Ailem erkek arkadaşımı kabul etmiyor.yardım edin ne yapacağım

Benimde kütüğüm doğuda ve gidip geliriz üstelik terör bölgeside değil.Kürtde değilim fakat kime söylesem nereli oldugumu direk kürtmüsün diyorlar ve önyargılılar üstelik hiç benzemem doğululara şimdi düşündümde benimdemi erkek arkaşımın ailesi kabul etmeyecek diye.Erkek arkadaşınızın ailesi ne iş yapıyor? Ve terör varmı onun bulundugu yerde? Mümkünse nereli oldugunu yazsanız :/ Eğer böyleyse annenizin endişelenmesi çok doğal çünkü benim aslım doğulu oldugu halde ben bile evlenmem diyorum :/ Ve ailesiyle önce siz tanışmaya gidin bi görün yaşam şekillerini belkide anneciğiniz haklıdır :)

Son düzenleme:
Hiç doğuda bir yerde yaşadınız mı bilmiyorum ama ben yaklaşık 3 aydır doğuda küçük bir ilçede doktorlu yapıyorum. Bir kişiyi bile sevemedim. Burada tanıdığım gördüğüm herkes hanzonun teki, iyisi var olsa bile bana denk gelmedi. Kadınlar da aynı.

Temizlik bakım nedir bilmezler, hepsi leş gibi kokar.
Kadınların ağdadan haberleri yoktur. Her yerleri kıllı gezerler.

Tek bildikleri çocuk doğurmak. 35 yaşındaki kadınların bile en az 5-6 çocuğu var. Beleşten yaşamayı huy edinmişler, çocuklarına bakmazlar, karda kışta çorapsız çocuklar gezer.

Ağaları var bunların, ağa ve yakın akrabaları keyif sürerken bunlar ağalarının ağızlarına bakarlar.

Köy yollarını açtırmak için ambulans çağırırlar. Merkez buraya 2 saat, hiç bir şeyleri yokken beni merkeze ambulansla sevk edin diye kavga çıkarırlar, beleşçiler ya.

Ambulans bulunmaz bazen, karınızı,annenizi acilen merkeze götürmeniz lazım derim, kendi arabamızla gidemeyiz,ambulans ver diye tuttururlar, kadınlarını hiç düşünmezler.

Bir de sapıktırlar, muayeneye gelirler, kendi aralarında Kürtçe hemşirelere doktorlara laf atarlar, biz anlamıyoruz ya sanki.

Serum takmadık diye silahlarını çıkarır gösterirler.

Ayağı yara olan bir hasta fütürsuzca o leş gibi ayağını çıkarır masama koyar.

Muayene sırasında farkettiğim üzere atletleri sarı, donları leş gibi.
Zaten kadınları kilot giymezler, kumaş parçası koyarlar.

20 günlük bebeğe bisküvi yedireni de vardır.

Hiç birisi çalışmıyor. Elektrik parası ödemiyor. Kaçakılık gırla. Beleşilik var.

Daha neler saysam bilemedim valla.

Velhasıl bunlar da insan ben de insanım.
Bilip bilmeden bana kimse burayı savunmasın.

arkadaşlar aynı sorun bendede var. Erkek arkadaşımla 3 senedir konuşuyoruz ama annem istemiyor hatta çok ağır laflar söyledi bana ama vazgeçemiyorum ayrıldık dedim ama 3 sene oldu ne yapmam lazım lütfen bir şey söyleyın

Ben ailesiyle tanistim daha dogrusu 2 ablasiyla tanistim ozellikle mesheplerini ve kurtce bilip bilmediklerini de sordum mezhebimiz ayni kurtce de evde hic konusulmadi o yuzden biz bilmeyiz ama annem bilir dediler. Sizin orda nasil olur kiz alma vs diye de sordum. Anlattilar cok buyuk bi fark gormedim. Ama zaten erkek arkadasim asla oyle seyler istemiyor. Sadece bi nikah ve kina gecesi olsun istiyoruz. Geleneklere cok bagli bi aile degil anladigim kadariyla ama tabi iclerine girmeden bilemem. Ve son olara ablalariyla konustugumda cok sasirdim erkek arkadasimda sive yok ama onlarda vardir diye dusunuyordum. Siveleri bile yok cok duzgun konusuyorlar

