Ailem kardeşimi zorla evlendirmek istiyor!!

Slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. Çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. Çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.

Benimde kafam karisti simdi :27:
Basda kizkardesim dedin simdi kendi hakninda yaziyorsun ?
Yoksa aklimdan bu konuyu uydurdunmu diye geciyor kusura bakma !!

konunun basında ablam demişsin sonra kendinden bahsediyorsun bu nasıl iş.uydurup uydurup yalan dolan yazmayın allah askına.insanlar vakitlerini harcıyor size

konunun basında ablam demişsin sonra kendinden bahsediyorsun bu nasıl iş.uydurup uydurup yalan dolan yazmayın allah askına.insanlar vakitlerini harcıyor size

sanırım yazılanları iyi okumuyorsunuz gayet açık bir şekilde kardeşim diyor.Ayrıca uydurma konunun sahibi birebir yaşayan kardeş benim.Bende vaktimi harcayıp derdimi paylaştım çare aradım. sizde biraz saygı gösterip lütfen daha dikkatli okuyun.YALAN DOLAN DEĞİL GERÇEK yazılanlar.Böyle anlamadan ithamlarda bulunmayın.

Konu açılalı aylar olmuş. Umarım bu ayrımı yenmişsinizdir umarım kardeşiniz evlenmiştir sevdiğiyle...
Ailelerin egosu tatmin olsun diye çocuklar daha ne kadar acı çekmeli?
Ne kadar zaman? :19:

şimdi kız kaçsa nolacak? bizde de durum tam tersi ben aleviyim o sünni :( benim ailem istemiyor :( neler neler yapmadılar.. Sevdiğimle okulun bitmesini bekliyoruz bırakıp onun yanına gidicem, benim mutluluğumu istemiyorlarsa yapıcak bir şey yok..
Sonunda olacağı herhalde o zaten. Çıkış bulamayıp kaçacaklar. Allah yardım etsin ne diyeyim. Teşekkür ederim yorumun için.

Arkadaşlar size birşey demiyorum. Bu üslubunuzu devam ettirmeyin yaşanılanları yazdım. kardeşimde kendini ifade etmek için buraya üye oldu. Niçin uydurayım ki? Buraya yazan o kadar insan anlamışta bir siz anlamamışınız. Gerçekten ilginç. Anlaşılmayacak bir şey yok. Ben ablayım, kardeşte denizzsu. Ayrıca 1 ablamız daha var. Ama o burada değil. Siz nerden biliyorsunuz da hemen yalancı diyorsunuz anlamıyorum.

Konu açılalı aylar olmuş. Umarım bu ayrımı yenmişsinizdir umarım kardeşiniz evlenmiştir sevdiğiyle...
Ailelerin egosu tatmin olsun diye çocuklar daha ne kadar acı çekmeli?
Ne kadar zaman? :19:

Yoook nerdee cnm. Şu an sessizlik dönemi. Olaylar duruldu. Ablamızda artık pek karışmıyor. Kızdı. Ne yaparsan kendine dedi. Evliliğe daha vakitleri var bakalım. Hayırlısı.

