Ailem mi ,"O" mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tutu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok üzücü şeyler yaşadığımda, çok daha fazla üzülmemek için (ya da kendimi toparlayabilmek için) bütün olan biteni "KADER"e bağlarım.Bağlarım ki olacağı varmış olmuş diye düşünüp, gözyaşlarımı kurutmayayım diye.
Ne kadar üzülmüş olabileceğinin farkındayım.Bu kadar zorluğu atlatmışsınız ve ummadığınız bir anda bitmiş.Ama çok üzülme tamam mı :çok üzgünüm: Yarın bir bakarsın herşey düzelmiş..
4 yıl evet fazla olabilir.Ama 4 yılda çok şey de değişebilir.Belki o değişebilir daha erken evlenmek isteyebilir, belki tam tersi yine ayrılmak isteyebilir.İnan seni ne umutlandıracak ne de üzecek bir cümle kurmayaya özen gösteriyorum.
Kısacası yaşamadan hiçbirşeyi öğrenemezsin.Onun için bir müddet akışına bırakmanı tavsiye ederim.

evet akışına bıraktım...onun da içinin rahat olduğunu sanmıyorum...bakalım neler bekliyo bizi...

canım okudum tüm yazdıklarını...hakkınızda hayırlısı olsun.
ama ne olursa olsun böyle yapmamalıydı...acaba evde çok mu üstüne gittiler de bunaldı.
işte yaaa böyle aileler bazı şeylere etki edince çok üzülüyorum.
keşke askerligi sorun atmeseydiler.4-5 seneye kadar ALLAH KERİM yaa.evlendikten sonrada askere giden birçok insan var ve benim eşim de okudugu için onlardan birisi...
tabii eşler için çok zor olsa gerek evliyken askere gitmek ve eşini bırakmak.hele ki bizler için çok ama çok zor...galiba biz eşimle çok cesur bir işe girişmişiz...
eşime sözlüyken git dedim hep ama asla dedi,okuyacagım dedi ve askerligi de 5 ay yapacagım.yapmak istediklerini benimle evliyken de yapabilecegini söyledi hep...
sakın yanlış anlama beni canım,bunları söylüyorum ama sebebi şu;istedikten sonra her engel aşılırdı.
umarım yanlış yaptıgını anlar ,ama döndügünde seni bulur mu onu bilemiyorum...

Mantıksız geldi bana madem 5yılı varmış daha nişan niye yapıldı..bu kadar uzun nişan bekleyenler genelde lisede nişanlanan ve üniversite okuyanlardır..açıköğretim mezunu bile olmadan nasıl ev alıcak sana?bu kadar kolay mı ev almak yıllardır calışıyorum kazanıyorum daha ev alamadım kendime..
bence evliliğe hazır hissetmiyor kendini..
abi falan bahane ..sanki her evlenenin evimi var kiraya cıkın önemli olan bir arada olmak..senin işin zor..ailen sonuna kadar haklı .

pardon yeni gördüm ayrıldığınızı .olay aydınlanmış bu evlilikten vazgeçmiş canım ben yazmıştım abi bahane diye..
saglık olsun daha iyi akıllı sorumluluk bilen adam gibi adam cıkar karşına umarım.

canım okudum tüm yazdıklarını...hakkınızda hayırlısı olsun.
ama ne olursa olsun böyle yapmamalıydı...acaba evde çok mu üstüne gittiler de bunaldı.
işte yaaa böyle aileler bazı şeylere etki edince çok üzülüyorum.
keşke askerligi sorun atmeseydiler.4-5 seneye kadar ALLAH KERİM yaa.evlendikten sonrada askere giden birçok insan var ve benim eşim de okudugu için onlardan birisi...
tabii eşler için çok zor olsa gerek evliyken askere gitmek ve eşini bırakmak.hele ki bizler için çok ama çok zor...galiba biz eşimle çok cesur bir işe girişmişiz...
eşime sözlüyken git dedim hep ama asla dedi,okuyacagım dedi ve askerligi de 5 ay yapacagım.yapmak istediklerini benimle evliyken de yapabilecegini söyledi hep...
sakın yanlış anlama beni canım,bunları söylüyorum ama sebebi şu;istedikten sonra her engel aşılırdı.
umarım yanlış yaptıgını anlar ,ama döndügünde seni bulur mu onu bilemiyorum...

keşke o da senin eşin kadar cesaretli olabilseydi...beni 3-4 yıl bekleyecek kadar sevmiyosun dedi bana oysa ben onu 3-4 yıl bekleyemeyecek kadar çok sevdim ama anlatamadım belkide...belkide bende de suç vardır bilemiyorum...

