Ailem mi ,"O" mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tutu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şu an gerçekten çok büyük bir şoktayım..telefonla konuşuyoduk bana tekrar anlattı şöyle olucak böyle olucak herşey çok güzel olucak diye bende ona inanmadığımı söyledim zamanın çok uzun olduğunu sert bir dille söyledim..bana yarın geliyorum yüzükleri çıkartıyoruz buraya kadarmış bana güvenmeyen birine bişey anlatamam dedi...ölücek gibi oldum kendime gelemiyorum tamam dedim kapattım...asla bunu yapıcak bir insan değildi asla ayrılığı ağzına almazdı..çok kötüyüm

Hic sanmiyorum:delphin:....Blöf yapiyor bence...

Tatlim sen ve ailen kendinize göre haklisiniz, belki oda onun aileside haklidir, birseyler olmadan evlenmeyi istemiyordur, fakat yapmak istedikleri seyler o kadar cokki hangi birini yapicak diye düsünüyor insan....benneyaptımki

Bende olsam inanamam olacak seyler gibi degil cünkü, hadi askerligni beklesen tamam diyecem, hadi okulunuda bekle, ehh birde ev alacak kadar para biriktirmesinidemi beklicen??? Vallaha bilmiyorum iyi düsün tasin canim,...hayirlisi olsun:delphin:

Benzer bir durumu bende yaşadım. Tabi seninki kadar uzun bir süre istememiştik.
Ailem erkek arkadaşımı (şimdiki eşimi) öğrenince tabi evlilik gündeme geldi.
bizimde kafamızda 1,5-2 yıl geçiyordu Aynı şekilde ev alma planı vardı. ama hem akrabaların kulağına gittiği için hemde ailemde sürenin uzun olduğunu düşündüğü içn istemediler, karşı çıktılar sonuç olarak 6 ay sonra evlendik biz. Şimdi iyikide erkenden evlenmişiz diyoruz.
Hemde çevredeki insanlar ve bu aile baskısı bizi ve ilişkimizi eminim çok yıpratacaktı.

sizin durumunuza gelince 5-6 yıl sonra evlenmek gerçekten ev için ve askerliği kısa dönem yapmak için bile olsa uzun bir süre. dediğin gibi hiç birşey belli değil. Umarım olmaz ama beklediğinle kalırsın belki. :sm_confused:
Yaşında 24 müş. 29 yaşında evlenmek demek oluyor bu. Evliliğiin tadını çıkartayım çocuk 2 sene olmasın diyeceksiniz bunlar atacakta atacak.
bunları anlamaması çok kötü ayrılık konusundada umarım blöf yapıyordur ve herşey düzelir.

Son düzenleme:
madem okadar uzun sürecekti neden nisanlandi ozaman bekleseydi
4yil icinde neler olur neler yasanir allah bilir belkide daha iyi tanirsiniz birbirinizi

4 yıl nişanlılık için çok uzun bir süre
keşke daha önce bu konuları konuşsaydınız
nişanlanmak için acele etmeseydiniz
ayrılık konusuna gelince bencede nişanlınız blöf yapıyo ama nişanlılık sürenizi ailen onunla konuşsun biz bu kadar kızımızı bekletemeyiz desinler
hakkında hayırlısı olsun canım

aileni karşına alma,onlar bizim görmediklerimizi görürler ve asla evlatlarının kötülüğünü istemezler,nişanlınla şöyle yap veya yapma demem ama aileni sakın ola ki kırma,onlar senin en yakınların ve seni karşılıksız bağrına basanlardır,unutma...

ben burada nişanlını ve ailesini suclu buluyorum tatlım..
bu zaman kadar konusulmamıs sonucta bu tur konuları erkek tarafı acar kız evı değil..
bence erkek tarafının amacı senı baglayabılmektı ve bunuda basarmıslar ne diyeyim..
sonrası 5 yılda da olur 10 yıldada olur dugun değilmi die dusunuyorlar :kızgın:

aynı sey kendı baslarına gelse 2 yılı değil beklemek 5ayda hersey olsun bitsin isterler..
canım senın ailenın sonuna kadar haklı, nişanlında acayıp yanı ne demek senı kıme emanet edıcem madem okadar korkuyor onden nıkah yapın dugune kadar yıne bekleyın bide boyle desene nısanlına bakalım ozaman ne dicek..

senın için herseyın hayırlısı olsun tatlım...

