- 5 Şubat 2025
- 1
- 0
- 1
- 22
- Konu Sahibi alisinparadise
-
Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.
Belki size çok değer verecek biri çıkacak karşınıza. Belki bundan sonraki hayatınız bambaşka olacak. Hepimiz öyle ailesi tarafında çok şımartılan insanlar olarak büyümedik ki. Annem babam bana hiç sarılmazlardı. Babam çapkınlıklar yapardı. Sonra hapse girdiği için beş kuruşsuz yıllarımız oldu. Yazın ortasında kadife pantolonla çıktığımı bilirim çünkü zenginken de fakirken de annem asla kızlarını düşünmezdi. Ama şimdi bakıyorum o kadife pantolonu giydiğim için ağladığım yollardan arabamla geçiyorum. Annemden babamdan çok daha fazla değer veren destek olan sarılan dokunan eşim var. Eminim bak senin karşına da böyle birisi çıkacak. Umutsuz olma. Hayatının belki bundan sonrası çok daha güzel olur bilemezsin.Ailem içinde bir gram haysiyetim yok. Sevmeyi bırak bana saygı bile duymuyorlar evde iki kız kardeşiz. Annemin ikinci evliliği babam üvey yani. Öz babamla da görüşmüyorum. Evde anlatmak istediğim bişeyi kimseye anlatamıyorum. Doğru konuşsam eğri anlıyorlar. Her söylediğim yanlış anlaşılıyor. Kavga çıkıyor. Kötü olan ben oluyorum. Yaptığım hiçbir şey hiçbir iyi yanım görülmüyor. Yazlık yerde yaşıyorum. Kışları mecburen evdeyim yazları 6 ay çalışabiliyorum. Çalıştığımın yarısını aileme veriyorum. Kışın beş kuruşsuz kalıyorum. Yazdan ihtiyaçlarımı aldım aldım. Tamamlayamazsam kışın bişeye ihtiyacım olduğunda ve söylediğimde almamak için kırk takla atıyorlar. Bana beş kuruş vermiyorlar. Para yok diyorlar. Ama başka bişeye para vermek gerektiğinde hep paraları var. Derdim küçük gibi görünüyor ama daha burada anlatamayacağım bir sürü şey var. Şimdi tek umudum memur olup evden gitmek. Onu da başaramazsam çok ama çok ciddiyim intihar edicem. Daha önce zaten defalarca denedim ama olmadı. Bu sefer ölmek için her yolu deneyeceğim. Bunu neden buraya yazdın diyeceksiniz. İçimi dökmek istedim. Hiç sevilmiyorum. Bana hiç saygı duyulmuyor. Belki de kötü olan benim bilmiyorum. Ama insan iyi yanları da görülsün istiyor. Sarılmayı çok seviyorum. Bir kişi bile bana sarılmıyor. Evde kedilerim var. Bi tanesi gelip bana tesadüfen dokunsa mutlu oluyorum. Bu kadar umutsuz vaziyette olmak çok zoruma gidiyor. Sıkışmış hissediyorum. En kötüsü yaşadığım şehirde yüksek bina bile bulamıyorum. Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.
Keşke paranı ailene verecegine bir apartta falan kalsan gecinemez misin , bu şekilde seni sömürüyorlar, inşallah tez zamanda kurtulursun ...Ailem içinde bir gram haysiyetim yok. Sevmeyi bırak bana saygı bile duymuyorlar evde iki kız kardeşiz. Annemin ikinci evliliği babam üvey yani. Öz babamla da görüşmüyorum. Evde anlatmak istediğim bişeyi kimseye anlatamıyorum. Doğru konuşsam eğri anlıyorlar. Her söylediğim yanlış anlaşılıyor. Kavga çıkıyor. Kötü olan ben oluyorum. Yaptığım hiçbir şey hiçbir iyi yanım görülmüyor. Yazlık yerde yaşıyorum. Kışları mecburen evdeyim yazları 6 ay çalışabiliyorum. Çalıştığımın yarısını aileme veriyorum. Kışın beş kuruşsuz kalıyorum. Yazdan ihtiyaçlarımı aldım aldım. Tamamlayamazsam kışın bişeye ihtiyacım olduğunda ve söylediğimde almamak için kırk takla atıyorlar. Bana beş kuruş vermiyorlar. Para yok diyorlar. Ama başka bişeye para vermek gerektiğinde hep paraları var. Derdim küçük gibi görünüyor ama daha burada anlatamayacağım bir sürü şey var. Şimdi tek umudum memur olup evden gitmek. Onu da başaramazsam çok ama çok ciddiyim intihar edicem. Daha önce zaten defalarca denedim ama olmadı. Bu sefer ölmek için her yolu deneyeceğim. Bunu neden buraya yazdın diyeceksiniz. İçimi dökmek istedim. Hiç sevilmiyorum. Bana hiç saygı duyulmuyor. Belki de kötü olan benim bilmiyorum. Ama insan iyi yanları da görülsün istiyor. Sarılmayı çok seviyorum. Bir kişi bile bana sarılmıyor. Evde kedilerim var. Bi tanesi gelip bana tesadüfen dokunsa mutlu oluyorum. Bu kadar umutsuz vaziyette olmak çok zoruma gidiyor. Sıkışmış hissediyorum. En kötüsü yaşadığım şehirde yüksek bina bile bulamıyorum. Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.