ben aleviyim, eşim sunni:) ailem son derece modern, eşimin ailesi son derece mutaassıp. onlar beni ben onları hiç anlamayız. ahhh yavrum gençsizin tutun orucunu baskısı görürsün.
eşin müdahale edince susarlar. kuzenimin eşi sunni namazını kışar orucunu tutar kimse niye yspıyorsun demez:)
walla bu ailelerin mezhep farklılıklar ısadece bizleri yıpratıyor sonuçta yine ikna oluyorlar:)
biz eşimle 5 yıl flört ettik. ilk başta aneme söyledim istemedi. sırf mezhep değil farklı şeylerde bahane etti. bitti ayrıldık dedim bende. gizzli gizli görüştük onca yıl:)
sonra artık kendi yuvamız olmayacakmı derken aileme söyledim annem o çocukmu diye sordu resmen sinir krizleri geçirdi. bu gün 5 aylık evliyiz. ,
söz aşamasına gelene kadar neler neler çektik düğün olana kadar neler yaşadık Rabbim bilir en iyi. Kız tarafı sosyete, erkek tarafı türban spor diye dalga bile geçmişlerdi benimle:(
ama şu da bir gerçekki aileler hep birbirine uzak bir taraf diğerini istemdiğini hep belli ediyor. ben de kendimi eşimin akrabalırını içinde hep huzursuz hissediyorum. hepsi kapalı ben açık o bile arkamdan laf söz oluyor. ileride sende kapanırsın dimi sordu bir gün yengesi. benim cevap vermeme gerek kalmadan eşim dediki ben onu cami duvarında görmedim, kapalı birini istesem sizin bulduklarınızla evlenirdim dedi. ki eşim bana hep der kapanmanı asla ben istemem
bu farklılıklar aaa evliliğe mani değil deriz hep ama bu yola baş koyduysan iki tarafıda dengede tutacak kendini ezdirmeyecek bir iradeye sahip olacaksın. psikolojin sağlam olacak.
polemi kyaratmak ya da genelleme yapmak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın: alevi aileye gelin gelen sunni kızlar hep rahattır, sıcak karşılanır kimse birşeine karışmaz ama sunni aileye gelin giden alevi kızlar hep bir adım geride kalır
olur olmaz konuşmalara cevap vermek, gereksiz açıklama yapmak zorunda kalırlar.
sevgi aşk olayın farklı boyutu ama ne kadar aynı kültürden aynı kafadan aynı mezhepten olursa evlilikler sorunlar o kadar az oluyor...
Rabbim herkes için hsyırlısını versin ve kimseyi baş koyduğu yolda utandırmasın

son cümlene katılıyorum ama sunnı kız alevı aılede sorun yasamaz kısmına katılmıyorum soylekı
bızde sunnıyız ablamdan biri alevi biriyle evlendı sımdı 2 cocukları var ama ne badıreler atlattılar ne bosanma asamalarından gectıler kı ablamla enıstem de nasıl asıktı bırbırıne ben de ayrım yapmak ıcın yazmıyorum benım ıcın ınsanlık onemlı ama toplum aıle baskısı on plana ıckıyor bır yerde sız ne dersenız dıyın bu boyle bence

basta büyük ablamın eşi uyarmıs ablamı bı kardesı olarak araya gırmıs sırf bu yuzden ablamlar küs kaldılar aynı evın ıcınde daha evlenmeden düşünün yanı anlatsam bı suru olay evlılıklerınden sonra da aıle yapılarının bırbıne uyması lazım alevı sunnıden once

bende gelecekte ne gıbı sıkıntılar yasarız üstesınden gelebılır mıyız askımız sevgımız bunların yanında ayakta kalabılrı mı onları düşünsün bu ıkı genc derım:34:

Slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. Çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. Çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.

açıkçası ben anlamıyorumn
burnuma kötü kokular geliyor
çocuk iyimiş, ailesi süpermiş, nişanda araba falan.... bütün bunlar daha tanımadıkları bi kız için... bu işte bi iş var
damat adayının ya çok büyük bi kusuru var yada poposunda kakası var kokuyor

hangi devirdeyiz...
böyle ayrımlarmı kaldı...
bende aleviyim eşimde alevi...
aynı toplum aynı kültür hemen hemen aynı düşünce yapısına sahip insanlar ama eşimin ailesinden çektiğimi bi ben bilirim...
düşmanına yapmaz insan...
neler neler atlattık....
ayrıma o kadar karşıyım ki....
aleviymiş sünniymiş hikaye....
insan olmak önemli...
"KUL KULU AYIRIR
ALLAH HİÇBİR KULUNU AYIRMAZ"

bence yazılanları bir daha okuyun..Dikkatlice derim ama..Kız orda kendi ile ilgili tek kelime yazmamış kardeşinden bahsetmiş ama siz ne gözle baktıysanız o gözle okumuşsunuz sanırım..

