Ailem evlenmeme karşı geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yaşadığım her şeyin farkındayım. 5 yıl evli kaldım ve tek bir kavga ile boşandım. Kavga sebebi ise benim dışımda gelişen eşim tarafından bahaneyle çıkarılmış ve ailesinin baskısıyla büyümüş sebeplerdi. Ailesi annesi için evliliğini bitirdi ki ortada bir sebep bile yoktu. 3 yıldır bu ilişkinin içindeyim. Bir saygısızlık görsem aksi bir durum sezsem zaten ben istemem.
Anne olmak istiyorsun anladığım kadarıyla? Adamın zaten iki çocuğu var baba olmak istiyor mu

Aldatıldığını öğrenince çocukları için boşanmayan ama çocuklarına rağmen çocuklarının annesine şiddet uygulayan bir adamın şiddeti meşrulaştırmasına destek oluyorsunuz. Bu şiddet sarmalının bir gün size dönebileceğini hep aklınızın bir köşesinde tutarak karar vermenizi öneririm. Tabii ki biz ne dersek diyelim, bu sizin hayatınız. Kararı da siz vereceksiniz ama tüm kararlarınızda bir gün şiddetin öznesi olma ihtimalinizi düşünerek adım atın.

Adamın bu kadar eksisi varken ısrarcı olmanızı anlayamadım. Başka adam mı yok?
Sizin boşanma sürecinizde destek oldu diye anladım, yani evli olduğunuzda başlamış ilişki. Bu da hiç normal bir durum değil.
Evli olduğumuzda değil. İkimizde boşanmıştık.

Merhaba herkese. Ben 34 yaşındayım. 3 yıl önce boşandım. Aynı dönemde biriyle tanıştım ve hala devam eden bir ilişkimiz var. O 43 yaşında, 2 çocuk babası. Daha önce aldatılmış ve bu sebeple eşine şiddet uygulamış. Evliliği çocuklar için devam etmiş fakat durum tekrarlanınca çocuklar büyüdüğü için boşanmış. Boşanma sürecinde birbirimize destek olduk, beraber ayağa kalktık diyebilirim. Sonunda ailem bu durumu duydu. Tabiki çok karşı çıktılar ama beklemediğim kadar çok. Bana tercih yapmamı söylediler. Bende durumu hafifletmek için ayrıldığımı söyledim. Hala beraberiz ve aileme konusunu dahi açamıyorum. Şüphelendiklerinde bile haklarını helal etmemeler, ölürüz biteriz rezil oluruz demeler. Herkes şu an çok karşı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yaşta kaçmak ya da ailemi çiğnemek de istemiyorum. Onları nasıl ikna edebilirim bi akla ihtiyacım var :(
haklılar , ayrıl.

Hayır tabiki. Sadece şeffaf olmak istediğim için belirttim.
Ama bir gerçek var ki şiddet yanlısı biri. Bugün aldattı diye şiddet uygulayan yarın başka bir bahaneden uygular. Siz bunu muhtemelen gözardı ediyorsunuz öfkeyle yaptı diye geçiştiriyorsunuz ama çok ciddi bir sorun. Aldatıldıysa boşanıcak. 2 çocuk konusuna girmiyorum bile gerçekten büyük sıkıntı ailenizin istememesi gayet doğal.

Makul görmüyorum tabiki. Bu durumu o da yaşamak istemezdi ama ben yaşadığı her şeyi çocuklarından da dinledim. Şeffaf bir şekilde tüm süreci biliyorum. Ayrılmak istemiş bundan 20 yıl önce. Ama ailesi ve eşi dahil çocuğu çocuk esirgemeye vermeye kalkmışlar. Dolayısıyla o da bir şeylere razı gelmiş
Siz de adamı aklamak için biraz sallıyosunuz gibi geldi bana. 20 yıl önceki olayı nasıl çocuklarından dinleyeceksiniz? Bebeklik anılarını mı hatırlıyolar? Ayrıca anneleriyle araları kötü olsa bile hiçbir çocuk gelip kolay kolay kendi annelerini yabancı bir kadına kötülemez.

