Ailem kapanmamı istiyor

Doğru olanı hak olanı söylemek hep yasak zaten... Benim dinim doğruyu konuşmamı söyler kardeşim Müslüman kardeşlerimi uyarmamı emreder.. Niye susayım o halde?

forum kuralları gereği yasak çünkü tartışma çıkıyor saygısızlık boyutuna giriyor olay

Basimiza ne geliyorsa hep cinsel , cevresel, dinsel baskilar yuzunden... Kendi isteginle kapanmiyorsan, kendi isteginle bir gun acilman muhtemeldir.

Senin ailen de benimkiler gibi anlasilan.
kuzenlerim ve yakın cevrem icinde cok cok kucuk kizlari saymazsak tek tesetturlu olmayan kiz kardesim ve benim sanirim.
Kapansam herkes cok sevinir sanirim, o istek zamaninda bana da belli edildi.
yalniz benim hic o taraklarda bezim yok)
orucumu tutar bes vakit namazimi kilarim, ama kapanmayi düşünmüyorum.
bir sure sonra o beklenti sönüyor bir de.su an bana imasi bile yapilmiyor:) boyle kabul edildim)

Valla tartışmanın bu kadar uzayacağını bilseydim hiç sormazdım böyle bir soru. Ben sadece kendi içimi dökmek istedim. Bu siteye de bir arkadaşımın tavsiyesiyle kaydoldum belki sadece bu konuda değil başka durumlarda da dertleşecek, yeni arkadaşlar edinilir diye düşündüm. Bir de durumumu açık açık yazdım.

Ailemden hiç bir baskı görmedim şu ana kadar öyle insanlar değiller zaten çok şükür ki. Sadece olsa çok mutlu olurlar ama ben şuan istemiyorum yani ilerde Allah inşallah nasip eder.

Ne aile ne sevgili ne de eş... Kimsenin isteği ile kapanılmaz. İçten gelir böyle şeyler. Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman kapan ve kimsenin söylediklerine aldırma. Kapanıp "olmadı, yapamıyorum" deyip açılmaktansa hazır olduktan sonra kapanıp bir daha açılmamak en güzeli.. He ille de kapanmak zorunda da değilsin tabii. Demek istediğim şu ki, kendi yüreğini dinle böyle konularda.. :)

O halde kendiniz ne zaman isterseniz o zaman kapanınBaşkalarının isteği ile bunu yapmak doğru değil diye düşünüyorum..
Sonra çok pişman olursunuz.Ailenize ifade edersiniz neden kapanmak istemediğinizi
Site çok güzel sürekli kalmanızı tavsiye ederim.Ama böyle fikir ayrılıkları olan konularda ayrı fikirler oluştuğu için sorunlar oluşuyor..
Allah nasip eder inşaallah

vayy nevreste abla sen bdv'de takilirmiydin:)

Doğru olanı hak olanı söylemek hep yasak zaten... Benim dinim doğruyu konuşmamı söyler kardeşim Müslüman kardeşlerimi uyarmamı emreder.. Niye susayım o halde?

Soyle soyleyeyim o zaman. Herkesin dogrusu kendine. Ustelik bu dediklerinizi bilmeyen de yok, konuyu acan arkadas ta farkinda. Bu forumu okuyan herkes de. Dunyadan bi haber afrika kabilesi degiliz ki, hepimizin haberi var. Ama yok ben illa kendi dogrumu empoze edecegim diyorsaniz da dine hizmet etmekten cok zarar veriyorsunuz haberiniz yok.

Farkındasınız ama uygulamaya gönlünüz yok.. Nefs bu kadar işte.. Size iyi torpiklercanım..herkesin bildiğini biliyorum biraz kendinizi hesaba Çekin diye hatırlatma yaptım. Hayırlı iftarlar.

Farkındasınız ama uygulamaya gönlünüz yok.. Nefs bu kadar işte.. Size iyi torpiklercanım..herkesin bildiğini biliyorum biraz kendinizi hesaba Çekin diye hatırlatma yaptım. Hayırlı iftarlar.

Sizin demenizleme hesaba cekicez? Resmen haddinizi bilmeyerek dinin geregi vs diye susleyerek saygisizlik yapiyosunuz. Tamam uyardiniz cennete giderdiniz artik lutfen insanlari konu actigina pisman etmeyin. Biktik artik zira.

Herkesin bildigini biliyorsaniz, o zaman niye yaziyorsunuz. Hatirlatmak sizin uzerinize vazife mi? Gunahsa da benim sevapsa da benim. Sol omuzdaki melek siz misiniz de tasasina dustunuz.
Derdiniz insanlari elestirmek kinamak, baska bisey olsaydi yukaridaki mesaji yazamazdiniz. Benim tamamen kapali arkadaslarim var, ben onlari elestirmiyorsam ne diye kapaniyorsun diye, sizin de bana bunu soyleme hakkiniz yok.

Canım benim belli ki akıllı bi bayansın. Kalbini ve aklını dinle. ne buradakileri,ne aileni kendini dinle.kararının da sonuna kadar arkasında dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…