Ailem her şeyime karışıyor bıktım.

Merhaba 36 yaşındayım çalışan biriyim boğuluyorum kızlar kafeste gibiyim ailem herşeyime karışır nerdeydin kimleydin nereye gittin saat 10 oldumu ararlar nerdesin saat kaç oldu bir arkaşımda kalamam gezemem rahat rahat hep baskı altındayım inanın o kadar çok daraldım ki anlatamam boğuluyorum sanki hayatımdan vazgeçirecekler artık ailem diyorum kötü laf söyleyince içime dert oluyor ama üzerime çok geliyorlar Allah benim sonumu hayır etsin

Canim seni anlayabiliyorum.senin ailenin yapisiyla ayni hatta daha beteri bi aileyle sahibim.inam o kafadaki insanlarin dusuncelerini aslaa degistiremezsin.onlar oyle gorumusler oyle büyümüsler.mesela benim annem babam köyden gelmis sehire.istiyorlar ki ayni onlar gini hayatim olsun asla sozlerinden cikmayim.ama anlayamiyorlar onlarin yasamiyle benim cevremin farkli oldgunu ben senelerdir anlatamadim sen de anlatamzsin bosver.bi de o kadar inatcilar ki illa onlarin dedigi olacak anne babanin sozunu dinlememeyi ölum kalim meselesi haline getiriyolar annenmin lafini dinlemesem yatak dösek yatar aksama kadar laf söyler bana.ben de artik kabullendim artil catismiyorum ailemle cunku ne yaparsam yapayim degismiyorlar.bana kizanlar olacak simdi ama bence bu durumdan kurtulmanin tek cözumu evlenmek.tabiki sirf bu durumdan kurtulmak icin evlenme.benim de yasim 30a yaklasiyo.bakalim rtim akisina biraktim herseyi.hayirlisi olsun hakkmzda

Aynen bende daha baş edemiyorum ama bu sefer psikolojimi etkiliyor kendimi iyi hissetmiyorum hiç aslında zarar veriyorlar böyle yaparak farkında değiller ne yapıcam ne edicem bilmiyorum takatim kalmadı vallahi evliliğide bir kaçış olarak görmüyorum yağmurdan kaçarken doluya da tutulabiliriz.. ama artık çocuk değilim 36 yaşına geldim bu ne bu sıkmak işe git işten çık eve git

Ben de oyle isten eve evden ise.iyice sıkıldm.bu mu yani yasamak.onlar bizi koruduklarini saniyolar ama psikolojimizi hic dusunmuyorlar.sabretmekten baska caremiz yok

Ayni bennn universitedeb geldim 3 gun gecti ve arkadaslarim aradi beni hadi disari cikalim diye bende hazirlandim annemler icerdeydi tam kapiya geldim annem bi şok yuzume bakiyo nereye dedi disari dedim arkadaslarim cagirdi bu saatte gidemezsin saat 22.00 (on) dedi bende ee ne var dedim kavga cikti ve sonuc gidemedim ve bu evlenmemedeki en buyuk benim artim olucakti ozgurce gezicektim annemin adini butun arkadaşlarim ogrenmisti hahah onlar izin aliyorlardi dusun yani nasil buyuk bi sorun sonra kavgalar dovusler evlendim özgürdum ama bu seferde disari cikacak durumum yoktu ve bosandim sonuc dersen su anda cik deselerde cikmiyorum benden gecmisama 20 li yaslarimda off bu cok sorundu benim icindebuna bakan bir erkekle konusma bile bence saygi duymuyor cunku

21 yaşındayım belki linç yiyeceğim ama bazen 12-1de geliyorum bazen arkadaşımda, kuzenimde kalıyorum. İzin almam haber veririm kendimi bildim bileli. Ben pek değişebileceklerini sanmıyorum ama

Yaşadığınız şehire göre tutumlar değişir. Mesela benim memleketimde saat 8-9 olduğu zaman şehir ölüyor resmen dışarı çıkmak zaten istemiyorsunuz. Ailenin baskıcı tutumu can sıkıcı ama Turkiyedeki ailelerin çoğu böyle burda iddaa edilenlerin aksine. Evlenince de kafanız estiği gibi dışarı çıkamayacaksınız ki eşinize ben çıkıyorum deyip gece 1 -2 gibi gelebileceginize mi inanıyorsunuz ? Kaç erkek kabul eder ki böyle bir durumu bizim ülkemizde? Balikesirde okudum ne üniversitede ne de öğretmen cevremde hadi evden çıkıyorum hesap vermek zorunda değilim gibi tavırlı insanlarla karşılaşmadım. Çok nadir olur böyle aileler ülkemizde. Evli arkadaşlarda zaten duymadım. Meslekte sadece 1 arkadaşım öyleydi eşi de onun gibiydi ama kaç öğretmen tanıdım çoğu erken saatlerinde evlerinde cocuklariylalar. Dışarı cikayim gece geleyim aktivite yapayım olayı çok çok nadir olur ve eşinin de bilgisi dahilinde olur tabi ki. Buradaki arkadaşlarla aynı ülkede yaşamıyorum sanırım. Hele Anadoludaki kadınları saymıyorum bile. Evinden kafasını çıkartamayan bir sürü kadın var bu ülkede. Hayat şehir merkezlerinde dönmüyor ne yazık ki !