Allah yardımcınız olsun umarım herşey yoluna girer zor durumlar ama bu devirde bu durumlar ne diyeyim..
Bence ailenizde saygı duymalı ama büyükler..Umarım herşey gönlünüze göre olur..

açıkçası ben anlamıyorumn
burnuma kötü kokular geliyor
çocuk iyimiş, ailesi süpermiş, nişanda araba falan.... bütün bunlar daha tanımadıkları bi kız için... bu işte bi iş var
damat adayının ya çok büyük bi kusuru var yada poposunda kakası var kokuyor

Canım, şöyle izah edeyim. İyi bir muhitte oturuyo kardeşim. Yani bende oradan çıktım. Ablamında işi oradaydı. Çevresindeki insanlarda haliyle zengin. Ama öyle nişanda araba olayı falan onlarla konuşulmuş değil. Bir görelim kzı demişler ablamda olur demiş. Kardeşimde hiçbir şekilde istemem falan demişti. Oradan patlak verdi olaylar zaten. Bir kere görüşmek zorunda kaldı maalesef kardeşim, sonrasında beğenmedim dedi bitti. Ailem sonrasında biz sen istemiyorsan zorla neden evlendirelim kızım, sadece iyi bir kısmetse kaçırma, bir görüş dedik sadece dediler. Babam sen istemiyorsan ben de kesinlikle vermem dedi. Kardeşim o dönemde ablamla tartışınca büyük çapta, bayağı psikolojisi bozuldu. Birazda evde sözü geçer ablamın. Annemleri etkileyeceğini düşündü.

bence yazılanları bir daha okuyun..Dikkatlice derim ama..Kız orda kendi ile ilgili tek kelime yazmamış kardeşinden bahsetmiş ama siz ne gözle baktıysanız o gözle okumuşsunuz sanırım..

Allah yardımcınız olsun umarım herşey yoluna girer zor durumlar ama bu devirde bu durumlar ne diyeyim..
Bence ailenizde saygı duymalı ama büyükler..Umarım herşey gönlünüze göre olur..

Yorumun için teşekkürler cnm. Umarım. Ben konuyu açarken bayağı düşündüm. İnşallah kimse yanlış yöne çekmez. Amacım kesinlikle bir din tartışması çıkarmak değil. Sadece başımıza gelen bir durumu sizlerle paylaşmak istedim. Herkesin inancı kendine. Saygım sonsuz. Bunu belirtmek istedim.

son cümlene katılıyorum ama sunnı kız alevı aılede sorun yasamaz kısmına katılmıyorum soylekı
bızde sunnıyız ablamdan biri alevi biriyle evlendı sımdı 2 cocukları var ama ne badıreler atlattılar ne bosanma asamalarından gectıler kı ablamla enıstem de nasıl asıktı bırbırıne ben de ayrım yapmak ıcın yazmıyorum benım ıcın ınsanlık onemlı ama toplum aıle baskısı on plana ıckıyor bır yerde sız ne dersenız dıyın bu boyle bence

basta büyük ablamın eşi uyarmıs ablamı bı kardesı olarak araya gırmıs sırf bu yuzden ablamlar küs kaldılar aynı evın ıcınde daha evlenmeden düşünün yanı anlatsam bı suru olay evlılıklerınden sonra da aıle yapılarının bırbıne uyması lazım alevı sunnıden once

bende gelecekte ne gıbı sıkıntılar yasarız üstesınden gelebılır mıyız askımız sevgımız bunların yanında ayakta kalabılrı mı onları düşünsün bu ıkı genc derım:34:

