Ailem mi ,"O" mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tutu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
neresini kabukl edicem bunun tutu?? kabul et lütfen çok tutarsız hatta dengesiz bir adamdan kurtulmuşsun..düşünebiliyormusun bu adamla evlendiğini peki ya sonra nedicek boşanalımmı??( lütfen bana kızma şuanki düşüncelerimle konuşuyorum kırdıysam seni özür dilerim)

neresini kabukl edicem bunun tutu?? kabul et lütfen çok tutarsız hatta dengesiz bir adamdan kurtulmuşsun..düşünebiliyormusun bu adamla evlendiğini peki ya sonra nedicek boşanalımmı??( lütfen bana kızma şuanki düşüncelerimle konuşuyorum kırdıysam seni özür dilerim)

ne demek hislerime tercuman oluyosun her zaman yorumlarınız benim için çok değerli çünkü ben artık düşünür vaziyette değilim kafam allak bullak ...onu tanıyamıyorum hiç aklıma gelmeyen şeyler yapıp,hiç aklıma gelmeyen şeyler söylüyor bu hali beni dumur etti...

ailem onu çok seviyordu ,onun kendini sevdirmediği insan yoktu komşular bile onu soruyolardı çok iyi çocuk çok cana yakın diye...ailem üzülme diyolar..babam tekrar görüştüğümüzü bilmiyor söylemedim "sinan gelir özür diler bizden o iyi çocuk"diyo bana son teklif ettiklerini bilse kimbilir ne yapardı...annemde bugüne kadar barışmamızı istiyordu ama bugün anlattım ona onun söylediklerini "ona güvenmekle hata yapmışız doğru insan değilmiş demekki üzülme "diyo..yani yine ailem arkamda...o da sadece sevgili olarak takılırsam yanımda yazıklar olsun diyorum.....nr diyim ki artık...

HELAL OLSUN ANNENE VE AİLENE DİYORUM ARKADAŞIMMM...sende yol yakınken bu dengesizin gerçek yüzünü görmüş oldun tatlım

evet öyle oldu..Allah hepimize her konuda en hayırlıları versin bir de iyiyle kötüyü ayırt edebilmek için akıl fikir....

şimdi canım benim bütün yazdıklarını okudum.....öncelikle başından itibaren konuyla ilgili fikirlerimi yazmak istiyorum...son duruma sonra gelicem...

yazmak istedim uzunca çünkü bazı ufak farklar olmakla birlikte benimle birebir aynı şeyleri yaşıyorsun....aramızda yaş farkı var biraz sadece....

ben 27 yaşındayım canım.....7 ay önce ayrıldığım erkek arkadaşımla tanıştığımda 23 yaşımdaydım....oda 24 tü....ben 2 yıllık önlisansı bitirmiştim onunda 1 senesi kalmıştı başladığımızda.....ben önlisansın peşinde lisans okumaya başladım a.ö işletme ama 3.sınıftan başladım dikey geçişle.....annem onunda okumasını istedi...o da sırf benimle evlenebilmek uğruna önlisansı bitirp 3.sınıftan işletmeye başladı....bi yandanda çalışıyordu ve bayada yüksek bi maaş alıyordu....askerliğinide yapmamıştı....

yıllar yılları kovaladı ve biz hergün sizin gibi hesap yapıyorduk...okul şu zaman biter,şu kadar para lazım düğün için bilmem ne için askerlikte kısa dönem olacak işte şu tarihte evleniriz gibi hesaplar.....her allahın günü.....ve tahminlerimize göre 2009 sonu evleniriz diyorduk.....

benim erkek arkadaşım kafasına koyduğunu yapan hırslı biriydi...dediği gibide a.ö de yıl uzatmadan bitirdi....ama biz bu arada başka sorunlar yaşadık...ve 7 ay önce ilişkimiz benim isteğim üzerine bitti....şuan ben 27 o 28 yaşında...ve nisanda askere gidecek....ama biz ayrıyız...diyeceğim o ki sevince yapılmıycak bişey yok....o sınıfta kalmadan okulunuda bitirirdi iyi bişi ve maaşı varsa parasınıda biriktirirdi....ama şu varki bişey nasip değilse olmuyor işte....demek istediğim şeyi anladınmı canım....

biz 4 yıl emek verdik...ben 23 yaşımdan bu yaşıma kadar onu bekledim...ama sonuçta kısmet değildi demekki ki başka sebeblerden bitti....senin nişanlında demkki kafasına koyduğunu yapabilecek biriydi ki sen onu tanıyor olmalısın...ama sen ona inanmadığın için bunu yediremedi kendine....o senden destek bekledi ama göremedi....senin için din bile değiştirmiş biri herşeyi yapabilecekti demkki....

