Ailem sevgilimle evlenmeme karşı çıkıyor :((((

gecmisinisil

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2011
69
43
288
Merhaba arkadaşlar,
benim derdim o kadar büyük ki içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum. Sizin de fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Ben yurtdışında okuyorum. Burda doğdum büyüdüm ve taze üniversite mezunuyum.
Sevgilim koyde büyümüş ve ortaokuldan sonra İstanbul'a çalışmaya gitmiş. Kendisi ticaretle uğraşıyor ve sabit bir geliri yok. Aylık 4bin Tl civarıdır geliri tahminimce. Ancak ne yazık ki 60bin TL civarı borcu var. Ailesinden hiç bir şekilde maddi destek almıyor, hatta kendisi olabildiğince yardım ediyor.
Neredeyse 2 yıldır birlikteyiz. Onun ailesi benden haberdar, ben de aileme yeni açtım konuyu, yani evlenmek istediğimizi. Ailemin bu borçtan haberi olmamasına rağmen çok karşı çıkıyorlar bu evliliğe; eğitim farkını, kültür farkını, sabit gelirin olmamasını sorun ediyorlar.
'Evi bari olsaydı' dediler, İstanbul'da kiralar çok yüksek olduğu için, 'Biz seni ne zorluklarla büyüttük, okuttuk, sıkıntı çekmeni istemiyoruz' diyorlar. Annem, 'bana bir tane olur yanını şöyle bu işin' dediğinde söylecek bir şeyim yoktu Gerçekten çok aşığım, onu canımdan çok seviyorum ama aileme karşı savunacak bir yönünü bulamadım. Mantığım 'olmaz bu iş' diyor, ama içim kan ağlıyor. O benim ilk aşkım, hayatımda hiç kimseyi bu kadar sevmedim. Ve kendisi de çok iyi biri. çok anlayışlı ve benim için gerçekten her şeyi yapacak biri.
Ona maalesef ayrılmamız gerektiğini söyledim, ailemin karşı çıktığı bir evlilik yapmak istemediğim için, Çünkü ailelerinin karşı çıktığı ilişkilerin fazla uzun sürmediğini biliyorum. Ama o, annemle konuşup annemi ikna etmek istediğini söyledi. Ona, annemin onun hakkındaki düşüncelerini tam söyleyemedim, gururunun incinmemesi için. Telefonda, annemin onu incitmesini istemiyorum. Ama konuşturmazsam da, benim istemediğimi düşüncek.
Siz bu şartlar altında, kalbinizi mi dinlerdiniz? Yoksa mantığınızı mı?
Ailem kararı bana bıraktı. Eğer 'ille de istiyorum diyorsan veriririz seni ama hiç bir şeyinize karışmayız' diyorlar.

60.000 tl borc 4.00 tl aylik gelir. Istanbul. Ailesine yardım etmez ise gecinirsiniz. Gerekirse sizde maddi destek olursunuz.
Savuncak yönünü bulamadim diyorsunuz ya..
ahlaki olarak nasil biri. Karakteri nasil..
bunlari bir düşünün.
Cok seviyorum demek dahi insana savunma gücü verir.

Haklisin canim. Bence cok iyi biri ama cabuk sinirleniyor ve cok gururlu. Annem de bir iki mesajina sahit oldu ve 'bu seni döver' feln dedi. Onun gözünde karakteri de iyi degil. Halbuki ben onun icini biliyorum. o manada söylemedi ama annemin fikrini degistirmek zor
O zaman konussunlar bir telefonda belki daha iyi tanir

tecrübeli biri olarak sana sunu söyleyim Ailenin Sözünü Dinle Bak Burda Dinlememis biri var cok pismanim ben yurtdisina gelin geldim yapamiyorum simdi burda vede ailem esimi onaylamamisti dedikleri hersey cikti bence mantigini dinle hakkinda hayirlisi..

Aynı benim durummuş seninki de canım. Başka bir ülkeye/ tanımadığın bir ülkeye gitmek çok zor zaten, ailen yanında olmadığı için. Aşkla her şey aşılır diye düşünüyordum başta ama artık bu düşünceyi taşımıyorum. Senin adına da çok üzüldüm Esinle mi sorunlar yaşadın yoksa başka şeyler miydi, özel değilse ?

Ben de pişman olmaktan çok korkuyorum canım. Annemler haksız değil, söylediklerini ben de görebiliyorum ama kalbim işte. Çok acıyor

Canim unutana kadar aci cekersin daha hersey cok taze sonra zamanla gecer,, Esimle ilgili sorunlar cnm ailem gördü onunla yapamayacagimi ben göremedim bide üstüne hasretlik gurbetlik ailemin uzakta kalmasi eklenince umdugum mutlu evliligi yasayamadim oyüzden tecrübem oldugu icin emin konusuyorum ailemiz gercekten dogruyu söylüyor Allah yardimcin olsun

Haklisin canim. Amiin Allah hepimizin yardimcisi olsun

Ailenin sözünü dinle iş işten geçmeden bitir bu ilişkiyi derimmm... Maddi yönden sıkıntı çekeceksin... Maddi konuyu hallettiğinizde kültürel yönden şimdi olmasa bile ilerde zorluk çekeceğinden eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…