Hiç bilmediğiniz hayatlar hakkında nasıl bu kadar ön yargılı yazdınız ? Neyin öfkesini çıkardınız?keşke herşey yazıldığı gibi olsa sen ne yapıyorsun acaba iki kız kardeşiz demişsin acaba sürekli kıskanarak aile içinde huzursuzlukmu çıkarıyorsun yada annenin mutlu evliliğinde ikinci babana saygı göstermeyerek söz mü dinlemiyorsun .belki de ders çalış dendiğinde sabahlara kadar instada erkek kasıyordun . İş bulunduğunda beğenmemezlik yapıyordun, yazından genç olduğunu ve en fazla iki sezon çalışma hayatın olduğunu tahmin ediyorum bu sebeple belki de ailen senden para istememiştir. belki de sen zordaki ailene yardım etmek için bir miktarını kendi isteğinle vermişsindir onlar istemese de içimden geldi katkıda bulunmak istiyorum demiş olabilirsin.bir de böyle düşünmek lazım kendi penceren kirli ise başkasını suçlayamasın.merak ettiğim sana para yok derken nelere para buldular yoksa sana yemek vs mi aldılar senin paranı nereye harcadılar kendileri yedi sen baktın mı kumar borcu mu ödediler ilginç .Mesela anneniz bu yazınızı görse yazıklar olsun neyini eksik ettik NEYİ İKİ KERE İSTEDİNDE ALMADIK derler mi ?
sonuç olarak bir psikolojik bozukluk ve intihar düşüncesi var demek ki bir yerlerde ihmal gerçekleşmiş burası psikolojiden biraz anlıyorsanız kesin. ha kendi kendini iyileştirecek ve o ihmal tam olarak nerede oldu bilmiyoruz orası ayrı, keza öz babası ortada yok en başta. iyileşme de aileni suçlayarak olmuyor zaten, durumu kabullenerek ve kötü deneyimden bir amaç, vesile çıkararak oluyor. bunları konu sahibi için yazdım. size gelirsek bu saydıklarınız sadece varsayım ve belki de sizin pencerenizin kiri o yüzden dikkatli olun derim. herkes herkesin aynası esasında. bakış açın seninle ve içinde olanlarla ilgili. şeytanın avukatlığı yerine göre lazım, bakış açınız değil ama üslubunuz yersiz kaçmış.keşke herşey yazıldığı gibi olsa sen ne yapıyorsun acaba iki kız kardeşiz demişsin acaba sürekli kıskanarak aile içinde huzursuzlukmu çıkarıyorsun yada annenin mutlu evliliğinde ikinci babana saygı göstermeyerek söz mü dinlemiyorsun .belki de ders çalış dendiğinde sabahlara kadar instada erkek kasıyordun . İş bulunduğunda beğenmemezlik yapıyordun, yazından genç olduğunu ve en fazla iki sezon çalışma hayatın olduğunu tahmin ediyorum bu sebeple belki de ailen senden para istememiştir. belki de sen zordaki ailene yardım etmek için bir miktarını kendi isteğinle vermişsindir onlar istemese de içimden geldi katkıda bulunmak istiyorum demiş olabilirsin.bir de böyle düşünmek lazım kendi penceren kirli ise başkasını suçlayamasın.merak ettiğim sana para yok derken nelere para buldular yoksa sana yemek vs mi aldılar senin paranı nereye harcadılar kendileri yedi sen baktın mı kumar borcu mu ödediler ilginç .Mesela anneniz bu yazınızı görse yazıklar olsun neyini eksik ettik NEYİ İKİ KERE İSTEDİNDE ALMADIK derler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?