- 12 Temmuz 2006
- 58.889
- 224.993
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Superisi 2009
-
sırf deger vermedikleri için ewt çok mantıklı hiiiçte görgüsüzlük gb gelmedi burdan bakınca
kesinlikle dediğiniz gb yapıcam zaten oğluşun sünneti olalı yıllar oldu heryıl kandırdılar bi sonrakiyıl diye enazından bir fotoğrafını çektireyim ..
onu düşündüm senin yazını tekrar okuyunca şimdi ...biz yardımcı olduğumuz içim onlar olmuyolar nasıl olsa biz yaparız içleri rahat..
ben artık mune nin dediği gb fazlasını yapmicam.gerekliyse ok.ama fazlasını kısıcam.bence sende aynı durumdasın sende byle yapmalısın enazından düşündüğün bebeğin için
içimde bi ses yeter artık bitsin kes arayı diyor.ama yok öyle olmaz küslük olmaz diyen seste var.
zaten yılda 3-4kere görüşüyoruz değmez
hayır demeyi öğremsem yeter herhalde
ne diceğimi bilemedim.anneme bunları sorduğumda hep sunu alman lazm...davet etmen lazm..dedi..En güzelini yaparsınız, kararlı olun, oğlunuz var, Allah bağışlasınönce kendiniz ve yavrunuz, eskiler boşa dememiş önce can sonra canan diye, anne babadır görüşün, saygınızı hürmetinizi eksik etmeyin, kırılsanız bile sabredin zira Allah katında ne olursa olsun anne babaya saygı hürmet makbuldür fakat sınırlarınız olsun, abilerinize para konusunda yüz vermeyin, gerekirse eşinize bile abilerinize borç verme konusunda rest çekin, arada kalan siz olursunuz sonra, nasılsa ne yaparsanız yapın yaranamıyorsunuz bari resti çekinde bacımız dişli desinler, oğlunuzun sünneti olduysa büyüdüğünde hem ona hatıra olur hemde sizin hevesiniz içinizde kalmaz giydirin fotoğraf çektirin, isterseniz birde mevlüd okutursunuz, kimseye eğlence yapmanıza gerekte yok, düğün yapsanız her kafadan bir ses çıkar, birinin beğendiğine diğeri burun büker, yakın akraba kıyafetim yok diye sızlanır, zararı yine size, maddi manevi üzülmeye ne gerek var.
Kıyafet mi getirdiler, sizde götürün, bunun ayıbı yok, insanlar sizden bir altını esirgerken siz niye şeker dağıtır gibi altın dağıtacaksınız ki, ev aldığınızda hediye alıp güle güle oturuna gelmediler mi? Sizde gitmeyin, kendinizden ödün verdikçe canınız acıyorsa canınızı acıtacak şeyler yapmayacaksınız, içinizden gelmeyen hiçbirşeyi yapmayın çünkü hassas yapıda birine benziyorsunuz, üzüldüğünüz şeyleri kimsenin yüzüne vurmuyorsunuz, herşeyi kendini içinizde yaşıyorsunuz belli ki, e o zaman boşverin herkesi, yapmanız gereken kadarını yapın ve geri çekin kendinizi
bu durumu acık acık aılenıze söyleyın böyle böyle yapıyorsunuz benı esımın aılesıne mahcup bırakıyorsunuz utandırıyosunuz böyle gıderse boşanmaya kadar gıder benım ılıskım bunumu ıstıyosnuz.dıye aılenıze söylemenız lazım yoksa esınızle tartısmanızda senın aılen söyle dıye yuzunuze vurulcak bır durum .aılenıze acık acık söylemedıkce anlamıcaklardır.bnce söyleyın.
bukadar kötümüyüm....nasıl bu karara vardılar .ne yaptımki onlara ..neyin cezası bu...
sorunum kendi ailem ama eşimin ailesiyle de iyi değilim...
eşimin ailesi bir şekilde sıkımtı veriyor ama kendi ailem canımı acıtıyor..ne zaman geçecek bu acı....
evliyim bir oğlum var bilen biliyor.eşimin ailesiyle ortak bir işyeri var ailemden büyük abim alışveriş yaptı 300-400 borcu kaldı
bidaha alışveriş yaptı 200 felan borcu kaldı eniştem alışveriş yaptı onunda 150 kaldı ödemediler..
diğer abim aldı eşimin ortağı arayıp kötü komuşumca ödedi..