Senin yorumunu görmek ne güzel cnm. Dediklerine katılıyorum. İki insanın anlaşması, ailelerin anlaşması çok önemli. Benim eşim sünni mesela ama aileler yüzünden bizde neler yaşadık. Bizimde evliliğimiz bitme noktasına geldi. Tabiiki mezhepten önce uyum çok önemli. Karşılıklı güven, saygı ve sevgi. Bunlar eksik olunca olmuyor. Sonradan pişman olmamak için en başta çok iyi düşünmek lazım. Bunu bütün evliliği düşünenler için söylüyorum. Sadece böyle sorunu olanlar için değil. Katılıyorum söylediklerine cnm. Topiğimizde görüşmek üzere. :34:

Senin yorumunu görmek ne güzel cnm. Dediklerine katılıyorum. İki insanın anlaşması, ailelerin anlaşması çok önemli. Benim eşim sünni mesela ama aileler yüzünden bizde neler yaşadık. Bizimde evliliğimiz bitme noktasına geldi. Tabiiki mezhepten önce uyum çok önemli. Karşılıklı güven, saygı ve sevgi. Bunlar eksik olunca olmuyor. Sonradan pişman olmamak için en başta çok iyi düşünmek lazım. Bunu bütün evliliği düşünenler için söylüyorum. Sadece böyle sorunu olanlar için değil. Katılıyorum söylediklerine cnm. Topiğimizde görüşmek üzere. :34:

tesadüf eseri ismini gördüm son yazan olarak bı tıkladım konu senınmıs bızde benzer seyelr eysaıdıgımız ıcın yazmak ıstedım canım aynen senın dedıgın gıbı aynı dını görüşte olup anlsılamayadabılrı sorunlar her daım cıkabılır onemlı olan orta noktoada bulusabılecek kadar olması cok uc noktolarda anlasmazlık olunca sorunlar büyüyebilir kardesın hakkında hayırlısı neyse o olsun canım görüşürüz:34:

Bu derdin sahibi kardeş benim.Maalesef kimseyle konuşamadığım için bende birşeyler yazmak paylaşmak istedim.Eğer beni dinleyebilselerdi anlatırdım onu nekadar çok sevdiğimi.Gözlerine bakınca dünyayı unuttuğumu yanındayken ne kadar mutlu olduğumu..6 sene boyunca kurduğum hayalleri..Hepsini bir günde yıkmamı istiyorlar sizce bu kolay mı?hadi yıktım diyelim kalbimdeki sevgisi aşkı onu nasıl yıkacaklar.Ben paraya önem veren biri değilim onlar gibi zaten olsaydım şuan hiç düşünmez evlenirdim onların bulduğu kişiyle.Ben daha evlenmeden jiplerin lüks hayatın peşindeler.Allahım kimseyi böyle ailesiyle karşı karşıya getirmesin çok zor bir durum.Aileme tek söyleyebileceğim kalbimi söküp yerinden alsınlar çünkü ondan ayrıldığımda kalpsiz ruhsuz bir insan olacağım zaten.Aklımda hep hayali yaşadığımız güzel günler olacak.Yanınızdaki aşkınızın sevgilinizin kıymetini bilin ve ne olursa olsun ayrılmayın sewdiğinizden.

Yazdıklarını okuyunca gözüm yaşardı.O kadar güzel anlatmışsınki aşkını,yaşadıklarını..Bende yaşadım senle aynı şeyleri..Mezhep farkı yüzünden ayırmak istediler bizide..

Ama bende sen gibi asla ayrılmayı düşünmedim sevdiğimden çünkü biz o kadar mutluyuz ki o kadar anlaşıyoruz ki 5 senedir ayaklarım yere basmıyor sanki..Bu devirde hala böyle ayrımlar yapılması o kadar çok yakıyor ki canımı.Alevilerin ikinci sınıf insan muamelesi görmesi insan olarak acıtıyor canımı.Sonuçta hepimiz Allah'a inanıyoruz..Din profesörleri bile bu tarz ayrımlar yapmayın derken aileler yaptıklarının büyük günah olduğunun farkında değiller hala..

