Yoo ben 23 yaşındayım bende isterim gece dışarda olmak ama benimde ailem sıkıntı. Hanfendi burda saçmalamış gece çıkamıyorum diye sevgilim yok demiş bu saçmalık bence.. onu kastettim 11de giriyorum demiş. 11e kadar çokta güzel vakit geçirilir benim lafım aslında onaydı ama umarım anlar :)Gece 1-2 demedim ki zaten? Ailesi 9'da evde okacaksın diyormuş. Bana anormal geldi bu durum, sonuçta 30 yaşında koskaca bir kadından bahsediyoruz. Ama sizin görüşünüz farklı olabilir saygı duyarım.
Ya aman sizde erkek milleti gece gezer tozar sonrada sen rahat kadınsın bu saatte işin ne der tekmeyi koyar hayatın kuralı bu malesefGece 1 de yemek yenmez ama bara gidilir , klube gidilir , 30 yaşındaki bir kadının ailesinin kizacagini düşünen adam zaten o yaştaki bir kadın henüz birey olamadığı için beraber olmaz onunla
18 yaşındaki genç bir kız değil konu sahibi , 30 yaşında bir kadın , aklı başında hiçbir erkek bu şekilde yaşayan bir kadınla beraber olmaz , oluyorsa da o da kendisine köle aradığı içindir , ailesinin esaretinden alıp kendi esaretine geçirmek istediği için beraberdir
Benim dünyamda öyle değil , tonlarca erkek arkadaşım oldu , sabahlara kadar gezdim kimse de kapının önüne koymadı , iki tanesiyle de evlendimYa aman sizde erkek milleti gece gezer tozar sonrada sen rahat kadınsın bu saatte işin ne der tekmeyi koyar hayatın kuralı bu malesef
Buna katılıyorum bu seferde sen çok rahat kızsın benimle bu saatte dolaşsan herkesle istediğini yapar mantığı. Senden sıkıldım demek yerine erkekler ve karalama politikaları.Ya aman sizde erkek milleti gece gezer tozar sonrada sen rahat kadınsın bu saatte işin ne der tekmeyi koyar hayatın kuralı bu malesef
Ben evde kaldım kesin.Benim dünyamda öyle değil , tonlarca erkek arkadaşım oldu , sabahlara kadar gezdim kimse de kapının önüne koymadı , iki tanesiyle de evlendim
Ben kocama deseydim ki ailem izin vermiyor dışarı çıkamam o zaman zaten ayrılırdı benden
Bunu bende kendime diyorum. O kadar çok titizimki. Benimle kimse yaşayamaz. Kediler yıkanmaz derler ya benim kedim yıka beni diye banyoya girer kirli hissettikçe hergün birde temizlediğim halde benim gibi bir kadını erkek ne yapsın. Hergün kitaplarımı defterlerimi siler, kalemi bile yıkardım. Acaba okuycaz, derece yapıcaz diye kadın olmayı mı unuttuk bilmiyorum.Aynı durumu bende yaşıyorum.Hemde benim yaş oldu 40! İşe gideceksin eve geleceksin.İşte deilsen evden çıkarsan anamı ağlatırlar evdekiler.Bu yüzden kimseyle buluşamıyorum ve sevgilimde olmuyor.O nezih akşam buluşmaları benim için bir hayal.Ve hep çocuk gibi yalan söyleyerek kısıtlı kaçak göçek bir buluşma yaşamakta insanı canından bezdiriyor.Artık ben kendim istwmez oldum hayatımda birini.Çünkü karşı tarafın her istediği bir yük ve bir kavga sebebi oluyor benim için ailemle.Aşamadım! Dirençli ve dediği olmadığu zaman çirkefe bağlayan bir annem var.Hemde evi ben geçindirdiğim halde ve annem esasında güya sadece kızım için bizde kaldığı halde.Ben kendimi her çeşit ispat etmiş yüksek lisans yapmış hatta Son uzmanlık sınavında Türkiye derecesi yapmış yaşını almış bir kadınım.Sonuç!!! sıfır! Ben erkek olsam benle sevgili olmam mesela.Başkası neden olsun.
Aslında buradaki sorun kadınların, erkeklerin isteklerine göre hareket etmeye çalışması.Buna katılıyorum bu seferde sen çok rahat kızsın benimle bu saatte dolaşsan herkesle istediğini yapar mantığı. Senden sıkıldım demek yerine erkekler ve karalama politikaları.
