• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimle evlenmemi istemiyor...

Ben sorunun okul oldugunu dusunmuyorum ailenın istemedıgı başka bişe var.
Çocugu istemıyolar okul bahane bence.
Bazen öyle saçma şeyleri takıntı haline getiriyorlar ki.
Yıllar önce kuzenim eğitimli akıllı çok nazik insan olmasına , işadamı olmasına rağmen sevdiği kızın annesi gördükten sonra kızını ona vermeyi bağıra çağıra reddetmişti. Sebep: Kafasının ortasındaki saçları dökülmeye başlamıştı o zamanlar, kel adama kız vermem diyordu isyan ediyordu. Neyse ki büyükler bir şekilde ikna ettiler. Maşallah gül gibi yuvası var şimdi. Kaynana da damadım canım oğlum diyerek geziyor ;)

Aİlen istemiyosa vazgecmelisin.. onlar herseyi hissediyolar .. emin ol buna tecrübeyle sabit :(
Dipnot: Anne baba rızası alınmadan yapılan evliliklerin çoğu bitiyo.. çünkü anne baba rrızası demek Allahın rızası demek.. incitmemeye bakın

Yıllar önce kuzenim eğitimli akıllı çok nazik insan olmasına , işadamı olmasına rağmen sevdiği kızın annesi gördükten sonra kızını ona vermeyi bağıra çağıra reddetmişti. Sebep: Kafasının ortasındaki saçları dökülmeye başlamıştı o zamanlar, kel adama kız vermem diyordu isyan ediyordu. Neyse ki büyükler bir şekilde ikna ettiler. Maşallah gül gibi yuvası var şimdi. Kaynana da damadım canım oğlum diyerek geziyor :KK66:
Benımde boyle ailemın ıstemedıgı bı sevgılım vardı.sebeblerı cok saçmaydı.
Sevmedımı sevmıyolar bahane buluyolar sonra.
Hele bı yastan sonra anlaşmak cok zor.ben mı sorun yasıyorum sadece bılmıyorum ama bazen tek başıma eve cıkasım gelıyor.

Arkadaslar merhaba

Ailemle yaşadığım sorunlar hakkında daha önce de konus açmıştım ama hala sorun yaşıyorum. Annem sürekli istemiyorum sevmiyorum niye zorluyorsun ben hayır dersem olmaz bozarım bu işi deyi duruyor sevgilim ailesi ile ailem tanıştı hatta Bayram’dan sonraya Nisan ve isteme tarihi verildi ama gel görelim ki benim ömrümü yiyorlar evde hem annem hem babam.

Sebebi ise ben üniversite mezunuyum sevgilim suan açıktan üniversite okuyor askerliği ertelemek için bitirmemiş okulu bide askerlik var tabi. Ayrıca özel sektörde çalışıyor diye de istemiyorlar

Annem sürekli rencide edici Mesajlar atıyor bana kendini lise mezununa kaptırdın gidiyorsun allah seni bildiği gibi yapsın istemiyoruz diyoruz anlamıyorsun diye ama sevgilim ve ailesi bunları bilmiyor çünkü söylememe izin vermiyor bizi söyleme ben istemiyorum de ayrıl diyor annem.

Madem istemiyorsun ne diye isteme tarihi veriyorsun insanlara.. su üç ayda ömrümü yedi cani sagolsun annem ne yapıcam nasıl bir yol izlemem gerekir fikirlerinize ihtiyacım var
Aileler bazi seyleri hisseder lafindan sözünden vs cikmasin tamam ama..Gerekceleri nedir neden? Bir arkadas saci döküldügü icin damat adayini istemeyen bir anneden bahsetmis..ileriyi cok mu görmüs sizce saclariyla mi mutlu edebilecekti acaba kizlarini? Hakli sebepler ve mantigima uygun sebepler olmadigi sürece kimse beni sevdigimden ayiramaz arkadas! Yok oyle bisey.. Onlarin sevdigi begendigi adamin ne malum beni mutlu edebilecegi?? Bu isler biraz gözlem biraz sans biraz da karsindaki insan merhameti,insanligi ile dogru orantili bence..
Burda ne sebeplerle "istenmeyen" durumuna düsen insanlar var yazik degil mi? Insanlari karalayip kücük görmek..
Ne kültürlü insan gördü bu gözler..Siz de denk geliyorsunuzdur haberlerde cinnet gecirip ailesini katleden egitimli insanlari!
Bu insanin sizi mutlu edecegina inaniyorsaniz vazgecmeyin derim sebepleri makul bir sebep degil cunku..Söz icin gün verip sonrasinda ayril diye vazgecmenizi isteyen onlarin onay verdigi bir adayla evlenmeniz durumunda mutlu degilim dediginizde evlenmeseydin de diyebilir kusura bakmayin..Ikna yoluna gidin gerekirse sizi kaybedeceklerini hissettirin.Hayat sizin hayatiniz.
Annenize babanizla nasil tanistigini sorun mesela.Bakalim aile onayi ile mi evlenmisler? Hisleriniz ve sevginiz ben bu adamla mutlu olurum diyorsa vazgecmeyin hic bir seyin garantisi yok.En azindan keske sevdigim adamla evlenseydim dememis olursunuz..

