- Konu Sahibi rapunzel0316
-
Mikerinos çok yardımcı oluyorsun iyi ki buradasınDediklerinin hepsini dikkate alacağım, sigorta işini söylediğin iyi bilmiyordum ve mutlaka dikkat etmeliymişim.
Babam-annem-ben dün gece yine bir kavganın ortasındayken odama çekildim sesimi çıkarmadım uyuyor taklidi yaptım korkudan. Gerçekten babamın sinirli hali kötü, zaten eskiden gelen durumlar var aramız hep kötüydü. Annem birazcık ikna etmeye çalışıyor ama babam "Kokuyu da kisti de geçsek bile ben kendi evimde kedi istemiyorum bu kadar" diyip kestirip atıyor. Yani annemlere geldiğimde kedimin tuvalet kabı, mama ve su kapları benim odamda duruyor ve kapım hep kapalı. İnanın ben şimdiye kadar kokudan hiç rahatsız olmadım ve kakasını hatta çişini bile yaptığı an alıyorum, kum her an temiz kalıyor. Gerçekten koku yapmıyor hatta kedi maması kumdan daha çok kokuyor. Ama gelin görün ki bunu aileme anlatmak imkansız. Evde kokan hiçbir şey yok ama onlar kedinin varlığını gözleriyle gördükleri için (sanırım psikolojik) kokudan oturamıyorlarmış. "Sen alışkınsın burnun almıyor kaka kokusunu" diyorlar bana. Ki çok ta titiz bir insanım eminim evde koku yok. Onlarınki sadece bahane yani ikna etme çalışmaların boşa. O yaşa gelmiş insanlar kendi doğrularından vazgeçmiyorlar.
Birkaç ay inattan sonra ben de maddi olarak az da olsa yardım edeceklerini düşünüyorum fakat şimdi bile sürekli başıma kakıyorlar. Boş oturuyormuşum, tek yaptığım şey ailemizin parasını kediye yedirmekmiş. Yani artık dönüşü yok her durumda iş bulma boyutuna geldik. Ben odamdan çıkamıyorum babamla karşılaşmamak için. Çünkü gerçekten korkuyorum. Ve inanın utanıyorum çevremde kimseye anlatamıyorum :2:
İşte diyorumya ikna ile olacak şey değil, görüyorsun Mikerinos kedinin masrafı ne ki Akkum kullanıyorum en kaliteli koku yapmayan kumlardan birisi 15 tl ve 2-3 ay gidiyor. Hayvan sevmeyen insana ne kadar anlatsan da boş, rahat vermeyecek. Bizimkiler öğretmen, şimdi de yaz tatili tüm gün evdeler. Sen yaşamışsın beni anlıyorsun olmuyor malesef huzurumuz kalmadı. İnternetten başvurular yaptım ama çok ümitli değilim İstanbul'a gidince yüzyüze görüşüp ne iş olsa yapacağım yeter ki okul saatime uysun :26: Üzüldüğüm şey çalışmak değil, hepimiz hayatımızı çalışacak kazanıyoruz şimdi olmasaydı 2 yıl sonra çalışacaktım. Ama ailemle bu duruma kadar gelmek beni yoruyor üzüyor, kendi ailemin bu şekilde sırt çevirmesi, bu kadar duyarsız olması, yakıştıramıyorum bi türlü onlara
Bırakamam ki o benim birtanecik kediciğim
Şimdilik ev biraz daha sakinleşti, okul açılana kadar yanlarında kalıyım yazın çalışmayım diye ısrar ettiler, yine de eylülde iş şart çünkü bizimki geçici olarak sakinleşti. Yine ortalıkta bir kedi tüyü bir kaka kokusu duydukları anda başlayacaklar, İstanbul'a gidince kediye yuva arayacağım sanıyorlar ondan sakin biraz da
kedi köpek heykel olan eve melek girmez bence ailen haklı bi evde melek mi kedi mi dersen ben melekleri tercih ederim bizim ettiğimiz her duaya meleklerin amin dediğini unutmamak lazım....
