• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem düğün töreni yapmayın diyor.

JaneSmith

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
138
2
46
Diyarbakır
Selamlar,
5 ay önce nişan falan yapmadan sevgilimle nikah yaptık. Ailemin bilgisi ve rızası vardı. Doğuda görevliyim.
Nikahımda ailelerden kimse yoktu. Eşim de yanımda, o tarihten beri aynı evdeyiz.
Yazın kokteyl vermek istedik. Çünkü annemler akrabalara ayıp oldu diyip duruyordu.
Ben de eşim de sevmeyiz düğünü derneği.
100 kişilik bir organizasyon yapalım dedik. Hafif müzikle açık hava, güzel bi akşam üzeri, pasta falan ... Hayalimiz bu.
Ailem de önce tamam ama biz yardımcı olamayız maddi anlamda dediler. Eşiminkiler de öyle.
Biz de 7-8 bin kredi çekip yapmayı düşünüyorduk, annemler izmirde ona rica ettim netten bulduğum yeri sen görür müsün diye.

Ama o dakikadan beri konuşmalar değişti.
isteksiz konuşuyorlar, babam kredi çekmesinler demiş.
ee destek de yok, nasıl yapayım o zaman?
bir de babam 15 gün önce ameliyat oldu.
şimdi ben daha ne zaman ameliyat oldum hemen neler düşünüyor demiş.
düşündüğüm tarih eylül sonu ya da ekim!
şimdiden yer tutmazsak bize çok pahalıya gelicek diye istemiştik.
ayrıca alacağımız kredinin çoğunu misafirlerin hediyeleriyle kapatırız diyorduk.

eşimle hiç anımız olamadı. çok heyecanlanmıştık hayal kurmuştuk ama yapmayın diyorlar.
ne yapayım bilmiyorum.
:(

nikahınızı yapmışsınız, birlikte de yaşıyorsunuz artık..
düğüne pek gerek kalmamış gibi görünüyor..
tayin için acele ettiniz sanırım..
keşke sıcağı sıcağına yapsaydınız..

Bu nasıl düğün bu nasıl evlilik ben bişey anlayamadım ,siz nerden anlayacaksınız ta eylüle kadar neden beklediniz ..

nikahınızı yapmışsınız, birlikte de yaşıyorsunuz artık..
düğüne pek gerek kalmamış gibi görünüyor..
tayin için acele ettiniz sanırım..
keşke sıcağı sıcağına yapsaydınız..

evet o nedenle yaptık nikahı.
daha zaten eylülden beri memleketime gitmedim.
yazın yapalım diyorduk zaten her yer dolmuş, fiyatlar da uçmuş.
vaz mı geçelim dersiniz?
daha hiçbir akrabam eşimi görmedi.
ben de onun akrabalarını..

bence vazgeçme yap düğününü mutlaka ailelere bakarsan oooo sen içinde kalmasın heves yap kimseyede bakma

bastan hata yapmıssınız nikahı aile yanında akrabayı eş dostu cağırarak yapsaydınız sorun olmazdı

ne bileyim evleneli 1 sene olsun düğün yap bana sacma geliyor hevesleriniz varsa bastan düşünecektiniz

kendi konumu okuyunca bana da garip geldi : ) ama benim işlerim hep böyle tersten olur.
sizce tamamen vazgeçelim mi bu işten?
güzel bir anımız kalsın diye istemiştik. ama dediğiniz gibi çok geç oldu herhalde.

çok saçma bir evlilik........ bu neya heycan yaşanacak bir şey bırakmamışsınızki? sizin düğün tören işi biraz yaş............

bastan hata yapmıssınız nikahı aile yanında akrabayı eş dostu cağırarak yapsaydınız sorun olmazdı

ne bileyim evleneli 1 sene olsun düğün yap bana sacma geliyor hevesleriniz varsa bastan düşünecektiniz

1000 km uzakta yaptık nikahı malesef :(
ya aslına bakarsanız benim çok umrumda değil, etraf soracak neden yapmadınız diye ailem bunu dert ediyordu. hani bi durum mu var da apar topar evlendiler diyenler olmuş. herhalde artık annemler de dert etmemeye başladı....
vazgeçmek üzereydik zaten, sadece heyecanlanmıştık eşim de ben de hayallere kapılmışız :)) onun da içinde varmış herhalde.

kimin içinde olmazki bembeyaz gelinlik içerisinde mutlu bir yuva kurmak ama sabır etmeniz lazımdı ne diyelim gülü seven tikenine katlanır ..........

tayin gayet geçerli bir sebep.
kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
sizi anlıyorum.
maddi olarak sizi çok sarsmayacaksa küçük bir organizasyon yapılabilir..
ne gerek var demiyorum, gelinlik giymek gerçekten hoş bir duygu çünkü..

