Ailem Eşimi Alkollü Gördü ve Gece 00:00'da Arayan Arkadaşları

Esiniz sorumsuz biri gibi geldi bana.
Siz onun ailesinin yanında alkollu olsaniz sorun çıkaracak biri kendisi yazdığınız kadarıyla ama kendisi bu kısmı hiç umursamamis. Kayıp sonrası destek görmesi gereken asıl kişi sizsiniz ayrıca. Eşiniz bunu bahane etmiş ama sebep yokken de haftada iki gün alkol alıyormuş. Sizin desteğe ihtiyacınız olduğu süreçte, aileniz evdeyken icmese ne olur? Ayrıca normal bir evli insani kimse gece 12 de arayıp gezmeye çağıramaz. Hemde bebek kaybı yasanmisken. Siz bu adamın babalik sorumluluğunu alabileceğinden emin misiniz? Bu vesileyle yeniden düşünün.

Ailesini ilgilendiren bir durum yok işte ben de onu söyledim. Konuyu açarken “zor zamanlardan geçiyorum,bu sırada eşimin dışarıda eğlenmesi zoruma gitti çok üzüldüm” deseydi tamamdı. Ama ailem gördü meselesi olunca o zaman kendine ve ailene göre biriyle evlen denilir.

Bence adamla kadın farklı yapılarda insanlar. Birisi acı çekerken dışarıda arkadaşlarıyla içmek istiyor,diğeri de acı çekerken evde durmak ve kendisiyle,ailesiyle başbaşa kalmak istiyor. Bu iki kişi bir arada barınamaz bana göre.

İşte demek istediğim tam da bu yoksa babam da içiyor annem bir şey demez ama arabayı babam sürmez dışarda içildiyse annem sürer.

İşte demek istediğim tam da buydu. Yoksa babam da içer ama arada bir dışarda içilecekse arabayı annem sürer normalde de içmez. Şayet alkolüne karışsaydı derdim babam neden içiyor neden engelleyemiyorsun diye. Ben sıkı bir şekilde ne ailemi tutarım ne de eşimi kimi haklı görüyorsam onu savunurum. Ki ben evlenmeden önce içtiğini herkes biliyordu.

Alkolik gibi zaten haftanin 2 gunu davraniş ve konusmalari degisecek kadar icmek bana normal gelmiyor.

Zaten sarhoşlar içinde büyüdüm, bizde bol bol içilir çunku.
Her hafta sarhoş gelen bir adamla asla evli kalmazdim. Madem boyle kabul ediyorsunuz aileniz görse nolur yani gercekler bu zaten alkolik gibi niye saklamaya calisiyorsunuz?

Son düzenleme:
Beni anlayanlar çıktı çok şükür yoksa içtiğini herkes biliyordu babam da her gün olmasa da içer annem de bir şey demez ama annem hastayken içmez mesela annesini kaybettiği gün içse ve taziyede bulunanlar gelse o zaöan der işte.

O da saygısızlık olarak görüyor hatta nişanlıyken babanın karşısında içmem saygısızlık olur demişti annem gelir evde ben yokken içme demişti.

O da saygısızlık olarak görüyor hatta nişanlıyken babanın karşısında içmem saygısızlık olur demişti annem gelir evde ben yokken içme demişti.
Ama siz sadece ailenizin görmesini dert ediyorsunuz. Eşiniz ailenizle evli değil ki,sizinle evli. “Ben hastayım,kayıp yaşadım,eşimden duygusal yakınlık ve destek bekliyorum” konusu bile geçmiyorken ailenizin görmesini dert etmeniz çok anlamsız. Sizin eşiniz bu,gerçeği aileniz görse nokur görmese nolur? Ben sadece bunu eleştirdim. Diğer durumda sizi haklı bulurdum.

Şimdi ben içen bir adamla evliyim,belki haftada 3-4 gün içer. Annem de bunu bilir, şimdi ben bunu annemden saklasam nasıl oturacağım bu adamla ömür boyu? Yani 1 gün değil 2 gün değil Allah ömür verirse belki 40 sene içecek bu adam,hangi bir gün saklayacağım?

