Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Merhaba konu sahibi erkek arkadaşınız ve annesi aileniz hakkında kötü konuşmuş halen aileler olmasaydı aramız çok iyiydi diyorsunuz. İnsanın evlenince aileyle de evlendiğini unutmuşsunuz. Halen aklınız onda pişman olup geri dönmesini istiyorsunuz.

konuyu tamamen okuduğumda düşüncelerim şöyle: yaş farkınız çok fazla bana göre, hele ki tanıştığınız yaşta o adam nasıl çocuk gözüyle bakmadı sana anlayamıyorum bunu. yine de insanlık halidir peki diyorum. sen bu olaylarda durmadan iyi niyetli davranmışsın, arayı bulmaya çalışmışsın. ama sanki kendine dürüst olamamışsın arayı bulacağım derken, kendini özgürce yaşayamamışsın ama sen hariç herkes özgürmüş istediği tepkiyi vermekte. bu olayda bunu öğrenmiş oldun işte, sesini asla kısma. aklındakileri kötü niyetli bir yerden gelmediği ve kendine zarar vermediği takdirde her zaman söyleyeceksin tabii. zamanında yanlışa yanlış dememişsin gibi geldi bana ayrıca. ailenin ilk etapta sana olan sözleri çok ağır, beddua ederiz gözyaşlarım senden sorulacak falan Tanrı yerine hüküm vermek gerçekten bunlar hasta düşünceler. duygusalken söylediler hadi tamam. karşı tarafın evine gittiğinizde annenin yaptıkları da çok kaba bence. bunlara zamanında dur dememişsin sen. kendini oğlanın yerine koy, onun ailesi seni istemeyince sen neler neler hissettin ve direkt tepkini koydun ama onlar zamanında istenmemelerine rağmen senin yanında durmuşlar. bu konuda oğlanın yaşı büyük olduğundan belki de evlenme şansını kaçırmak istemedi yorumuna katılıyorum, ama senin iyi kalbine güvenmiş de olabilir aynı zamanda. onun sana göre 9 sene fazla tecrübesi var, senin daha saf düşünebileceğin olasılıkla sabit doğru bir genelleme. onun dışında kayınvalidenin vursun kırsın sözleri gerçekten korkunç, bunlar da sizin aileninkiler gibi ayrı hastalıklı sözler. kadın öfkeden kendini kaybetmiş ağzına geleni saymış ama bunun öncesi de var işte, birikip patlamış. o kelimeler zehirli burada hemfikiriz ama onu oraya getirenler ne olacak bir de? son olarak da boşanmış ailelere ve yalnız ebeveynlere bakıp da insanlık hali herkesin başına gelebilir diyemeden hemen aman uzak dur onlar beladır denilmesi beni hem üzüyor hem kızdırıyor ya. niye cüzzamlı muamelesi yapıyorsunuz boşanmış insana ve onun çocuğuna? her birlikte kalan aile çok mu düzgün yani. zamanında ben de benzerlerini duydum. ilk oğlan bana yaklaşmasına ve ilişki kurmak istemesine rağmen, anasının evine kendi isteğiyle hatta bana da sürpriz biçimde götürmesine rağmen kadın arkamdan bu kızın ailesi boşanmış, aileden uzakta tek başına yaşıyor, yalnızdır ondan sana yapışıyordur demişti mesela. kendisi evde kocadan eziyet çekmesine rağmen. yüzüme karşı sözleri bir kibardı hem de anlatamam, gözlerinin arkasında görmüştüm kötü niyetini o gün. kadın beni sonraki görüşmemizde biraz tanıdıktan sonra benim oğluna göre çok daha akıllı, mantıklı bir halde olduğumu anlayınca oğlunu adam ederim sanıp kendisi peşime koşmaya başlamıştı biz hemen ayrılınca. lan manyak ben kendi sorumluluğumu almışım oğlunun aksine. ben demiş miyim sen neden aileyle yaşıyorsun anneci misin bilmem ne. bunlar çok sığ düşüncelerç meğerse adam annesinin baskısından kurtulmak için kızları getirip duruyormuş kadın da kızlara kulp buluyormuş işte böyle. serseri oğlanla baskıcı anasının son kurbanı duygusal boşlukta ben. başka bir zaman da bir şekilde evime misafir gelen muhafazakar ailenin reisi karısı ve genç kızı yanında otururken benim ailemi kastederek eskiden kadın eve gelinliğiyle girerdi kefeniyle çıkardı demişti. ona da ben patlamıştım işte de s** olup gitmişti. kendi gencecik kızından utanmıyor herif. bunlar inançlı falan olamazlar daha sisteme dair hiçbir şey anlamamışlar. boşanmaya bu bakış hala var günümüzde ama ailen de aynen böyle düşünüyorsa cidden biraz insaniyet namına kendilerini sorgulasınlar. ben meselenin adamın tek çocuk olması olduğunu düşünmüyorum, sorun annesinin boşanmış olmasıymış bence. bu görüş çok yaygın cidden. sen ne güzel adama insan gibi bakmışsın, kötü düşünmemeye gayret etmişsin. dediğim gibi bence hatan kendini dürüstçe ifade etmemek ve kibar-arabulucu olmaya çalışmak. günah keçisi gibi o insanın başına kalır çünkü genelde her şey. bence olayda tek bir haksız taraf da yok, iki tarafın da hatası var. sonuç olarak hayırlısı olmuş ama bundan sonra yine kendin deneyimle, kendi istediğin gibi yaşa bence. hayat senin hayatın, hata yapmadan öğrenemezsin. olgunlaşmanın buradan geçtiğini de anlamışsın o yüzden yolun açık olsun. ayrıca geçmiş olsun.