2.sınıftaysa 2senesi kalmış bitmesine...askerlik ve dönüşü 3sene diyelim....aslında beklenmez diye bişey yoktu...varsın yaşınız ilerlesin ne olacakki..siz sevginizden ve evlenmek istediğinizden eminseniz eğer....ama bu sürenin nişanlı olarak geçmesi kötü ve yanlış olan...yani siz nişanlanmak için acele etmişsiniz....

aynen söylediğin gibi canım....çok güzel bir işi var maaşı gayet iyi tek sorun askerlikti ona da 2 buçuk sene sonra gidecek...askere gitmeden evlenirsek beni 5 ay kimseye emanet edemiyceni söylüyodu ama beni bitirerek ( yüzüğü atmak sevgili gibi devam edelim demek bitirmekle eşdeğerdir bence) hayatından silerek beni birdaha görmemeyi,başkalarına bırakmayı göze alabiliyor bunun neresi sevgi? malesef herkese dur deyip benimle evlenebilecek,benim için planlarından vazgeçebilecek kadar yürekli değilmiş demekki? soruyorum size nişanlınız "yüzüksüz devam edelim ben seninle evliliği düşünmüyorum ilerde belki fikrimi değiştirebilirsin" deseydi siz çoook sevsenizde kabul edermiydiniz?

bu en son anlattığın olaya gelince....bu konuda çok haklısın...tabiki böyle bir düşünce tarzı çok yanlış ve çirkin olmuş.....seninle evlenmeyi düşünmüyorum şuan ama öyle takılalım gibi bişey olamaz....burda gerçekten ayıp etmiş....

sanırım siz bişeyleri farkında olmadan yıprattınız canım tıpkı bizim gibi....

size tavsiyem eğer bitmesi gerektiğinden eminseniz birbirinizle daha fazla diyolog kurup kırmayın....bittiyse orda bırakın....çünkü devamlı konuşunca herşey dahada çirkinleşiyor....

beyaz_kelebek ne kadar güzel anlatmışsın,ilgine çok teşekkür ediyorum....evet seninde söylediğin gibi benim için din bile değiştirdi benim için gerçekten çok şeyler yaptı...aslında daha da çok üzen bu ya, bu kadar fedakarlığı benim için yapan benim için dünyayı karşısına almaktan bahseden kişinin son halinin son fikirlerinin bu olduğunu bilmek gerçekten çok acı...yeniden ona evlenilebilecek bir kız olduğumu göstermeliymişim bunu bana söylemesi için benim onu aldatmış olmam gerekiyordu işte bunu kaldıramıyorum.....

ben konuyu başından beri takip ediyorum ama sürekli şaşırtıyor senin sevgilin beni
bi öyle söylüyor bi böyle söylüyor
hangisine inanmam gerektiğini ben bile dışardan bakan mantıklı bi gözle göremedim
senin kafanın karışması çok normal
senin için din bile değiştirmiş evet çok önemli bişey bu ama evlenmeyi kafasına iyice koymamış bence
yada kendini hazır hissetmiyor
topu bi o yana yolluyor bi bu yana sallıyor

son lafıda benim için hakaret niteliğinde
evlenmek istemiyorum ama sevgili olalım
alla alla niye sevgili olalımki
amaç ne yani?
nişanlanmanın amacı gezmek tozmak değil yuva kurmak,kurmaya çalışmak..

canım benim evet bu konuda dediğim gibi çok haklısın....neden böyle bir cümle sarfettiğinide anlamış değilim....yani çok ağır olmuş bu...hiç suçun yokken haketmediğin bir cümle duymuşsun....

yani işte herşeyi anlarım tamam ama bu son kısım kabul edilir değil...bu zamana kadar evlenilecek biriydinde şimdi hiçbişey ypmadığın halde neden evlenilir bir kız olmaktan çıkmışsın ki?.....yani eğer sorun zamanı sıkıntı etmen ona inanamamandıysa o zaman seni çok seven biri olarak seni inandırmak için çabalamalıydı....bende senin gibi baştan inanmıyordum ona....hatta olmayacak yapamıycak diye ağlıyordum ama o bana destek oluyordu yapıcam diyordu bana güven veriyordu yani....o zmaan bende güveniyordum ve beklemeyi göze alıyordum ki dediğinide yaptı....ama işte hesapta olmayan işler çıktı ve ayrıldık orası başka.....

canım siz ne zamandır birliktesiniz peki?

ayrıca seni evlenecek biri olarak görmeyen biriyle kesinlikle yapamassın canım....