Benim halamın oğlu alkolik eşinde Peygamber sabrı var eşimin o şekilde geldiği gün konuşması değişiyor normalde yoruldum diyip uzanan adam birden sırnaşmaya başlıyor, konuşmayı sevmez benim gibi birden çenesi açılıyor. O da saygısızlık olarak görüyor bunu ben de.

Mesele alkol olunca hemen gözü kapalı savunmaya geçmiş kimisi. Biri de diyor ailen ne kadar saygısız eşin onların namazına orucuna karışıyor mu. Kafada hemen çizmiş profilleri. Bebeklerini kaybetmişler kadın hasta yatıyor isterse elma suyu içmeye gitsin arkadaşlarıyla yine yanlış. Yanlışa yanlış demek bu kadar zor olmamalı buradan bile bir kutuplaşma çıkarıyorsunuz yazık konu sahibi de valla dindar değiliz diye çırpınıyor.

Valla Allah dindarlara sabır versin onlar da başka şekilde itham ediliyorlardır kendimi anlatmaktan yoruldum valla. Sanıyorlar ki ailem benim dindar, muhafazakar onların tabiriyle "yobaz" önyargıları yıkmak her şeyden zor. Ailemin kızdığı nokta ben bu süreçteyken o halde gelmesi ki saygıdan bahseden zaten eşim.

Saygisizlik zaten. Bebek kaybi var, siz hastasiniz adam arkadaslariyla içmekte bu alkoliklik degil de ne?
Üzülmenin çaresi de içmek değil

++++
Aile net hakli, bu nedir yahu haftada birkac gun kufelik olup eve gelen adam cekilmez. Hele ki evde hasta, cocugunu kaybetmis bir es varsa. Essek olsa ben evde oturayim arkadas bu kadinii yalniz birakmayayim der.

Saygisizlik zaten. Bebek kaybi var, siz hastasiniz adam arkadaslariyla içmekte bu alkoliklik degil de ne?
Üzülmenin çaresi de içmek değil
Evet kesinlikle evime gelmeyen ailem bile gelmeye başlamıştı ben yine de eşime ihtiyaç duydum bu süreçte zira kolay değil daha önce de yakın ölümü yaşamıştım ama bu hiç kolay değilmiş insan bu gibi süreçlerde en çok desteğini arıyor.

Keşke Allaha havale etmekle beraber sende bi eyleme geçsen. Yeni evliyken bu saçmalıklar var ama çocuk yapıyosun adamdan. Ayrıca annenler alkolik muamelesi yapmıyor adam öyle, hergün içiyor. Böyle birinden ne baba ne eş olur.

Her gün o şekil gelmiyordu ama iki gün net o şekil olurdu. Ben söylemek istemedim konuyu açmak istemedim aileler karışmasın diye kendim çözmek istedim. Hastaneden gelince abarttı her gün eve geç gelmeye başladı geç dediğimde 9-10 gibi ama işinin o saatten önce bittiğine eminim. Ayrıca çocuk oldu ama yaşayamadı ben çok üzülüyorum kendini suçluyorum. Ama geçmiş geri gelemeyeceğine göre.

Ben anlamadım, siz eşinize ona ihtiyacınız olduğunu söylediniz mi? Söylediyseniz ve buna rağmen gittiyse haklısınız. Ama böyle bir talebiniz olmadıysa abartıyorsunuz.

Herkes kaybın acısını farklı yaşar, herkesin yas süreci farklıdır. Eşiniz böyle bir ihtiyacınız olduğunun farkında olmayabilir. Belki ona da evde olmak zor geliyordur bu dönemde. Konuşmadan bilemezsiniz ki kimin ne hissettiğini, ne istediğini.

Haklısınız eşinizi sizi bırakmaması gerekiyordu. Yanında olmalı. Bu alkol konusu değil. Ailem onu o şekilde gördü tühhh eyvah konusu da değil... Kaçıyor sanki gidip eğlenmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…