Ailem evlenmemi istemiyor

Bizimkilerin de tepkisi sizin aileniz gibi olabilir ama en azından her yolu denemek lazım.
Bizimkiler de bekar kal daha iyi diyorlar. Ben de bekar kalmak istemiyorum ki
Allah yardımcımız olsun inşaallah..

Bizimkiler mezhep yüzünden karşı çıkmıştı. Zorla ikna ettim. İlerde bosansam dahi kendi isteğimle olur bu. 30 yaşına gelip de evlilik konusunda aileden izin almak çok saçma degil mi? Üstelik memursun, her durumda kendini idame ettirirsin. İzin alma yaşın geçmiş.

Aileniz haklı ,hem il değiştireceksiniz ,hem maaşı sizin maaşınızın yarısı .
Evlendikten sonra 1 yıl i.inde hamileyim ailemi karşıma aldım evlendim eşim şiddet uyguluyor vs diye konu açarsınız..

Izin alma değil de yanımda olmalarını, desteklemerini istiyorum. Bu da biraz zaman alacak. Aile olmadan da tek başına evlenmek de olmaz maalesef.

Sizinkisi yardımcı olmak değil de iç karartmak
Allah korusun. Böyle olacağına bu kadar eminsiniz ileri görüşlülüğünüze sağlık.
Teşekkür ederim.

Öncelikle yaş kısmının normal olduğunu düşünüyorum. 7 yaş normal.Benim annem ile babam arasında da o kadar yaş var.Ileride kapanıyor zaten.Fakat diğer konularda olumsuz fikirdeyim.
Bence çok büyük risk olduğunu düşünüyorum.
Neden mi?
Çünkü aileniz zorla ikna olsa bile eşinizi gönülden kabul etmeyecekler. Sizin yanınızda eşinizi istemediklerini belli edecekler.Ve ister istemez sizin ilişkinizde hasar alacak.
Bence bir evlilikte hem aşk hem mantık kısmı olmalı.Ama mantık yüzde olarak daha ağır basmalı.
Ben sizin ilişkide maalesef mantık kısmını çok az görüyorum.
Neden mı?
Diyelim evlendiniz, hamile kaldınız; çocuğunuz oldu.Sizin gibi memur kadın arkadaşlarınız isterlerse 2 yıl ücretsiz izin alacaklar.Siz alamayacaksınız. Onların eşleri tahminen en az memur veya üst düzey memur olacak. Çocuklarına iyi eğitim imkanları verirken siz tahminen o kadar veremeyeceksiniz. Bunlar size dert olmaya zamanla başlayabilir.
Birde en kritik olan aşk kısmına gelelim.Bende bekarım 32 yaşındayım.Eski sevgilim 37 yaşındaydı.
Ben 30'dan sonra iki cinste de körü körüne aşk görmedim.
Siz sevgilinizle 23 yaşında tanıştınız, hemen aşık oldunuz.Sizin için aşk. Ama karşınızdaki sizinle 30 yaşında tanışmış.Size mantık olarak bakmıştır.Ve memursunuz.Tahminen karşısına çıkan en iyi eş adayı sizdiniz.Tabi ki sizi isteyecek.
Yani aileniz benim gördüklerimi veya daha fazlasını gördüğü için onay vermiyor.Sizin yaşam standardınızın düşmesini istemiyorlar.
Benim kıstasım bir eş adayında şudur; benim yaşam standardımı düşürmemesi lazım.En kötü kendi alıştığım şartlarda yaşamalıyım.Tabi ki daha iyisini her kadın ister.
Lütfen unutmayın 30'dan sonra ne erkek ne kadın bir evliliğe körü körüne atlamaz.Mantık süzgecinden geçirip bakar.Size dediğim parametreleri bir düşünün.
Bu arada aileniz zorla da olsa eşinizi kabullenebilir.Ama sizin istediğiniz gibi eşinizi benimsemezler.Zor görünüyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Aileniz maaşı yüzünden istemiyordur. Belki memurluk falan kazansa kabul ederler. Kpss kazanmak sonra atanmak falan da zor ama şansını deneyebilir. Aileler çoğu zaman haklı çıkıyor yine de her şey para olmamalı. Maaşı iyi olunca karakter daha sağlam olmuyor.

Evet karakter mesleğe göre değişmiyor.kpss zor gibi artık.umarim suanki işin şartları güzelleşir.

Evet karakter mesleğe göre değişmiyor.kpss zor gibi artık.umarim suanki işin şartları güzelleşir.
Aileniz kabul etse bile yaşayacağınız en muhtemel sorun eşinizin maaşı sizinkinden düşük diye kompleks yapması. Illa olacak diye değil ama genelde bu sorun yaşanıyor ben de yaşadım.

Ben de yasam standardim düşmesini istemem. Ama evleneceğim insan için konforundan taviz veririm.
Ailem evet dese de biliyorum belki en çok bu sorun olacak evlendigimiz de. Koru körüne aşk yok zaten sevgi saygı anlayış var ve çok iyi anlaşıyoruz bu yüzden deniyoruz.

Reactions: 000
Meslegi ne ki

Ben biraz denkliğe bakıyorum.
Maddi denlik, kültür denkliği, eğitim, görgü denkliği..vb
Sizde bunlara bakıyorsunuz ama sizde maddi denklik ilk sırada değil bence.
Eğer karşı taraf ne olursa olsun maaşınızı ve toplumdaki konumunuzu sorun etmiyorsa deneyin.
Hayat sizin..
Ama aileniz zor kabullenecek..
Buna hazırlıklı olun..
Sevgilinizi önce annenizle tanıştırın bence..

Anneniz yanınızda olursa işiniz daha kolay olur..

Sorun edecek birine benzemiyor ama ilerde nolur onu bilemem.Annem yanımda ama babam biraz sert zor olacak kabullenmeleri.

Sorun edecek birine benzemiyor ama ilerde nolur onu bilemem.Annem yanımda ama babam biraz sert zor olacak kabullenmeleri.
Anladım..
Zamanla babanızda belki kabullenebilir..
Sevgiliniz ne mezunu??

Sizinkisi yardımcı olmak değil de iç karartmak
Allah korusun. Böyle olacağına bu kadar eminsiniz ileri görüşlülüğünüze sağlık.
Teşekkür ederim.
Objektifim,insan sevgiliyken göremiyor , basit hesabı bile yapamıyor ,kaptırınca ,
Amaç gaz vermek olsa hepimiz veririz ...
Bence buna gerek yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…