Gelişmeleri buraya yazmak istedim aslında tekrar yazıp yazmama konusunda kararsızım ama nasılsa anonim bir platform. En sonunda benim ailem ikna olmuştu ne zaman isteme nişan istiyorsanız yapacağız hatta babam çok ılımlı konuştu bu süreçte birbirimizi boşuna yıprattık biz aileyiz kötü olmamalıydık hatalar yaptık ama senin son kararın neyse ona göre hareket edeceğiz dediler. Tabii yine de birdenbire mükemmel olmadı ailem ile ilişkimiz fakat dört beş aydır yaşadığım sıkıntılara üzüldüm ne yapıp edip beni vazgeçiremediklerini gördüler ama o süreçte çok yıprandım, ailemin yanımda olmaması kararımı değiştirmek için her türlü yolu deneyip yapamayınca kabullendiler. Bu süreçte tüm sülalemle aram bozuldu hatta deprem oldu teyzem iyi misin diye bile aramadı düşünün hepsi küstü bana. Her neyse kendi ailemle durumum böyleydi. En azından evlenmeme tamam deyip ne gerekiyorsa yapacağız demişlerdi.

Bu sefer karşı tarafın durumu değişti. Aile tanışması olmuştu onlar geldi, biz onlara gittik. En son biz erkek tarafına gittiğimizde bu şubat ayında olmuştu bu arada. Ailem tabii o sıra halen istemediği için somurtuk, suratları asık gittiler ama asla ve asla ne saygısızlık yapıldı ne laf söz edildi. Ki düşünün bir kız olarak nasıl zor bir şey bu gitmeden önce ailemi uyardım. Asla size bir şey denilmezse bir şey demeyin dedim. Onlar da bana tamam dediler. Laf söz olmadı ama karşı tarafta gördüğüm bazı şeyleri söylemek istiyorum.

Kv adayı eve girdikten sonra bize terlik getirdi ama biz terlik almak istemedik terlik kullanma alışkanlığımız yok. Biz gerek yok teşekkür ederiz dedik ama kadın bunu tersinden anlayıp celallendi ve "aaa ben bunları misafirler gider gitmez yıkıyorum bunlar temiz niye giymiyorsunuz yerler soğuk hasta olursunuz." Biz terlik kullanmıyoruz öyle bir alışkanlığımız yok böyle rahatız dedik ama o üsteledi "bunlar temiz her misafir gittiğinde yıkarım üşütürsünüz vs" en on bana verdi ben de ayıp etmemek için giydim artık terliği. Orada bulunan iki akrabası tamam istemiyorlarsa napıcaksın kendileri bilir sakin ol vs diye onu uyardılar. O genelde çay koymak tabak hazırlamakla ilgilendiği için çok fazla konuşma alanında bizle oturmadı ama konuştuğu zaman da ara ara onu akrabaları uyardı biz seninle ne konuşmuştuk vs diyerek sus işareti yaptı kendi akrabaları. Tabii kv böyle çıkışlar yaptı ama benim annem hiç konuşmadı, hazırlanan tabaktan sadece bir tane sarma yedi. Sadece kendisine nasılsın vs diye sorulunca cevap verdi. Onun dışında babam konuştu. Karşı tarafta bir erkek de olmadığı için yani babamın yaşıtı gibi biri olmadığından hep kadınlar vardı genelde de en çok kadınlar konuştu. Damat adayı annesi uyarınca mesela gelip babamın elini öpmek için uzandı girdiğimiz zaman. Hiç o siz nasılsınız vs diye sormadı Hadi ben de sormadım heyecandan vs diyelim onu geçtim.

