Ailem kapanmamı istiyor

o zaman tesettürün ne anlamı kaldı. amaç dikkat çekmemek değilmiydi

Bu senin içinden gelirde en güzeli o olur Eğer hazır değilsen henüz hazır değilim buna diyebilirsin En güzel iman kalpten gelen imandır

Katılıyorum. Türban sadece saçları örtmek demek değil . Amaç dikkat çekmemek , bütün vücut hatlarını örtmektir. Ben saçını kapatan , altına tayt gibi pantolonlar giyen , ayağında bi karış topuklu makyaj o biçim kızlarımıza ağzım açık bakıyorum . Yemin ederim bi çok açıktan daha çok dikkat çekiyorlar . Bi anlamı yok böyle kapanmanın

Cnm onemli olan sen ne istiyorsun unutmaki kul icin kapanilmaz allah inanci icin kapanilir nokta.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Önceki devir açıkların mıydı ? Türban yeni mi girdi hayatımıza ?
Kapanma anlayışınız dikkat çekmek mi ?

aynen öyle okunu da hem fikiriz hatta ben bigun bırının yüzüne karşı dedim bunu siz vucut hatlarınızı belli ediyorsunuz kapanmak bu degil ki açsanızda fark yok dedim , kızda ben nefsimi ancak bu kadar terbiye edebildim bu şekilde kapanıyorum açık olarak bana laf söyleme lüksün yok dedi , diycek bişey bulamadım ya gerçi kapalılıgı modernleştirmişler iyi olmuş çarşaf giymelerinden daha iyi .

aynen.
birde yüzün güzel sana yakışır ne demek Allahaşkına. modamı yada trendmi kapanmak. yüzün çirkin cıks olmaz sen güzelsin bak yakışır gibi. sana kırmızı yakışıyor,şarkısı geldi bak şimdi aklıma

Son düzenleme:
Önceki devir açıkların mıydı ? Türban yeni mi girdi hayatımıza ?
Kapanma anlayışınız dikkat çekmek mi ?

tabi ki vardı şu konuda söyledim o sözü, artık mili egtime gidiyorum her yerde kapalı kızlar hastane olsun her yerdeler önceden kapalı kız yoktu kurumlarda :44:

evet artık moda gibi bişey olmuş oldu yakışan takıyor bende takcam banane

tabi ki vardı şu konuda söyledim o sözü, artık mili egtime gidiyorum her yerde kapalı kızlar hastane olsun her yerdeler önceden kapalı kız yoktu kurumlarda :44:
devir onların devri değilde,artık onlarda heryerde çalışabiliyorlar. eskiden heryerde çalışamıyorlardı.
.. yok kapalısın yok burada çalışamazsın gibi.. bir çeşit soyutlandılardı.
şimdi ne güzel artık onlarda istedikleri gibi istedikleri yerde çallışabiliyorlar.
o yüzdende başı açıklar gibi her yerdeler. artık özgürler çünkü

Bravo bu ayrimi yapabildiginiz icin tebrik ederim.
Konu sahibi ne guzel baski degil, istek beklenti varmis sadece. Ileride siz de isterseniz kapanirsiniz iste.

Canim bu paylasim buraya yanlis olmur bu tûr konuya burda cevap bulamazsin herkes kendi anlayişina göre yazar bu da sana cozüm olmaz bence dürünüp karar vermelisin

Çevre ya da aile önemli değil önemli olan sensin, senin kapanmayi kaldırabilmen sonra tekrar açılmaktansa hiç kapanma daha iyi
Babam istemedi kapanmami üniversiteye hazırlanıyordum o dönem zorluk çıkar diye kapanmami istememiş gerçi bunu daha sonra annemden duydum babam direk böyle söylemedi hayır dedi tamam ama ben bir yıl direttim baktım olmuyo kendim kapandım kimseye sormadan hiç birşey demedi babam ama ünive kayıt zamanı sıkıntı oldu ve o zaman babamı anladım gerçi çok şükür artık çalıştığım yerde bile açmıyorum
Kimsenin zoruyla ya da etkisi altında değil kendin karar vereceksin bunu ailenle hiç olmazsa annenle konuş derimRabbim sana hayırlısını versin inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Baskı yok diyorsun daha ne olsun istek ve beklenti çoğu ailede olur.
Kendimden örnek vereyim benim annem babam da isterlerdi ama hiç ille kapanacaksınız diye baskı yapmadılar.

6 kızız biz. İsteyen istediği zaman kapandı 2 ablam açıktır hala bu onların seçimi.

Bir aile olarak evladını bilgilendirmek, yönlendirmek, istek ve beklenti oluşturmak gayet doğal.

21 yaşından sonra söylemeyi bırakıyorlar bile alışıyorlar, senin tercihine saygı duyuyorlar merak etme

İçinden geleni yap o ne diyor bu ne istiyor düşünmeden. Sen ne istiyorsun?

Ben ileride isterim tabiki. Olmaz demiyorum. İnşallah

Son düzenleme:

Arkadaşım kapanmak istiyorsan kapanırsın zaten açılmak istiosanda açılırsın buna aile karar veremez.
Yok kapan bn iyiki kapanmışım zaten bu dinin gereği diyenleri hiç anlamıyorum.
Biz açıklar dinsiz miyiz yani? İçinden ne geliosa onu yap

Keşke benim ailem de zamanında benden böyle şeyler isteseydi, ailenize anlamsızca sevgi duydum. Bence içinizden geliyorsa ailenizi dinleyin ve kapanın. Ben de çok istiyorum ama nefsime henüz söz geçirebilmiş değilim. Kapan ve kendi devrimini yarat. İnşallah kapanırsın. Allah bana da nasip etsin.

Kapanmak tercih meselesidir fikren buna hazır olduğunuzda kendi özgür iradenizle karar verirsiniz. Ailenize güzel bir dille şuan buna hazır olmadığınızı anlatın. Bu ha deyince alınabilecek bir karar değil bana göre.

Cnm bu konuda aktaracagim cok sey var istersn bir fikir olusturursa kafanda nr mutlu anlat dersn ozelden yaz anlatirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…