ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

bence ailenizi karşınıza almayın emin olun evlendikten sonra birçok sorunla karşılaşacaksınız çocuk var yarın çocuk size kötü davranacak eski karısı arıza çıkaracak ve sizin yuvanız huzursuz olacak bunları iyi düşünü derim :50:

of benim konum ailenin sozunu dinle derim nedeni bende 3-4 yıl önce senin gibi korkutuk asiktim kimseyi dinlemedim benden 9 yas büyük ilk evliliğinden bir kızı var evlenmeden once bas taciydim Askim Bitanem beraber sunlari şunları yapalım hiç sosyal degilsin ben senden daha gencim diyen adam totosunu yataktan kaldırmıyor bide eseklik yapıp hemen hamile kaldım sonuc ccuga yalnız bakıyorum hep depresyondayim tek iyi yani gecmisini benden uzak tutması. daha çok şey var ama cocuktan yazamiyrum neyse canım daha çok gencsin kalbini değil aklını kullan heleki memur maddi olarakta iki eve baktığı için zorluk yasarsin

Canım evlenilir evlenilir niye evlenilmesin de zamanın da keşke annemle babamı dinleseydim de denilir bol bol..Kız bekar, erkek bekar evlenip bunca sorun yaşanılıyorsa çocuğu olan birisi ile yaşayacağın problemler iki kat olur.

sevgin anlayışla karşılanırdı ailen tarafından eğer evli ve çocuklu biri olmasaydı....10 yaş bile önemli olmazdı....ama sana tavsiyem şudur ki;anne babanın sözünü dinle...severek evlenınce sorun bitmiyor kaldı ki böyle bir durumda...pişman olursun...gözünü aç etrafına bak..akranın olan senın gibi bekar biriyle evlen...(ha bu arada hele bir okulun bitsin)...

ben böyle konu açıp da kimsenin fikrini iplemeyip hala kendi bildiğini okuyanlara gıcık oluyorum

kendi düşen ağlamaz diye bi söz var ne kadar doğru

burda bu kadar tecrübelerle herkes sana yapma diyorsa hala diretiyorsan sen bilirsin..

BİR LAZ ATASÖZÜ:

akil hiyar deilki kiru vereyim sağa yarisini:))

ben 21 yaşındayım daha çocuğuyla tanışmadım ama henüz 4 yaşında diye biliyorum ama karısını görmüştüm evlendikten sonra çocuk bizde kalmıycak daha yaşı küçük zaten ama haftasonları biz de kalacak bunları uzun uzun konuştuk çocuk olayı bazen benimde kafamı karıştırmıyo değil ama sevdiğim bi insana da senin çocuğun var git diyemem ki

daha yasın kucuk mantıklı karar vermekte zorlanabılırsın dıye düşünüyorum bu yazdıgın seyler oyle basıt bosverılecek gıbı deıl evleneceksen herseyı goze almalısın bıcok sorun senı beklıycek bundan emınım:34:

Tatlım bu forumda "2.eş olmak"başlıklı çok konu var mutlaka oku yazılanları.Bizler sana şöyle olur böyle olur desekte konuyu en iyi bilen yaşayandır.Ben birkısmını okudum ve çok dertliydi bu şekilde evlenen bayanlar.Mutlaka bak şikayetlere.Annen ve babanın karşı çıkması da bu yüzden.Sen onların canısın,mutlu olmanı istiyorlardır.Henüz yaşın çok genç ve evlilik büyük sorumluluk.Önce okulunun, öğrenciliğinin tadını çıkart.Eş adayının acelesini de anlayabiliyorum ben.2.kez evlenecek çocuklu bir erkeğin, yeniden üniversite mezunu,bekar bir bayan bulması zor elbette.Seni bulmuşken kaçırmak istememesi normal.Birçok kız sadece 10 yaşı bile sorun edecekken;senin hem dul hem çocuğu olan birine karşı bu acelen niye.Karşında sürekli çocuk bağı sayesinde ilk eşi bulacaksın,ailesinin ayrılığı için seni suçlayıp senden nefret eden bir çocuk olacak.Eşinin ailesi seni ilk eşle kıyaslayacak hatta bazen eşin yapacak bunu.Hangi kız ister kıyaslanmayı?:53:

Son düzenleme:
merhaba benim de erkek arkadasim daha once evlilik yapmis, cocugu olan biri. neler yasadigini buraya yazabilir misin lutfen?

