• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanlımın ailesinin evine gitmek istemiyor

Sizin birbirinizi tanımanız daha önemli..

Kız tarafı genellikle böyle biraz ağırdan alır. Çok nadirdir kız tarafının erkeğin memleketine gitmesi, aileyi ziyaret etmesi.

Hiç de kimseye ayıp olmaz. Bırakın erkek tarafı gelsin gitsin.

Benim ailem de eşimin memleketine sadece düğünde gitmişlerdi o da sadece kardeşim ve annem babam. Sadece ilk öğrendiğinde eşimi görüp tanımak istemişti. Bir günlüğüne çağırdı.
Eşim öğlen gelmişti akşam üzeri de tekrar memleketine dönmüştü.

Aileler biraz böyle olabiliyor. Siz takmayın ki kimse de takmasın.
Nerelisiniz? Bizde gidiliyor

Ben kiz tarafının erkeğin evine ziyarete gittiğini pek görüp duymadım ya. İki taraf da ayni sehirde olursa falan belki. Bence gereksiz bir iş ama çok onemli diyorsan araya birilerini sok ısrar et. Bence miz tarafi ağır olur gitmez tabii ama herkesin kendi tercihi.

Ben kiz tarafının erkeğin evine ziyarete gittiğini pek görüp duymadım ya. İki taraf da ayni sehirde olursa falan belki. Bence gereksiz bir iş ama çok onemli diyorsan araya birilerini sok ısrar et. Bence miz tarafi ağır olur gitmez tabii ama herkesin kendi tercihi.
Bizde gidiyor valla arkadaşlarıma soruyorum birinin ailesi Erzurumda birinin uşakta kalkıp gitmişler hep. Sadece bizde de değilmiş

O farklı o farklı bence geleneksizce ve saygısızca sonuçta kızın evleniyo damat o aileden çıktı elbet bir araya gelecekler insan bi merak eder ortamını vs görmek ister bunu tek ben böyle düşünmüyorum dayım da 2 oğlu var dünür böyle yapsaydı bizi mi beğenmiyorsunuz istemiyorsunuz derdim diyor. 1 kere gidilebilir ailemle bunu tartışıp duruyoruz 1 kere yani 10 değil
Aynı yorumu yapacaktım ben de dayınla.
İnsan hiç mi merak etmez nasıl insanlar ,nerde yaşıyorlar vs.Ki kac kere de davet etmiş insanlar.Gercekten çok ayıp yaptıkları.Mesafe diyen arkadaşlar olmuş ama mesafe böyle bisey değil ya.Annen ve baban çok tuhaf insanlar cidden.

Aynı yorumu yapacaktım ben de dayınla.
İnsan hiç mi merak etmez nasıl insanlar ,nerde yaşıyorlar vs.Ki kac kere de davet etmiş insanlar.Gercekten çok ayıp yaptıkları.Mesafe diyen arkadaşlar olmuş ama mesafe böyle bisey değil ya.Annen ve baban çok tuhaf insanlar cidden.
Nişan daha yeni oldu 1 aylık mesele. Ama gitmemiz gerekiyor bilmiyorum

Bi sebebi yok düğünde görürüz diyorlar.
Ee kendilerince dogru. Bende nisanliyken bayramda simdiki esimle beraber gittim el optum 2 gece kaldim dondum. Uzak sehirdelerdi. Annemler hic evlerine gitmedi düğünden 1 sene sonra gorduler evlerini. Ama onlar bize geldiler

Ee kendilerince dogru. Bende nisanliyken bayramda simdiki esimle beraber gittim el optum 2 gece kaldim dondum. Uzak sehirdelerdi. Annemler hic evlerine gitmedi düğünden 1 sene sonra gorduler evlerini. Ama onlar bize geldiler
Değiller senin yaptığın da tuhaf geldi valla. İmkan var gidilir gayet

Değiller senin yaptığın da tuhaf geldi valla. İmkan var gidilir gayet
Bak dogru dürüst bir tavsiye istiyorsan evlenene kadar ailenin tavrı doğru olan. Evlendikten sonra da doğum ölüm bayramda telefonlaşılır, bir hastalık olur destek olunması gerekir anca o zamanlarda görüşülür. Mutlu evliliğin bir kismi da buraya dayanır. Bence. Bırakın arkanızdan onlar biraz ağırdır desinler. Gerekirse soğuk desinler. Kıymetleri olur. Ben ailemi elinden tutup 10 saat eşimin ailesinin oldugu yere götürdüğümü düşünemiyorum bile 🫠 Onlar gelsin yani.

Nişanlınızın ailesi mi antepte.
Bende antepte yaşıyorum.
Aileniz gelmediğinde onlar sebebini sorup şaşırabilir.
. Dikkat çekebilir yani.

Benim ailem annem babam böyle insanlar, ben onları böyle kabul ettim. Sana veya size değil genel olarak davranışları bu yönde, yapmayacakları istemeyecekleri şeyler için onları zorunlu tutmuyorum. kendi hayatımı kuruyorum, isteyen istediğine gitsin veya gitmesin diyip bu olayı kapatın. Keşke her şey istediğiniz gibi olsa ama olmayabiliyor. Nişanlınıza bundan mahçub olduğunuzu asla hissettirmeyin. İleride kimin ne söyleyeceğini asla bilemezsiniz. Kendinizden başka kimseye çok güvenmeyin. Ben kaç yıllık evliyim hala ailemle ilgili konularda her şeyi eşime söylemem kendim hallederim.