İçimde olan tek ukte vardır mutluluklarımı ailemle paylaşamamam.Anne ben şöyle mutluyum diyememem.O kadar çok yaktılar ki canımı zamanında hala geçmedi acısı.Çünkü ben farklı sanırdım ailemi.Ama gördümki farkları yokmuş kimseden..

Bende 4 senedir gizli yürütüyorum ilişkimi bu yaz evlenmeyi düşünüyorum.Bakalım ne tepki vericekler ilk başta bana..

Ben vazgeçmedim sevgimden hiç canım,bu yüzden vazgeçmeyide asla düşünmedim..Çünkü evlilik,mutluluk karşındaki insanın ne olduğu,nasıl bir insan olduğula alakalıdır..Mezhebi,dili,dini,rengi,ırkıyla ilgili değil..

O kadar çok insan tanıyorum ki aynı kültür yapısında biriyle evli olup mutsuz olanı..Umarım ailende yaptığı hatayı farkeder zamanla.Yapmaya çalıştıklarının ne büyük günah olduğunun farkına varırlar..

Seni bu kişiden ayırıp istedikleri biriyle evlendirseler ve sen mutsuz olsan evlenemediğin kişi içinde ukte kalsa(ki kesin öyle olacak) ailen bunun hesabını verebilecekmi kendi vicdanlarına???

Yazdıklarını okuyunca gözüm yaşardı.O kadar güzel anlatmışsınki aşkını,yaşadıklarını..Bende yaşadım senle aynı şeyleri..Mezhep farkı yüzünden ayırmak istediler bizide..

Ama bende sen gibi asla ayrılmayı düşünmedim sevdiğimden çünkü biz o kadar mutluyuz ki o kadar anlaşıyoruz ki 5 senedir ayaklarım yere basmıyor sanki..Bu devirde hala böyle ayrımlar yapılması o kadar çok yakıyor ki canımı.Alevilerin ikinci sınıf insan muamelesi görmesi insan olarak acıtıyor canımı.Sonuçta hepimiz Allah'a inanıyoruz..Din profesörleri bile bu tarz ayrımlar yapmayın derken aileler yaptıklarının büyük günah olduğunun farkında değiller hala..

İçimde olan tek ukte vardır mutluluklarımı ailemle paylaşamamam.Anne ben şöyle mutluyum diyememem.O kadar çok yaktılar ki canımı zamanında hala geçmedi acısı.Çünkü ben farklı sanırdım ailemi.Ama gördümki farkları yokmuş kimseden..

Bende 4 senedir gizli yürütüyorum ilişkimi bu yaz evlenmeyi düşünüyorum.Bakalım ne tepki vericekler ilk başta bana..

Ben vazgeçmedim sevgimden hiç canım,bu yüzden vazgeçmeyide asla düşünmedim..Çünkü evlilik,mutluluk karşındaki insanın ne olduğu,nasıl bir insan olduğula alakalıdır..Mezhebi,dili,dini,rengi,ırkıyla ilgili değil..

O kadar çok insan tanıyorum ki aynı kültür yapısında biriyle evli olup mutsuz olanı..Umarım ailende yaptığı hatayı farkeder zamanla.Yapmaya çalıştıklarının ne büyük günah olduğunun farkına varırlar..

Seni bu kişiden ayırıp istedikleri biriyle evlendirseler ve sen mutsuz olsan evlenemediğin kişi içinde ukte kalsa(ki kesin öyle olacak) ailen bunun hesabını verebilecekmi kendi vicdanlarına???