Son düzenleme:
Evet yaşadığım her şeyin farkındayım. 5 yıl evli kaldım ve tek bir kavga ile boşandım. Kavga sebebi ise benim dışımda gelişen eşim tarafından bahaneyle çıkarılmış ve ailesinin baskısıyla büyümüş sebeplerdi. Ailesi annesi için evliliğini bitirdi ki ortada bir sebep bile yoktu. 3 yıldır bu ilişkinin içindeyim. Bir saygısızlık görsem aksi bir durum sezsem zaten ben istemem.
Sizin çocuğunuz var mı? Bu kişinin çocukları kaç yaşında? Velayet kimde? Kiminle yaşıyorlar? Belki de boşanma sebebini yalan söylüyor nasıl bu kadar eminsiniz? Aldatıldım diyor ama durum başka bir şey de çıkabilir. Ayrıca eski eşine şiddet uygulaması normal mi sizce? Size de aynısını yapabileceğini hiç düşünmüyor musunuz?

Genelleme olacak ama erkekler eğer çok fakir değillerse (çocuğa baktırmak için) aldatan karılarıyla devam edebiliyorlar. Hali vakti yerinde olup da takılan boynuzu kabul eden adam bana mantıklı gelmedi. Tam tersi olmuş olmasın?

Çocuklar anlatilani bilir sadece bilemedim
Aldattığına zaten kızı şahit olmuş. Ve o şekilde öğrenmiş. Bu sebeple de çocukları daji anneyle görüşmüyor

Sizin çocuğunuz var mı? Bu kişinin çocukları kaç yaşında? Velayet kimde? Kiminle yaşıyorlar? Belki de boşanma sebebini yalan söylüyor nasıl bu kadar eminsiniz? Aldatıldım diyor ama durum başka bir şey de çıkabilir. Ayrıca eski eşine şiddet uygulaması normal mi sizce? Size de aynısını yapabileceğini hiç düşünmüyor musunuz?
İkinci defa aldatmasına kızı şahit olmuş. Ben en güvensiz anımda tanıdım zaten onu. Ama kendi anlattığından daha çoğunu çocukarından dinledim. Kızlar şu an 23 ve 21 yaşında. Ve bu son durum 3 yıl önce yaşanmış

Aldattığına zaten kızı şahit olmuş. Ve o şekilde öğrenmiş. Bu sebeple de çocukları daji anneyle görüşmüyor
20 yıl önce olmuş olay, adam 43 yaşında kızı nasıl şahit oluyor anlamadim

Belki adam yaptı yaptı kadın da bıktı kendisine birini buldu?

Boşanma sürecinde birbirimize destek olduk birlikte ayağa kalktık demişsiniz de ondan dedim
Haklısınız. Herkese cevap verirken aksıyor haliyle. İnandırıcı gelmiyor yazmışlar ama kimseye inandırmaya ihtiyacım yok zaten. Sadece yardım istemiştim. Daha çok moralim bozuldu

O el bir kere kalkarsa birdaha inmez size veya bir başkasına farketmez. Bir kadın kocasını niye aldatır şu forumu incelesen anlarsın ya cinsellik yoktur yada adam vardır ama yoktur o evde. Daha demin benzer bir konu açıldı örnek olarak ona bakabilirsin. Üstelik 2 çocuk var bunların sizinle iyi geçinecekleri muamma diyelim 1 ay veya hep sizde kalmaya karar verdiler katlanabilecek misin?
Ailen haklı evlenmek için evlenme.

Daha önce aldatılmış ve bu sebeple eşine şiddet uygulamış.
Allah Allah neden istemiyor acaba aileniz ya? Halbuki tam evlenilecek adam..
Hanımefendi siz dalga mı geçiyorsunuz? Ne olursa olsun adam şiddet uygulamış eşine! Aldatıldığı da onun söylediği.. Belki de uyduruyor. Yarın bir gün bir sebeple size de kızsa size de şiddet uygulayabilir. Hadi bunları da geçtim adam sizden 9 yaş büyük ve üstüne çocukları var. Siz anladığım kadarıyla çocuksuzsunuz. Neden bu adam?
Bakın tam boşanma aşamasında tanışmışsınız ve bağlanmışsınız zaten. Zamanlama o kadar yanlış olmuş ki sağlıklı düşünmeye, yeni bir ilişkiye başlamaya, bu adamın size uygun olup olmadığına mantıksal bakmaya zaman kalmadan duygusal boşlukta bu adama tutulmuşsunuz. Yapmayın, ikinci kez mutsuz bir evlilik yaparsınız.

20 yıl önce olmuş olay, adam 43 yaşında kızı nasıl şahit oluyor anlamadim

Belki adam yaptı yaptı kadın da bıktı kendisine birini buldu?
İlki kızlar henüz bebekken olmuş. İkincisi ise kızlar 18 li yaşlarda iken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X