Ailem kapanmamı istiyor

feride3455

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
44
10
13
İstanbul
21 yaşındayım İstanbulda üniversite öğrencisiyim. Aile tarafından bir baskı demek yanlış olur ancak bir istek ve beklenti var fakat benim çevrem ve kafa yapım buna henüz hazır değil. Tabiki çevreye göre yaşamıyoruz o ayrı mesele. Sülalede bu durumda olan bir tek ben varım. Şehir dışında da üniversite okuyunca bazı akrabalarda şimdi sen orada daha da açılıyorsundur gibi gereksiz bir algı var. Sonuç olarak bir tane kulvarda yarışmıyorum.:)

Ozaman Ailene sebeplerini anlat ve hazır olmadığını söyle. Beni böyle kabul edin zamanı gelince olursa olur de.

ailen şimdiden baskı yapıyosa ilerde kapanacaksın demikki bence şimdiden kapan çevrem demişsin saçın açık olunca çevren dahamı iyi oluyo öyle düşünüyosan yanılıyosun ben 15 yaşında babam istedi diye kapandım isteseydim biraz daha açık gezebilirdim ama illaki kapanacaz dinimizde öyle gerektiriyo

Baskı demedim beklenti dedim, çevreminde çok önemli olmadığından bahsettim zaten.

Kimsenin zoruyla kapanma.. Dinin gereklerini de duyarak degil, okuyarak ogren.. Herkes istedigi gibi giyinmekte ve yasamakta ozgurdur, sen de nasil hissediyorsan, nasil yasamak istiyorsan oyle yasa, kimsenin baskisiyla olmaz bu. Baski yok ama beklenti var diyorsun, bu da guzel bir sey, Yasin 21, ben zamanla baskinin artacagini dusunmuyorum acikcasi, aksine bu sekilde gidecegini ya da hafifleyecegini dusunuyorum buyudukce, olgunlastikca. Kimsenin zorlamalariyla hareket etmek zorunda degilsin..

Baskı demedim beklenti dedim, çevreminde çok önemli olmadığından bahsettim zaten.

tamam işte kendi isteğinle kapan beklenti ilerde baskıya dönüşebilir kapanman ilerde dahada zorlaşabilir ben görümcemden biliyorum üniversiteyi bitirdi işine başladı gittikçe açılıyo

Anladığım kadarıyla cokta soğuk değilsin bu konuya,ama hazır olman anlamını bilerek kapanman çok önemli.
Ailende baski yapmiyormus disardakilerede kulağını tıka.

Ailesi baskı kurmuyor sevgili üyeler siz neden kuruyorsunuz acaba?

Yetişkin bir insansın, kimsenin beklentisiyle kapanma. Çevreni de sülaleni de kafana takma. Kendini hazır hissettiğin zaman kapanırsın. Başkaları istiyor diye kapanıp bunun gereklerini yerine getiremeyeceksen ya da kapandığın için mutsuz olacaksan acele etme. Bence daha fazla günah kapalı olup da kapalılığından utanmak ya da mutsuz olmak. O kararı kendin ver, istediğin zaman, haxır olduğun zaman at o adımı.

Ben kapandım sende kapan diyenlere aldırma. Kendini ne zaman hazır hissedersen ozaman kapan arkadaşım. Aklındaki düşünceleride ailene anlatırsın, bu konuda baskı yapılmaması gerekiyor. Herkes dilediğini yapmakta özgürdür, ailen kapalı diye sende kapanmak zounda değilsin.

Seninki aile baskısı değil çevre baskısı...Bir anlamda mahalle baskısı.Çevrede herkes kapalı olunca,açık olan baskı altında kalıyor.
Artık 21 yaşındasın,üniversite öğrencisi bir gençkızsın.Ne istediğine karar verecek yaşta ve mantıktasın.
Eninde sonunda kapanacağım diye düşünme.Aklını kullanıp kendi hayat görüşüne uygun bir eş bulursan,kapanmak zorunda kalmazsın.
Aile çevrende tepkili olan kişiler,dinimizin gereklerini tam olarak yerine getiriyor mu ki konuşma hakkı buluyorlar ?