bu arada acıkogretımde 1 değilde 2.yıl tekrar sınıfta kalırsa askerlık sart oluyor aklında bulunsun . işi gucu de iyiyse nikah önce olursa es parası alıyorlar sonucta illakı dugun gec olcak diyorlarsa nıkahı erken yapsınlar mademm

keşke evlenmeden önce bunları konuşaydınız
umarım bir orta yol bulursunuz

bugün saat 1 de geldi aldı beni eve girmedi.motor eldiveni vardı elinde.sahile gittik.bana beni çok sevdiğini ama benim ona inanmadığımı güvenmediğimi onu 3-4 yıl bekliycek kadar sevmediğimi söyledi daha sonra bu yüzükleri biz beraber taktık beberaber çıkartalım dedi...sonra eldiveni çıkardı" ben zaten yüzüğü gece çıkartmıştım" dedi o anda bütün dünya başıma yıkıldı o yüzüğü evde çıkartmış olması bende öyle bir yıkım yarattıki size anlatamam hemen çıkardım yüzüğünü verdim eline...ben çıkartmamıştım yüzükle gitmiştim düzelir herşey konuşur hallederiz diye düşünmüştüm...o yüzüğü çıkartıpta geldiği için ağzımı bile açmadım hiç bişey söylemedim ona o anlattı ben dinledim ağladım. o da ağladı...söyliycek bişeylerin varmı dedi yok dedim hakkını helal et benim hakkım helal olsun dedi helal ettim sonra beni eve bıraktı.......ben onun için çok şey yaptım aslında bizim dinlerimiz farklıydı onlar hristiyandı ben bunu bile bile ondan vazgeçmedim aileme kabullendirdim....o müslüman oldu ailesine de söyledi hiçkimse karşı çıkmadı..bu kadar engeli atlattık da burda son noktayı koyduk ya ona yanıyorum...ailesiyle gayet iyiydik anneside fazla uzatmamamızı istiyordu sadece abisi askerden önce evlenme diyodu...hiç birşey değilde o yüzüğü gece çıkartıp benim yanıma yüzüksüz gelmesi benim dünyamı başıma yıktı nasıl atlatırım bu şoku bilmiyorum...

ben nişanlını anlayamadım. bu ayrılmak için yeterli bir neden değilki.
keşke konuşsaydın, sevmediğinden olmadığını falan söyleseydin yani kendini ifade etseydin yine ayrılalıma getirirse kendi bilirdi. zaten dediğin gibi yüzüğü dün akşamdan çıkartıp bunu sana gösterme şekli çok kırıcı. bilmiyorum canım herşey erkek arkadaşında bitiyor, takma üzülme diyemiyecem kolay değil hayatını geçirmek istediğin insandı o sonuçta. Ailene karşı bir savaş vermişsin, tam kazandık derken yanlız kalıyorsun. Ailenin tutumunu bilmiyorum ama onlara mahçup olmakta var biz böyle olacğını biliyorduk seni uyarmıştığa gelmz inşallah konu.
Umarım hayırlısı olur.

zamanla iyiki yapmışım diyeceksin emin ol. o kafasında herşeyi planlamış bence. o kadar zorluktan sonra bu kadar kolay pes etmemeliydi.demekki ortada başka şeylerde var.kafana takma derim sana. şimdi acıtır ama zamanla geçer..
hayırlısı olsun....

canım benım yaa çok uzuldum ınankı...
ben bılmıyorum ama yinede suclu erkek arkdasında buluyorum ne diyeyım...
musluman oldu dıyorsun ama erkek arkadasın demıyorkı ben senın için musluman oldum sen neler yapıyosun gbi bi konusma gecmemıs bılmıyorum cnm ama sankı bana hiç din değiştirmemıs gibi geldi..
o kadar savası o vermemıs gibi sankı...
bu kolay mı pes etmek ??
hakkında hayırlısı olsun tatlım..
erkek arkdasın için daha agır konusmak istemıyorum sonucta sevıyorsun onu senı kırmak istemem a.s.

son gelişmelerden sonra ne yazacağımı bilemedim..
neden nişanlanmak için acele ettiğinizi anlamış değilim..
4 yılda ev alacak parayı nasıl kazanıyor bu çocuk ve hadi kazanabiliyorda şimdiye kadar neden kazanmamış?

