Ailem kapanmamı istiyor

Kapanmak dinimizin emridir.... Dinimiz emreden de HZ ALLAH(c.c) tır... ALLAH'tan korkan her kul(gerçek manasıyla kalbi titreyerek korkan)ve SEVEN kul emri yerine getirir... Sen ki cehennem azabından korkmuyorsun açık geziyorsun... Sen ki cennetin nimetlerini reddediyorsun açık geziyorsun... Olmaz kardeşim... Çok sevdiğin sevgilin eşin vs... Kişiler için onların dediğini yapıyorsunda... Sana bunca rızık vermiş sana doğru kapıyı göstermiş gel kulum emrime Uy diyen seni yaratan 'a karşı çıkıp içimden gelmiyor kapanmayacağım... Ya da kapanacağım ama şu modern olanlarından saçına ekstradan patates saranlardan topuklu ayakkabı giyip makyaj yapanlardan olacağım mı diyorsun??? Evet evet sen hiç cehennem azabından korkmuyorsun... Yolun açık olsun....

Kusura bakmayın ama böyle yok açıksın cehennemliksin tarzı yorumlar beni dinden soğutuyor. Madem açığız baştan kaybettik boş yere ibadet etmeyelim o zaman zaten cehennemliğiz.

Kusura bakmayın ama böyle yok açıksın cehennemliksin tarzı yorumlar beni dinden soğutuyor. Madem açığız baştan kaybettik boş yere ibadet etmeyelim o zaman zaten cehennemliğiz.

Îmanın varsa elbette cennete girersin... Cennete amelile merteben belirlenir sen mertebenin yüksek olmasını istiyorsan emirlere uymalısın.. Çünkü bunlar öyle emridir ki bizi doğru yola huzura götürür.. Bunlar ümmeti Muhammet için alınmış yazılmış bizlere aktarılmış en güzel emirlerdir... Rabbim cümlemize bu yolda Hidayet nasipetsin inşaallah.. Herkes ilk doğduğunda kalbinde kıvılcım tanesi iman taşır bunu güneş gibi parlatmakta senin elinde söndürmekte.. Sonuçta hepimiz rabbimizbize misak ta "elesti birabbiküm" ben sizin Rabb'imiz değil miyim diye sorduğunda hepimiz secdeye gidip belaaa evet rabbimizsin dedik... Biz o zamandan beri müslümanız.. Ama bunu korumak yani bu imanı korumakta senin elinde kaybetmekte.. Ve emin ol ki her bir emre ne kadar çok uyarsa kalp denilen letaifin öyle sesli atıyorki ya rabb niye daha evvel dinlemedim diyorsun..

Enteresan bi yorum kapalı olmak tesettürlü olmak topuklu ayakkabıyi geçtim de vücudu gösteren pardesü giyeceksen bence hiç kapanma dinin gereği yerine öyle gelmiyo Allah affetsin ya devir kapalı devri olunca kapan açık devri olunca acil mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dinden soğumaya hazır ve nazırsiniz zaten bahane üretmeyin madem açıksin baştan kaybetmiyorsun öğren dinin güzelliklerini uygula cehenneme gitmek kapalı açık olmaya da bakmıyo kimin nereye gideceğini Allah bilir

Çok güzel anlatmışsin arkadaşım ama anlayacaklarını sanmam şartlı herkes kendini savunmaya halbuki okusalar biraz burda yoruma bile gerek kalmayacak

Siz benim hazır olduğumu nerden biliyorsunuz acaba? Diğer arkadaş ne güzel insan gibi cevap vermiş size ne oluyor?

Arkadas dini emirleri yerine getiricem diye kapanip bati kapitalizminin esiri olmus arkadaslara kinaye yapmis :)

Hidayet meselesi canım biz farkındayız bunun huzuruyla yaşıyoruz.. Müslüman kardeşlerimize de bunu anlatmamız lazım ne kadar kötü laf da yesek ayıplansak da olurda içlerinden biri anlar o yeterli olur bize :) olsun varsın ben üstüme düşen görevimi yaptım :)

kimin cennete kimin cehenneme gideceğini Allahtan başka kimse bilemez.