Dediğiniz işi hiç bilmiyordum bahsettiğiniz iyi oldu mutlaka onu da araştırayım, yardımlarınız bana destek oluyor teşekkürler.iş konusunda, bence okulun açıldıgındada rahatlıkla çalışabilirsin turkcelin home agent iş ilanları var sabah öglen okula gidiosan aksamlarıda evinden calısırısın hem evde olmus olursun hemde para kazanırsın yanılmıyosam da dedigim gibi iş saatlerini ayarlayabiliyorsun
kusura bakmayın ama çok saçma bir söz. ne demek eve melek girmez. kaynağı ne pardon bu sözün. peygamberimizin hadislerine bakın. kedi ev ahalisindendir der. ayrıca eteğinde uyuyan kediyi uyandırmamak için eteğini kesmiştir. bir gece kapısında miyavlayan kediyi eve alıp karnını doyurduğu rivayet edilir.
hayvanlar bu dünyadaki en masum yaratıklardır. ve sadece ona bakmak bile belki sevapların en büyüğüdür.
rabbim duayı gönüldense her zaman kabul eder. evde kedi var diye melek girmemesi lafı çok çok çok saçma ya
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: "Bu köpek de benim gibi susamış" deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti." Resulullah'ın yanındakilerden bazıları: "Ey Allah'ın Resulü! Yani bize hayvanlar(a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Evet! Her "yaş ciğer" (sahibi) için bir ücret vardır" buyurdu.
Bir diğer rivayette şöyle denmiştir: "VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜS bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu."
(Bir kadın, bir kediyi hapsedip, yiyecek içecek vermedi. Bir şey bulup yemesi için de serbest bırakmadı. Kedi öldü, kadın da bu yüzden Cehenneme müstahak oldu.) [Buhari]
Anlatılanlara göre peygamber efendimizin kedisinin ismi Müezza ‘ dır.. Hz. Muhammed kedisi Müezzayı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammedin giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan Hz. Muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş.
Müezza çok muhtemelen bir sokak kedisi.. Mekkenin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin ilgisi ile kurtulmuş. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra (anlamı " kedi babası " demektir) Hz. Muhammedin kedilerin ticari alım satımını yasaklattığını söyler.
Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde " kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden " bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır. Kedilere iyi muamele şarttır.
Bir yılan Hz. Muhammede gelmiş ve kendisinden yardım istemiş. Hz. Muhammed de yılana yardım etmiş. Fakat yılan Hz. Muhammed’i sokmaya kalkışmış. O sırada bir adam yetişip kedisini yılanın üzerine salmış. Yılanın zehirli ısırığından kedi sayesinde kurtulan Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O gün bugündür kediler sırt üstü yere düşmezlermiş.
Ebu Hureyre Radiyallahu Anh kedileri cok sevdiginden, beslediginden ve ilgilendiginden Efendimiz asm kendilerine ”Ebu Hureyre” [Kedilerin Babasi] lakabini vermistir.
Evde Kedi beslenebilir. Nitekim Evliya Zatlarin cogunun etrafinda kedilerde var idi.
buraya sayfalarca bilgi aktarabilirim peygambe efendimiz bile ev,nde kedi beslermiş. o zaman onada melek gelmiyormuymuş
Kedimle ilgili derdimi anlattığım başlıkta din propagandasını da hoş karşılamıyorum. Ne demek "Melek mi kedi mi"? Bu tamamen benim seçimimdir ki ayrıca kimse beni böyle bir seçim yapmaya zorlayamaz. Ben konunun dini boyutu değil, maddi-psikolojik-sağlıkla ilgili boyutlarını tartışıyorum.kedi köpek heykel olan eve melek girmez bence ailen haklı bi evde melek mi kedi mi dersen ben melekleri tercih ederim bizim ettiğimiz her duaya meleklerin amin dediğini unutmamak lazım....
kedi köpek heykel olan eve melek girmez bence ailen haklı bi evde melek mi kedi mi dersen ben melekleri tercih ederim bizim ettiğimiz her duaya meleklerin amin dediğini unutmamak lazım....
Çok komik cidden, hala bu inanışta insanlar var bu devirde. Benim kedim zaten benim meleğim, evdeki dostlarımız hepsi birer melek.Bir de böyle tipler kale alındıkça mutlu oluyorlar he deyip geçmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?