lisans mezunu erkekler askerliklerini 5 ay veya 12 ay yedeksubay olarak yaparlar..
askerliğini 12 ay yapmayacağının garantisini ona kim veriyorda 5 ay diyebiliyor?
belki de bir yıl yapacak??

seni beni 4-5 yıl bekleyecek biri değilsin ben yüzü atıyorum diye rencide etmesi çok çirkin!
madem böyle bir kızmışsın nişanlanmasaymış seninle,senin için dinini değiştirmeseymiş..
abisi niye öyle yeminler verdiriyor onu da anlamış değilim?

herşey birbirinden saçma,ailen de haklı(bence)

Almanyada okuyan abim sevdigi kizla o kadar engel olmamiza ragmen nisanlanmisti.
cunku onunde 5 yillik bir universite vardi
daha gencti ,yapma dedik etme dedik
almanyaya alicakti kizi, nikahini bile yaptik
abim 4 yil beni beklermisin dedi kiza bir senesi bitiyordu okulda cunku
tamam denildi nikahlar kiyildi hersey halloldu
ama benim havai abim zavalli kizi 3 bucuk sene bekletti ve terketti , dügün olmadan kizi bosadi :kızgın:. sebeb ise:
araya zaman girdi , sogudum ondan , daha baska emellerim var,
ev alicam once , araba alicam daha gencim bla bla bla benneyaptımki
arayi uzatmayin diyenlerdenim bende

PEKALA EVLENILIPTE HERSEY YAPILABILIR ,EVLILIK PAYLASMAKTIR

çok şaşkınım ben ayrılalım dediğim zaman bu yüzük sadece sola takılmak için çıkar derdi..bana çok düşkündü hiç kimse inanamadı ayrıldığımıza...sen ayrılmışsındır diyolar ama o yüzüğü çıkartıpta geldi benim yanıma....

Neden bu kadr çabuk koyvermiş anlamadım ki ama...madem seni seviyor seninle evlenmek istiyor o zaman bi çıkaryol aramalıydı...
hayırlısı olsun diyorum...

Çok şaşırdım sonunu okuyunca.Sizin için dinini değiştirmeyi bile göze alan insan hemen nasıl bir anda bu şekilde ilişkiye son noktayı koyar.Umarım herşey sizin için iyi olur.

ailem ayrılın demezdi tabiki ama konuşmalardan ben huzursuz oldum...onun söylediği süre bana gereksiz geldi..sonuç olarak bu süreye ben uymadığım için ayrıldık...bana inanmıyosun dedi bunun ona inanıp inanmamakla bir ilgisi yokki beni sevdiğine evlenmek istediğine bir şüphem yoktu ama o bunu anlamadı....benden bu kadar kolay vazgeçiyosa zaten şimdiden bitmesi daha iyi....çok üzgünüm çok kırgınım ama kendi adıma yapabileceğim bişey kalmadı...

şimdi okudum ayrıldıgınızı ve inanamadımm:1shok: bu cidden ayrılmak için gecerli bir sebep degil ama bu zamana kadar atlattıgınız zorlukların agırlıgıyla verilmis bir karar olabilir.bence pişman olacak tekrar dönmek isteyecek sana.eger dönerse ve sende affedersen yüzükleri tekrar takmak için bir süre bekle derim canım.yoksa cocuk oyuncagına döner

yüzüğü evde çıkartıp benim yanıma gelen bir insanın geri dönüceğini sanmıyorum zaten böyle birşeyin affı olur mu? gece konuşup yarın yüzükleri çıkartalım dediğinde tamam dedimse de sabah buluştuğumuzda yüzüğüm parmağımdaydı...onda yüzük olmadığını gördüğümde herşey bitti zaten öldürseydi beni o kadar acıtamazdı...

ne olursa olsun elini bırakmamalıydı.gerisi fasa fiso.hiç birsey iki seven kişiyi ayıramaz.dedigin gibi senden bu kadar cabuk vazgecebiliyorsa simdiden bitmesi daha hayırlı.evlenmis olsaydınız ve şu durum yasansaydı bin kat daha zordu.şu saatten sonra bırak o seni kaybettigi için üzülsün.sen sakın üzülme.Allah kadir kıymet bilenlerle ve ne olursa olsun elini bırakmayacak bir hayat arkadası versin:1hug:

çok teşekkürler iyi düşüncelerin için....hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim...inanın moral oluyo...

Back
X