Ailem boşuna mı icerliyor yoksa haklılar mı ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.213
7.021
398
Kardeşim evlilik arefesinde kendisi doğu görevindeydi tayini batıya ciktı tercihlerinde nişanlısı ben ailemin oldugu sehirden ayrilamam(kız da memur onun da tayin olayları var) sen benim yasadigim sehre gel demis.Annemler ise ayni sehir olmasa bile yakin sehir olsun 2 evladimiz var senede bir degil 2 3 ayda bir görürüz istemindeydiler.Tercihinde ilk sıraya nisanlisinin yasadigi sehri yazdi sansına cıktı da.Ben fikrim sorulursa söylüyorum sorulmazsa yorum yapmiyorum neticede ben yasamayacagım onlar gecinecek,evlenecek hep geri planda durdum ve duracağım.
Kardesimin nisanlisinin ailesi demis ki akrabamiz burada ev satiyor siz düğünden sonra o evi alın bizim elimizin altında olun..kardesim de kabul etmis ev sonucta alabilirsek alalim yatirimdır tayinimiz cikinca da kiraya veririz diye.Ailem ise sanki oglumuz bizden uzaklasti gibi düsünüyor bir adet gelenek görenek söz konusu oldugunda hep kıza göre hareket ediyormus, kiz tarafindan biri ailemin fikri sorunca kardesim hemen ailem adina konusup onlari susturuyormus bizimkileri buna biraz gönülleri kırılmıs.Bayramda koc ve altin adeti varmis mesela ailem ise emekli maasiyla gecinen insanlar yapamayiz tarzi konusunca aileme surat yapmış kardesim ben yaparim sizlik bir sey yok demis biraz sert bir tavırla.
Kızla hic bir sorunlari yok kiskanclik ya da yönetme gibi kendi kızları gibi görüyorlar kendi ailem oldugu icin demiyorum gercekten zararlari dokunmaz.Ama kardesimin bu derece o tarafa tolerans göstermesine de bozuluyorlar sen konussan da biraz ev alma konusunda vazgecirsen ev alacaksa memleketten alsın yine kiraya versinler neden oradan aliyorlar vs vs ben ise hic ama hic karismak isin sonunda kötü olan ben olmak istemiyorum ailem biraz fazla mi icerliyor acaba ?

Bence evet fazla içerliyorlar. Her iki taraf da kendi memleketimizden ev alın diyor. Ben eşimin memleketinden ev istemem çünki mantıklı yatırım değil. Yaşamaya gelince eşim de ben de hiç çekemeyiz böyle sitemleri, nerde kendimizi daha iyi hissedersek orda da yaşarız. Kardeşiniz de o memlekette daha mutlu olacaksa gitsin, büyük adam kendi kararını versin. Koçu da zaten kendi düğünü kendi yapmalı, Anne babaya ters davranması mantıksız. Siz karışmamakla en mantıklı olanı yapıyorsunuz

Kardeşiniz koç ve altın olayında epey saçmalamış ya. Öyle koçlu altınlı adetleri çok önemseyen gelin olmak istiyorduysak kaynanamızın evine kadar temizleyip müthiş geleneksel gelinler olmamız lazım. :KK53: Sizin gelininizde öyle bir durum yok, e o zaman imkanı olmayan aileye koç altın denmez.

orada aldıkları evde oturacaklar diye anladım ben?

oturmayacakları bir evse mantıklı olan prim yapması kolay, kiray vermesi kolay (ya da ihtimalleri daha yüksek) olan yerde almaları + kiracıyı hemen sokacak bir ev mi alacaklar yoksa tamir boya şu bu isteyecek mi? böyle şeylere koşturacak mı sizin aileniz mesela?

yok oturacakları evse neden başka yerden alsınlar. (bu arada ben olsam oturacağım evi alırım madem evleniyorum). yeni evliyken kiraya vermek için ev almam açıkçası kendime alırım asıl. keyfime göre dizerim, keyfime göre çocuk odası yaparım ev sahibi stresi yaşamam vs.

altın koç vs vs için.valla böyle şeyleri ağzıyla isteyen gelin varsa o gelin zaten her türlü zeytinyağı gibi üste çıkar, her türlü siz kötü olursunuz.

kardeşiniz böyle bir kızla evlenmeyi seçmişse, bazı şeyleri nişanlanana fark edemediyse bile şimdi "kızım sen ne diyorsun sene olmuş 2025" demiyorsa, daha da ailesine "sizlik bişey yok"u sert söylüyorsa, e demek ki kardeşiniz de hanımköylü olmaya, bunları yapmaya teşne. e o zaman da yapsın. başkası için yapacak bişey yok burada bence. kardeşinizin kendi tercihi.

Kardesiniz basini yakmak icin ugrasiyor diye yorumladim acikcasi. Boyle cok geleneksel bir gelinse bu hanimefendi, kendi ailesinin degil es ailesinin yanına tayin istemeliydi, cunku gelenekci bakis acisina gore kiz erkek ailesine giriyor, erkekse gelin aliyor malum.

Ayrica oturmayacaklari evi neden alıyorlar?

Evin parasını kim verecek?

Kız ailesi pek fena ohh işlerine gelince gelenek görenek.Koçlar Altınlar..

