Yok artık bu kadarına da pes. Kusura bakmayın ama ben size de kızdım. Bu kadar kısıtlamalarına nasıl izin verirsiniz?Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi
Yok artık!Söylediğiniz çok mantıklı kademe kademe diyordunuz fakat ailemin durumu traji komik eskiden işten 6 da çıkıyorum 7 olmadan ışınlanıp evde olmamı istiyorlardı şuan hafta içi her akşam çıkıyorum spora gidiyorum 10 buçuk 11 gibi geliyorum eve söyleniyor babam ona bile başıma gelecekleri sayıyor dışarıda daha bugün bir nutuk çekti bizimkilerin kafa yapısını değiştirmek çok zor.
Erkek kardeşine nasıl davranıyorlarHayır birde erkek kardeşim var ayrı ev olayını bende düşünüyorum.
Benim kadar baskı görmüyor tabi ki ama o evcimen zaten hep evde.Erkek kardeşine nasıl davranıyorlar
Kaç yaşında peki?Benim kadar baskı görmüyor tabi ki ama o evcimen zaten hep evde.
Bir de böyle durumlarda kişilik yapısı çok önemli. Benim de vardı öyle bir arkadaşım. Üniversiteyi başka bir şehirde kazandı yatay geçiş yapıp ailesinin olduğu şehire geldi ki iki üniversite de aynı ayarda. Atandı ailesi ile birlikte gittiler şimdi de her tatilde hep ailesi ile birlikte ve bundan çok memnun. Ben olsam çatlardım.
ailenizin size karismasi disinda onemli olan baska bi durum var.Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi
Benimkilerde öyleBenim ailemde bu saat konusunda çok baskıcıydı. İlk evliliğimin en büyük sebebi buydu biliyor musun ?
Yani özgür olma hissiyatı...
İşten çıkıp ışınlanması lazım. İş çıkışı 20:00
de evde oluyordum ben.
Yeğenim ilkokul 1. Sınıf öğrencisi 18:15 de eve gelebiliyor.iyi ki sınır 18:00 değil
Çocuk okulu bırakmak zorunda kalacak.
Aynen valla. Benim 15 yaşındaki kuzenim bile karıştırtmıyor ailesine. Tabi ki anne babasına bağırmıyor saygısızlık yapmıyor ama hoşlanmadığı durumlarda karşı geliyor. Mesela ata binmek istiyordu kuzenim. Ailesi de istemiyordu tehlikeli olur düşer vs. diye. Kuzenim ne yaptı ne etti ata binme kursuna gitti. Konu sahibi fazla pasif kalmış ne yazık ki.ailenizin size karismasi disinda onemli olan baska bi durum var.
manipule etmisler sizi.
izin alip hayir dendiginde ses etmiyorsunuz.
evden ayrilmak istediginizi soyleyip hos ona da izin vermezler diyorsunuz, oysa siz 30 yasindasiniz. istediginiz an kapiyi ceker cikarsiniz.
uzuldum gercekten. disari cikamamaniza degil, ben otuz yasindayim bes yasindaymisim gibi davranmaya devam ederseniz evden ayrilacagim diyememenize.
o kadar inanmissiniz ki gidemeyeceginize ve ya ozgur olamayacaginiza, sesinizi cikarmiyorsunuz.
Tabii ki ister, sadece 30 değil her yaşta insan bunları yapmak ister. Ama erkeklerin sevgili olmak istememe sebebini sadece bu sebebe bağlamasının yanlış olduğunu söyledim ben.Hayır kadın onu demiyor. 30 yaşındaki sevgililer özgürce gezmek yaşamak ister, ne bileyim akşam yemeğe gitmek ister. Birkaç günlük tatile gitmek ister vs.
Şöyle ki; benim teyzem de oğluna böyle yani bıraksak bize yapışık yaşayacaklar. Eşler yok hükmündeBu anlattığınız da benim kuzenim,ve inanılmaz mutlu. Dediğiniz gibi zorunlu hizmete gitti ve ailesi de geldi. Geç evlendi ve annesi resmen eve taşındı. Babası ile komşu annesi her gün evlerinde boş odada uyuyor. Bebeğe sülalecek bakıyorlar. İnanılmaz garibime gidiyor. Annem hep onu örnek verir, bak kuzenin hep söz dinledi gibilerinden. Ailemizin yapısında var bu, kimse asla büyümüyor herhalde. Bir ben rahatsız oluyorum bu durumdan. 38 yaşındaki abim bile izin almıyor ama annem izin vermiyorum diye başını ütülüyor. Ve abim yine onu ikna etmeye çalışıyor falan.
Hep aynı bahaneBen iki ay sonra 30 olacağım ve ailemle yaşıyorum. Anneme söylemeden yatılı bir yere gidemiyorum. İzin verdiği iki arkadaşımın adını veriyorum sürekli. Gece 12 1 gibi eve gelebiliyorum ancak öncesinde nereye kimle gidedeksiniz diye soruyorlar. Geldiğim de uyanık bekliyorlar. Rahatsız oluyorum çocuk gibi davranmalarından ancak alakası yok biz seni korumaya çalışıyoruz diyorlar. Sıkılıyorum valla.
Kuzeninin ailesi yine anlayışlıymış. Yoksa AA bindin de ne oldu ya da bineceksin de ne olacak diye bir cevap alabilirdi.Aynen valla. Benim 15 yaşındaki kuzenim bile karıştırtmıyor ailesine. Tabi ki anne babasına bağırmıyor saygısızlık yapmıyor ama hoşlanmadığı durumlarda karşı geliyor. Mesela ata binmek istiyordu kuzenim. Ailesi de istemiyordu tehlikeli olur düşer vs. diye. Kuzenim ne yaptı ne etti ata binme kursuna gitti. Konu sahibi fazla pasif kalmış ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?