Ailem erkek arkadaşımı kabul etmiyor.yardım edin ne yapacağım

Beyazmelekugu

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
107
8
16
35
Eskişehir
21 yaşındayım. üniversite okuyorum. okulumun bitmesine 1 buçuk yıl kaldı. erkek arkadaşım ise doktora yapıyor. işi iyi aramızda 10 yaş var. beni el üstünde tutuyor. ama ailem özellikle babam erkek arkadaşımın doğduğu yerden dolayı onu istemiyor. sanki orada doğanlar insan değilmiş gibi. ailesi orada yaşıyor. tanışmadan önyargılı davranıyorlar. halbuki bi tanısalar bütün önyargıları silenecek ama ne yapacağımı bilemiyorum. babam evime sokmam diyor başka bişey demiyor. benim durumumda olan var mı ya da daha önce buna benzer bir şey yaşayan lütfen yardım edin

Kesin arkadasin doguludur.

Eger öyleyse, ben anlamiyorum bu ayrimciligi, herkes insan deyilmi.
Sanki ayniyerlerden evlenenler mutlu mesut yasiyo..hersey karakterle alakali bana göre

Babanı düzgün bir şekilde ikna etmeye çalış.
Babacım bi kere tanış içine sinmeyen bir şey olursa konuşuruz yine, hemen kestirip atma tarzında yaklaş.

Malesef kızma ama cahil diyeceğim insanımız doğu dedi mi direk pkk sanıyo. Nasıl bu düşünceye varıyolar ben de anlamıyorum.
Kaç senelik kapı komşumuz doğulu bir çift ve mükemmel insanlar. Babam kendi kardeşlerinden daha çok sever o abiyi.
Üç kızını gözü kapalı emanet eder öyle diyeyim. Yani insanlık çok başka bi'şey.
Ama gel gör benim babamda da var bu düşünceler ama doğulu, alevi vs diye değil daha çok uyum sağlayamama, oraya giderseniz yapamazsınız gibi bi'algı var. Canı gönülden sırf bu yüzden istemez biliyorum ama ille de hayır diye diretmez sizin olay gibi ki kendi de diyo sadece kaygılarım olur ama sevene bi'şey diyemem diye nasihatı bu bi'nevi.

Bence bi'aile büyüğün vs varsa o konuşsun bi'de babanla belki hiç olmazsa tanışmaya razı olur. Belki çok sevecek tanımadan nerden bilecekse:26:

evet çok haklısın büyük bir ihtimal babam da aynı kaygıları taşıyor. ama bi tanısa her şey düzelecek. oraya gitme gibi durumumuz zaten yok. ama bunu anlatamıyorum babama. cahil bir insan getirmiyorum ki karşısına okumuş kültürlü biri. bilmiyorum umarım ikna edebilirim tanışmalarına.

aynı sorun bendede var canım. babamla konuşmadıım bu konuyu ama doğu konusu olunca hep tepkili. sanki herkes aynıymış gibi. bütün batılılar aynı mı ? değil . ama anlamıyolar işte. annem konuyu biliyo ilk başlarda bi şey demiyodu ama sonradan sorun çıkartmaya başladı benim sevgilim bide burda doğup büyümüş orayla alakası yok yani benimde oraya gitme sorunum yok. annem hep sen yapamazsın onlar çok kalabalık anlaşamazsın vs vs diyip duruyo bende 3 yıldır çekiyorum ayrıldık dedim belki ilerde düzelir herşey

ah canım ah ne yapacağız hiç bilmiyorum inan. ben anneme ilk söylediğimde demediğini bırakmadı. sonra baktı ben ciddiyim seviyorum artık kabullendi. o yüzden babama da söyledim o da belki zamanla kabullenir diye ama çok tepki verdi. kararlı olmalıyız vazgeçmediğimizi görünce mecbur kabulleneceklerdir. yani inşallah. sana da dua edeceğim inşallah her şey istediğin gibi olur.

