• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimle evlenmemi istemiyor...

öyle bi dersin kiii :KK53: bende asla askerle polisle evlenmem dıyordum bakın 7 aydır kocam surıyede nasıda beklıyorum nasıda guzel evlendım:KK51: bıde ustune ıkızlerım oldu evlılıgın saglamasını yaptım sankı :KK31: buyuk konusmak iyi degıl hakıkaten dıkkat etmek lazm
Sağ salim kavuşursunuz inşallah

“Damadım lise mezunu” demez evet ama sonra bir bakmış “ilkokul terk” diyor :KK51:

Aynı problemi yaşamış biriyim ailemde de ablam evlendi boşandı, bi de teyzemin kızı evlendi boşandı. Ben de lise mezunu biriyle görüşüyordum, ciddiydik falan ama benimkisi evlenme olayına bi türlü girmiyordu. Neyse falan derken amcamla tanıştırmak istedim o da bahane buldi onay vermiyormuş çünkü. Gözünün önünde örnekler var izin vermem demiş. Neyse sonra bi şekilde ben ayrıldım sonradan da baya konuştuk bununla ama ne konuşma. Adam bildiğin benim atanmamı beklemiş meğersem bi türlü işin adını koyamaması bundan miş. Tabi zaman geldi geçti. Şimdi hem üniversite mezunu hem de memur olmuş biriyle evliyim. Gerçekten de farkı yaşarken anlıyor insan.
Diyeceğim şu ki biraz yavaştan al daha yaşın da genç. Bu süreçte ailene de kabul ettirebilirsin fikrin değişmezse. yine de iyice düşün..

beni yanlış anlamayacağınızı umarak bir şeyler söyleyeceğim.

ailenizin maddi durumu nasıl? babanız ne iş yapıyor mesela?

egzogaminin çıkış noktası budur insanlar güçlenmek için kendileri dışında birisiyle evlenirler. ben ailenizin kendilerinden daha yüksek zümre birini bulup sizi onunla evlendirip kendilerini toplumda yer sahibi yapmaya çalıştıklarını düşündüm.

ha yok benim babam doktor,mühendis filan diyorsanız da anne ve babanız akıl tutulması yaşıyor başka sebep yok.

Sağ salim kavuşursunuz inşallah

“Damadım lise mezunu” diyemez sonra bir bakmış “ilkokul terk” diyor :KK51:
Şey de diyebilir "damat doktor/mühendis/mimar
Amaaa
-pek gidip gelmiyorlar
-kızı bizle görüştürmüyor
-anlaşamıyorlar
-boşanıyorlar
Vs vs.
Hani damat yeter ki lisans mezunu olsun isterse gece eve gelmesin
Maksat ele güne karşı lise mezunu derse komşuları falan dışlar maazallah :KK51:

Sırf anne baba oldukları için her cümleleri doğru olamaz değil mi? Yani her zaman her şeyin en iyisini bilmeleri imkansız. İnsanları böyle ötekileştirmeleri, kendilerini sevgiline ifade etme cesaretinde bulunamamaları, seni baskılamaları bile kendi kararını alman için yeterli sebepler.

Amaaa
-pek gidip gelmiyorlar
-anlaşamıyorlar
-boşanıyorlar
Vs vs.
Aynen öyle
Ordinaryüs profesörler, zengin iş adamları kapılarına dizilmişti zaten ya da diyelim ki istedikleri oldu ama “psikopat” çıktı adam. Napacaklar acep :KK51:
Bu mantalitedeki insanlar “sesini kes, otur kızım” derler o zaman da

Bu arada konu sahibi, annenin babanın gıybetini yaptık biraz ama kusura bakma sksmsm

Amaaa
-pek gidip gelmiyorlar
-anlaşamıyorlar
-boşanıyorlar
Vs vs.
Ağzına sağlık:KK52:Bizim kız hergün ağlıyor mutsuz ama olsun kocası uni mezunu olsun derler...Anne baba olmak bence bu deil...Bu evladını düsünmek deil konu komşu ne der onu düşünmek.Şükürler olsun anneme babama "ADAM OLSUN.SANA DEĞER VERSİN YETER" dediler.

