- 25 Temmuz 2019
- 430
- 980
- 43
Evlilik hiç bir zaman kaçışınız olmasın yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. Maalesef ailelerin çoğu öyle. Ben geçici olarak ailemin yanındayım burda kafeste gibiyim. Akşam hava kararmadan evde olmam isteniyor. Gün sayıyorum gitmek için neyse ki ayrı bir hayatım var. Cidden belli yaştan sonra insan kimsenin emri altında olmak istemiyor.Ben 30 yaşında çalışan bir insanım belli şeyleri aşmış birisiyim öyle aşırı uçları hiç bilmiyorum eve de en geç 11 olmadan geliyorum ama gel gelelim ailem bana sürekli müdahale ediyor özellikle babam bugün daha kavga ettik neymiş 9 oldu mu evde olacakmışım yaşıtlarım eve gece 1-2 gibi gidiyor ben ise şimdiye kadar hiç yaşamadım. Giydiğim kıyafete kadar her şeyime karışılıyor bir sevgilim vs yok çünkü kimse benimle olmak istemiyor ailemin bu tutumundan ötürü ne gece dışarı çıkabiliyorum ne farklı ortamlara girebiliyorum işin içinden çıkamıyorum. Gelirim iyi olsa ayrı eve çıkarım ama malesef hoş ona da izin vermezler tek çarem evlenmek o zaman da yine farklı bir esaretin içine gideceğim sizce ne yapmalıyım dostlar
Gerçekten öyle kız arkadaşlarım bile dalga geçiyorlar benimle itici geliyor insanlara benim bu durumumEvlilik hiç bir zaman kaçışınız olmasın yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. Maalesef ailelerin çoğu öyle. Ben geçici olarak ailemin yanındayım burda kafeste gibiyim. Akşam hava kararmadan evde olmam isteniyor. Gün sayıyorum gitmek için neyse ki ayrı bir hayatım var. Cidden belli yaştan sonra insan kimsenin emri altında olmak istemiyor.
Özgür oldunuz mu peki ?Benim ailemde bu saat konusunda çok baskıcıydı. İlk evliliğimin en büyük sebebi buydu biliyor musun ?
Yani özgür olma hissiyatı...
Kaç yaşında olursak olalım ailenin gözünde çocuğuz hala. Nispeten rahat olan aile çocukları da dediğiniz gibi dalga geçiyorlar. Kaç yaşına geldin hala hesap mı veriyorsun diye.Hiç kimse dışarı çıkamayan insanı istemiyor ki çocuk gibi diyorlar
BOŞANDIMÖzgür oldunuz mu peki ?
Sefan olsun kız boşverBOŞANDIM
Bence de alakası var. Uzak bir yere günü birlik gidemezler mesela. Yakın civarlara giderler anca.Bence biraz var. Örneğin sevgilisi demez mi gel hayatım bu akşam bir restauranta gidelim bir yemek yiyelim?
Erkekler ailenizin tavrını biliyor ve “Bu kızın ailesi gece dışarı çıkmasına izin vermiyor, boşver abi uzak dur.” deyip yaklaşmıyor mu yani size? Ne saçma bir önerme bu?bir sevgilim vs yok çünkü kimse benimle olmak istemiyor ailemin bu tutumundan ötürü
Eski sevgilimle ikimiz de 17 yaşındaydık annesi akşam 10’da başlardı aramaya hadi gel diyeHiç kimse dışarı çıkamayan insanı istemiyor ki çocuk gibi diyorlar
Akşam 9 'a kadar da yenir o yemek, yeter ki gerçekten birlikte olunmak istensin.
Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermediBenim gece cikma aliskanligim vardi. Kisiye gore degisir ama belli bi yaştan sonra "şu saatte eve gitmeliyim, yok oraya gelemem babam izin vermez" muhabbetleri bayar yani cocuk gibi, bu sekilde ortama limon sikan arkadaslar oluyordu.
Yinede gece cikamiyorsun diye sevgilisiz kalmazsin, kimi de gece cikamayan kiz ister.Ama kendin cikmak istiyorsan ve kisitlabdigini hissediyorsan o sikinti.
Eşimle tanistigimda 21 yasimdaydim. Gece yarisi 12-1 civari eve birakiyordu, birlikte kampa, tatile de gitmistik. Esimden once de gece cikardim bunun yilbasi var, arkadas eglencesi var eve sabah geldigim de olurdu. Yemediler beni yani kaldi 30 yasinda koca kadinsiniz siz.
Aslında olabilir bunu ciddi anlamda hiç düşünmedim ama izin vermezler biliyorum .Eski sevgilimle ikimiz de 17 yaşındaydık annesi akşam 10’da başlardı aramaya hadi gel diyeben kız halimle babama derdim dışarıdayım diye akşam 11’de falan, selam söyle arkadaşlarına derdi. Böyle şeylerde ailem rahattır ama kısıtlamalarına asla izin vermezdim hele ki çalışırken asla karışamazlar bu şekilde. Sorumluluk sahibi olduğuma ve kendimi tehlikeye atmayacağımı bilirler, ben de asla cılkını çıkarmam ama ilk üniversiteye gittiğimde attım bütün hevesimi. O yıl kimi zaman 3-4’lere kadar dışarıdayken şimdi 7-8’den sonra kolay kolay dışarıda bulunmuyorum. İnsanın bi şekilde bazı şeylerden hevesini alması, yaşayıp görmesi gerektiğini düşünüyorum. 23 yaşındayım ve artık kendimi sabahlara kadar barlarda gezip kusana kadar içmek için yaşlı görüyorum, 18-19 yaşımdayken her haftasonu yaptığım şeydi bu.
Bir arkadaşınızla falan eve çıkma imkanınız yok mu?
Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi
Sekse hiç indirgemedim konuyu aslında.6 is cikisi oluyor, hadi 7'de yeniliyor, 8de eve dogru gidilmek zorunda.
Liseliler bile daha özgür. Ben bir kadin olarak bu kadar kisitlanmis bir erkek ile beraber olmak istemezdim. Yani herseyi hemen seks'e indirgemeye gerek yok. Sonuçta istenilse o gün boyuncada yapilabilir.
Yaşımdan dolayı çevremde ki insanlar rahat ve birer yetişkin gibi yaşıyorlar gerek kadın gerek erkek ben cidden yoruldum yalan söylüyorum mecbur.Ben 15-16 yasimdayken eve 7 gibi filan gelirdim en gec ki siz 30 yasindasiniz ve evet rahat olan insanlar icin devamli "oraya gelemem, buraya gelemem, gitmem lazim saat şu oldu" diyen biriyle arkadaslik yapmak zor oluyor ve biyerden sonra ister istemez o kisiyle vakit gecirmemeye basliyorsun. Ortak ayri ev olmadan işiniz zor, birileriyle eve cikin
İzin mi bekleyeceksiniz günleriniz, yıllarınız geçerken? Sırf evlenmiş olmak için bu kısıtlamalardan kurtulmak için evlenmektense ayrı eve çıkmayı tercih ederdim. Yakın olsa ev, ailenizin de sevdiği onayladığı bir arkadaşla olsa daha sıcak bakabilirler belki.Aslında olabilir bunu ciddi anlamda hiç düşünmedim ama izin vermezler biliyorum .
Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?