Ailem içinde bir gram haysiyetim yok

Annene ,neden böyle davranıldığını sordun mu hiç? Ege bölgesindesin tarifine bakılırsa. Oralarda serbest çalışan olarak iş bulmak zor. Kpss ye yüklen. Bu üzücü durumları avantaja çevir. Ben babamın huzursuzlukları yüzünden evden gitmek istedim ve bu hayalle üniversiteyi kazanmak için elimden geleni yaptım, oldu çok şükür. İsterse insan her şeyi başarabilir, intihar fln çözüm değil. Benim de böyle melankolik bir dönemim olmuştu, evde değersiz hissediyordum, ayrımcılık hissediyordum, ölüm üzerine acıklı şiirler yazılar yazıyordum biri okuyup fark etsin beni ve her şey düzelsin diye.
Ne mezunusun bilmiyorum, sıkıca çalış,2026 nın kpss ye de girersin üni sınavlarına da. Bak o zaman nasıl saygı duyuyorlar sana. Sen kimsin, sana eğilmem diyen babam neyazıkki bana muhtaç oldu. Yaşamalısın, yaşadıkça karmayı da görüyorsun. Eğer çaba gösterirsen hayatın getireceği çok şey olur, oturduğun yerden sızlanmakla olmaz ama.

Hayırdır? Annesi sizsiniz galiba.Bu ne acımasız yorum tanımadığınız genç bir kıza.

Çok bildiğinizi sanarak vakit kaybetmişsiniz ben yazarı bizzat tanıyan biri olarak yazdım ama siz ne yazanı ne de beni tanımadan yorum yapabilmişsiniz ilginç. Bu Tarz psikoloji eşiği düşük insanlar sizlerin yorumların etkilenerek hayatlarını şekilllendiriyor. Onun yerine annene babana kardeşine sıkı sıkı sarıl onlar seni çok seviyorlardır her aile diğer aile üyelerini mutlaka sever VS demeniz gerekiyordu yazık sanırım okumuş diplolamalı bir cahilsiniz....

Peki kız kendi kendine mi böyle oldu psikoloji eşiği düşük demişsiniz. Ne oldu da psikolojisi bu hale geldi bunları sorguladınız mi? Tanıyorum demişsiniz madem tanıyorsunuz niye destek olup yön göstermediniz? İhtiyaçları gidermek sadece maddi olarak olmuyor manevi İhtiyaçları karşılanmamış bir birey var. Haklı ya da haksız bunu burda anlatılan kadarıyla bilemeyiz ama ne hissettiğini neden bu kadar küçümsüyorsunuz ve hislerini görmezden geliyorsunuz. Tanıyorum demişsiniz annesi ya da kız kardeşi olduğunuzu düşünüyorum yoksa evin içinde ne yaşadığını nasıl bu kadar kesin bilebilirsiniz ki.

sizin saldırganlığınızdan kimin cahil olduğu ortada.. cahillik değiştirilemeyecek bir şey değil ama kötülüğün sebeplerinden biri.
ne yazmışım orada ben? "iyileşme aileni suçlayarak olmuyor zaten, durumu kabullenerek ve kötü deneyimden bir amaç, vesile çıkararak oluyor."
kişiyi gerçekten tanıyor musunuz bilemem ama anonim yazılan sitede bile birinin bu şekilde peşindeyseniz gerçekten konu sahibine yazık.
emin olun burada yazılan şeyleri dinleyip dinlememek uygulayıp uygulamamak kişilerin hür iradesine kalmış bir şey. ne konular var 500 kişi de yazsa konu sahibi kendi bildiğinde diretiyor. çoğu insan derdini paylaşmanın derdinde, değişmek isteyen çok az.
siz de konu sahibini gerçekten tanıyorsanız onu bu kadar köle ruhlu görmeyin ve kendi tavırlarınıza odaklanın.
biz insanların derdini burada yazdıkları kadar bilebiliriz ve hiç kimse de sizin kadar zarar verecek şekilde yazmamış kendisine. siz bu yüzden tepki aldınız. biz burada insanları boş yere pohpohlamaya, pozitiflik basmaya yazmıyoruz. çünkü bu zararlıdır, yapılması gereken bir şey varsa bunun önünde engeldir. hepimiz de düşüncemizi söylemekte özgürüz, burada kimseye karşı bir aile üyesi gibi sorumluluğumuz yok.
her aile üyelerini sever demek de gerçeklere gözünü kapamaktır. 44 yaşında dünya hakkında bir şey bildiğiniz yok belli ki.

Son düzenleme:
ne yaptınız yazarı tanıdığınız anlaşılmasın diye böyle böyle yaptığını tahmin ediyorum şöyle olabilir belki böyle olabilir falan mı yazdınız siz de

Siz annesi misiniz? Kızın yazdıklarını görüp taciz etmeyi mi seçtiniz?

Anne bulundu sanirsam

Yani sizin önce ki yazdıklarınızı da okudumda. Sizin zalimliğinize konu sahibesi iyi dayanmış. Gerçekten zalimsiniz. Kız buraya gelip bir şeyler yazdıysa cidden ihmal edilen bir durum var. Konu sahibinin psikoloji eşiğinin düşük olduğunu bile bile zalimce yazabildiğinize göre sizde vicdan denilen bir şey de yok. Eğer konu sahibini gerçekten tanıyorsanız. Daha şevkatli daha vicdani daha olumlu yaklaşın. Kız ağzıyla intihar edeceğini yazmış. Kimin kimini sevdiği ya da sevmediği belli olmaz. Herkes kendince hissettiğini hissettirildiğini anladığını ya da anlatılanı yazar.

Verme paranı kızım biriktir çık git kendi hayatını kur.
Biriktirceği parayla uçakla ancak şehir değiştirirsin. 6 ay kazandıgı asgari ücretle kıza git hayatını kur diyosunuz!! Konuşmak ne kadar kolay ya ağzına geldiği gibi kafasına göre akıl vermek çok kolay.
Valla yaşın kaç bilmiyorum ama sürekli daim bir iş bulmalısın önce mümkünse lojmanı olan yaz kış çalışabileceğin. Eğer olmazsa yatılı bebek bakıcılıgı, yatılı ev yardımcılığı gibi işler ara kendine yani o evden kurtulmak için kalabilecegın iş bak. İzin vermezler falan deme eger karşı çıkarlarsa 6 ay maaşımı siz mi verceksiniz de çek kapıyı çık. Güçlü olmak zorundasın birilerinden yardım iste iş bulmak için olur yatılı kalmak için olur. Bak halk eğitimin yaşlı bakıcı kursları var ona ücretsiz gidip hasta bakıcılıkta yapabilirsin. Oldugun yerden uzaklaşmaya çalış mutlaka bi çözüm yolu bulunur.

Bana niye bu kadar agresif çıktın ablacığım ben ne alaka ... konu sahibesine paranı verme kenara koy yazdım ne var bunda??

Bana niye bu kadar agresif çıktın ablacığım ben ne alaka ... konu sahibesine paranı verme kenara koy yazdım ne var bunda??
Haklısın güzel söylüyosunda kızın sezonda üst düzey bir yöneticilik yapmadıgını ve öyle bi para kazanıpta hayatını kuracak kadar para kazanmadıgını biliyosun kendide söylüyor zaten. Kıza gercekten akıl verceksen ver bence havaya laf atıp biriktir yeaa kendini hayatını kur demekle oluyomu nasıl olcak sen açıkla ozaman? Laf olsun diye yazıyosunuz kıza gram fayfası olmayan cevaplar. Bak bide ben nasıl akıl vermısım oku bakalım aramızdakı farkı gör.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…