Benim eşimi de babam memleketinden dolayiistememişti, kayınpederim babamın sürekli gidip vakit geçirdiği yere gidip babamla tanıştı. Oturup konuşmuşlar 2 saat kadar, sonra eve gelip ailece tanışmayı kabul etti babam. Sonrası geldi zaten.
Sadece sizin söylemeniz yetmiyorsa babanız için bu tarz birşey de yapılabilir.
5 yıl ve yaşlar küçük değil
Bana bu kadar uzak mesafe ilişkisi yürütmek de garip geldi
O şehirde ailesi var mı maddi sorumluluğu vs 37 yaşına gelmiş hadi evlenelim demiyor mu
Yaşıtlarının çocukları liseye gidiyor
Kimseyi tanımayız etmeyiz burda yazana göre kafamda oluşan görüntüyü söyleyeyim. Yanlış bir şey olursa özür dilerim. Erkek evlilik yaşını geçmiş gibi kabul ediyorum. 37 yaşında çocuğu olacak yaşta. Az bir maaşla çalışıyor. Kendinden genç, daha iyi kazanan bir kadın buluyor. Erkek için baya iyi bir durum. Tabiki evlenmek ister. Ama kadın için ne bileyim yani.. Bir artısı yok gibi. Hem çalışacak hem ev işlerini yapacak hem çocuk olursa onunla daha fazla ilgilenecek. Oturup çocuğuma bakayım dese asgari ücretle geçim derdine düşecek, hayat standardının giderek düştüğü bir duruma sokacak kendini. Üstelik şehir değiştirmesi, kv sorunlarına daha da açık hale getirecek onu. Boşansa bu toplumda yine bir eksi elde etmiş olacak üstelik çocuğuyla boşanmak zorunda kalırsa hayatı boyunca sorumluluk alması gerekecek.
Ben ailene katılıyorum. Aşk meşk çavuk bitiyor. Realiteye dönmek lazım
Canım ben 8 senedir ilişkim olan biriyle evlendim, 5 senedir de birlikte yaşıyorduk. Aşağı yukarı 1 yıl oldu evleneli. Saygı, merhamet, anlayış diyosun evet bunlar önemli şeyler ama sadece bunlarla mutlu olamazsın. Evlilikte sorumluluğun yüzde 70-80i kadında bence. Senin durumunda işi bırakma şansında çok yok. Karnın burnunda halinle borcumuz var diye işe giderken hiç saygıya falan bakmayacaksın. Aklından ahh keşke o memur olsaydı da ben biraz dinlenebilseydim diye geçecek.Inanın her evliliğin kendine göre sorunları oluyor maalesef. Ben kendisine anlayışına merhametine saygısına inandığım için bu evliliğin olmasını istiyorum. Belki şuan bir artısi görünmeyebilir. Evliliğin sürdüren yaş ve iş değil saygı merhamet anlayış tir. Buna inancim var ama ilerde ne olur nasil olur onu kimse kestiremez.Biten evliliklerin çoğu da saygısızlıktan merhemetsizlikten bitiyor..
Canım ben 8 senedir ilişkim olan biriyle evlendim, 5 senedir de birlikte yaşıyorduk. Aşağı yukarı 1 yıl oldu evleneli. Saygı, merhamet, anlayış diyosun evet bunlar önemli şeyler ama sadece bunlarla mutlu olamazsın. Evlilikte sorumluluğun yüzde 70-80i kadında bence. Senin durumunda işi bırakma şansında çok yok. Karnın burnunda halinle borcumuz var diye işe giderken hiç saygıya falan bakmayacaksın. Aklından ahh keşke o memur olsaydı da ben biraz dinlenebilseydim diye geçecek.
Benim için mutlu evlilikte gerekenler saygı, maddiyat, cinsellik.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım çok mutlu olursunuzHaklısınız
Ne diyim.
Geçim sıkıntısı her evde var.
Yanı ben istediğim kisiyle evlenmek istiyorum.
Her sıkıntıyı aşacağımızı düşünüyorum.
Hayırlısı olur insaAllah.
Allah kimseyi evlilikle sınamasın.
Teşekkür ederim
Şimdi yaşadıklarımdan istinaden çıkacak olası kavgaları söyleyeyim buralarınız nedir ayrıca
Adamda eziklik kompleksine bağlı.sen çok kazanıyorsun demeler.herseyinin adama batması adamın seni görünce gözünde kalp yerine dolar işareti belirmesi.maas kartını senden almak için dolduracağı türlü dolaplar ailesi ve arkadaşlarının senin üstünde baskı kurması için gaz vermeleri.onun ailesinde yaşanan çekememezlik sonucu sen haklı olmana rağmen taşlanan erkeklik.senin değerli olman nedeniyle sana ve ailene karşı hazımsızlık.cocugu istedikleri gibi yetiştirip mümkünse sana ve ailene karşı doldurma şeklinde yetiştirmek.
Aşk bitince bunlar ölüyor.belki aşksız bir evlilik yapsan bu kadar sorun olur mu yada sorunlar sen aşık olmadığın için batar mı bilemiyorum.
Böyle bir adama aşık olursan olası başına geleceklerin en az yüzde ellisini yazdım.
O gün hiç gelmeyecek,çıkmaz ayın son çarşambası belki...Tayin isteme hakkı yok. Ben şuan başka şehir de görev yapıyorum ailem başka yerde. Ben söyledim istifa et gel benim yanıma . Ama kabul etmedi iş bulmak kolay değil ilerde belki daha farklı bi iş imkanım olur gibisinden konuştu.