çok saçma bir evlilik........ bu neya heycan yaşanacak bir şey bırakmamışsınızki? sizin düğün tören işi biraz yaş............

birazcık dikkatli olsak? evliliğime "saçma" demek ağır olmadı mı acaba?
7 senelik imkansız bir ilişkiden sonra evlendik. ve pişman olduğum hiç bir gün olmadı. düğün dernek olmasa da eşim onu her düşündüğümde gülümseme sebebim 7 yıldır. onu her gördüğümde ilk günkü gibi heyecanlanıyorum zaten. sadece düğünde, evlilik öncesi mi heyecanlanır insan :) her gün bana tekrar evlenme teklif eden bir adam karşımdaki. hayatta her şey kalıplara göre gitmek zorunda değil bence...
fikir danıştım sonradan yapmak olur mu diye, çoğu kişiye mantıksız geldi, demek benim akrabalara da öyle gelir diye bir sonuç çıkarıyorum buradan. o zaman ailemi de dinleyip vazgeçiyorum. boşuna masrafa girmeyiz, yazın güzel bir tatil yaparız bari. balayına çıkarız diyecektim ama tabi onun da zamanı geçmiş oluyor herhalde...!

tayin gayet geçerli bir sebep.
kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
sizi anlıyorum.
maddi olarak sizi çok sarsmayacaksa küçük bir organizasyon yapılabilir..
ne gerek var demiyorum, gelinlik giymek gerçekten hoş bir duygu çünkü..

eşim de sana gelinlik giydiremedim diye üzüldü zaten..
3-4 bine 100 kişilik bir organizasyon araştırıyorduk ama hem ailemin hem de buradaki arkadaşların çoğunun düşünceleri saçma olduğu yönde.

birazcık dikkatli olsak? evliliğime "saçma" demek ağır olmadı mı acaba?
7 senelik imkansız bir ilişkiden sonra evlendik. ve pişman olduğum hiç bir gün olmadı. düğün dernek olmasa da eşim onu her düşündüğümde gülümseme sebebim 7 yıldır. onu her gördüğümde ilk günkü gibi heyecanlanıyorum zaten. sadece düğünde, evlilik öncesi mi heyecanlanır insan :) her gün bana tekrar evlenme teklif eden bir adam karşımdaki. hayatta her şey kalıplara göre gitmek zorunda değil bence...
fikir danıştım sonradan yapmak olur mu diye, çoğu kişiye mantıksız geldi, demek benim akrabalara da öyle gelir diye bir sonuç çıkarıyorum buradan. o zaman ailemi de dinleyip vazgeçiyorum. boşuna masrafa girmeyiz, yazın güzel bir tatil yaparız bari. balayına çıkarız diyecektim ama tabi onun da zamanı geçmiş oluyor herhalde...!

neden saçma olsun ki bence gayet mantıklı birşey yapmışsınız ne var bunda bir çok kişi byle yapabiliyr özellikle byle tayin olayları felan olanlar bence yap küçük bir organizasyon giy gelinliğinide ne kadarda hoş olur :16:

gelinliğinizi giyin kuaföre gidin fotoğrafınızı çektirin:)
küçük bir kutlama yapın..
bence olabilir.
önemli olan sizin ne hissettiğiniz..

neden saçma olsun ki bence gayet mantıklı birşey yapmışsınız ne var bunda bir çok kişi byle yapabiliyr özellikle byle tayin olayları felan olanlar bence yap küçük bir organizasyon giy gelinliğinide ne kadarda hoş olur :16:

işte ailem keşke biraz cesaretlendirseydi. eşim de ben de ailelerimizin en büyük ve ilk evlenen çocuklarıyız. ama evlenmemiz bir facia olarak görüldüğünden. (eşimle benim denk olmadığımızı düşünüyorlar) bu konuyu ayrıntılı olarak bir daha düşüneceğim.
eşim boş ver aileleri de biz her şeyi gidip görüşüp ayarlayalım demişti önce.
ama herkes en başta ailem gönülsüz olacaksa boşuna uğraşmayalım :(

Back
X