Aile tanışması böyle lafsız sözsüz samimi olmadan ölüm sessliği gibi bir sessizlik içinde bitti. Çıkarken sanırım annem kv adayıyla vedalaşmamış, babam da zaten el sıkışmaz kadınlarla dini gerekçesi olduğu için. Ama bakın kendi ailem diye demiyorum hataları olduğu gibi orada babam elinize sağlık her şey çok güzle olmuş diye defalarca dedi kendi ailemi de inceledim karşı tarafı da. Kaç kere teşekkür ettiler. Giderken de allahısmarladık denilip ayrıldılar annem de hızlıca evden çıktı babam ve ben daha sonra çıktık. Annemin bu davranışları vedalaşmadan işte kaçar gibi gitmesi vs karşı tarafa dokunmuş ağrına gitmiş.

Tabii ben birbirlerine kırıcı bir şey söylemeden lafla saygısızlık olmadan bittiği için rahattım fakat akşam bu konuyu erkek arkadaşımla konuşurken iyi geçti işte ben çok rahatladım üzerimden yük kalktı gibi şeyler söyledim ama o bana "annem siz gittikten sonra ağladı bunlar bizi sevmiyor biz kötü insanlar mıyız ben bunların ayağına gitmicem istemeye gelmicem" diyip durduğunu söyledi şok oldum. Ben çok kötü oldum nasıl ağladım nasıl yanaklarım yandı göz yaşlarımdan gözlerimin altı tahriş oldu silmekten anlatamam. Ertesi sabah annesi beni aradı çok kötü olduğum için açmadım müsait değilim sonra ararım diye mesaj attım o da bana ailen bizi sevmiyor sevmicek bunu söylemek bana düşmez ama ya ailen ya biz diye mesaj attı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü nasıl böyle bir şey diyebilir ne hakla ne cesaret? Ben bunları kırmamak için sonra konuşuruz dedim kapattım konuyu.

Birkaç gün sonra aradığımda benimle telefonda bağıra çağıra konuştu "kızım senin ailen bizi istemiyor ayrıl oğlumdan sen oğlumun yıllarını çaldın senin baban annene laf geçiremiyor öu bir tane ağzına vursun oturttursun istemeye gelmicem düğüne de senin anneni babanı almıcam." ne demek ya bunlar dedim sen neler söylüyorsun farkında mısın ağzından çıkan her laf kötü Allah sana iyilik güzellik versin dedim." Ben kötüyüm evet ben kinciyim ben her şeyi tersinden anlarım" Ay neler neler saydı yani. Ben yine saygısızlık yapmadım şu an böyle diyorsun büyütüyorsun belki bundan bir sene sonra her şey daha farklı olacak pişman olacaksın bunlara iyi düşün iyi olsun ben hep saygıda kusur etmeden iyilikle konuştum. Oğlun dedim böyle demiyor onun fikri bu yönde değil. "Sen onun adına konuşma da ben onu da evden atarım evlatlıktan redderim polise veririm de" yani anlayacağınız sinirden gözü dönmüş.

Erkek arkadaşın ne yaptı peki derseniz bir kere bile annem seni üzdü özür dilerim onun adına işte veya üzülmene üzüldüm vs bunlar hak getire "annem sinirlenince damarına basılınca söyler dedi ama keşke sana değil de ailene söyleseydi bunları" dedi düşünün. Ben birlikte geçirdiğimiz onca zaman mutluyduk sorun ailelerde bizim sorunumuz yok diye düşünmeye çalıştım hep beş senelik ilişkim dedim hiç tartışma kavga olmamış aileleri geçemiyoruz. Yan yana o kadar iyi anlaşıyoruz o kadar mutluyuz hani yanında beni bebekler gibi sevip sarmalıyor vs ama konu annesine gelince bana annesinin haklı ve doğru olduğunu savunuyor hep. Ben ailemin hatalarını kabul ediyorum ama sen nşye etmiyorsun dediğimde senin ailenin yaptığı hataya karşı bir tepki benim anneminki diyor.

Bu olaylar şubatta oldu annesi istemeye gelmeyeceğini açıkladı. Erkek arkadaşım bırak sen aileni ikna ettin ben de kendi annemi ikna edeyim dedi. Her ay bir iki kere bunun konusunu açıp annesinin durumunu sorduğumda hep tartıştık annesinin durumu abarttığını birbirini sevmeyen insanlar elbette somurtur sessiz kalır dedim. Senin annen sanki benim annem ona saldırmış dövmüş küfür etmiş gibi istemeye gelmem diyor dedim. Hadi benim için gelmiyor sen onun bir tanecik oğlusun bana her zaman ben oğlum için kurşun atarım kurşun yerim diye söylüyordu bir istemeye gelmek mi zor geldi sence senin için gelemez miydi? Çünkü anne de istemiyor ve gelmiyor işi yokuşa sürüyor dediğimde, annem senin ailen için gururunu ayaklar altına almaz ailen bizim eve geldiğinde ayılık yaptı vs dedi. Annemi ikna edemiyorum olmazsa ayrılırız dedi. Senin ailen benim annemden özür dilemeyeceğine göre sen de isteme nişan olmadan evlenmek istemeyeceğine göre zaten benden ayrılacaksın dedi.