Bakalım kendi kızları da geleneklere uyup kayınailesini el üstünde tutacak mı?

Belli ki kardeşiniz hayatında ilk defa kadın görüyor o yüzden hanımköylü olacak gibi. Çok seviyor da olabilir, inşallah çok seviyordur yoksa çok çekecek bu aileden.

Yerinizde olsam Örf adetlere bu kadar önem veriyorlarsa bizde örf adet hatırlatması yapardık.

Gelenek diye millet enayi yerine koymaya devam ediliyor yani... Ne kızlar var arkadaş, onların kılı tüyü altından heralde..
Neyse kardesinin ailenle sıkıntısı var gibi görünüyor. Yoksa da simarikliktan böyleyse çekeceği var.
Evide kızın babasının üzerine yapsın şıklık olsun, belki çok sevilir :KK51:

Ev konusuna karismayin artist eksisi hayati icin onemli bir adim engel olursaniz sizi suclar ayrica ailende benzer taleple gidiyor bir farki yok onun dedigini yapma benimkini yap demenin anlami yok
Digerlerinde kendi gorecek, niyeti kopmaksa hic fark etmez ayni binada salami keser zaman icinde belli olur.

Tayin konusunda fikrim var seni biliyorum cokta tercih sebebi olmazdi, karsi taraf nerede oda önemli
Ayni sekilde senin memleketinde ev alma fikri de mantikli degil hem cok Pahali hem cok kucuk hem 2 deprem bolgesine cok yakin. Tek sebep memleket olamaz yani

Bence kardesiniz hakli.
Adam evleniyor, karisiyla birlikte nerde yasayacagina karar vermis, aileniz neden karisiyor? Kari koca kavga etseler hoslarina mi gidecek?

Ev alacaklar, bari burdan alsalar diye sacma bir mudahale geliyor. Niye ordan alsinlar? Erkek memleketi diye mi? Yarin birgun erkek ailesinden birine lazim olur da gec otur denilir diye mi? Ya da birkac sene sonra, ee memlekette eviniz var hadi buraya tasinin artik, demek icin mi?

Nerden baksan mudahale var. Bu mudahaleler yapilirken de ne ogullarinin ne gelinlerinin istekleri umurlarinda olmuyor, kendi isteklerini on plana koyuyorlar.

Bu konularda karisacak hakki goren erkek tarafi, gonul koymayi bilen erkek tarafi, bayramda adetleri yerine getirme konusunda acikca yapamayiz deyip gecistiriyor. Ne guzel dunya. O zaman her seye mudahale etme, cekil kosene otur. Ya da de ki, sunu yapabiliriz, elimizden bu gelir ama suna gucumuz yetmez. Denilmis mi? Yok.

Su kari koca meselelerine, hayatlarina, evliliklerine karismamayi erkek ailesi bir turlu ogrenemiyor. İstedikleri olmadi mi gonul koyarak duygusal manipulasyon yapiyorlar. Sonra da oglumuz bizden neden kacti, neden uzaklasti, kesin gelin doldurdu diye kinleniyor.

Kardeşiniz bulduncuk olmuş, Allah şifa versin. Koçu da kardeşiniz kendisi alsın madem her şeye cevabı var parası da vardır.
Anne babaya yapılanlara hiç dayanamıyorum ben. Hem kızın hem oğlanın her ikisine de.
Siz karışmamakla en iyisini yapıyorsunuz.

Kocu mu kalmis altini mi kalmis elbette ailelik bir durum yok kardesiniz ustlensin özeniyorsa. Geri kalan seyler ise onlarin tercihi istedikleri yerde yasar ve ev alabilirler. Sonucta ayni ulkedesiniz anneniz istiyorsa yine senede 2 kez gider

zaten kardeşimiz orda oturmayi kabul.etmis o zaman evide ordan almaları gerekmiyormu zaten o evde oturacaklqr muhtemelen yarın öbür gün çocuk olunca kızın annesi bakacaksa bence sorun yok.kurban meselesine gelince o konuda çok bir bilgim yok o biraz abartı olmuş sanki ama digerleri normal istekler bana gore

Objektif yorum yapacağım. Kız çok akıllı davranıyor, kardeşiniz açısından da sorun yok demek ki kabul ediyor. İlerde çocuk vs olur annesi baksın istiyor, kendince çok haklı. Kavga yok, kıyamet yok, hakaret yok aileniz fazla içerliyor. Sonuçta kardeşiniz sizi terketmiyor, evleniyor.

Bence evet fazla içerliyorlar. Her iki taraf da kendi memleketimizden ev alın diyor. Ben eşimin memleketinden ev istemem çünki mantıklı yatırım değil. Yaşamaya gelince eşim de ben de hiç çekemeyiz böyle sitemleri, nerde kendimizi daha iyi hissedersek orda da yaşarız. Kardeşiniz de o memlekette daha mutlu olacaksa gitsin, büyük adam kendi kararını versin. Koçu da zaten kendi düğünü kendi yapmalı, Anne babaya ters davranması mantıksız. Siz karışmamakla en mantıklı olanı yapıyorsunuz
Isin sonunda cunku karisan laf eden suclu cikiyor hep o yuzden tarafsiz kalmak en iyisi

Back
X