amin canım herşey çok güzel olur inşallah ikimiz içinde. ne güzel annende kabullenmiş. ben daha söylemedim babama zamanı çok var diye zamanla yıpranıcak uzucakta uzucak...
hakkımızda hayırlısı. :18::18:

Kızlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama aileler hayır diyorsa mutlaka vardır bir bildikleri. Memleketlerinden dolayı bunu tanışmadan yapıyorlarsa gerçekten ön yargı olur ama aileler tanıştı ve yine de hayır diyorlarsa ayrtıntılı bir düşünmenizde fayda var. En azından görmediğiniz birkaç şeyi görmeniz iyi olur. Tabi onlar hep haklı olacak diye birşey de yok. Ben sadece ihtimal dahilinde söylüyorum.

Ben kendi memleketime yakın bir memleketten birisi ile evlendim. Sırf yaşam tarzımız aynı olsun diye. Yani çatışma olmasın diye. Ama hiç de umduğum gibi devam etmedi. Ailemin içine sinmemişti ama uzun süre düşünme fırsatları olmadığından bana bıraktılar kararı. Ben evlendikten sonra daha fazla koptular. Kendi ailem benden bile uzaklaştı. O mutlu olsun da biz gelip gitmesek de olur dediler kendilerince ama yürümedi.
Yani aynı kültürde yetişmek bile bazen iyi bir hayat kurmak için yeterli değil. Sonuçta bazen yan komşumuzu bile tanıyamadığımız zamanlar oluyor.. Ama aileler bazen hissediyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım...

Şimdiden mutluluklar

tanışma gibi bir durum yok babamın haberide yok annem bahsetmişte olabilir ama ben henüz erken diye konuyu açmadım. yani aileler birbirlerini bilmiyorlar. annem sadece bir kaç sebep yüzünden ( benim annem takıntılıdır herşey kendi istediği gibi olsun ister) istememeye başladı. sonra işte yapamazsın onlarla onlar kalabalık hep gelirler giderler falan diye eleştirdi ama kalkıp bana bende sizinle yaşarım gibi teklifte bile bulundu. yani bencilce davrandığı için istemiyor. bi de maddi durumdan biraz bizden daha iyiler küçümserler falan diyo ama bugüne kadar öyle bi davranışı olmadı zaten abartılcak kadarda değil fark aramızda. küçücük bi şeyi olay yapıyo. annem değilde babam belki tanırsa kkabul eder. dediğin gibi aynı kültürde olup anlaşamayanlar bile o kadar çok varki ayrı olduğunda neden olmasın ? herkes iyi niyetli yaklaşıp kimse kimseyi hor görmedikten sonra herşey mümkün gibi geliyor bana. inşallah sizde daha iyi insanlarla karşılaşıp mutlu olursunuz hepimiz için hayırlısı olur .

Son düzenleme:

sorun zaten tanışmadan kestirip atmaları. önce bi tanısalar olmaz deseler durup bi düşünürüm ama böylesi hiç içime sinmiyor. çünkü erkek arkadaşımı çok seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz. o yüzden ailemi haksız buluyorum. umarım yanılmam

canım şimdi bence bazı mevzular "doğulular insan değil mi" olayı değil. mesela doğulu normal arkadaşın var mı? baban bunlara da bir şey diyor mu? sanmıyorum. çünkü insanların nereli oldukları arkadaşlıkta önemli değildir ama evlilikte önemlidir. neden dersen: kültür farkı!
bu durumda senin de nereli olduğun önemli. mesela doğu kültürüne yakın bir kültürde misin yoksa alakanız mı yok? belki de baban senin zorlanmanı istemiyordur. bunları iyi analiz edip düşünmek babayla da öyle konuşmak lazım canım.