Böyle damadı / gelini işe alacak da ona göre eğitim durumuna bakan aileler beni çok korkutuyor.
Cidden beynim duruyor bu konularda. Ne düşünüyor aileniz acaba zihniyetlerini öyle merak ediyorum ki.
Hmmm damat gel bakalım bu akşam ülke ekonomisini akademik düzeyde bir konuşalım.
Valla çözemiyorum.

Ağzına sağlık:KK52:Bizim kız hergün ağlıyor mutsuz ama olsun kocası uni mezunu olsun derler...Anne baba olmak bence bu deil...Bu evladını düsünmek deil konu komşu ne der onu düşünmek.Şükürler olsun anneme babama "ADAM OLSUN.SANA DEĞER VERSİN YETER" dediler.
Aynen öyle
Ordinaryüs profesörler, zengin iş adamları kapılarına dizilmişti zaten ya da diyelim ki istedikleri oldu ama “psikopat” çıktı adam. Napacaklar acep :KK51:
Bu mantalitedeki insanlar “sesini kes, otur kızım” derler o zaman da

Bu arada konu sahibi, annenin babanın gıybetini yaptık biraz ama kusura bakma sksmsm
Sizin de ağzınıza sağlık:)
Konu sahibi ailenize okutun bu konuyu dicem ama bizim için lise mezunu eşe düşsünler diye söylenmelerini istemem sdfg

Madem istemiyor niye tarih veriyor demissiniz de zorluyormussunuz napsın lar baskı mi kursunlar eve mi kitlesinler o kararı size bırakmışlar gene iyiler.

Sizin yaşınız kaç askere ne zaman gidecek bunlar önemli aslında.

Sizin de ağzınıza sağlık:)
Konu sahibi ailenize okutun bu konuyu dicem ama bizim için lise mezunu eşe düşsünler diye söylenmelerini istemem sdfg
Snsnsnan bedduaları da öyle olur dimi “inşallah en iyi ihtimal lise mezununa düşesiniz”

Önemli olan diplomasında üniversite yazması değil, kalbinde vicdan olması. Ah almasın anneniz yoksa ileride çok üzülür. Sırf bu sebepten insanlara önce umut verip sonra sözünden dönmesin bence...

Ayni şeyi bende söyledim üniversite okudum ama ayni yerde calisiyoruz ne farkeder dedim ama yok o lise mezunu olduğu icin dünyanın en kötü insanı maalesef
Üniversitemi yurtdışında okudum. Yüksek lisansımı başka ülkede yaptım (moskova). 4 dilde şuan sizinle konuştuğum yazıştığım gibi konuşma yazma biliyorum. Karışımdaki yabancı olduğumu bile anlamayacak kadar yani. Az çok idare ettiğim başka diller de biliyorum. Bir sürü sertifikalarım ve iş deneyimim var. Babam profesör annem yabancı dil öğretmeni. Akrabalar da hepsi okumuş etmiş.
Eşim lise mezunu. Ama kendini geliştirmeye açık ve sürekli farklı dalları araştırır okur bilgi toplar onları birleştirir. Bazen tartışamıyorum beni yeniyor :) Ve evet çok mutlu bir ailem var. Allah iyi kadınların hepsine böyle seven, herşeyiyle mükemmel bir aile reisi nasip etsin derim. Cenneti bu dünyada sevgisiyle dikkatiyle şefkatiyle yaşatıyor bize. Sırf eğitim derecesi şart olamaz.

Arkadaslar merhaba

Ailemle yaşadığım sorunlar hakkında daha önce de konus açmıştım ama hala sorun yaşıyorum. Annem sürekli istemiyorum sevmiyorum niye zorluyorsun ben hayır dersem olmaz bozarım bu işi deyi duruyor sevgilim ailesi ile ailem tanıştı hatta Bayram’dan sonraya Nisan ve isteme tarihi verildi ama gel görelim ki benim ömrümü yiyorlar evde hem annem hem babam.