diğer abimin 300-400 gb bişey kaldı ödemiyorlar....ben evlenirken hiçbirşeyime yardım etmeyem ailem bemi rezil ettiler...
he buarada bunlardan ikisi borçta alıp ödemediler.
her defasında acıyorum zor durumdalar diye ama bana olan oluyo.bizden borç almayın diyorum.ka.pederden
istiyolar.napcam ben hayır demeye hiç alışkım değilm pek yalan söyleyemem...ama böylede olmuyor yani....
diğer abim (dükkana borcu olan lardan.) kredi çekmek istedi eşimide kefil etmek istedi.eşimde kefil olmadı diye diye kesti arayı....
yegenim sebebini bilmiyorum ama görüşmüyo bizle ...
ablama biderdimi bi sıkıntımı anlatamıyorum..evine gitmek istediğimde müsait olmuyor hiç gelmiyorda doğal olarak grüşmüyoruz...
annemin durumu kötü.benden devamlı bişeyler istiyor,ayakkabı,manto,et çekme makinesi,mutfak dolabı taktıracakken para,
her ay para istiyor tabi her ay veremiyorum ....elektirik süpürgesi,umre,.....
artık çok bunaldım annem benden tabi para isteyebilir ama abimlere devamlı borç alıyor sağdan soldan...devamlı abimlere çalışıyor ...
bem evime yakın oturmasını istedim böylece kreşe para vermem sana veririm dedim gelmedi.
eşimle bi derdim olduğumda hiçkimseyle paylaşamıyorum.kocamın içkisi mi varmış ,karı kız mı var mış....
annemi babamı kırmak istemiyorum yaşlılar ama çok kızıyorum...
kendimi okadar yalnız hissdeiyorunki....kimsenin umrumda değilim...yengelerim giydiklermin aldıklarımın peşinde tatile gittiğim laf oluyor...
beni suçluyorlar herşey için ...keşke kendi ailem böyleyken eşinim ailesi can olsaydı bana ama malesef .......
bana bişey deyin kızlar benm durumumda olam varsa da yazsın ne olur.durumumuz maddi olarak hep onalara fazla geldi....çekemediler...halbuki onlarda biliyolar kendi evime geçeli 1yıl oldu henüz...ve daha tapu alamadık belki de alamicaz inş.alırız tabi......
ne araba ne bi yatırımımız var.omlar ev bile aldılar niye bukadar gözleri aç.insanın kendi ailesi böyle olurmu ya
derdimde hastalığımda yanımda değiller düğünümde oğlum doğduğunda basit hediyelerle geçiştiremde oldu.
kendi evime geçtim bizde adettir hediye alınır hiçbişey almadılar.şimdi kemdileri ev aldılar ve ben hediye alcam çok gıcık oluyorum bu düşümceler kafamdayken eşim onlara gidip gelmek istiyor:26:
Cnm seninkine benzer bir durum benimde basimdaydi, abim hic calismadi ickisi sigarasi birde imam nikahli es derken babam bogazina kadar borclandi tum uyarilarima ragmen, ama ben esime musallat olmalarini engelledim ,sen disini gostermessen daha coook kullanirlar seni, tesbihte hata olmaz affiniza siginarak sizi adam yerine koymuyorlar cunki agirliginizi koyamiyorsunuz esinizin ailesi bakiyor borclar odenmiyor bakiyor borc isteniyor bakiyor aile kopuk adam yerine koymuyor gozden dusuyorsunz sayginiz yitiyor... kimse oyle insanlara saygi duymaz benim babam da borcunu odemez aldim esimi karsima sen verdigin borc dan vaz gec te akln varsa birdaha kurus vermessin dedim ve ailesine hic sezdirmedim borc olayini birde ailemin aciklarini ( bazen cokda zor olsada ) sakliyorum esimede az az soyluyorum sende uyanik ol ezdirme kendini degil anan baban kardesin evladina bile guvenme. Bide maddi durumun iyiyse ondanda yuzssuzluge vururlar
Cnm cok uzucu ama gercek ailelerimiz bzi umursamiyor, sen ses etmedikce saniyorsun ki sana aciyacaklar, ailen sahip ciksaydi esinin ailesi boyle davranirmiydi saniyorsun ?is sende biter aaa bizim kiza bir haller oldu derler sonra yeni haline alisirlar ...
ne diceğimi bilemedim.anneme bunları sorduğumda hep sunu alman lazm...davet etmen lazm..dedi..
