- Konu Sahibi Beyazmelekugu
-
Kesin arkadasin doguludur.
Eger öyleyse, ben anlamiyorum bu ayrimciligi, herkes insan deyilmi.
Sanki ayniyerlerden evlenenler mutlu mesut yasiyo..hersey karakterle alakali bana göre
Babanı düzgün bir şekilde ikna etmeye çalış.
Babacım bi kere tanış içine sinmeyen bir şey olursa konuşuruz yine, hemen kestirip atma tarzında yaklaş.
neden kabul etmiyor
ve arkadaşın nereli canım
Malesef kızma ama cahil diyeceğim insanımız doğu dedi mi direk pkk sanıyo. Nasıl bu düşünceye varıyolar ben de anlamıyorum.
Kaç senelik kapı komşumuz doğulu bir çift ve mükemmel insanlar. Babam kendi kardeşlerinden daha çok sever o abiyi.
Üç kızını gözü kapalı emanet eder öyle diyeyim. Yani insanlık çok başka bi'şey.
Ama gel gör benim babamda da var bu düşünceler ama doğulu, alevi vs diye değil daha çok uyum sağlayamama, oraya giderseniz yapamazsınız gibi bi'algı var. Canı gönülden sırf bu yüzden istemez biliyorum ama ille de hayır diye diretmez sizin olay gibi ki kendi de diyo sadece kaygılarım olur ama sevene bi'şey diyemem diye nasihatı bu bi'nevi.
Bence bi'aile büyüğün vs varsa o konuşsun bi'de babanla belki hiç olmazsa tanışmaya razı olur. Belki çok sevecek tanımadan nerden bilecekse:26:
aynı sorun bendede var canım. babamla konuşmadıım bu konuyu ama doğu konusu olunca hep tepkili. sanki herkes aynıymış gibi. bütün batılılar aynı mı ? değil. ama anlamıyolar işte. annem konuyu biliyo ilk başlarda bi şey demiyodu ama sonradan sorun çıkartmaya başladı benim sevgilim bide burda doğup büyümüş orayla alakası yok yani benimde oraya gitme sorunum yok. annem hep sen yapamazsın onlar çok kalabalık anlaşamazsın vs vs diyip duruyo bende 3 yıldır çekiyorum ayrıldık dedim belki ilerde düzelir herşey
ah canım ah ne yapacağız hiç bilmiyorum inan. ben anneme ilk söylediğimde demediğini bırakmadı. sonra baktı ben ciddiyim seviyorum artık kabullendi. o yüzden babama da söyledim o da belki zamanla kabullenir diye ama çok tepki verdi. kararlı olmalıyız vazgeçmediğimizi görünce mecbur kabulleneceklerdir. yani inşallah. sana da dua edeceğim inşallah her şey istediğin gibi olur.
ah canım ah ne yapacağız hiç bilmiyorum inan. ben anneme ilk söylediğimde demediğini bırakmadı. sonra baktı ben ciddiyim seviyorum artık kabullendi. o yüzden babama da söyledim o da belki zamanla kabullenir diye ama çok tepki verdi. kararlı olmalıyız vazgeçmediğimizi görünce mecbur kabulleneceklerdir. yani inşallah. sana da dua edeceğim inşallah her şey istediğin gibi olur.
Kızlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama aileler hayır diyorsa mutlaka vardır bir bildikleri. Memleketlerinden dolayı bunu tanışmadan yapıyorlarsa gerçekten ön yargı olur ama aileler tanıştı ve yine de hayır diyorlarsa ayrtıntılı bir düşünmenizde fayda var. En azından görmediğiniz birkaç şeyi görmeniz iyi olur. Tabi onlar hep haklı olacak diye birşey de yok. Ben sadece ihtimal dahilinde söylüyorum.
Ben kendi memleketime yakın bir memleketten birisi ile evlendim. Sırf yaşam tarzımız aynı olsun diye. Yani çatışma olmasın diye. Ama hiç de umduğum gibi devam etmedi. Ailemin içine sinmemişti ama uzun süre düşünme fırsatları olmadığından bana bıraktılar kararı. Ben evlendikten sonra daha fazla koptular. Kendi ailem benden bile uzaklaştı. O mutlu olsun da biz gelip gitmesek de olur dediler kendilerince ama yürümedi.
Yani aynı kültürde yetişmek bile bazen iyi bir hayat kurmak için yeterli değil. Sonuçta bazen yan komşumuzu bile tanıyamadığımız zamanlar oluyor.. Ama aileler bazen hissediyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım...
Şimdiden mutluluklar
Kızlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama aileler hayır diyorsa mutlaka vardır bir bildikleri. Memleketlerinden dolayı bunu tanışmadan yapıyorlarsa gerçekten ön yargı olur ama aileler tanıştı ve yine de hayır diyorlarsa ayrtıntılı bir düşünmenizde fayda var. En azından görmediğiniz birkaç şeyi görmeniz iyi olur. Tabi onlar hep haklı olacak diye birşey de yok. Ben sadece ihtimal dahilinde söylüyorum.
Ben kendi memleketime yakın bir memleketten birisi ile evlendim. Sırf yaşam tarzımız aynı olsun diye. Yani çatışma olmasın diye. Ama hiç de umduğum gibi devam etmedi. Ailemin içine sinmemişti ama uzun süre düşünme fırsatları olmadığından bana bıraktılar kararı. Ben evlendikten sonra daha fazla koptular. Kendi ailem benden bile uzaklaştı. O mutlu olsun da biz gelip gitmesek de olur dediler kendilerince ama yürümedi.
Yani aynı kültürde yetişmek bile bazen iyi bir hayat kurmak için yeterli değil. Sonuçta bazen yan komşumuzu bile tanıyamadığımız zamanlar oluyor.. Ama aileler bazen hissediyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım...
Şimdiden mutluluklar
canım şimdi bence bazı mevzular "doğulular insan değil mi" olayı değil. mesela doğulu normal arkadaşın var mı? baban bunlara da bir şey diyor mu? sanmıyorum. çünkü insanların nereli oldukları arkadaşlıkta önemli değildir ama evlilikte önemlidir. neden dersen: kültür farkı!
bu durumda senin de nereli olduğun önemli. mesela doğu kültürüne yakın bir kültürde misin yoksa alakanız mı yok? belki de baban senin zorlanmanı istemiyordur. bunları iyi analiz edip düşünmek babayla da öyle konuşmak lazım canım.
biz eskişehirliyiz doğu kültürüyle alakamız yok. ancak erkek arkadaşımın da doğuyla pek alakası yok 12 yaşından beri batıda okumuş ve oldukça kültür seviyesi yüksek biri. ablaları abisi babası hepsi okumuş insanlar öyle adet ve göreneklere bağlı değiller. asıl sorun bunu nasıl babama anlatırım bunların hepsini böyle söylüyorum dinlemiyo bile ne yapacağımı şaşırdım biraz zamana mı bırakmalıyım acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?