Ailem istemediğim biriyle evlenmemi istiyor....Çaresizim...

Bu arada karaktersizlik yapmana gerek yok demişsin işin içinde olmayınca insan bilemez.Baskı yapanlar bir değil iki değil kaç kişi.....
Birde ben başta direttip istemiyorum diye yemediğim hakaret çekmediğim acı kalmadı gibi ve ben taktiğimi değiştirmeseydim bu son bulmazdı ben annemi tanırım.Ablamdan sonra aynı acıyı yaşarsa yani damat olarak onu çok istediği için ben görüşeceğimi söyledim benim evet dediğimi söylemiş isteyenlere.Peki ben ne yapsaydım bu olanlar karşısında tabi kuzenimi vazgeçirmekten onun istememesini göstermekten başka çarem yoktu çünkü her şeyi denedim.Aileme de bağımlı olduğum için önümde uzun süreçli işlerim olduğundan huzurum için de ne yazıkki bu oyuna kalkıştım ki böyle şeylerden nefret ederim.İyi niyetle kimse daha fazla üzülmeden konunun kapanmasını istedim.Allah affetsin beni...Bazen insanlar öyle şeyler yaşarki hiç yapmayacağı şeyleri yaptırır hayat....

Canim ben kuzeninin yaptigina karaktersizlik dedim, senin yaptigina degil. Oyle dememin sebebi ise senin bu iliskiye hic sicak bakmadigin, onunla evlenmek istemedigin halde onun bile seninle evlenmeye sicak bakmasi, kesin tavrini koyamamasi. Sanki ablasi olmamis, o olsun filan der gibi. Sanki baska kiz kalmadi dunyada da kendisiyle evlenmek istemeyen kizi istiyor. Buna kizdim ben. Zorla guzellik olmaz. Tekrar soyluyorum, kuzenin kesin tavrini koysa bu kadar senin ustune gelmezler, oglan da istemiyor derler, belki de tamamen vazgecerler. Sen kuzenini yola getirsen bu kadar basin agrimaz gibime geliyor.

Pardon o zaman.
Ben kuzenime defalarca anlattım bana hak verdi.Bana başta acele etmeyelim belki hisler değişir filan dedi benim biraz düşünmem bile beni mutsuz etti olmaz böyle şey.Ona sen istemediğini söyle beni üzmezler bari dedim tamam dedi ailesine demiş ablasından dolayı olmaz babasıda anneme sıcak bakmıyor üzerimde baskı yok ama yine de tedirginim.Ablam evlenene kadar bu konu hep önüne getirildi ya benimkide böyle olursa ya ben ya o evlenmemiz lazım canımı sıkmamaları için.Kuzen sen oyununa devam et ben seni yarı yolda bırakmam,kararımdan vazgeçmem dedi.İnş öyle olur,huzurum yeniden gelir.Çok yıprandım çünkü...

Okul hala açılmadığından,içimi burda döküyorum işte....
Kuzen ve ailesi arasında konu kapanmış gibi gözüksede annem için kapanmıyor.
Sürekli beni bunaltıyor onu bu sefer kaçırmak istemem sen de iş bitiyor bende senin için evet dedim benden ne istiyrosun
konuyu ısıtıp ısıtıp önüme getiriyrosun dedim.
Zaten bu sebepten dolayı konuşmadığımız aile fertleri var bundan moral yok annem psi baskı yapıyor.
Tutunacak dal istiyorum birine çok ihtiyacım var dua ediyorum,yada çocuk evlensin niye bu kadar zor anlamıyorum.
Kuzenle ne zaman konuşsak rahatlıyorum asla kabul etmeyeceğim ,sözümden dönmeyeceğim,yarı yolda bırakmayacağım diyor
seni.O zaman niye annem böyle yapıyor çocuk ablamı istediği sırada çok mu taviz verdi de nasıl olsa yola gelir diye düşünüyorlar
bıktım bu durumdan ilk önce ablam şimdi ben.Keşke uzakta olsaydım diyorum eziyet çeksemde ruhen rahat olurdum.

Ohaaa cüşşş falan yani...
Hem kuzen, hemde daha önce ablanı istedi.. Şimdide seni.. Bunu nasıl birşey?! Karaktersizlik, serefsizlik, igrenc birşey...
Tavrını koy ve kararının arkasında dur.. Zorla evlendirecekler değil ya seni.. Ailenide hic anlamış değilim..

O istemediğini söylüyor ama bizimkiler inanmıyor kesin sen bişeyler yaptın dedin...
Kapanmıyor konu kimseyle evlenmek istemiyorum o kadar soğudum,bunaldım..

