• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem mi sevdiğim mi ?

hiçbir aile evladının sevmediği biriyle evlenmesine razı olmaz fakat onları dinlemelisin.çünkü ailemizin öngörüsüne güvenmeliyiz.bana kızmayın lütfen aşk ,sevgi her sorunu çözmüyor,oyum aileden yana.anneler her şeyin iyisini bilir.

birbirinizi seviyorsanız anlaşıyorsanız vazgeçmeyin :KK60:
kararınız da ısrarcı olun
zamanla aileniz bu durumu kabul edecektir
ben olsam vazgeçmem
zamana bırakır ve ailemi ikna etmenin yollarını arardım :KK53:
araya hatırı sayılır birilerini sokardım :KK66:

hayırlı akşamlar. çok karmaşık bir durumdayım. 6 yıllık görüştüğüm biri var. ben üniversite mezunuyum o ortaokul. 3 yıl önce istemeye geldiler beni. ve ailem bu duruma karşı çıktı ama biz birbirimizden vazgeçemiyoruz . ailemi ikna etmeye çalışıyorum olmuyor. nasıl yapacam nasıl davranacam bilmiyorum artık :KK1:
aile her seyden önemli.şu an seviyor olabilirsin ama ileride aranızda bu eğitim farkı sorun olur bence

Bende severk ve aynen bekleyerek 4 yıl öyle evlendim.m.ama bencede ailenin dediğinde bi bildikleri vardr

Öncelikle soru çok saçma.
Ailem mi sevdiğim mi diye bir seçenek olabilir mi yahu?
Ama şöyle birşey de var, anlaşabiliyorsanız ve bu çocuk evine bakabilecek durumdaysa beraber çalışıp kurarsınız yuvanızı.
Öğrenimi ortaokul ama karakteri nasıldır, bilmem kaç üni bitirip kafa yaşı ortaokul seviyesinde olan insanlar da var.
Ve aileniz istemedikleri için çocuğun göz rengine bile laf yapmışlar çakallık yapar bu falan diye.
Bence başka bir sorun yoksa orta yolu bulmaya çalışın.
Damatlarını önce istemeyip sonra kendi oğlu gibi seven aileler var.
Mesela söz versin açıktan liseyi bitireceğine dair.
Seviyorsanız ve tek sorun buysa çabalayın derim ben.

Aile herzaman haklidir illaki vardir bir bildikler ozel sebepleri bilmiyorum ama bu sartlardan dolayı istemiyorlarsa hakli cikarlar illaki bi yerde sorun olur ilerde

Aileden vazgeçme sonra mumla arasın da bulamazsın pişmanlıktan ölürsün de kimseye belli edemezsin... Yıllar geçtikçe daha ağır basar aile özlemin ve yaşadığın her sıkıntının ardından keşkeler düşmez dilinden keşke ailem ,babam olsaydı dersiniz o sevdiğinle ilk kavganızda bi taş oturur yüreğine bunun için mi yıktım babamı ,aile mi bunları yaşamak için miydi onca fedakarlık dersin.... Söz burada biter, tecrübe...

Sevdiğinden vazgeçme, arkadaşının eğitimini sen problem etmiyorsan ailene ne oluyor pardon? İsterse sadece okumayazmayi bilsin ama karakteri kişiliği sağlam olsun.

Böyle durumlarda hep aile haklı çıkar. İstememelerine rağmen evlenirsen ve sonrasın da kötü şeler olursa tabi bu bilinmez ama o Zaman ailen yüzüne kaç kere vurur bilemem. Açıkçası böyle bir devirde ortaokul mezunu Adamla evlenilmez. Millet gelini çalışmadığında kıyamet koparıo. Sen nası böle Bi Adamla yapcaksın? Küçümsemek değil hayat şartları artık böle. Ailen haklı.

Burada erkekler ailelerini dinleyip kızları terkedince yerden yere vuruluyor .
Ana kuzusu kişiliksiz vs. vs.
Kızlar aynı ikilimde kalınca ama tepkiler aileni dinle , vardır bildiği , koca her zaman bulunur oluyor .
Sahte geliyor bana yorumlar.
Sanki aile onayı ile evlenen herkesin evliliği çok mu iyi şansa bağlı adam iyiyse neden olmasın .Aile istemedi diye birden kötüye mi evrilecek?

