sözlünüz de fikrini belirtmiş. Önemli olan sizin fikirlerinize de önem vermesi. Bunda sinir olacak bir durum yok bana göre. Ailenizin öne sürdüğü tek neden buysa, çok da kafanıza takmayın. Neticede eşyayla da mutluluk olmuyor. Ayrıca eşyalarınız alınırken elbet sizin de fikriniz sorulacaktır. Bizzat kullanacağınız eşyaları sizden habersiz kafalarına göre alacak halleri yok.

İnsanların maddi durumu yoksa siz evleneceksiniz diye kendilerini mi zorlasınlar? Bu nasıl bir bencilliktir ya. Madem evleniyosun kendi eşyanı kendin al kimse bişey yapmak zorunda değil. Ayrıca durumları yoktur birikim yapmamışlardır, böyle bir dertleri yoktur size ne yahu?

4 yıl sevgilimle çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken sevgilim kendi bekar evindeki koltukları ve bazı eşyaları getirmekten bahsetmişti bende çok kızınca tamam ben sadece bir fikir söyledim olacak diye bir şey yok demişti ve konu kapanmıştı böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum

Eğitim ve kültür farkından dolayı söylediklerini bilemem tabi ama maddi anlamda söyledikleri bana kötü niyetli gelmedi.
Her aile kızının en iyisini hakettiğini düşünür ve en güzeli olsun ister. Size ikinci el veya sırf ucuz diye seçilen eşyaları reva görmüyor olabilirler. Ben olsam ben de çocuğuma aynı tepkiyi verirdim.
Ailesi evlendirecek bir oğlu olduğunu düşünüp ona göre geleceğe yatırım yapmalıydı.
Babam ben evlenene kadar çalıştı daha kızımı evlendireceğim diye. Ne zamanki ben evlendim layıkıyla düğünümü yaptı emekliliğine ayrıldı. Anne baba bilinci bunu gerektirir bence.

ailem onların bize en iyisini yapmaya ve almaya çalışmalarını verdikleri değer olarak görüyor yani o kadar ucuza gidersen değer de göremezsin gibi laflar ediyolar bende bu değer eşyayla mı olacak diyorum sen anlamazsın biz kötü birşey demiyoruz ama ne kadar emek harcarlarsa o kadat onların gözünde önemlisin diyolar
Ya ya tabi kesin sen 100.000 TL harcatsan eşine ve ailesine senden kıymetlisi olmaz ailen gerçekten çok sığ düşünceli benim bildiğim insanlar insan oldukları için değer görür esyayla değerini mi belirliyor ailen hayatımda bu kadar saçma birşey görmedim. Yazık..

Hanımlar;
"
köyündenmiş ama merkezde oturuyorlar oranın insanları nasıl olur? Babamın takıntısı var çünkü her yerin insanına verilmez diye..

22 Ağustos 2017
"

Diye sormuş. Var mı bilen, tanıyan?
Cimriler mi, eşyayı altını kim yapar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hanımlar;

köyündenmiş ama merkezde oturuyorlar oranın insanları nasıl olur? Babamın takıntısı var çünkü her yerin insanına verilmez diye..

22 Ağustos 2017
"

Diye sormuş. Var mı bilen, tanıyan?
Cimriler mi, eşyayı altını kim yapar?
Bunları konu sahibi mi yazmış gerçekten?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ondan vazgeçemeyeceğim galiba. Düşünün ki 3 yıllık bir ilişki ama bir kere bile ayrılmadık ne zaman bir sorun olsa aynı gün içinde hallettik ve hiç eski konuları açmadık yani biz bu kadar anlaşırken neden ayrılayım? Şuan toz pembe düşünüyorum belki ama ben fazla kazanıyosam nolmuş yani kazanayım ortak bütçemiz ortak hesabımız olur benim param olmaz bizim paramız olur. Ayrıca lise mezunu olması da beni ilgilendirmiyor ne üniversite mezunları gördüm cahil görgüsüz.. Ama benim sevgilim nerde nasıl davranması gerektiğini biliyo. Ailesi böyle değil ama Ailesiyle de aynı şehirde yaşamayacağız o yüzden vazgeçmeyeceğim aşkımdan
Hani sizin paranız, sizin yuvanızdı.
Ne oldu da eşya derdine düştünüz?

Çalışan insanlarsınız, beraber alın, yapın.

Sanırım aileniz dolduruyor sizi.

Ben ailemin de eşimin ailesinin durumu da çok iyiydi ama biz evlenirken onun bekar evindeki koltuklarını kullandık. 1 sene sonra evimizi alıp içini istediğimiz gibi dayayıp döşedik. Derdimiz önce ev almaktı. Ailem de ben seviyorum diye seslerini çıkarmadı, şimdi damatları benden kıymetli :-)

Amin
Kızcağız aşık ama sevgilisinin ailesini hor görüyor cahil oldukları için.

Ailesinden çok etkileniyor.

Delikanlıya yazık olacak gibi.
Kesinlikle aile çok etkili belki o şekilde konuşması lar konu sahibi de yalnış düşüncelere kapilmayacak ne denilebilir ki insanları insandan üstün tutan şeyin ahlak saygı hoşgörü olduğunu bilemeyecek bazı insanlar.

İşte böyle tabiri caizse kurban pazarında inek satar gibi satacak bazıları kızlarını mal ve para uğruna. Aslında konu da geçen adam ve ailesinin durumu gerçekten iyi insanlar olsalardı kızın ailesinin gözü eğitimi memleketi vs asla görmezdi.

Kesinlikle aile çok etkili belki o şekilde konuşması lar konu sahibi de yalnış düşüncelere kapilmayacak ne denilebilir ki insanları insandan üstün tutan şeyin ahlak saygı hoşgörü olduğunu bilemeyecek bazı insanlar.

İşte böyle tabiri caizse kurban pazarında inek satar gibi satacak bazıları kızlarını mal ve para uğruna. Aslında konu da geçen adam ve ailesinin durumu gerçekten iyi insanlar olsalardı kızın ailesinin gözü eğitimi memleketi vs asla görmezdi.
Kesinlikle.
Kardeşiyle ilgili açtığı konu, üniversite mezunu ailesinin ilkokul mezunu dünür istememesi vs hep görgüdenmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X