İnşallah sevdiğine kavuşursun canım.Gerçekten ailelere kabul ettirmek çok zor olacak ama sonuna kadar deneyeceğim.Ben onunla mutlu olacağıma inanıyorum hiç şüphem yok .Zaman herşeyin ilacı derler benim için acı oldu.Çünkü hiç bişey değişmeyecek yine aynı tepkiler kavgalar olacak...Allahım sanada yardım etsin önyargıları yıkmak herseyden zor ama inş bütün sorunları aşarsınız.Herşeyin hayırlısı

İnşallah sevdiğine kavuşursun canım.Gerçekten ailelere kabul ettirmek çok zor olacak ama sonuna kadar deneyeceğim.Ben onunla mutlu olacağıma inanıyorum hiç şüphem yok .Zaman herşeyin ilacı derler benim için acı oldu.Çünkü hiç bişey değişmeyecek yine aynı tepkiler kavgalar olacak...Allahım sanada yardım etsin önyargıları yıkmak herseyden zor ama inş bütün sorunları aşarsınız.Herşeyin hayırlısı

Bu ve bunun gibi sorunları yaşayan tüm çiftlerin Allah yardımcısı olsun.Sen umutsuz olma eğer gerçekten mutlu olacağına inanıyorsan savaşın sonuna kadar.Ne olursa olsun bu senin hayatın senin seçimlerin..Hata yapıosanda ben yaptım diyebil.Bu bile büyük bi fark emin ol..En azından aileni suçlamamış olursun..

Ben hep desteğim sana uzakta olsam seni tanımasamda.Ve dua ediyorum sizin için.Umarım ailen yaptığı hataların farkına varır biran önce.Bu arada beni en çok ablan şaşırttı sana karşı çıkan hani.Gençlerin bu konuda farklı düşünmesini bekliyor insan ister istemez..Hayatında güzel gelişmeler olursa haberdar et bizi..Allah yardımcınız olsun kuzummm..

Hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum...Sevdiğim beni istemeye geldi babam başta tedirgindi ama sonra sevgimize inandı ailesini tanıdı nasıl insan olduklarını gördü ve beni sevdiğime verdi.Bu haftasonu sözümüz var inşallah allahım nasip ederse.Allahıma çok şükür dualarımı kabul etti.Bu sefer mutluluktan ağladım..Nerde böyle derdi olan varsa allahım yardım etsin.Allahım bizi utandırmasın inşallah çok mutlu olacağız.Benim için baba duası alarak evlenmek çok önemliydi şanslıyım ki babamın duası üzerimde olacak.çok mutluyum çookkk..

Hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum...Sevdiğim beni istemeye geldi babam başta tedirgindi ama sonra sevgimize inandı ailesini tanıdı nasıl insan olduklarını gördü ve beni sevdiğime verdi.Bu haftasonu sözümüz var inşallah allahım nasip ederse.Allahıma çok şükür dualarımı kabul etti.Bu sefer mutluluktan ağladım..Nerde böyle derdi olan varsa allahım yardım etsin.Allahım bizi utandırmasın inşallah çok mutlu olacağız.Benim için baba duası alarak evlenmek çok önemliydi şanslıyım ki babamın duası üzerimde olacak.çok mutluyum çookkk..

Ablan ne dedi bu duruma canım? O kadar fitneden sonra, ona da iyi bir ders olmuştur.. Çok sevindim, mutluluklar :46:

Ablan ne dedi bu duruma canım? O kadar fitneden sonra, ona da iyi bir ders olmuştur.. Çok sevindim, mutluluklar :46:

Ablam istemeye gelecekleri gün gelmedi bize.Kabul etmiyor tanımaya bile çalışmıyor.Sanırım daha çookk fitne peşinde olacak inşallah mutluluğumu bozmaz.kıskançlıktan başka bişey olamaz yani anlamıyorum..Yinede o da mutlu olsun isterim allahtan hayırlısı.

slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.

hangi devirde yaşıolar cok merak ediorum yanlış anlamada ...ki bilinçli olmaları lazım kızlarını okutmuş sonucta bunun bilincindeler...zorla nikah kıydıracak değiller yaa..bence hiç üzülmesin kanun d,ye bir şey var...bilmiorum yaa ,bence yapabileceğiniz tek şey ikna etmek konuşimaktan başka yapabilecek bir şey yok gibi görünüoo..

Back
X