biz eskişehirliyiz doğu kültürüyle alakamız yok. ancak erkek arkadaşımın da doğuyla pek alakası yok 12 yaşından beri batıda okumuş ve oldukça kültür seviyesi yüksek biri. ablaları abisi babası hepsi okumuş insanlar öyle adet ve göreneklere bağlı değiller. asıl sorun bunu nasıl babama anlatırım bunların hepsini böyle söylüyorum dinlemiyo bile ne yapacağımı şaşırdım biraz zamana mı bırakmalıyım acaba

ben kültür derken kültürlü-kültürsüz manasında demedim canım. mesela günlük hayatları nasıl? misafirleri karşılamaları nasıl? gelin almaları nasıl? gelinden beklentileri neler? ailede farklı bir dil konuşuluyor mu? farklı bir mezhep-dini inanış var mı?

bunlar bir anne ve baba için, kızının evliliğinde önemli kriterler olabilir diye düşünüyorum. bunları senin de araştırıp öğrenmeni tavsiye ederim.

bizim doğulu bir komşumuz vardı mesela, kadın-erkek tokalaşmazlardı, evlerine misafir geldiğinde haremlik selamlık otururlardı öyle ki çay servisini bile evin küçük oğlu yapardı. biz bu insanları çok severiz ve başka yere taşınmalarına rağmen hala görüşüyoruz. ama mesela ben onların ailesine gelin gittiğimi düşünemiyorum bile. çünkü benim için çok farklı bir kültür bu. insanların kültürüne elbet saygı duyuyorum fakat o kültürün içine girmek ve çocuğunun senin büyüdüğünden farklı bir kültürde yetiştirmek ister misin?

bir iki ay önce burda bi yazı okumuştum. bir arkadaş aşirete gelin gitmiş. kurban bayramında eşi ondan, yardım almadan, 70 kişilik yemek yapasını istemişti kurban bayramında. 4 kişilik yemeği herkes yapar, hamarat gelin kalabalık yemeklerde beli olur demiş eşi. kızcağız da oturup yapmıştı.

dil mevzusu da önemli. aile büyükleri bazen başka bir dil konuşabiliyor. benim teyzem vaktiyle hataya gelin gitmiş. kayınvalidesi arapça biliyormuş türkçe bilmiyormuş. kendisi arapça bilmiyor. çok sıkıntı çekmiş. yine yakından tanık olduğum bir örnek aktarayım; liseden sıra arkadaşım doğulu bir çocukla uzun yıllar çıktılar. dayısı ve annesi sokakta görmüşler bunları. illa bi kafeye oturalım çay içelim demişler. arkadaşıma ısınmışlar hemen yakından tanımak istemişler. ama bazen aralarında kürtçe konuşmuşlar. arkadaşım fransız kalmış tabi. bunlar asla kötü ya da art niyetli yapılan şeyler değil elbet. insanlar elbette gayri ihtiyari ana dillerini konuşuyorlar. ama bir başkası içn zor, hatta bazen kırıcı olabilir.

bunlar iyi düşünülmesi gereken şeyler arkadaşım. umarım ne demek istediğimi anlatabildim. eğer sen bunları düşünüp yine de kararlıysan, dersine iyi çalışmış bir şekilde çık babanın karşısına. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye düşünüyorum.

Babalar temkinli davranabilirler bu çok normal, ön yargılıda olabilir, çünkü heryerin yetiştirme tarzı birbirinden çok farklı, benim babam da en başlarda benzer bi tepki vermişti ki benm eşim doğma büyüme istanbullu ama evlennce sen bir kişi ile evlenmiyorsun bütün ailesinin içine giriyorsun, zamanla senin de onlar gibi davranman bekleniyor o ailenin içine katıldığın için.
ama eğer nasipte varsa tüm sorunlar aşılıyor, bence akışına bırak. ve en güzel zamanlar aile ile geçen zamanlar tadını çıkartmaya bak baksana senin yerine onlar herşeyi fazlası ile düşünüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…