Evde psikolojik şiddet uygulanıyor yaşamak öyle zorki ilk defa böyle bir dert yaşıyorum....
Annem beni aşşağılıyor 2 ablam benle konuşmuyor kendimi çok değersiz hissediyorum...
Tutunacak bir dal,iyi bir kısmet çıksın diye dua ediyorum niye istediğim hiçbir şey olmuyor....
Kuzen istemedğini söylese de ona öail attırsam da konu kapanmıyor anneme çok kızgınım
başkaalrı için çocuklarını üzüyor evlilikten de soğudum ben sevmek sevilmek istiyorum.....

Allah yardım etsin, buna dayanacak güç versin o işgüzar annen, o af edersin ama dangalak teyzen, hepsi beş para etmez insanlar, kuzenin desen şerefsizin teki, biliyorum çok ağır konuştum ama o kadar sinirlendim ki... Bunlar ne biçim insanlar? Bir genç kızın hayatı böyle zindan edilmez, dayan lütfen, gerekirse çevrendeki insanlardan yardım iste, konuşmazlarsa konuşmasınlar seninle, en azından kendinden eminsin ya, yalnız kalsan da huzurun yerinde ya... Okul ne ile alakalı bilmiyorum ama bitince KPSS, akademik kadro, filan gibi bir yöntemle başka ile atanma, onlara mesafeli hayat kurma şansını denemeye çalış bence (yani şu an durumunu çok bilmiyorum ama...) ama belli ki aileni seviyorsun, aman zaten bunlar gelecekteki konular, şimdi sadece onların yaptığı psikolojik şiddeti umursamamaya, onların seni üzmesine izin vermemeye çalış, insan çocuğuna bunu yapmaz, sadece böyle düşün.

HAKLI OLAN ONLAR DEĞİL, SENSİN!

Bunu bilmek bile sana dayanma gücü verecektir...

Annem son zamanlarda bazı durumlar dışında bana iyi.
Kuzenle tamamen ilişkiyi kopardım...
Ama ailem çoğu zaman beni üzüyor yok ben sonunda ona yalvaracak mışım,annem seni kötüleyecem kimseye vermeyecem diyor,evde kalmış muameelsi yapıyor oysa bu olaydan önce yapmazdı ben çok kırılıyor,üzülüyorum dua ediyorum hayat nasıl böyle geçer diye düşünüyorum.
O kuzenin gerçek yüzünü başka kuzenim biliyor bana anlattı,onla evlenme dedi menfaatçi,karaktersiz biri daha bir sürü sebep var dedi.
Bana destek olur annemlerle konuşmayı düşünüyor.....

Ben asıl aileni anlamadım :/ Canım seni kırmak istemem ama ailende bi garip.Hani böyle bir olay olsa benim ailem ne yüzle bu konuyu açıyorsunuz deyip kapatırlar.Kuzenin olmasını geçtim ablanı isteyipte sonra sana gelmek ne demek ya :S
Diren ailene karşı kesinlikle evlenmek istemediğini,onu kardeşin olarak gördüğünü söyle.Hatta teyzenle konuş ailen ikna olmuyorsa.Ki anlasınlar senin ciddiyetini.

Bize farklı davranoyor kuzen iki yüzlülük yapıyor.
Ona sütten çıkma ak kaşık gibi bakıyorlar saplandıkları için göremiyor,inanmazlar...

yani ablası olmadı bacısı olsun işe bak kimse istemediğiyle evlendirilemez
hakkatten onur kırıcı bir davranış bence aklının ucundan bile geçirmesin ailen

1 yıl oldu konu tekrar açıldı kuzen mesaj attı istiyoruz diye çok mutsuzum benle ikna için konuşmayan kalmadı....

1 yıl oldu konu tekrar açıldı kuzen mesaj attı istiyoruz diye çok mutsuzum benle ikna için konuşmayan kalmadı....

Kusura bakma ama manyak mı bunlar? İstemiyorum demişsin daha neyin ısrarı bu?

Ya kes at nasıl iştir bu, tehdit et aileni daha fazla ısrar ederseniz dayanamıcam artık evi terkederim giderim de ya var mı böyle bişey.

tövbe estağfirullah ... kuzenin olmasa yabancı biri olsa diyeceğim ki ablası olmadı kardeşi olsun demiş olabilirler yüzyüze bakmak yok sonuçta ucunda ama birde kuzenin bugün olmasa yarın bir araya geleceksiniz nasıl bir şey o ki bana zaten çok garip gelir kuzenler arası evlilik bizim ailede bir tane bile yok teklif dahi edilmez kuzen kardeştir denir hep. eşimin ailesine göreyse çok normal aynısını eşimin dedesi de yaptı(ki ailelerden gizli değil) bir torunu diğer toruna yakıştırdı kız olmaz deyince küçük kardeşine söylediler oda olmaz deyince başkalarına gittiler onlarda olmayınca bir başka toruna teklif edildi oda istemedi haliyle ama ısrar onlarda bile olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…