ailem beni sözlüme ve ailesine karşı dolduruyor mu yoksa haklılar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla benim eşimde tek oğlan. Ailesi bize hiç birşey yapmadı, aksine biz onlara yaptık. Çünkü yapacak paraları yok. Olmayan parayı niye kullanmıyorlar diye kafama takamam. Hoş olsa da bana harcamak zorundalar mı? Evlilik kararını veren iki yetişkin birey evliliğin sorumluluğunuda alabilmeli. O kadar saçma ki bu durum. Bilmem kaç yaşına gelmiş hayatımda en fazla 1 yıldır tanıdığım bir kızcağız sırf oğlumla evlenecek diye onu isterim bunu beklerim diye karşıma gelse bende çok şey isterim tabii ama hayat işte güler geçerim. Ciddiye bile alamam.

4 yıl sevgilimle çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken sevgilim kendi bekar evindeki koltukları ve bazı eşyaları getirmekten bahsetmişti bende çok kızınca tamam ben sadece bir fikir söyledim olacak diye bir şey yok demişti ve konu kapanmıştı böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum

Maalesef bazı insanlar varsa bile yok gibi davranabiliyor. Bunu bizzat yaşadığım için ailenin sezdiği bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Gerçekten durumları yoksa makul bir şekilde orta yol bulunur. Ama var da yok gibi mi davranıyorlar ya da kendilerini zora mı sokmak iatemiyorlar bunu ancak siz bilebilirsiniz. Ailenle konuş ,aileni karşına alma onların desteği önemli. Sizin maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama sizinki daha iyiyse size güveniyor olabilirler gibi bir ihtimal de geldi aklıma.

Kültür çok önemli bence, kültür farklılığı ne kadar büyükse anlaşmakta o kadar zor oluyor.
Ayrıca rahat yaşamış bir insansan iyi düşün taşın hayat planlandığı gibi gitmiyor.

Görgü anlayışları karşıda ki insanı eziklemek yermek galiba. Herkesin görgü anlayışı bir olmuyor maalesef.
Şunu anladım ki gelin kv olmak maddiyata, diplomaya bakmıyor.

İki kuzenim kalburüstü ailelere gelin oldular, aynı kv elti görümce sorunlarını yaşadılar, yaşıyorlar.

Evlenince herkese bir haller oluyor.

Kesinlikle aile çok etkili belki o şekilde konuşması lar konu sahibi de yalnış düşüncelere kapilmayacak ne denilebilir ki insanları insandan üstün tutan şeyin ahlak saygı hoşgörü olduğunu bilemeyecek bazı insanlar.

İşte böyle tabiri caizse kurban pazarında inek satar gibi satacak bazıları kızlarını mal ve para uğruna. Aslında konu da geçen adam ve ailesinin durumu gerçekten iyi insanlar olsalardı kızın ailesinin gözü eğitimi memleketi vs asla görmezdi.
Damat ailesinin iyi insanlar olduklarını nerden anladınız da hemen kız tarafını yerdiniz? Olumsuz fikirlerinin tek sebebinin maddiyat olduğuna nerden kanaat getirdiniz? Bıktık şu ülkede mağdur edebiyatından yetti gari. Belki düğünü ucuza getirmeye çalışıyorlar, varken YÖK gibi davranıyorlar... kaç konuda görmedik mi adetlerini ben evlenirken yapmadılar yazanı??? Hafife alınmak üzücü yani ne derseniz deyin.

Lütfen eşyaların altınların kölesi olmayın değerinizi de bir koltuk takımı ile ölçtürmeyin
Bunun dışında ailenin haklı geçerli başka sebebi varsa eyvallah

durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum

Bir oğulları olunca ne oluyormuş acaba? Allah Allah beklentiye gel, senin anan baban ne yapacaklar? Onlara olan beklentilerin annenler in de var mı??

Koskoca insanlar olmuşsunuz, çalışın kendi paranızı kazanın, biriktirin, öyle evlenin. Ailelerden bir şey beklemeyin. O devir kapandı artık. Ayrıca insanlar neden senin için kendilerini zorlasın ki? Hele ki senin onlar kendilerini zorlamasın diye uğraşman gerekiyorken. Bir de demişsin yok erkek arkadaşıma kızdım, yok bekar evi koltuklarını getirmek istedi bilmem ne. Eğer çok kötü durumda değilse kullanılabilir gayet. Gücün yetmiyorsa zorlamanın borç altına girmenin anlamı yok bence.

Canım bir seneyi geçti nişanlanalı bir iğne görmedim onlardan maddiyatta ne benim ne ailemin gözü yoktu istedim ki durumları olmasın ama değer versinler o da olmadı şimdi ayrılıyorum. Diyeceğim herşey para pul değil sana davranışları nasıl sözlün nasıl sana değer versinler gerisi olur bir şekilde..

ailem onların bize en iyisini yapmaya ve almaya çalışmalarını verdikleri değer olarak görüyor yani o kadar ucuza gidersen değer de göremezsin gibi laflar ediyolar bende bu değer eşyayla mı olacak diyorum sen anlamazsın biz kötü birşey demiyoruz ama ne kadar emek harcarlarsa o kadat onların gözünde önemlisin diyolar
yuzde 500 katılıyorum. cem yilmaza diyorlar neden gösterilerin pahali..ucuz olsa insanlar gulmez sirf verdikleri paranin hatrina gulen var demisti. bende esim babasiz parasi yok vs diye ne maddiyat bekledim ne yordum onlari..gitmek gelmek zor oluyor diye alisverislere bile yormadim. ama ucuz oluyorsun. yoldan bulunmuş gibi. gercekten degerin kiymetin olmuyor ve ailekerin dedikleri hakki cikiyir. deger veren zaten kiz kabul etmese bile en iyisini yapmaya calisiyor. illa maddiyat degil cabadan da anlasiliyor

4 yıl sevgilimle çıktıktan sonra ailemi sözlenmeye zar zor ikna ettim kendilerince haklılardı çünkü maddi durumları, eğitim seviyesi, başka şehirden olup kültür farkının olması gibi bir çok neden vardı, ama ben sevgilimle bu kadar zamandır sorun yaşamadım ve onu çok seviyorum. şimdiyse sorun ev, eşya, altın meselesine döndü ailem sana gereken değeri vermeyecekler herşeyin ucuzunu alacaklar belki de hiç yapmayacaklar diyolar gerçekten de sevgiliyken sevgilim kendi bekar evindeki koltukları ve bazı eşyaları getirmekten bahsetmişti bende çok kızınca tamam ben sadece bir fikir söyledim olacak diye bir şey yok demişti ve konu kapanmıştı böyle şeyler benim de sinirimi bozuyor durumları iyi olmasa da kendilerini zorlamalarını iyisini yapmaya çalışmalarını bekliyorum daha ortada birşey yok ama aileme ve bana böyle bir izlenim verdiler ailemde sürekli söyledikçe çok strese giriyorum bazen bu olaydan soğuyor gibi oluyorum birde bi tane oğulları var şimdiye kadar düşünüp birikim yapsalardı diyorum tamam ben bunları bilerek istedim ama ailem de beni huzursuz ediyor napıcam bilmiyorum
en son satırda birikim yapsalardı demişsiniz
sevgilinizden bahsettiniz dimi..
çalışıp birikim yapmış ise eşyaların bir kısmını taksitle
diger gerekli şeyleri birikimle alabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X