- Konu Sahibi feride3455
-
bende açıgım ama valla kapalılara özenmiyor degilim bazılarına tabi çok modern giyiniyorlar o şallar çanta ayakkabı uyumu çok şıklar valla açık bir kızdan daha dönüp dönüp hayran hayran bakıyorum çok dikkat çekiyorlar böyle vucutlarına oturan pardüseler giyiyorlar alta topuklu ayakkabı muhteşem oluyor, çok güzel yatırım yapılıyor tektsil adına kapalılara çok güzel kıyafetler hazırlıyorlar , ben düşünüyorum açıkcası kapanmayı saça şekil vermek bir eziyet zaten yüzün güzel çok yakışır diyor arkadaşlarımda , okulum bitsin iş hayatına atılıyım düşünüyorum kesinlikle çünkü çok pahalı tesettür giyim yaşimdi kapanamam bütçem hazır değil, hem dinin geregi yerine getirmiş olucam süper bence sende kapalılığa uzak bakma şimdi ki devir kapalıların devri
o zaman tesettürün ne anlamı kaldı. amaç dikkat çekmemek değilmiydi
21 yaşındayım İstanbulda üniversite öğrencisiyim. Aile tarafından bir baskı demek yanlış olur ancak bir istek ve beklenti var fakat benim çevrem ve kafa yapım buna henüz hazır değil. Tabiki çevreye göre yaşamıyoruz o ayrı mesele. Sülalede bu durumda olan bir tek ben varım. Şehir dışında da üniversite okuyunca bazı akrabalarda şimdi sen orada daha da açılıyorsundur gibi gereksiz bir algı var. Sonuç olarak bir tane kulvarda yarışmıyorum.:)
bende açıgım ama valla kapalılara özenmiyor degilim bazılarına tabi çok modern giyiniyorlar o şallar çanta ayakkabı uyumu çok şıklar valla açık bir kızdan daha dönüp dönüp hayran hayran bakıyorum çok dikkat çekiyorlar böyle vucutlarına oturan pardüseler giyiyorlar alta topuklu ayakkabı muhteşem oluyor, çok güzel yatırım yapılıyor tektsil adına kapalılara çok güzel kıyafetler hazırlıyorlar , ben düşünüyorum açıkcası kapanmayı saça şekil vermek bir eziyet zaten yüzün güzel çok yakışır diyor arkadaşlarımda , okulum bitsin iş hayatına atılıyım düşünüyorum kesinlikle çünkü çok pahalı tesettür giyim yaşimdi kapanamam bütçem hazır değil, hem dinin geregi yerine getirmiş olucam süper bence sende kapalılığa uzak bakma şimdi ki devir kapalıların devri
o zaman tesettürün ne anlamı kaldı. amaç dikkat çekmemek değilmiydi
aynen.Katılıyorum. Türban sadece saçları örtmek demek değil . Amaç dikkat çekmemek , bütün vücut hatlarını örtmektir. Ben saçını kapatan , altına tayt gibi pantolonlar giyen , ayağında bi karış topuklu makyaj o biçim kızlarımıza ağzım açık bakıyorum . Yemin ederim bi çok açıktan daha çok dikkat çekiyorlar . Bi anlamı yok böyle kapanmanın
Önceki devir açıkların mıydı ? Türban yeni mi girdi hayatımıza ?
Kapanma anlayışınız dikkat çekmek mi ?
aynen.
birde yüzün güzel sana yakışır ne demek Allahaşkına. modamı yada trendmi kapanmak.yüzün çirkin cıks olmaz sen güzelsin bak yakışır gibi. sana kırmızı yakışıyor,şarkısı geldi bak şimdi aklıma
devir onların devri değilde,artık onlarda heryerde çalışabiliyorlar. eskiden heryerde çalışamıyorlardı.tabi ki vardı şu konuda söyledim o sözü, artık mili egtime gidiyorum her yerde kapalı kızlar hastane olsun her yerdeler önceden kapalı kız yoktu kurumlarda :44:
devir onların devri değilde,artık onlarda heryerde çalışabiliyorlar. eskiden heryerde çalışamıyorlardı.
.. yok kapalısın yok burada çalışamazsın gibi.. bir çeşit soyutlandılardı.
şimdi ne güzel artık onlarda istedikleri gibi istedikleri yerde çallışabiliyorlar.
o yüzdende başı açıklar gibi her yerdeler. artık özgürler çünkü
21 yaşındayım İstanbulda üniversite öğrencisiyim. Aile tarafından bir baskı demek yanlış olur ancak bir istek ve beklenti var fakat benim çevrem ve kafa yapım buna henüz hazır değil. Tabiki çevreye göre yaşamıyoruz o ayrı mesele. Sülalede bu durumda olan bir tek ben varım. Şehir dışında da üniversite okuyunca bazı akrabalarda şimdi sen orada daha da açılıyorsundur gibi gereksiz bir algı var. Sonuç olarak bir tane kulvarda yarışmıyorum.:)
Baskı yok diyorsun daha ne olsun istek ve beklenti çoğu ailede olur.
Kendimden örnek vereyim benim annem babam da isterlerdi ama hiç ille kapanacaksınız diye baskı yapmadılar.
6 kızız biz. İsteyen istediği zaman kapandı 2 ablam açıktır hala bu onların seçimi.
Bir aile olarak evladını bilgilendirmek, yönlendirmek, istek ve beklenti oluşturmak gayet doğal.
21 yaşından sonra söylemeyi bırakıyorlar bile alışıyorlar, senin tercihine saygı duyuyorlar merak etme
İçinden geleni yap o ne diyor bu ne istiyor düşünmeden. Sen ne istiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?