Tabiikide asla bilemez... Sadece Rabb'imiz kitabın da bildiriyor bize emirlerine uyunca ve uymayınca neler olacağını ben buna dayanarak yorum yazdım zaten.. Önemli olan ihlas ile amel etmektir.. Gösterişden riyadan uzak amel etmektir..

arkadaş nefsini ancak o kadar terbiye edebilmiş ne yapalım yani gayette güzeller rengarenk şıklar, kapansın insanlar istediği gibi karışmayın bence kınamak yada sorgulamak bize düşmüyor o Allaha kalmış, yok cehennemliksin şusun busun demek bize düşmez . kapalı devir açık devir diye bişey yok kapalı bayanlar çoğaldılar bu aralar ondan dedim yani yoksa devir hepimizin devri

Arkadaşlar devir mevir ne oluyor?? Kur an ı Kerim in hükmü kıyamete kadar geçerlidir.. Evet bende çok yanlış buluyorum özenerek kapananları tesettür zannedip giyinenleri.. Ama arkadaşım seni anlayamadım sen ya cidden o şekilde kapanmak mi istiyorsun yoksa o kardeşlerimizi iğnelemek için mi o şekilde yorum yaptın?...

geçen diz boyu etek giymiş olan ama başı kapalı birini gördüm yolda. açıklardan daha çok ilgi çekiyorlar öyle giyinince valla.

bu çevre-aile baskısını da anlamıyorum. güya kapalı olanlara sorsan kendi isteğiyle kapanmıştır, ama burda sık sık çevre baskısı nedeniyle kapanan kişilerin konuları açılıyor... bu da bir tür paradoks olsa gerek...

Merhaba Papatya. Kapanmak bence dünyada yapılabilecek en güzel kararlardan birisi.Ben üç yıl öncesinde hiç bir baskı olmadan hatta yakın çevremden tepkiler toplayarak kapandım ,çok şükür ki kapanmışım diyorum daha önce olsaymış diyorum.Öncelikle senin hazır olman gerek ama sürekli hazır değilim diyerek şeytanın senin oyalamasına izin de vermemelisi.. Bu nu ailene aktarmalısın.İstiyormusun bilmem ama inşALLAH istiyorsundur bunun olacağını ama şimdi olmadığını söylemen umarım yeterli olacaktır.

Anlayacaklarini sanmam ne demek ya? Bi'siz mi biliyosunuz dinin geregini. Resmen mahalle baskisi tarzinda yorum yaziyosunuz.

Dini yorumlar yapmak yasak

arkadaşımız ailemde böyle bir istek var ama ben şuan değil daha sonra düşünüyorum demiş.
yani derdini anlatmış.cehennem de yanar mıyım diye sormamış.
işte bu yüzden dini yorumlar yasak bu site de..
biz cehennemlik miyiz yani.nedense dinin gerekliliklerini kapanmak ve açık olmakla sınırlıyorsunuz.
bende bunu anlamıyorum.din sadece kapanmayı mı emretmiş.yok mu başka emirleri?

Merhaba,

Öyle çok uzun uzadıya konuşulacak tartışılacak bir şey yok aslında. Konu basit.
Siz kapanmak istiyor musunuz? İstemiyor musunuz?
İstiyorsanız, elbette hemen kapanın, nede olsa artık üniversitelerde böyle bir kısıtlama yok. Gayet rahat okulunuzuda okur bitirirsiniz.
İstemiyorsanız, kararlı olun, çocuk değilsinizki ailenizin zoruyla kapanasınız.

Çevrenizin, akrabalarınızın ne dediğini umursamayın, insanlar kendinden farklı olanlara her zaman laf etmek hatta çamur atmak için bahane arar durur. Siz kendinizden emin olduktan sonra insanların ne düşündüğü umrunuzda olmasın.
Okumanıza bakın, kendinizi kurtarmanıza bakın.

Öyle güzel emirler var ki... Konu kapanmak üzerinde olduğu için ben de o yönde yorum yaptım..ben direk cehennimliksin demedim.. Orasını Hz Allah bilir.. Ben cehennem azabından bahsettim bu azabın emirlere uymayanlara dinimizi yanlış yorumlayın gösteriş yapanların ve daha nice insanların üzerinde olacağını söyledim... Belki bende cehenneme gideceğim Rabbim muhafaza buyursun.. Her kulun hatası vardır bu hataları bazen bilerek bazen bilmeyecek yaparız.. Bilerek yapılanı Allah cc. Affeder mi sence? Peki neden bile bile günah işliyorsun... Ayetlerle sabit günah işleyen cehennemliktir.. Bunu ben demiyorum bak.. K Kerim de güzel kitabımızın güzel ayetlerinde yazıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…