Demek ki sizi sevmemişBenim dünyamda öyle değil , tonlarca erkek arkadaşım oldu , sabahlara kadar gezdim kimse de kapının önüne koymadı , iki tanesiyle de evlendim
Ben kocama deseydim ki ailem izin vermiyor dışarı çıkamam o zaman zaten ayrılırdı benden
Yorumlarınızdan sizi tanıyorum da.. Oldukça özgüvenli biri olduğunuzu düşünüyorum. Böyle bir anneden nasıl böyle biri yetişmiş şaşırtıcı..Ne kadar uzucu...
caresi sen de deli ol, deli deliyi gorunce comagini saklar.
Benim anneme imkan ver,bizi cam fanusta saklar. 90lar cocuguydum ama tum mahalle sokakta oynarken annem bizi sokaga salmazdi korkusunda. Bayramda kapi kapi dolastirmazdi nolur ne olmaz diye. Bir kere ablam kursa kaldi ilkokulda bir saat. Anneme soylememistik. O polise giderken yolda karsilastik. Dedigim dedik bir kadindir,tum sulale de cekinir annemden ciddi ciddi. Tek sulale olsa. Mahallede bile belali bir kadindir, olaylari annem cozer :) gozunun yasina bakmaz yasli basli kadinlari camdan çöp atiyor diye belediyeye sikayet eder... vee ustelik panik atak hastasi. Aradiginda telefonu 2 kere acmayayim hemen dolasim sistemi bozulur stresten.
Boyle bir anneye ragmen yapacağımı yaparim, hic dilini bile bilmedigi yerlere bilet alir giderim.
Once kavga eder,rest ceker. Ben umursamam, ne halin varsa gor der,sonra dayanamaz biraz daha kavga eder,duygu somuruleri yapar, ben de "allah kocaman kainati yaratmis, niye gezip gormeyeyim? Iyi,bugun anam izin vermiyor yarin kocam...gun yuzu gormeden oleyim mi yani?" Der yine giderim. Ben gidince o da merakina yenik duser,arar - aramiz düzelir :)
Boyle boyle yillar geçtikten sonra artik alisti-normal gormeye basladi. Artık Insanca "kizim endise ediyorum" diyor, ben de "tabii ki endise edeceksin. Annelik endise etme halidir. Biz bebekken de nelerden endise ederdin. Endiseyle yasamayi goze alamiyacaksan neden dogurdun ki?" Diyorum. "Allah korusun basina birsey gelir" diyor, (kaza gecirenlerle ilgili bir iste calsiiyorum) anne kaderimde varsa zaten basima gelir. Bak iste hergun neler goruyorum millet mahallesinde yürürken eziliyor-sakat kaliyor. Akrabadan donerken arabalri sarampole yuvarlaniyor. Bunun uzaklara gitmekle alakasi yok ki? Kaderimde basima birşey gelecegi varsa su salak sirkette 9-6 ot gibi yasarken de gelebilir- ardimda elalemin sirketi icin ot gibi yasamis bir hayat birakirim" diye demogoji yapıyorum :))
Gecen sene cok alakasiz bir konudan beni cok kirdi,evde kavga çıkarttı - evlatliktan reddetti falan. 3 ay boyunca bir guler yüzüme hasret kaldi. Ne sofraya oturdum ne bir cumle kurdum. 3 ayin sonunda da bunun son olduğunu - kenara sirf bu is icin kira depozito vs parasi attigimi, bir daha boyle bir hakarete maruz kalirsam evden ayrilacagimi ve sorumlusunun tamamen kendisi olacağını tane tane anlatip normale döndüm. Gercekten de bir daha boyle bir olay yaşarsam evden gidecegim cnku bugun annemin hakaretine katlanirsam "yeter" dmeeye gucum yetmezse yarin da kocaminkine "yeter" dmeeye gucum yetmez. B.k gibi -milletin sinirini cikardigi bir madde gibi yasamaya devam ederim...
Sana da tavsiyem olsun.
Kavga cikarmaktan korkma. Bir kavga ederler iki ederler üçüncüde onlar da susarlar.