Cok saol canim bende oyle yaptim zaten akisina biraktim

Babasi memur ama vefat etmis. Abisi astsubay 2 ablasi da ogretmen annesi ev hanimi. Erkek arkadasimda universitede akademisyen. Babasi aslen erzurumlu annesi urfali ancak suan annesi ve ablalari diyarbakirda yasiyor. Orda dogmus erkek arkadasim da. Ablalariyla da tanistim okumus gormus insanlar cok buyuk far gormedim ama tabi diyarbakira gidip tanismadim onlar buraya gelmislerdi

Yasadiginiz yer neresi bilmiyorum ama sanirim merkez degil koy ya da ilce. Bati da bile koyde yasayan insanlarla sehirde yasayan insanlarin yasam tarzi o kadar farkliyken bunun doguda olmasi cok dogal diye dusunuyorum

Ben bu konuda sana katiliyorum sekerim, belki sevgilinle tanissa baban sevecek adami, bu kadar onyargili olarak ayip ediyor bence.

Benim annem de Dogulu ve babam asiri derecede irkci biridir. Egitimlidir, doktora mezunu ama en cahil insanlardan bile daha irkci.Alevi, Kurt , toplumun diger azinliklari hakkinda her televizyon haberinde sayar sover.......Dogulu bir insanla nasil evlenmis bilemedim simdi :26:

Neden diyarbakırda yaşıyorlarki :/ Babası memur oldugu için belkide orada dogdu annenize abisinin astsubay oldugunu falan söylerseniz bence buzlar eriyecektir bize sonuçta sizde onların bir tanecik kızısınız onada hak verin..Konuşmaları falan nasıldı yada anlayışları? Bence olur gibi gibi gözüküyor işiniz ama sorunlar çıkacak tabi anneniz vazgeçmediginizi görünce o da hak verecektir size umarım :)

Son düzenleme:
Canım bende aynı durumu yaşadım çok zor oldu.Ama şimdi keşke dinleseydim diyorum.Büyükler biliyor bazı şeyleri üzmek istemem seni ama sen dinle babanı inan pişman olmazsın.

Arkadaslar cok caresizim lutfen beni dinliyecek birileri varmi? Uzun yillardr suren bir iliskim var ailem beni vermiyor sebebi ise erkek arkadasimin annesin zamannda orospuluk yaptigi konusuluyor babasida seressizin tekiymis guya erkek arkadasimin ailemin soyledikleri bunlar.. Sevgilim ise pirlanta gibi cocuk dort dortluk yillardr bi yanlis ters. Huyunu gormedim. Bu yuzden vazgecemiyorum.bu aradasi babasi olmus anneside baskasi ile evli suan. Napicam ben

O kelimeleri kullanrken bile canim aciyo.annesinin yaptigi babasinin yaptgi yanlislardan cocuk sorumlu tutulurmu?? Onun gunahi ne?? Kendini yetstrmis dogru duzgun onluk hicbi kusur yok. Anasi babasi icin yardan gecilirmi soyleyin bana??ailemi dinlesem bunu. Pismanligiyl nasil yasarim ben. Devam etsem cocuun cok ii olmasi ailesnn yanlsklarini ortermi yarin karsma ckarmi bsiey

Tesekkur ederim yorum icin canim beni anladin Iste benim babam da biraz oyle bakalim gorcez nolcak

Evet babasi memur oldugu icin diyarbakira gitmisler. Annesinin akrabalarinin cogu da orda oldugu icin kalmislar. Aslinda onlara da hak veriyorum benim iyiligimi dusunuyolar benim tek derdim tanimadan boyle biseyi yapmalari tanisalar her sey farkli olabilir. Ablalarinin konusmalari gayet normaldi hic sive yoktu. Erkek arkadasima sordugumda annem de bile cok az sive var biz oyle yetistirilmedik dedi. Insallah canim olur tek tuk problemlere de raziyim yeterki olsun tek duam o cok tesekkur ederim :)

ynı meseleden kaybediyoruz ailelerimizin doğulularla ne alıp veremedikleri var anlamıyorum erkek arkadaşımla uzun yıllardır beraberiz tabki bunu ilerletmek istiyoruz bunu annemde biliyo . tek destekçim annem. annm herşeyi biliyo ama kendini fazla avutma diyo ne ayrıl ne de ayrılma derim sana herşeyi yaşayarak gör diyo en çok babamdan korkuyorum bunlaarı erkek arkadaşıma anlattığımda bizim ailemize gelin tek bi şartla girebilir aklı fikri yerinde olsun isteriz diyo bizse tek derdimiz doğulumu değilmi yani nato kafa nato mermer ! sen iyisimi babana resti çekme sakin sakin konuş sürekli de üzerine gitme derim ben inş hakkında hayırlısı olurr be caım aynı dertten muzdaribiz dedim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…