Şöyle söyliim eğer evleneceksen ne kadar zor olacağını göze alman lazım.Ben güya birçok şeye hazır hissediyordum kendimi ama öle olmuyo hazır olamdığın çok fazla şeyle karşılaşıyorsun.Tahammül edebileceksen gerçekten balıklama dal.Eski eş kıskanmaya başlıyo ,sizin düzenli yaşantınız batıyor ,helede o kişi bir düzen kuramamışsa .Oh diyor ne güzel ben çocuk bakayım onlar yaşasınlar deyip kendi çocuğunu kullanmaktan kaçınmıyor .Siz hayretle nasıl bir anne kendi hırsları için çocuğunu kullanır diyorsunuz.Bir taraftan çocuğun kaprisleri,diğer taraftan eşinizin çocuğuna bak ben iyi babayım gösterişleri bir taraftan sizin sinirlerinizin bozulması,eşinizin arada kalması üfffff çok zor.Herkes demişti ama muhtemelen size de öle olur bunları herkes size söyler ama sizin sevginiz ağır basar.Ne hikmetse herşeye rağmen hala çok seviyorum kocamı:):49:

arkadaşlar 1 yıldır düzenli bir ilişkim var 2 gün önce evlenme teklifi aldım ve kabul ettim ama ailem evlenmek istediğim insan dul,çocuklu ve benden 10 yaş büyük diye kabul etmiyo 2 gündür evde fırtınalar kopuyo kendimi şimdi camdan dışarı atacam ben üniversite öğrencisiyim evlenmek istediğim insan emniyet mensubu ailem biz seni üniversiteye koca bulmya mı yolladık hemde dul birini başımın etini yiyo ya anlamıyorum ha dul ha bekar ne farkeder insan sevdikten sonra hem ben evliyken de eğitimime devam edecem kendimi çok kötü hissedediyorum ailemi karşıma alacağım artık biri bana bi akıl versin ne yapmalıyım yanlış mı düşünüyorum sevdiğim insandan vazgeçmek istemiyorum

birlikte olduğun insandan ilişkinin gidişatından eminsen,eşinin çocuklarıyla yeri gelecek eski eşiyle görüşmesine saygıyla yaklaşabileceksen,evlenmeyi düşündüğün adam ailenle buzları eritebilir,kendisini ailene kabullendirerek kendisinin aslında iyi bir insan olduğunu göstererek fikirlerini değiştirebilir..ancak ailenle daha çok zıtlaşırsan sevdiğin insandan daha çok soğurlar,kanımca o insanı ailenin tanıması sana uygun bulması en iyi yol olacaktır ama dediğim gibi kendinden ve ilişkinden eminsen yap bunu :34:

dul olmasaydı 10 yaş fark sorun olmazdı ama erkek arkadaşınız hem dul hemde çocuklu bu bi çok sorunu beraberinde getirecektir...

arkadaşım hem dul hem çocuklu demişsin şu dulluk lafını bi bırakın insanları ırkına dinine bakireliğine yada bakirliğine karşı ayırmak artık yeter senin garantin var galiba evlenince ayrılmamaya

Adam dulmuş, çocukluymuş, yaşlıymış gençmiş vs... bunlar mutlu olmana engel olacak şeyler olabilir de olmayabilir de.

Ama ailenin rızası olmadan evlilik yapman yüzde yüz mutsuzluğuna sebep olacaktır. bugün ya da yarın bir şekilde.