Kul için değil Allah için kapanmalısın. Kendini hazır hissedene kadar kimseye bu konuda söz söyletme bence. Buna kmsenın söz söyleme hakkı yok çünkü. insanın içinden gelmeli. Zorla yapılan hiç bişeyden hayır gelmez. bnde kapalı deglm. Kapananlarıda takdır edıyorum ama bn kendımı hazır hssetmıyorum. Ztn baskasının istegıyle kapananlar bi süre snra açılıyorlar. Öyle olcksa hç olmasın dha ii

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

önce sen önemlisin. başkası için kapanmak çok yanlış. sadece etrafını kandırırsın. oysa içten kapanmaktır önemli olan. sen istemiyorsan zaten göstermelik olur. baskı sadece zorlama değildir. baskı nın bir çeşidide beklentidir. buda manevi baskıdır aslında ve insanı yorar.
duygusal açıdan yıpratır. kesin ve net ailenden bu şekilde sana davranmamalarını ve bu konuyu açmamalarnıı iste.
baskıyla kapanmak insanı dinden bile soğutabilir.
keşke kimseye baskı yapmamayı öğrenebilsek.
bir kere söylersin, olmazsa bırakırsın seçiimi ona.
dinde baskıyı anlayamıyorum

Son düzenleme:
Ailesi ayri burdaki uyeler ayri baski yapmis kiza.Ben de 20 yasindayim aile cevremiz bahsettigin gibi babam 1 kere bile boyle bi beklenti icinde olmadi.Sen hazir olmadiktan sonra ne kadar devam edebilirler.Ben de kapali degilim.Dusunmuyorum da simdilik.Etrafta da fetva verenler cogaldi.Bu Allah ve kul arasinda bir sey sevabi da gunahi da.Genel konusmuyorum 13-14 yasinda aile baskisiyla kapanan bi kac tanidigim sosyal paylasim sitelerinde abarti makyajlari ve kiyafetleriyle tatmin ediyor kendini.Kapanmanin amaci bu degil tabi ki.Allah daim etsin diyorum allah icin kapanan kendisini bilinclen hazir hisseden herkes icin.

Allah la kulun arasına giremez hiç kimse eğer kapanirsan ailen için kpanirsin Allah için değil canım zaten zamanı gelince Allah içine bi heves koyar merak etme

note3 kadinlar_klubü

Arkadaşlar baskı demedim 50 kere istek, beklenti dedim. Sadece durumumu paylaştım. Şu anda içimden gelmiyor ileride istiyorum evet.

Son düzenleme:
Ailen ile detaylı konuş hazır olmadığını belirt ki şuan kapanırsan dinin için değil ailen için kapanırsın bunu da belirt mutlaka. Orada iyice açılırsın sen diye düşünenlere burda kapalılar neler yapıyor de ciddiyim en sevmediğim şeydir baskı ve elalem

bende açıgım ama valla kapalılara özenmiyor degilim bazılarına tabi çok modern giyiniyorlar o şallar çanta ayakkabı uyumu çok şıklar valla açık bir kızdan daha dönüp dönüp hayran hayran bakıyorum çok dikkat çekiyorlar böyle vucutlarına oturan pardüseler giyiyorlar alta topuklu ayakkabı muhteşem oluyor, çok güzel yatırım yapılıyor tektsil adına kapalılara çok güzel kıyafetler hazırlıyorlar , ben düşünüyorum açıkcası kapanmayı saça şekil vermek bir eziyet zaten yüzün güzel çok yakışır diyor arkadaşlarımda , okulum bitsin iş hayatına atılıyım düşünüyorum kesinlikle çünkü çok pahalı tesettür giyim ya şimdi kapanamam bütçem hazır değil, hem dinin geregi yerine getirmiş olucam süper bence sende kapalılığa uzak bakma şimdi ki devir kapalıların devri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…