Bir gelir düzeyiniz yaşantınız var mı?

Sizi önemseyen ve merak eden bir aileniz olduğu için çok şanslısınız değerini bilin...
Eğer erkek arkadaşınız gece dışarı çıkamıyor sunuz diye yoksa zaten sizi önemsemiyor demektir ailenize değer veren saygılı bir adam sizide seviyor ise zaten anlayış gösterir...

Sakin olabilirsin ailenin tek yaptığı seni korumaya çalışmak yanlış bir karar verip evlenme evlenmek yanlış bir şey değil de ailenin sana yaptıkları sana Zor gelirken sevmediğin bir adamı çekmek daha zor gelir ayrıca ben tanımıyorum sevdiğine değer veren kimse böyle saat konularına takılmaz ben 32 yaşındayım en yakın arkadasım haricinde kimsede kalmama asla izin vermiyor hala ayrıca onun sözü araban bal kabağına dönüşmeden gel ama ben en geç 10 gibi geliyorum seni seven adamın ailenin bu davranışları hosuna gider itmez Yani bu devirde erkekler hala böyle seyleri önemsiyor baska sorunlar varsa bilemiyorum ama ben de anne olsam ben de ailen gibi davranırım

Çocuk değilsiniz kocaman kadınsınız tavrınızı koyup ailenize net bir dille anlatabilirsiniz.
Kocaları karışınca burda ahkam kesen kadınlar aile karışınca iyiliğini istiyor diyor. Bu da ayrı komik. 30 yaşında kadın eve kaçta geleceğini kendi belirlesin bi zahmet izin almak da neymiş.

Bence biraz var. Örneğin sevgilisi demez mi gel hayatım bu akşam bir restauranta gidelim bir yemek yiyelim?
Gece yarısından sonra açık olan restorant azdır. Biz nişanlıyken dışarı çıktığımızda saat on, on bir olunca garsonlar gelip kapatıyoruz diyordu :) üstelik şık yerlerdi

Bence biraz var. Örneğin sevgilisi demez mi gel hayatım bu akşam bir restauranta gidelim bir yemek yiyelim?
Gece 1-2de yemek yemek sağlığa zararlı :) 7-8 gibi yiyebilirler karşımdaki erkeğin beni benden önce düşünmesini, “eve geç kalma sizinkiler kızmasın” demesini beklerim ha gece çakmamı isteyen bir erkek benim sevgilim olamaz zaten

Gece yarısından sonra açık olan restorant azdır. Biz nişanlıyken dışarı çıktığımızda saat on, on bir olunca garsonlar gelip kapatıyoruz diyordu :) üstelik şık yerlerdi
Gece yarısı için demedim ki zaten. Saat 9'da evde olacaksın diyormuş ailesi.

11 yaşındaki oğlum gece 11 de eve geliyor , benim ailenizin zihniyetini anlayabilmem gerçekten mümkün değil ama sizi de anlayamadım 30 yaşındaki bir kadının kendi hayatını yaşaması gerekir , size sunulan her çözüme yapamam demişsiniz ama köle gibi yaşıyorsunuz farkındaysanız ve bunu değiştirmek sizin elinizde

Gece 1-2 demedim ki zaten? Ailesi 9'da evde okacaksın diyormuş. Bana anormal geldi bu durum, sonuçta 30 yaşında koskaca bir kadından bahsediyoruz. Ama sizin görüşünüz farklı olabilir saygı duyarım.

Gece 1 de yemek yenmez ama bara gidilir , klube gidilir , 30 yaşındaki bir kadının ailesinin kizacagini düşünen adam zaten o yaştaki bir kadın henüz birey olamadığı için beraber olmaz onunla
18 yaşındaki genç bir kız değil konu sahibi , 30 yaşında bir kadın , aklı başında hiçbir erkek bu şekilde yaşayan bir kadınla beraber olmaz , oluyorsa da o da kendisine köle aradığı içindir , ailesinin esaretinden alıp kendi esaretine geçirmek istediği için beraberdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…