• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem düğün töreni yapmayın diyor.

canım olumsuz yorumlara hiiiiiiiiç takılma sen sebep filan da göstermek zorunda değilsin.gönlüne göre düğünü derneği kur yap aileleri de dinleme hiç.sevdiğinle birliktesin bi de düğün yap tam olsun işte.örnek vereyim benm arkadaşımın ablası gecen sene martta evlendi.kızın memlekette düğün yaptılar erkek tarafının akrabaları yoktu sadece anne baba damat.damadın kardeşi askerde oldugu içinde dönünce yaparız orda da demişler eylülde de ankarada erkek tarafında düğün oldu saçma olsa o da sacma olurdu 6 ay sonra.hem benim de 2 düğünüm oldu temmuzda bi düğün yaptık memleketmde gecen sene agustosta ramazan ayında yalnız kalmasın die eylülün basında da eşimin memlekette yaptık düğünü.ilk defa oluyormus gibi cok heyecanlıydım ikinci düğünde de gelinliğin havası bambaşka o halde görünce heyecanlanmamak mümkün müüüü :18::18::18::52::52::52::52:

işte ailem keşke biraz cesaretlendirseydi. eşim de ben de ailelerimizin en büyük ve ilk evlenen çocuklarıyız. ama evlenmemiz bir facia olarak görüldüğünden. (eşimle benim denk olmadığımızı düşünüyorlar) bu konuyu ayrıntılı olarak bir daha düşüneceğim.
eşim boş ver aileleri de biz her şeyi gidip görüşüp ayarlayalım demişti önce.
ama herkes en başta ailem gönülsüz olacaksa boşuna uğraşmayalım :(

canım aileler istemedilerse eger baştan karıştırırsan evliliğine sonrası cok zor olur eşinle otur konuş ve gerçekten içinizden geçeni yapın ailelerin degil sizin içinizden geceni

kendi konumu okuyunca bana da garip geldi : ) ama benim işlerim hep böyle tersten olur.
sizce tamamen vazgeçelim mi bu işten?
güzel bir anımız kalsın diye istemiştik. ama dediğiniz gibi çok geç oldu herhalde.

canım vazgeçme bu sene olmazsa seneye yap sonra pişman olma

içinde kalacağına dışında dursun sen planını programını yap herkesi de davet et isteyen gelir istemeyen gelmez boşver kimseyi sen isteklerine önem ver

düğün evlilik her zaman olmayan şeyler 60 yaşına gelince benim düğünüm olmadı gelinlik giymedim deme

herşeyin zamanı vakti vardır bence insan her şeyi yaşaması lazım nekadar mutlu olsanızda düğününüzün olmaması gelinlik giymediğiniz mutlaka içinize batacaktır . hatırlayacağınız bır düğününüzün olması gelinlik fotolarına bakmanız bile ayrı bır heycan oluyur insanda sonradan düğün yapsanız dahi ogünkü heyecanınız başka olur nediyelim mutluluklar canım......

birazcık dikkatli olsak? evliliğime "saçma" demek ağır olmadı mı acaba?
7 senelik imkansız bir ilişkiden sonra evlendik. ve pişman olduğum hiç bir gün olmadı. düğün dernek olmasa da eşim onu her düşündüğümde gülümseme sebebim 7 yıldır. onu her gördüğümde ilk günkü gibi heyecanlanıyorum zaten. sadece düğünde, evlilik öncesi mi heyecanlanır insan :) her gün bana tekrar evlenme teklif eden bir adam karşımdaki. hayatta her şey kalıplara göre gitmek zorunda değil bence...
fikir danıştım sonradan yapmak olur mu diye, çoğu kişiye mantıksız geldi, demek benim akrabalara da öyle gelir diye bir sonuç çıkarıyorum buradan. o zaman ailemi de dinleyip vazgeçiyorum. boşuna masrafa girmeyiz, yazın güzel bir tatil yaparız bari. balayına çıkarız diyecektim ama tabi onun da zamanı geçmiş oluyor herhalde...!

ya hayır yaa niye böyle düşünüyorsun canım yap istediklerini sen millete göre yaşayan bir insan değilsin bence (anlattıklarından öyle anladım)şimdi niye düşünüyorsun sonra vallahi içinde kalır çok üzülürsün...

benim öyle olurdu yani..

hayır kot pantolonla evlendim,
fotoğrafım da yok.

canım yaa içinde kalmış belli. ne bilim maksat anı olmasıysa mesela sade bi gelinlik giyip, en yakın 25-30 kişiyle akşam yemeği tarzında bişey düzenleseniz. ya da en azından 1 günlüğüne gelinlik kiralayıp, stüdyoda fotoğraf çektirseniz..

kendi konumu okuyunca bana da garip geldi : ) ama benim işlerim hep böyle tersten olur.
güzel bir anımız kalsın diye istemiştik. ama dediğiniz gibi çok geç oldu herhalde.

Vazgeçeme. Tersten olmuş, düzden olmuş. Ama olmuş işte. Madem durum bu, sizin de bir parça kendinizi şımartıp biraz anı biriktirmeye hakkınız ve ihtiyacınız var. Ailenize de bu garip geldi, herhalde ondan böyle davrandılar. Ama olsun. Onlar da eğlenir ve onların da hoşuna gider. Herkes herkese benzemek zorunda değil. Sizin nikahınız da böyle oluvermiş ne olacak. İleride bunu gülerek hatırlayacaksınız.

aileler niye bu kadar umursamaz boyle ozel birgunde yanınızda bulunmamıslar bu yetmiyor bide kutlama yapmanızada engel oluyorlar valla bence yapın icinizde kalıp ilerde keske yapsaydım gelinlik giyseydim dememek icin

canım bence durumunuz iyi değilmiş o zaman kirala istediğin gibi bir gelinlik topla yakın dostları ailelerede söyleyin gelmek isteyen gelsin, fotograf cektirirsiniz önce sonrada bi mekana gidersinizyemek yersiniz beraber yada sadece bir pastanede pasta kesseniz bile yeter önemli olan o duyguyu yaşamak bence hiç bir şey için geç kalınmış değildir ilerde fotograflara bakar yad edersiniz eşinle. zaten 40 gün 40 gecede dügün olsa hepsi aklında kalmıyor fotograflara baktıkca birseyleri anımsıyorsun.tekrar mutluluklar dilerim.