düğünde eşimin ailesine karsı ayıp olur diye bilezik taktılar bana bu onların zoruna gitti..hala konuşuyolar bi abim hiçbişey takmadı ...sizce bu fazla mı yani bana düşman olmaları için sebepmi?
söylüyorum ama umurlarında değilimki....eşime en son sen onlara ürün borç verirsen ewi terkederim dedim.şimdi geldiklerinde eşim benm istemediğimi söyleyip vermiyo ama tabi k.pederimden isterler diye çok korkuyorum...benden gizli yapabilrler
ewet geçen gün annem eşime işyaptırmak istedi ama bana da açık açık demedi.ağzını aaradığımı farkedince söyleyemedi.rosewind benim ailem bu kadar değiller ama benziyorlar, ihtiyaçları olan her ödemeyi benim yapmamı istiyorlar. Ben yapmayınca kötü evlat oluyorum.
Benim annem yürüyemiyor. Bugün benim evime geldiler. ben işteydim. babam diyor ki annenin tekerlekli sandalyesini merdivenden aşağıya indir.
ben 42 kiloyum, sandalye de o kadar ağır ki.
ben de yanınızda 19 yaşında erkek kardeşim var, o indiriversin incileri mi dökülür dedim.
ama her şeyi sanki benim yapmam gerekiyormuş gibi düşünüyorlar.
bunu engellemenin tek yolu kesenin ağızını kapatmak ve yapman gerekenden fazlasını yapmamak.
umre neymiş, et çekme makinesi neymiş?
kaçımızın evinde var?
ekmek yemek istese tabiki alırsın ama lükse kaçan ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değilsin.
Kimi davet etmeniz lazımmış, sizi davet etmeyen, ev aldığınızda mutluluğunuzu paylaşmayan, üzüntünüzde halin nedir sormayan, aç mısın tok musun, derdin mi var hasta mısın merak etmeyen insanları mı?
Kusura bakmayın ama anne baba tamam, sizi büyütmüşler hürmet eder, saygı gösterirsiniz, kayınvalide kayınpederde eşinizin ailesi olduğundan saygı duyarsınız fakaaaat abi, abla, yenge, teyze gibi akrabalara size verilen değer nispetinde değer verin, diğer yorumlarımda da belirttim içinize sinmeyen, yüreğinizi acıtan hiçbirşey yapmayın.
İncinip üzülüyorsunuz, üstelik maddi olarakta yıpranıyorsunuz ötesi var mı? Yetmiyor birde abileriniz kayınpederinizden bile borç almaya cesaret ediyorlar, sizi ne konuma düşürdüklerini umursamadan.
Bugün kayınpederinizle bir tartışmanız olsa abilerinizin aldığı borçlar yüzünüze vurulur, yazık değil mi size, siz niye ezilesiniz, niye boynunuz bükülsün?
Eşinize söyleyin babası da borç vermesin, inanın evliliğinizde sarsılır, yok Allah göstermeye yuvanız dağılsa ailem bana sahip çıkar kapı gibi abilerim var diyebiliyor musunuz?
Hayat acımasızdır, sizde silkelenin, her insan yalnız doğar, yalnız ölür, hayatta birtek kendinize güvenin, sahip çıkanım yok demeyin, Allah'a sığının
Durumuna gercekten cok üzüldüm.Ama cözümü gercekten basit.
Ne ailenle ne de esinin tarafiyla tartisma.
Eger icinde biriktirdiklerini yüzlerine hem söyleyip ayni anda yardimi kesersen.Seni afaroz ederler, hakliyken haksiz duruma düsersin.
Kendi yaptiklarina bakmadan seni suclarlar.
En güzeli aileni kirmadan, yani onlarla, bana sunu yaptiniz demeden,tamamen yardimi ,parayi birden kesmek.
Bu düsüncelerle kafani o kadar yoruyorsun ki, kendi ailene odaklanamiyorsun.En güzel zamanlarini kendini yiyip bitirerek gecirme lütfen.
Esine,cocuguna yogunlas.Esinle arani düzelt , cocugunla daha fazla vakit gecir.Olan olmus ,imtihan dünyasi.
Ama bundan sonrasi senin icin cok güzel olabilir.Inan hersey senin elinde.Takma kafani abinmis,annenmis.
Onlarin istekleri bitmez.Ne isterlerse hayir de ,bastan zorlanirsin ,ama hersey daha iyiye gider.Sakin para falan verme.
Sen biraz kararli ol,bak herkes sana nasil saygi duyacak.Gelismeleri yaz,yanindayiz senin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?