Benim bi arkadaşım 10 yıl uğraştı, çabaladı düğünleri anca önümüzdeki aya olacak. . Geç de olsa başardılar.

O değil de ne istiyosunuz abi gençlerden?? Bırakın 3 günlük dünyada insanlar birbirini sevsin. . Bu güzel duyguyu tatsın. Doğurdun diye ona böyle dikte demezsin her şeyi. .
10 yil mi:KK57::KK57: Arkadasiniz cok sabirliymiss..
10 yil gonlumu yoran aile...sirf ego derdim..
Gercekten ne istemisler bukadar bu genclerden..

Konu sahibi ikna etmeye calis kararliligini goster napalim artik kismet moduna girsinler..
Cogu aile egitim durumuna bakar ozellikle kiz aileleri...
Erkek arkadasiniza is dusuyor, madem ortaokul mezunu 6 yilda disardan liseyi bitirebilirdi, ondan sonra aof fln..
Yani tum yorumlari okumadim ama problem diploma ise zaten ailen 3 yil once durumu belirtmis, biraz bir seyler yapsaymis keske sevglin..

Sevgilinizin is durumu iyi ise ailenizi ikna calismalariniza devam edin.Isinde terfi aldigini filan duyurun.Hoslarina gitsin.Saglik guvencesi falan reklam yapin biraz.Baska care yok.Ancak esinizin is durumu iyi degilse aile hakli.Sizi okutmuslar ve sizin icin en iyisini istemeleri de bana dogal geliyor acikcasi.Sonradan maddi sorun yasayip evlilik sonlanacaksa vazgecersiniz daha mantikli olur.objektif birinden sevgilinizin is durumunun kendinize denk olup olmadigini sorun derim.Buraya da yazabilirsiniz sakincasi yoksa?

Ben de olsam izin vermezdim
şimdi seviyorum vs. ama hayatın gerçeği orda bitmiyor maalesef .siz kendi sosyal cevrenizi düşünün eşinizle arkadaş çevresi birarada sohbet ederken üniversite anıları is hayatı vs. esiniz susmak durumunda kalacak .sadece bu da değil bu örneklerden bi tanesiydi. sonra kendi aranızda sohbet ederken bile zamanla anlayamayacaksiniz birbirinizi .benim görüşüme göre tek başına sevgi asla ama asla yeterli değil. sevgisiz de olmaz tabi. yaşamlarını uygunluğu arti sevgi birlikteliği sart

hayırlı akşamlar. çok karmaşık bir durumdayım. 6 yıllık görüştüğüm biri var. ben üniversite mezunuyum o ortaokul. 3 yıl önce istemeye geldiler beni. ve ailem bu duruma karşı çıktı ama biz birbirimizden vazgeçemiyoruz . ailemi ikna etmeye çalışıyorum olmuyor. nasıl yapacam nasıl davranacam bilmiyorum artık :KK1:
İstersen sevginden yataklara düş istersen elli kilo ver ama aradaki eğitim farkından dolayı çok büyük sorunlar çıkar.

Insanlari diplomalarina gore kategorize etmek veya degerlendirmek dogru degil.Fakat cogu cift bu konuda sorun yasayabiliyor.
Bazen erkekler, bunu eziklik olarak gorup kadinin uzerine cok gidebiliyor.Her soylediginden mana cikarabiliyor..
Sirf bunun icin 6 yillik bir iliskiyi bitirmek mantikli ve kolay gorunmuyor ama evlilikte her acidan denklikde onemli..
Hakkinizda hayirlisi olsun.

ben de kaçarak evlendim Allah var eşimden yana hiç pişman olmadım ama kaçtığım için pişman oldum şimdiki aklım olsa sonuna kadar diretir ailemi ikna ederdim kaçmak çare değil inan gerçekten seviyorsanız ailenizi ikna etmeye çalışın vazgeçmeyeceğini söyle ANNE BABANIN GÖZYAŞI ÜZERİNE EVLİLİK KURULMAZ...

Back
X