Canım bence hiç bakma sen alem ne diyecek vs. Diye. Sonra hep icinde ukde kalacak, hep üzüleceksin. Düğün masraflarını da takılacak takılarla kapatırsınız,hatta ben senin yerinde olsam üstüne bir de balayina giderim, ooohhh sefam olsun :9:

Hayırlısı olsun,kısmet böyleymiş.
Bence düğünden çok,gelinlik giyememek sana dokunmuş.
Bence bir gün gelinlik-damatlık giyin.Eşinle özel bir gün geçirin.Stüdyoya gidip resim çektirin.
Gelinliği kiralayabilirsin de...

7-8 milyar kredi diyorsun.Bence havaya savrulacak bir meblağ.
Düğün yapınca herkes memnun olacak mı sanıyorsun ?
Dedikodu varsa bitecek mi ?
Yooo...
Ben olsam herkesi memnun edeceğim diye borç altına girmezdim.

bence asla ama asla yapmamazlık etme herbıseyını yap cunku ınsanın ıcınde kalıyor benım kına gecemde gıyemedıgım bındallı ıcımde kaldıda kımbılır senın gıyemedıgın gelınlık tas gıbı oturur bence kesınlıkle yap yanı ha bu arada annem 55 yasında ama hala aynen soyle der kızım tek içimde kalan gelınlık oldu olmeden barı kendınız dıkın de gıydırın der:(az bucuk terzılık olmasına ragmen)

Tatlım kime neye göre saçmaymış düşündüklerin.Hayat senin hayatın yapacağın kutlamada senin tercihin.Yanında olmak isteyene kapın açık istemeyende gelmesin zaten.Hem insanlara bakmıcaksın çünkü onlar herzaman yorum yapacak birşey bulurlar.

Eğer sen bunu yapmak istiyorsan sakın engelleme kendini.Kimse gelmese bile eşinle siz eğlenirsiniz ne güzel.Hem önemli olanda bu değilmi??İçinde ukte kalmasın hayallerin.Biran öncede harakete geç bence..

hayır bence vazgeçmeyin.. gerekirse siz kredi çekin ve gönlünüzdekini yapın. bir ömür pişman olmaktan çok daha iyidir borç ödemek... benim arkadaşım kız arkadaşı hamile kaldığı için acil nikah kıymıştı.. çocuk doğdu, doğduktan bir yıl sonra çok güzel bir düğün yaptılar.. eminim sorsam yine olsa yine yapardık derler.. bugünlere bir daha asla geri dönemezsiniz,bence o sıkıntıyı göze alın ve yapın:3::3:

eğer içinde varsa yapmak isteği
eğer yapmazsam içimde ukde kalacak diyorsan
1 yıl değil 10 yıl geçmiş olsa bile yap.
ama çok umrumda değil ailemin gönlüde olsun diye yapıyorum diyorsan boşver yapma.

1000 km uzakta yaptık nikahı malesef :(
ya aslına bakarsanız benim çok umrumda değil, etraf soracak neden yapmadınız diye ailem bunu dert ediyordu. hani bi durum mu var da apar topar evlendiler diyenler olmuş. herhalde artık annemler de dert etmemeye başladı....
vazgeçmek üzereydik zaten, sadece heyecanlanmıştık eşim de ben de hayallere kapılmışız :)) onun da içinde varmış herhalde.

içinde kalmamalı bence.
sadece ufak bir kokteyl yapıp,gelinliği kiralarsın fazla masraf etmeden bu işi halledebilirsiniz.
mesela sahilde,sadece çok yakınlarınız katıldığı bir tören yapabilirsiniz.

canım kimseyi karıştırma içinden ne geliyorsa yap,içinde kalmasın:16:

Kendi masrafinizi kendiniz karsilayacakmissiniz. İkinizde calisiyormussunuz. Neden olmasinki. Cok haklisin insan bir kere yapiyor dugunsel olaylari.

Ama ailende sizin evlenir evlenmez kredi cekip zorlanmanizi istemiyor olabilir. Oyle dusun.

Sunu denesen daha dusuk butceyle daha olsai kucuk ama mutlu olacaginiz bir eglence planlasan. Hem cok borca girmemis hemde istedigin eglenceyi yapmis olursun. Benim kuzenim ( kendileri cook isini bilir para konusunda) bir otelin toplanti salonunu kiralamis. Kola pasta vs. Gecen yaz 1000 tlye halletti. Sastik kaldik inan.

Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar demiş büyükler..
Evliliğiniz saçma diyenleri hiç de umursama arkadaşım..
Tayin için nikahı önceden yaptıran birçok kişi var bunlardan birisi de benim resmiyette 6 aydır evliyim ancak düğünüm yaza olacak kısmetse..
Hiç de umrumda değil elalem ne düşünüyor ne düşünmüyor..Annem babam razı olduktan sonra gerisini hiç umursamaaa
İyi kötü de bir düğün yap gelinliğini giy tadını çıkar kredi nasılsa ödenir amaaaa düğün bir daha olmaz :)

Back
X