Ne varmış yaşta alt tarafı 7 yaş sanki 17 yaşmış gibi tepki verilmez buna
İşi ne tür bir iş ki karşı çıkıyorlar? Memursa ne güzel işte sağlam iş. Ortada haklı gerekçeler olursa o ayrı mesela alkolik olur saygısız olur veya uygunsuz iş yapar ne bileyim bu tarz konular olurda karşı çıkılır eyvallah ama sırf statü farkıdır yaştır bunlar bahane edilmez.
Hem tanışmışlar mı görmüşler mi? Görmeden konuşmadan karar vermek, yargılamak hata. O insanla bir ömür yaşayacak olan sensin eğer gerçekten seni mutlu edeceğine inanıyorsan ailenle mutlaka tanıştırmanı öneririm ama onlarında rızası olsun. Bak bacım sana kendimden örnek vereyim ben eşimle internetten tanıştım o da ayrı şehirde ama kışın oralarda iş olmuyordu benim yaşadığım şehirde iş aradı buldu çok şükür ama öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ben eşimle evlenmeden önce daha iş bile bulamamıştı ama bunlar aşılmayacak problem değildi bekledik sabrettik çalıştık çabaladık oldu çok şükür. Tabi kolay olmadı evlenmemiz bide internetten tanıştım diye ailem hemen evet demedi tabiki ama ben kaçma maçma işlerine girişmedim çünkü aile rızası da önemlidir beni onlar yetiştirmiş benim amacım eşimi ailemin tanıması bilmesiydi bunun için uğraştım sonunda oldu. Evini geçindirecek kadar maaşı olsun yeter. Sende çalışıyorsun heralde zaten geçim sıkıntısı çekeceğiniz bi durum yok. Önemli olan sana vereceği değer, huzur,saygı,anlayış. Evliliği yürüten şey bunlar. Benim eşim ilkokul mezunu, ben üniversite okudum. İnsanı insan yapan diplomalar değildir. Beklentilerini bu insanın karşılayacağına inanıyorsan vazgeçme bence gerekirse savaş ama kimseyi üzmeden kırmadan...
Beni çok mutlu etti yorumunuz.ben de ailem olmadan evlenmeyi hiç istemem. Beklentilerimi karşılaşacağına sonuna kadar inanıyorum.. vazgeçmeyecem tabi
Allah kolaylaştırsın. Allah bir ömür boyu mutlu etsin sizi de.
İkiniz çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Rahat geçinebilrceğiniz kadar evinize para giriyorsa kimin kimden daha fazla kazandığı önemli değil bence. Kimin ne iş yaptığı da önemli olmazdı benim için. Ha eğitim,kültür vs farkı dersen tamam, ama onun maaşı, benden düşük, o şu iş i yapıyor diye istememek mantıklı değil
Amin teşekkür ederim canım. Rabbim sizi de ömür boyu mutlu etsin inşâllah önünüzdeki bütün engelleri kaldırsın. Bizim önümüzdede çok engeller vardı inanki bana çevremdeki kişiler "O sana lâyık değil, evi yok işi yok.."diyorlardı üzülüyordum ama hiçbirine aldırış etmedim çünkü karşımda bana gerçekten değer veren bana sevgiyle bakan ve iş bulmak yuva kurmak için çabalayan bir adam vardı! Elhamdülillah... Elbette zaman zaman anlaşmazlıklar olabiliyor ama her evlilikte olur bunlar 2 farklı karakter aynı evde neticede. Yeterki saygı sevgi karşılıklı olsun gerisi aşılır. Benim liseden 18 yıllık bir arkadaşım var durumu çok iyi maddi yönden hiçbir sıkıntısı yok her istediğini alabiliyor ama eşinden yana dertli ve bana diyorki "Keşke param az olaydıda huzurum olaydı" ☹
Allah ona da huzur versin. Çok para mutluluk demek değil. Yetecek kadar olsun, eşin seni kimseye muhtaç etmesin paranın önemi bu kadar. Huzur mutluluk parada değil kişilikde karakterde aranmalıdır önce... İnşâllah ailende razı olurda hep beraber huzura erersiniz
Tanışmalarına ikna etmeye çalışın gerisi gelir :) ben de aynı durumdayım ama bizimkiler tanıştı, fikirleri değişmedi yine yok diyorlar :) 2 ünv mezunu erkek arkadaşım fakat iş olmadığı için asgari ücrete gidip milletin işini yapacağıma perde dükkanı açtı onu işletiyor diye bizimkiler asla istemiyor. 2 ünv mezunu ama bizimkiler sanki ilkokul mezunuymuç muamelesi yapıyor işinden dolayı. Öylece bekliyorumEğitim seviyemiz aynı üni mezunuyuz.kendini geliştiren bilgili kültürlü biri.
Sıkıntı ailemin razı gelmemesi.
Bu yaz razı etmeye çalışacağız inşaallah.
aileniz onaylamıyorsa vardır bir bildikleri
bakın ilk evliliğimi onların razı olmadığı statü olarak benden düşük, yaş farkı olan biriyle yaptım sonuç boşanma
keşke ailemi dinleseydim diyorum, lütfen onları karşınıza almayın, bilmediğiniz bir şehre gideceksiniz, yarın öbür gün ailenizin desteğini aradığınızda sıkıntı olmasın, eşinizle sorun yaşayıp anlaşamadığınızda ne yapacaksınız geri onların yanına gelme şansınız olacak mı,
sizin ondan fazla kazanmanız şimndilik sorun değil tabiki evli değilsiniz çünkü
evlenince emin olun herşey değişiyor, siz lafını bile etmeseniz, eş olacak kişiler bunu kaldıramayabiliyorlar, başka şekilde ezmeye çalışıyorlar, 37 yaşında neden hala evlenmemiş mesela
lütfen ailenizi dinleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?