Ailem istemediğim biriyle evlenmemi istiyor....Çaresizim...

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Ben yeni üye oldum,uzun zamandır takip ediyorum...

Birkaç gündür moral yok,çok mutsuzum,yemek,uyku düzenim kalmadı,odamdan çıkmıyorum....Konuşmuyorum....

Benim bir kuzenim var dost,kuzen hatta enişte gözüyle baktım şimdiye kadar....Nasıl?

Kuzenim uzun yıllardır ablamla evlenmek için bekledi başta tabi aile baskısıyla yöneldi sonra gerçekten istedi mesajlarını,başkaalrını araya koymalarını ablam için biliyorum ama ablam istemedi akraba,yakın dedi yoksa çocuk mantıken her yönden uygun.İyi işi,kendi başına evi,tanıdığımız iyi biri kısacası....

Ablamla olmayınca başka kızlarla da görüştü nasip olmadı ya ondan yada kızlardan bilemem orasını....

Benim ailem öylesine hep derdi ben takmazdım kuzenimin,ailesinin isteyeceğini düşünmezdim...Ama teyzem ısrarla defelarca arayınca şüphelenmeye başladım bizimkiler beni ikna çabalarına girdiler.Çocuk ablasından sonra benim reddedeceğimi düşünüp yaklaşmamış da bilmeme ne de ama ben onurlu biriyim bunca zamandan sonra ablam başta olmak üzere bir sürü kızla anılması ve bazı birkaç sebepten dolayı içim istemiyor bizimkiler anlamıyor bende onlarla konuşmuyorum bunu teklif etmelerinin bile yanlış olduğunu düşünüyorum,çocuk da istese onun da karaktersiz ve yüzsüz olduğunu düşüneceğim kuzenim olarak çok severim ama inş istemez de gözümde değeri kalır...

Bana yardım edin,görüşleriniz belki bana teselli olur,dua edin,mutsuzum....

Ayy ne kadar ayıp yaa hiç olur mu??hem kuzenin,hem ablanı sevmiş.çok garip aileler var:44::44:

Ailesi çocuğun sevmediğini onların baskılarıyla ablamı istediğini söylüyor oysa nasıl istediğini ben dahil herkes biliyor içini gerçekten sevip sevmediğini bilemem ama istemeyen bu kadar da ısrar etmezdi.
BEN DE bu konuda ısrar edenlerle konuşmak istemiyorum,düşününce bile içime düğüm saplanıyor kuzen gururlu ve akıllıysa istemez onlara karşı çıkıp bu konuyu kapatır duam o.Çünkü hayattan zevk alıp,bişeyler yapasım yok,tatile girdim planlarım vardı üzülmekten başka bişey yapamıyorum..

bu ne midesizliktir ya sonuçta ablanı istedimi istedi

sakin olmaya çalış zorla verecek değiller ya okuyosan tatili erken bırak ve okuduğun yere dön

ya hala anlayamıyorum. teyzemin oğlu benim ağabeyim sayılır..ve kendi ağabeyim gibi de severim. nasıl eş olarak düşünülür anlamam mümkün değil. ablanızda akraba olmaz demiş. olmamış. ablanızın akrabası ise sizin neyiniz peki. aynı değil mi?..
akrabamla evlenmem deyin ,olsun bitsin ablanız gibi sizde o zaman..

O olmadı bu, bu olmadı şu kafasıyla evlilik, buna izin veren adamdan da eş mi olurmuş? Evlenmeye karar verdiği kadınlardan birine, azıcık özel bir şey hissetseydi, diğerine bu kadar hızlı geçiş yapamazdı zaten. Sanki sadece evlenmeye koşullanmış, kiminle olduğu önemli değil. Aman diyeyim...

Ailemle aynı yerde oturuyorum her yönden rahatım ama bana baskı yapmaları başka konularda da beni üzüyor,bunaltıyor.

Öyle akrabalıktan dolayı istemem demek olmaz onlar tanıdık,iyi diye ,istiyor,kötülerle evlenirsin olmaz diyorlar.

Ben ablamı isteyip evlilik için birçok kızla anılması beni rahatsız eder ama bunu cevap,kılıf buluyorlar bende konuşmuyorum.

Ablaniz istemeyince olmamis siz istemeyince neden israr ediyorlar? Ablanizin fikrini soruyorlar, sizinkini sormuyorlar mi?
Yakin akraba olmasina ve ablanizla olan munasebetine hic girmeyeyim

Ablamı da çok üzdüler,ruhi baskı yaptılar kendi tercihinde çok karşı çıktılar.