Son düzenleme:
keşke o da senin eşin kadar cesaretli olabilseydi...beni 3-4 yıl bekleyecek kadar sevmiyosun dedi bana oysa ben onu 3-4 yıl bekleyemeyecek kadar çok sevdim ama anlatamadım belkide...belkide bende de suç vardır bilemiyorum...

Hayir ben sende suc falan göremiyorum canim...:teselli:

Evlilik karari evlilik planlamasi iki kisi tarafindan olur, egerki fikir ayriliklari varsa ortak bir paydada bulusup ona göre kararlar verililr...

Sadece bir tarafin hayatina ve hayallerine göre planlanmaz, seninde burda onun kadar söz hakkin var...ben nisanlini anladim galiba canim, bence o ve ailesi bir sekilde bu isi bitirmek icin bahane aradilar, o yüzden nisan süresini uzatip bunuda ailenin ve senin kabul etmeyecegini bildikleri icin böylelikle isin icinden cikmak istediler...:delphin:

Fesat bir insan degilimdir insallah ama inan bana öyle geldi...:kahve:

Her ne olursa olsun, kendini üzme ve yipratma canim beklemeye gec kaderde kismete ne varsa onu görecegiz...sevgilerimle...:1hug:

Bence en büyük hatayı nişanlanırken düğün tarihini konuşmamakta yapmışsınız.
Yapacağın tek şey var ailen ne derse desin okulunu bitirip askere gitmeden evlenmeyin derim....

hayırlıysa beri hayırsızsa geri dursun derler . . . sizinkide malesef geri tepmiş hakkında belkide böylesi hayırlıymş canım . kendini üzme demek gelmio içimden ben bile okurken yazdıklarını senin adına üsüldüm.bazı ciddi kararlar almadan önce bir değil bin kere düşünmenin doğru olduğuna birkez daha kanaat getirdm .dışarıdan bakarak olaya her ikinizdede suçlar görüorum .senin ve ailenin suçu düğün zamanını konuşmamak onun suçu ise hayalleri uğruna seni bekletmk .oysaki en büyük hayali ve isteiği sen olmalıydn.evlenince insan hayallerini unutmak zorunda kalmıyor aksine herzamn yanında kolu kanadı olan birini görürse kendisini dahada güçlü göreceğini düşünüorumm . ayrılmış olsanızda aslında hala benim aklımda nişanlının aklına girilmiş die bi düşünce söz konusu . . .seni bu kadar seven insan sırf sen onunla daha erken aynı evi paylaşmk istedin die ayrılmk isteyeceğini sanmıorum .Allah yar ve yardımcın olsn ve tüm mutluluklar snin olsun arkadaşım

nişanlılık süresi bence kısa olmalı çünkü süre uzadıkça stres ve sorun artıyor
bana aileni ya da nişanlını sec demek düşmez
zaten evlilik iki kişinin vereceği bir karar nasıl mutlu olacağını en iyi sen bilirsin

ama nişanın anlamı gençler evliliğe hazır. ama ailecek de kaynasalım.hem gençlerde birbirlerini iyiiiiceee tanısınlar değilmidir ki???
oğlan tarafı nişanın anlamını bilmeden mi nişana okey verdiler??
babanıda anlamadım sahsen??neden uzun bi zamanmış.nişanlı olarak beklemen neye sorun anlamadım.
bence sen ötesini berisini karıstırma.hakikaten evleneceğiniz varsa olur bu iş. 10 yıl nişanlı olan ciftler biliyorum ben. su anda sen durumun içinde oldugun için sıkıntı yapıyor tabi sana