çok üzücü biliyorum çok iyi anlıyorum seni ama böyle düşünen biriyle olmaz....

canım bence beraberlikleri ciddiyete dökmeden önce iyice düşünmek lazım ki bunun yanında da sartların uygun olması lazım.sevgili olarak beklemek kolay da nişanlı veya evlı olarak beklemek daha zor. işin içine aileler de büyük oranda giriyo çünkü daha güçleşiyo herşey....senin hikayene gelınce anlattıgın kadarıyla okudugumuz ıcın uzaktan yanlıs tavsıyelerde bulunmak ıstemem.ama aılelerın büyüklerın rızası herzaman gereklı diye düşünüyorum...Allah yardımcın olsun canım...

Okudum ama inan o kadar şaşırdım ki...
Bir dediği bir dediğini tutmuyor bu adamın...
Hem seviyorum tamam bitmesin diyor hemde bitti görüşmicez diyor..
Amacı ne ki bunun?
Oyun mu oynuyor bu adam ne yapıyor anlamadım arkadaşım ama sana bikaç gün içinde bunları yaşatan bi insanla devamını düşünme bence...
Canın çok acır çok üzülürsün baştan ama geçicek bi süre sonra.. bu şekilde ne yaptığı ne dediği belli olmayan bir adamla bir ömürü geçirmeye karar verirsen seni hayatın boyunca üzücek ve canını acıtıcak.
İyi düşünmelisin iyi karar vermelisin...
Bazen kalbini bir kenara koyup mantığını dinlemek çok daha iyi olur...
Sana değer vericek biri elbet çıkıcak karşına.

iyiki varsınız okudukca daha mantıklı dşünmeye başlıyorum...herşeyin hayırlısı diyorum....kafamı dağıtmak için işe girmeyi düşünüyorum sizce işe yarar mı?

iyiki varsınız okudukca daha mantıklı dşünmeye başlıyorum...herşeyin hayırlısı diyorum....kafamı dağıtmak için işe girmeyi düşünüyorum sizce işe yarar mı?

Tabi ki de işe yarar yaramaz mı...
Hemen iş bulamazsın belki ama o zaman da sürekli birşeylerle uğraş mesela arkadaşlarına git çarşıya çıkın ailenle zaman geçir yada spora başla istediğin bir etkinliğe katıl ama kesinlikle yalnız kalma bi süre çünkü yalnız kaldığında insan kendini dinlemeye başlıyor ve bu da insanın çok canını yakıyor..

evet haklısın iş bana iyi gelicek diye düşünüyorum hatta iş aramak bile....

İş bulmak süper fikir bence de...Yeni bir iş, yeni bir ortam, yeni bir hayat tarzı yerimseniben

canım evet çok iyi düşünmüşsün....çalışmak çok iyi gelir....bak bende çalışmıyorum ve evde oturup sürekli aynı konuyu düşünmekten psikolojim bozuldu...sende benim gibi yapma....

umarım senin için herşeyin en hayırlısı olur...hayırlı olan neyse o olsun demezmiyiz hep.....bende öyle dedim....öpüyorum canım....a.s.

beyaz_kelebek bende seni öpüyorum....bu arada zonguldaktaymışsın yaa bende zonguldaklıyım bütün baba tarafım orda...çok güzel bir şehirde yaşıyosun....

yha bak cnm dmm cok süre var 4 yıl uzun bir süre fakat gercekten seviosan beklerein demekki nişanlının da istediği yapmak istediği şeyler var gercekten seviosan beklersin bence

canım siz bu konuları nişanlanmadan önce düşünmedinniz,konuşmadınızmı peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var 'hayırlı işlerinizde acele ediniz!'.bencede ailen haklı nişanlı kız beklemez bu kadar uzun sürede

bencede canım biz eşimle 6 yıl sevgiliydik okul bitince nişanlandık 40 gün sonra da evlendik.böylesi daha iyi oldu kesinlike bence

Back
X