Ondan daha fazlasını yaparak hınçlarını çıkartıyorlar benden en küçük olunca birde o var ben onlara mutsuz bir evliliktense bekar kalmayı tercih ederim dedim.Onlar mantıklı olmamı rahatını düşün diyolar....

Rahatini dusun... Nerden biliyorlar kuzeninizle rahat edeceginizi? Iyi isi var diyorsun, bu iyi bir sey tabi ama karakter daha onemli. Iyi birisi diyorsun, iyidir olabilir ama ablaniza o kadar ustelemis, bence olmayinca size yonelmesi bir buyuk bir eksi. Ablaniz gibi direnin. Istemediginiz bir evlilikle mutlu olamazsiniz. Zamanla da olamazsiniz.

ne kadar gurursuz insanlar var başta ablanı istiyor sonra seni aman sakın bide okuyosun hiç birşey senin okul hayatından önemli değil bence eğitimini tamamla

Ben ikinci üniversitemi okuyorum hayalim öğretmenlikti ondan evlenmek istesem birileriyle tanışıtdım ama hep kendime ait bir işim,param olsun istedim.Tam yaklaşmışken mutsuz bir evlilikle,nişanlılıkla üzülmek istemiyorum bu sınavlarımı da diğer mutluluklarımı da etkiler.
Kaç gündür ailemle yüz yüze gelmemek için düzenli kahvaltımı,yemeğimi bile yemiyorum bu sundukları tekliften dolayı,konuşmuyorum da konu kapanana kadar böyle yapmak istiyorum içimden gelmiyor ne yapim...

Kuzenime feca den mesaj atmıştım mael de,beni istememesini büyüklere söylemesini rica etmiştim sende isteyemezsin karakterlisin çünkü filan...Görüldü yazıyor demekki mesajları okumuş ama neden cevap yazmadı moralim çok bozuk umarım eninde sonunda yazar...

Ablan direndiyse sen de direnirsin. Hem ablan yardımcı olsun sana olmaz mı?

Böyle şey mi olur yahu, teyzen ve ailesi nasıl insanlar acaba,
ablası olmadı, kız kardeşine talip olalım bakalım nolcak gibi bir tavıra hakimler.
sana konu iletilince zaten davranışlarınla tepkini koymuşun, yemek yememişin vs,
ailen anlamıştır diye düşünüyorum, ama ailen neden bu duruma karşı çıkmadı orası çok garip
malum daha öncesinde ablana talip olma durumları var.

Bence ailene net bir dille asla istemediğini belirt, zorla evlendiremezler ya.
mutsuzsan sakın böyle bir evlilik yapayım deme mahvolursun Allah korusun

inş. olmaz canım, senın ailenın de bunu sana sorması kabahat,ama ınş. kımse ısrarcı olmaz, yakışık almıyor çünkü. karşı koyabılırsın sen de inş.

hangi devirde yaşıyoruz yarabbim ya. akraba evliliği nekadar tehlikeli televizyon da mı seyretmiyo bu insanlar. hadi ola ki evlendiniz, çocuklarınız Allah korusun engelli olursa kim sorumlusu olacak. hayret bişey ya.

takma bence
zorla verseler ablani verirlerdi
demekki zorlamayacakar o kadar çok
sadece $anslarini deniyolar

ba$kasini bul evlen diycem de demiyorum yanli$ bi fikir
yagmurdan kaaçarken doluya tutulma var i$in ucunda
senin yokmu erkek arkada$in falan ?

önce ablan sonra sen olur mu böyle bi saçmalık ... kesinlikle kabul etme böyle bi ilişkiden hayır gelmez ........ allah korusun

Arkadaşlar yorumlarınız için tşk ederim...
Ailem yanımda değil benim iyiliğimi istiyorlarmış,abimin kötü evliliği var herkes kötü gözüyle bakıyorlar.
Bunla evlenirsen rahat edersin,sana karışmaz,aldatmaz,boşanmazsın filan filan....
Tatilim zehir oldu...Onlara dedim kuzenim evlenememesi,ablamın onu kabul etmesi benim suçum mu son çare beni görüyorsunuz dedim.
günlerdir kahvaltı yapmıyorum,düzensiz beslenme...Ben evlenemk aklımda yok taki hayır diyemeyeceğin,aşık olduğun doğru biri olur o zaman.
Kuzenim de mesajlarıma cevap yazmadı daha beterim.Abim haricinde kimse yanımda değil onu da evliliğinden dolayı umursamıyorlar.
Hiçbiriyle konuşmuyorum,istemiyorum da göğsümde bir yumru var sanki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…