bak bana:D babam flörte karsıydı. nişan yapamadık söz yapamadık die .5yıl olcak hala flört edioz.7.sinde nişanım olucak hayırlısıyla inşallah.
sözlerle bazı seylere sınır cizme bence hakikaten cok yıpranırsın

heeeeeee bu arada bu dönemde ailenin mi??? nişanlının mı??? yoksa senin mi kuralların gecicek cooooooooookkk sıkıntı olacak.
babam benimle gezmeye gitmek isterr.ama zatı sahanem bu saatte dısarı cıkamassın der. gelde cık işin içinden:P
e dısarı cıkacagı kişi babam. cıkarsam ezmiş olacagım kişii en değerlim.:S
dengeleme hepp sana düşecek

sen ve ailen haklı.bence nişanlın kaytarıyor gibi uzatıyor gibi geldi bana.4 yıl sonrasının garantisi varmı..
ama kim olursa olsun hiç kimse için aileni karşına alma sonra çok pişman olursun degmez kimse..

nişanlanmadan önce askere gitmeden evlenebileceğimizi konuşmuştuk.bu kadar uzun süreceğini tahmin edemedim...sadece 5 aylık askerlik evliliği etkilermi sizce?

bence kesinlikle etkilemez hem askerlikte senin kıymetini daha iyi anlar bu kadar beklemeniz gereksiz bence evlenirsiniz o okuluna devam eder ikinizde çalışırsınız okulu bitincede askere gider 5 ay nedirki bence açıktan okuyorum 2 ay sonra nişanım var inşallah yani insan gönülden istedikten sonra herşey olur
ailemde bi yerde haklı uzatmalı nişanlılık olacak yani bu sürede evililiğin tadıda kalmaz bence
kolay gelsin işin çok zor ama kesinlikle sen haklısın
erkeklerin bakış açısı ne kadar farklı değilmi???

1-2 sene beklenebilir ama 4-5 sen çok uzun bir zaman nişanlılıkta.Zaman uzadıkça tadıda kaçmaya başlar.Ama inanıyorsanız bekleyeceğiz birbirimizi diyorsanız başka.

Ben de28 yaşımda evlendim. Eşim okulu bitirip askere gitti. Askerliğini kısa dönem yaptı. Hatta o askerdeyken ben hamileydim. Hatta ve hatta çok problemli bir hamilelik yaşadım. Hatta hatta ve hatta:)) hayatımızın en parasız dönemiydi. Eşimi iş ortağı dolandırdı bende işten kovuldum. Buna rağmen o kadar da zorlanmadım. Geçti gitti. Şimdi birbirinden tatlı iki çocuğum var.

bizimde okul ve askerlik sorunumuz vardı ki benim nişanlım görgün öğretimde birde.
ama işe girdi okulada sadece sınav dönemlerinde gidiyor, iş yeriyle o şekilde anlaştı sınav dönemleri problem olmuyo çalışmaması.

bide senin ki açık öğretim çok rahat çalışabilir. bence evlenin o yine okuluna devam etsin aynı zamanda çalışsın, askerede evlendikten sonra gitsin madem 5 ay yapıcak ya onun ailesi gelir senin yanında kalır veya senin ailesn yada sen gider gelirsin 5 ay değil mi sonuçta bi şekilde geçer.
bizde öyle yapıcaz okulu seneye kış bitiyor biz bu yaz evlenicez, okul bittikten sonra 2 yıl tecil hakkı var ondan sonra da 5 ay askerlik yapıp gelicek.

ben ailen bencede hsklı 4 yıl çok uzun bazen flörtleede bile uzun sayılıyo bunca sene nişanlı kalmak bilmiyorum öncer askerliğini yapıp evlenip öğrenimine devam etsin dasha mantıklı olur bence

Hemen hemen herkes olumsuz yaklasmis nisanlinin dusuncesine senin gibi..Ama belkide hem okulunu devam ettirip hemde calisarak para biriktiriyodur.Ev satin almak icin yetmese bile uzerini kredi cekerek tamamlar zamani gelince..Bence nisanlin ayaklari yere saglan basan biri..Sabret derim ben..Seviyosan tabi..

Back
X