Ben de ayrlık bir kere ağzına gelmiş bence ileride daha fazla üzülmeden ayrılalım bitsin, hem senin ailen hem benim ailem işin olmaması için yokuşa sürdüler biri o tarafa biri bu tarafa çekti olan bize oldu. Aileler yüzünden birbirimizle kavga eder hale geldik daha fazla saygımız azalmadan ayrılalım diye yazdım hemen engel attı. Bir gün bekledim sonra insta'dan yazdım ne yapmaya çalışıyorsun böyle diyerek onun bana dediği son şey ailen annemden özür dileyene kadar seninle konuşmak istemiyorum. Bu arada dün annesiyle tartışmış onu yukarıda yazmayı unuttum annesi yine istemeye gelmeyeceğini söylemiş kendin evlen ne yaparsan yap vs demiş. Bu arada erkek arkadaşım da annemin söylediklerinde haklı olması gerçeği beni delirtiyor demişti o ara. Her neyse ben annen benden özür dileyecek mi diye sordum o da ben annem adına konuşamam ne diyeceğini bilemem diyince benim iyice tepem attı ve annenle olan tartışman bana karşı davranışlarını epey değiştirmiş ne sen anneni zorla ben ailemi yeni bir şeye zorlayım zaten isteselerdi olurdu olan bize oldu. Ayrılmak istiyorum dedim. Yine engelledi en son da uzun bir ayrılık mesajı attım kendi ailemin hatası var ama senin annen de bu işi zora soktu onun da hatası var vs diye de ekledim içimde kalmasın diye.

Ertesi gün akşam SMS attı o da seni buradan engellemedim acil durumlar ve finansal konuları buradan konuşuruz diye. Benim ona bir miktar borcum vardı. Onun da bana borcu var ev alırken eksik kalan kısmı elimden geldiğince tamamladım. Borcun bir kısmını ödemişti kalan kısmı haziranda ödemeye başlayacağını SMS attı işte. Ben de halen saf temiz duygularla birden sana ne oldu anlamıyorum daha üç gün önce yan yanaydık bugün böyle şeyler söylüyorsun ben seninle birlikte olmak için bu şehre atandım vs dedim o da halen ilişki durumlarını konuşmak istemiyorum yalnız kalmak istiyorum dedi. Yolun açık olsun seninle olmak güzeldi umarım her şey gönlünce olur diye veda ettim. Pazartesi oldu bu olay.

Birbirimizde sosyal medya şifrelerimiz vardı ben hemen değiştirdim. O kaç gün oldu halen değiştirmedi. Sosyal medyadan kimse ile konuşmuyor. Kafama takılan bir konu ben ayrıldım ama o yolun açık olsun vs gibi klasik ayrılık cümleleri de kurmadı geri dönmek için açık kapı mı bıraktı hani ayrılık sorumluluğunu bile almadı anlam veremedim. Annesi olmasa gerçekten ama gerçekten birbirimiz için yaratılmış çiftler gibiydik o kadar mutlu anılarımız var ki bu zamana kadar hiç üzmemişti birbirimizi bu aileler işin içine girince girdikten sonra çok yıprattık. Ama annesi ile benim aramdaki o köprüyü de yapamadı arada kaldı fakat ben de kaç ay boyunca arada kaldım tek zorluğu kendisi de çekmedi. Ayrıca ben ona senin annen hayır deseydi napardın benim gibi rest çekebilir miydin diye bile sormuştum o da elbette hatta senden daha kolay yaparım ben anneme sözümü geçiririm vs diyip duruyordu.

Kısaca inanmıştım güvenmiştim başta benim ailem ön yargılı davrandı istemedi sonra ben ailemi ikna ettim dört ay uğraştım bu sefer kv istemeye gelmicem dedi ve en sonunda dayanamadım bu aile olaylarına ve ayrıldım.

Haklı suçlu suçsuz vs aramıyorum buraya anlaşılmak ve derdimi paylaşmak için yazdım. Çok uzun oldu ama önemli yerleri atlamak istemedim. Şu an konuşmuyoruz ayrıldım yani ben ama pişman olup geri dönerse ne yapacağımı bilmiyorum. Erkek arkadaşımı seviyorum onu düşündükçe evlenmek istiyorum ama annesini düşündükçe iyi ki ayrılmışım diyorum. O da benim annemi babamı sevmiyor zaten kaç kere söyledi.

İkimiz de birbirimizi seviyoruz ama bu aileleri yönetemedik. İlişkimize sıçradı bu durum hep.
Annesi yobaz empati duygusu eksik egoistin teki iyi ki gelin gitmemişsin bu aileye annesinin evden çıkmamış hayatı evin içinde geçmiş yobazın teki ve sevimsiz

Back
X