Ayrıca nişanlınız ve ailesi de fazla ileri gitmişler. Mezuniyetinize ne sıfatla katıldılar? Kendi oğulları da aynı okuldan mezun olsa tamam da kız arkadaşının mezuniyetine 12 saatlik yoldan niye geliyorlar? Babaannenizi her gün hastanede ziyaret ne alaka veya siz kaza geçirince yine 12 saatlik yoldan hemen hastaneye koşmalarını da gereksiz gördüm. Anne babası ilgilenmiyor hastanede bakmazlar biz bakarız demek değil mi bu? Arayıp geçmiş olsun diyip her gün oğullarına sizi sorabilirler. Siz bunları çok normal gördüğünüz için aileniz anormal görünüyor ama karşı taraf da anormal bilginiz olsun. Benim de kızım var ve onun mezuniyeti için erkek arkadaşının ailesinin o kadar yoldan gelmesi beni de rahatsız ederdi. Aileler tanışsın diye gelmek ayrı mezuniyetine gelmek ayrı.

Mesele evlen git namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar eskiden bana harçlık vermezlerdi üstüme başıma özenmediler annem kişisel hijyeni öğretmedi eskiden reglim çok kanamalı olurdu doktora götürmedi çocukken saçımı hep erkek gibi ya da küt kesti ergenliğin başında hep eksik hissettim hiç okul gezisine gitmedim kaza yaptım araba derdine düştü sürekli odamı karıştırma huyları vardı. Duygusal olarak destek olmadılar bağır çağır hep
Ben sizi anladım. Bekarken kardeşlerim artık git de evde yer açılsın derlerdi o bile çok zoruma giderdi. Nişanlıyken kayın aile gözüme melek gelirdi. Ancak siz de tecrübe edeceksiniz maalesef onlardan da dost olmuyor. Herkesle belli bir mesafede olmak gerekiyor. Acı ama gerçek bir tecrübe.

Benim ailem annem babam böyle insanlar, ben onları böyle kabul ettim. Sana veya size değil genel olarak davranışları bu yönde, yapmayacakları istemeyecekleri şeyler için onları zorunlu tutmuyorum. kendi hayatımı kuruyorum, isteyen istediğine gitsin veya gitmesin diyip bu olayı kapatın. Keşke her şey istediğiniz gibi olsa ama olmayabiliyor. Nişanlınıza bundan mahçub olduğunuzu asla hissettirmeyin. İleride kimin ne söyleyeceğini asla bilemezsiniz. Kendinizden başka kimseye çok güvenmeyin. Ben kaç yıllık evliyim hala ailemle ilgili konularda her şeyi eşime söylemem kendim hallederim.

Ayrıca nişanlınız ve ailesi de fazla ileri gitmişler. Mezuniyetinize ne sıfatla katıldılar? Kendi oğulları da aynı okuldan mezun olsa tamam da kız arkadaşının mezuniyetine 12 saatlik yoldan niye geliyorlar? Babaannenizi her gün hastanede ziyaret ne alaka veya siz kaza geçirince yine 12 saatlik yoldan hemen hastaneye koşmalarını da gereksiz gördüm. Anne babası ilgilenmiyor hastanede bakmazlar biz bakarız demek değil mi bu? Arayıp geçmiş olsun diyip her gün oğullarına sizi sorabilirler. Siz bunları çok normal gördüğünüz için aileniz anormal görünüyor ama karşı taraf da anormal bilginiz olsun. Benim de kızım var ve onun mezuniyeti için erkek arkadaşının ailesinin o kadar yoldan gelmesi beni de rahatsız ederdi. Aileler tanışsın diye gelmek ayrı mezuniyetine gelmek ayrı.
Annesi geldi bu yaz mezun oldum o da 12 saatlik yoldan benim için gelmedi tabii ki zaten benim yaşadığım şehirdeydi sevgilim de benim yaşadığım şehirde yaşıyor. Babaannemi de sevgilim ziyaret etti seviyor babaannemi depremde babaannemle hataydaydı biz istanbuldan gidene kadar o antepten gitti sadece babaannem için gitmedi tabii ama orada tanıdıkları vardı bi şekilde ulaştı bu yüzden tanıyorlar ve çok seviyor babaannemi. Ayrıca ne alaka annesi babası bakmıyor beni düşünmüşler gelmişler sevgilim farklı bir ülkedeydi ben böyle düşünmedim aksine hoşuma gidiyor beni önemseyip gelmeleri yanlış olduğunu düşünmüyorum. Kuzenlerim arkadaşlarım evlendi onlarda daha da yakınlık vardı valla. Birinin karısı sevgiliyken gelip bizde bile kalmıştı bi kere şimdi çok seviliyor ailede. Ailem sadece yabani işte

Ben sizi anladım. Bekarken kardeşlerim artık git de evde yer açılsın derlerdi o bile çok zoruma giderdi. Nişanlıyken kayın aile gözüme melek gelirdi. Ancak siz de tecrübe edeceksiniz maalesef onlardan da dost olmuyor. Herkesle belli bir mesafede olmak gerekiyor. Acı ama gerçek bir tecrübe.
Zaten aramızda 12 saat mesafe var istesek bile yakın olamayız. Bilmiyorum benim için yaptıkları beni önemsemeleri hoşuma gidiyor mesela kayınpederim bana hediye alıyor durup dururken altın vs istemedik takıyorlar bu süreçte arkadaşlarım benim gibi atlamadı onları anne baba gibi görmek istemiyorum olamazlar ama eşimin anne babası olacaklar aramız kötü olsun istemiyorum. Ben zaten tek çocuğum ve ailemden ayrı yaşıyorum bu sebeple bana melek gelmiyorlar elbette kötü huyları vardır ama önyargılı olmak istemiyorum onlar bana olsun istemiyorum

Back
X