Sen sen ol ailenin hayır dediği biriyle herhangibir gelecek planı yapma.

bende ayrıldım ama inan kadınlar kolay kolay iyi bi adamı bırakmaz genelde eşlerine atarlar pisti,yemek yapmazdı,dırdırcıydı direke kendileri mükemmel gibi ben ayrılımş biri olduğum halde diyorumki evlenme çocuk dahada büyük sorun kendi çocuğuna kızsan annesi terbiye ediyor derler ama elin çocuğuna kızsan üvey anne derler ananı babanı dinle ben dinlemedim pişmanım öyle aşkla meşkle yürümez bu işler aynı eve girdinmi değişir herşey o uğruna ölen adam el olur çıkar okulunu bitir kendi denginde biriyle evlen

bende ayrıldım ama inan kadınlar kolay kolay iyi bi adamı bırakmaz genelde eşlerine atarlar pisti,yemek yapmazdı,dırdırcıydı direke kendileri mükemmel gibi ben ayrılımş biri olduğum halde diyorumki evlenme çocuk dahada büyük sorun kendi çocuğuna kızsan annesi terbiye ediyor derler ama elin çocuğuna kızsan üvey anne derler ananı babanı dinle ben dinlemedim pişmanım öyle aşkla meşkle yürümez bu işler aynı eve girdinmi değişir herşey o uğruna ölen adam el olur çıkar okulunu bitir kendi denginde biriyle evlen

Arkadaşlar haklılar bencede önceliğin okulun olsun.Şimdi insanlar sana ne dese boş geliyor eminim.Sen yine kalbinin sesini dinlemek isteyeceksin...Dul olması bir yana çocuğu olması çok ayrı bir konu gerçekten insanlar kendi çocuklarına bakarken o kadar zorlanıyorlar o kadar problem yaşıyorlar ki başka bir çocuk düşünemiyorum bile.Birde yaşın çok genç böyle büyük bir sorumluluk için.Birde eşinle aranda kuşak farkıda olacak.Çok iyi düşünmelisin Benim bir tanıdığımın başından geçti böyle bir olay çok büyük kavgalara sebep oldu ayrılmadılar ama hala sorunlu bir evliliği sürdürmeye çalışıyorlar.Hakkında hayırlısı olsun umarım verdiğin kararlardan hiç bir zaman pişman olmazsın..

ben her daim şunu söylerim bir kız cocugu 15-22 yaşını doldurmadan önemli karar vermemelidir çünkü ilerde pişmanlık duyması çok yüksek bir ihtimaldir.sen sabret biraz daha emin ol ki bu kararından cayacak ve iyiki yapmamısım diyeceksin.muhtemelen emniyet mensubu olması da senin ona olan ilgini artırıyordur ama yapma güzeliim emin ol sen mantıklı düşünürsen önüne ne adamlar cıkar ama sen bu adamla evlenirsen inan çokkk pişman olacaksın.aşk evlendikten sonra bitiyor.ne aşıklar deli gibi severek evlendiler de sizinki gibi sorun yokken bile ayrıldılar sen de bir de cocuk var inş. mantıklı kendine ve ailene yakısan karar verir pişman olmazsın..

evlenmek için bu acele niye önce okulun bitsin. ekmeğini eline al biraz hayatını yaşa, ondan sonra kendi dengin biriyle evlen.
sen herşeyin ilkini heyecanını yaşarken erkek arkadaşın birçok şeyi önceden yaşamış olduğu için heyecan olmayacak. düğün sürecinde.
sonrasında pişman olmak istemiyorsan iyi düşün.
hiç kimse için sakın aileni karşına alma gerçekten hiçbir sevgi aşk aileden daha önemli değil yarın bir gün birşeyler yitip gittiğinde yanında sadece ailen kalıyor.
aşk sevgi hiç bir zaman ömür boyu sürmüyor, aynı evin içine girince uğruna aileni karşına aldığın insanın bir yabancı olduğunu görünce herşey için iş işten geçmiş oluyor. daha yaşın da küçük seviyorsan ilişkinizi sürdürmek istiyorsan devam et ama evlenme. daha inceliyici yaklaş ilişkine, aşktan gözün kararmasın.

Dul olması bir problem değil de boşanma sebepleri çok eften püften bir sebep. Aynı evde yaşamadan bilemezsin adamın ''yemek ve güleryüz'' kriterlerini belki sende karşılayamazsın, üstelik bir yandan okula devam edip bir yandan evlenmeyi düşünüyorsun, finallerin olacak, arkadaşlarınla katılacağın aktiviteler olacak yaşıtların hayatlarını yaşarken, evlilik hayatı yaşamanın sana zor geleceği zamanlar olabilir. Bence en azından okulu bitirene kadar askıya almalısın evlenme teklifini.

Back
X