Sebebi ise ben üniversite mezunuyum sevgilim suan açıktan üniversite okuyor askerliği ertelemek için bitirmemiş okulu bide askerlik var tabi. Ayrıca özel sektörde çalışıyor diye de istemiyorlar

Annem sürekli rencide edici Mesajlar atıyor bana kendini lise mezununa kaptırdın gidiyorsun allah seni bildiği gibi yapsın istemiyoruz diyoruz anlamıyorsun diye ama sevgilim ve ailesi bunları bilmiyor çünkü söylememe izin vermiyor bizi söyleme ben istemiyorum de ayrıl diyor annem.

Madem istemiyorsun ne diye isteme tarihi veriyorsun insanlara.. su üç ayda ömrümü yedi cani sagolsun annem ne yapıcam nasıl bir yol izlemem gerekir fikirlerinize ihtiyacım var

İsteme tarihi verilmiş , o kadar da istemiyor değiller gibi yada söz verildikten sonra mı eğitim durumunu öğrendiler?
Hem sevgiliniz size her yönden sahip çıkabiliyorsa maddi ve manevi aileniz diplomadan çok bunun için sevinmeliler. Allah yardımcınız olsun .

Komşumun annesi bitane oğlu var evlensin istiyor.varmı tanıdığınız üniv muzunu olacak dedi benim yok ama her hangi bir üniv kapısında bekleyip bulabilirsin dedim .ama düzgün birini sırf üniv mezunu değil die aşağılamak doğru değil

Dün haberlerde gördüm.. ailesi istemediği halde sevdiği adama kaçan kızı o cani düğünden bir gün önce öldürmüş .. ailelerin her zmn bir bildiği vardır.. aşkımdan ölsem ailem istemese bitmiştir..

Konu sahibi tek sebep okul değildir bi bildikleri vardır.. sebep oysa bile ilerde erkekler kadından statü olarak daha aşağıdaysa kendilerine yediremeyip eziyorlar kadını..

Kalbime söz geçiremiyorum ki simdi vazgeçersem ilerde pişman olmaktan korkuyorum hiç bir sorun yasamadan sadece ailemin elalem ne der sözlerinden dolayı vazgeçmek saçma geliyor bana annemin tek sözü “ ben arkadaslarıma damadım lise mezunu diye nasıl derim” bu ayrılmak icin sebep mi

Eger siz aranizda kulturel sorun yasamiyorsaniz degil. Cok iyi bolumler okuyup sosyal zekasi dusuk olan insanlar var. Diplomasi olacak ama belki anlasamayacaksin. O zaman ne olacak? Tanidigim birinin kocasi docentti. Bosandilar. Adamin ayak kokusundan evde durulmuyomus 1 hafta corap degismiyomus. Aralarinda cinsellk de yokmus. Ama adam docent. Simdi dusun boyle birine denk geldin. Annen sirf damadim universite mezunu desin diye sen belki de anlasamayacagn biriyle de evleneblrsn. Dikkatli ol ve anneni yavas yavas isle bu konuda.

Ben bikac universite bitirdim nisanlim 2 yillik bitirmis. Cok da iyi anlasiyoruz masallah. Annem de bir iki mirin kirin etti ama susturdum. Doktorla muhendisle ben gecinemem kusura bakma dedim. Oyle zaman oluyoki ben nisanlimdan bir seyler ogreniyorum. Yaptigim her muhabbetle ilgili bilgisi oluyor. Beni asagilamak yerine yuceltiyor. Bilgimle gurur duyuyor insanlara oyle takdim ediyor.

Yani burda is tamamen onun tavirlarinda biter bu konuyla ilgili. Bi de anlasip anlasamamanizla. Tek sorun buysa annenize yavas yavas empoze edebilirsiniz.

Ben sorunun okul oldugunu dusunmuyorum ailenın istemedıgı başka bişe var.
Çocugu istemıyolar okul bahane bence.

Back
X