Tabiki önemli olan bizim nasıl yaşamak istediğimiz ben zaten bir erkeğin istediği gibi yaşasaydım. Sanırım burada bazı arkadaşlar gibi sayısız sevgili ve evlilik bitirmiş olurdum. Bana kimse istemediği yaptıramaz. Tek istisna ailem çünkü ben yokken onlar vardı ve beni onlar dünyaya getirdi. Tabiki onların düşüncesine ters düştüğüm oluyor fakat yeri geliyor benimde haklı olduğum zamanları görüyoruz. Bu yüzden ailenin kısıtlama yapmasına kızmıyorum. Bir insanın doğruyla yanlışı ayırt edecek zekaya gelene kadar ailenin desteğine ihtiyacı var olduğuna inanıyorum. Erkekler kadını kendi doğrusuna yönlendirirler.Aslında buradaki sorun kadınların, erkeklerin isteklerine göre hareket etmeye çalışması.
Eşimle ilk tanıştığımız günden itibaren geç saatlerde dışarıda olmadım. Zaten belli bir yaşam tarzım var aksini isteseydi devam etmezdik.
Erkekler gece dışarıya çıkmayan kadınları istemiyor yada çok çıkanlara rahat diye laf ediyorlar düşüncesiyle hareket etmek doğru değil. Biz kendimize gibi davranıp kendimiz gibi olan ve düşünen insanlar birlikte olmalıyız. Gece dışarı çıkmak istiyorsam karşımdaki adamın bana rahat demesi önemli olmamalı. Öyle düşünüyorsa hayatımda olmaz zaten.
Bir konularda belirleyiciligi erkeklere birakmazsak ne guzel olur.
Son cumlenize istinaden soruyorum , kadınlar gerizekalı mi? Erkeklerin yönlendirmesine neden izin veriyorlar?Tabiki önemli olan bizim nasıl yaşamak istediğimiz ben zaten bir erkeğin istediği gibi yaşasaydım. Sanırım burada bazı arkadaşlar gibi sayısız sevgili ve evlilik bitirmiş olurdum. Bana kimse istemediği yaptıramaz. Tek istisna ailem çünkü ben yokken onlar vardı ve beni onlar dünyaya getirdi. Tabiki onların düşüncesine ters düştüğüm oluyor fakat yeri geliyor benimde haklı olduğum zamanları görüyoruz. Bu yüzden ailenin kısıtlama yapmasına kızmıyorum. Bir insanın doğruyla yanlışı ayırt edecek zekaya gelene kadar ailenin desteğine ihtiyacı var olduğuna inanıyorum. Erkekler kadını kendi doğrusuna yönlendirirler.
Evet sevmediği için yıllardır mutlu bir evliliğimiz var çok şükür , sevseydi ne olurdu kim bilirDemek ki sizi sevmemiş
Ben de onu diyorum erkekleri dinleme kendi istediğin gibi ol demeye çalışıyorum. Paragrafı baştan sona okuyunca erkeklerimi haklı bulduğumu sandınız anlamadım daSon cumlenize istinaden soruyorum , kadınlar gerizekalı mi? Erkeklerin yönlendirmesine neden izin veriyorlar?
Vallahi omur geçiyor. Türkiye ortalamasında ölüm yaşı kadınlarda 65, o da kaza bela olmazsa. Bir daha bu dünyaya gelecekseniz devam edin.Aynı durumu bende yaşıyorum.Hemde benim yaş oldu 40! İşe gideceksin eve geleceksin.İşte deilsen evden çıkarsan anamı ağlatırlar evdekiler.Bu yüzden kimseyle buluşamıyorum ve sevgilimde olmuyor.O nezih akşam buluşmaları benim için bir hayal.Ve hep çocuk gibi yalan söyleyerek kısıtlı kaçak göçek bir buluşma yaşamakta insanı canından bezdiriyor.Artık ben kendim istwmez oldum hayatımda birini.Çünkü karşı tarafın her istediği bir yük ve bir kavga sebebi oluyor benim için ailemle.Aşamadım! Dirençli ve dediği olmadığu zaman çirkefe bağlayan bir annem var.Hemde evi ben geçindirdiğim halde ve annem esasında güya sadece kızım için bizde kaldığı halde.Ben kendimi her çeşit ispat etmiş yüksek lisans yapmış hatta Son uzmanlık sınavında Türkiye derecesi yapmış yaşını almış bir kadınım.Sonuç!!! sıfır! Ben erkek olsam benle sevgili olmam mesela.Başkası neden olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?