Aİlen istemiyosa vazgecmelisin.. onlar herseyi hissediyolar .. emin ol buna tecrübeyle sabit :KK43:
Dipnot: Anne baba rızası alınmadan yapılan evliliklerin çoğu bitiyo.. çünkü anne baba rrızası demek Allahın rızası demek.. incitmemeye bakın
Doğru anne babanın rızası Allah'ın rızasıdır.
Fakat yine Allah insanları küçük görmemeyide emrediyor değil mi? Allah insanların dış görünüşüne okuluna parasına değil kalbine ve amellerine bakıyor değil mi? Ve bu ayet ile sabit.
Şimdi sırf arkadaşlarıma ne derim diye bir insanı red edip küçük görmek ve bunu Allah'a itaate bağlamak nasıl bir durumdur? Allah bunun hesabını sorar.
Kusura bakmayın konu sahibi, ailenize ben burada durduğum yerden ayar oldum. Size sabırlar dilerim

Haklılar ya da haksizlar bilmem. Muhakkak gördükleri bı eğrilik vardır ki istemiyorlardir. Tabi keşke isteme günü verilmese ve sizin geleceğinizi için neyi negatif görüyorlarsa açık açık deseler. Hem adamlara isteme için gün verip hem sizi arada bırakmaları olmamış. Nitekim tüm bunların yanı sıra tecrübeli nasihati vereyim. Aileniz ne yaparsa yapsın ne derse desin sakin asla zinhar sevgilinize ve ailesine anlatmayin. Sizin aileniz onlar. Hep de öyle kalacaklar. Bugün bir hata yaptılar diye gelecekte ilk fırsatta önünüze sunulacak bir koz vermeyin kimsenin eline. Sabırla ikna etme çalışmalarına devam. Hakkınızda hayırlısı olsun

Üniversitede bir arkadaş grubumuz vardı, bu gruptan iki arkadaş birbirlerini sevdiler, ama kızın annesi oğlanı kızına denk görmedi. İstediği damat adayı kızıyla aynı bölüm okuyamazmış, biraz daha üst bölüm okumalıymış. Maddi olarak daha iyi olmalıymış ve en anlayamayacağım kısmı ise yakışıklı olmalıymış çevresine ne dermiş sonra( arkadaşımız ortalama düzeyde bir görselliğe sahipti, kızına yakıştıramadı) Kız annesini dinledi. Anne de azmetti rüyalarındaki damadı buldu.

Hala iki arkadaşımla da ayrı ayrı görüşüyorum. Erkek arkadaşımın çok güzel bir işi, evi, evliliği var. Zaten hep kibar bir çocuktu, eşini de el üstünde tutuyor, maddi manevi.
Kız arkadaşım da evli, güzel bir evliliği de var şükür( çok sıkıntılar çekti eşinin inatçılığından ve aileye bakış açısından ama sanırım her şey yoluna girdi, belki de kabullendi) Ama kızın ailesi evine istediği gibi girip çıkamıyor, o arayıp buldukları damat eve almıyor kadını, kız doğum yaptı birkaç gün sonra yolladı kadını geri. Çünkü Türkiye’nin en iyi üniversitesinden mezun olan adama göre kız evlenince ailes ile bağı biter, erkeğin ailesinin üyesi olur. Arada düşünüyorum acaba kızın annesi pişman mıdır diye?

Şimdi lise mezunu olur kaptırıp götürür ama mantıklı düşünmek lazım seni tek başına geçindirebilecekmi çünkü bunun doğumu var hastalığı var varda var sana güvenmesi bu devirde üni mezunları işsizken onun şansıok az üzgünüm gelecek için çocuklar için para lazım statüde çok önemli bir ortam olur kavga olur istemeden üzersin kendi kızı olsa böyle düşünürdüm

Kalbime söz geçiremiyorum ki simdi vazgeçersem ilerde pişman olmaktan korkuyorum hiç bir sorun yasamadan sadece ailemin elalem ne der sözlerinden dolayı vazgeçmek saçma geliyor bana annemin tek sözü “ ben arkadaslarıma damadım lise mezunu diye nasıl derim” bu ayrılmak icin sebep mi

Anneniz çok büyük saçmalıyor. Kendini düşündüğü için kızının mutluluğunu önemsemiyor. Anneniz sosyal baskıya dayanamayan biri, benim istemediğimi söyleme demesi de bu yüzden.

Siz de onun bu zayıflığını kullanın. “Eğer önüme taş koyarsan, bütün akrabalarını, arkadaşlarınla tek tek konuşup bana yaptıklarını anlatırım” deyin diyecektim ama o kadar manipülatif ki sizden önce arar. O yüzden ona söylemeden yapın. Sözünü dinleyeceği insanları tek tek arayıp, sevgilinizle ne kadar mutlu olduğunuzu, annenizin “ben insanlara lise mezunu diyemem, o yüzden olmaz” dediğini ve diğer herşeyi anlatıp yardım isteyin.

İnsanlar onu arayıp “ayıp ettiğini, yanlış davrandığını” anlatsınlar. Sizin anneniz toplumsal baskıya dayanamaz, insanların onun hakkında kötü düşünmesini istemez ve kötü anne gibi görünmemek için uğraşır.

Son düzenleme:
Her sey lise mezunu olmasi acikogretime devam etmesi ise ailen yanlis dusunuyor bu konuda aileni dinle diyemem aileler de yanlis kararlar verebilir
Ikna yoluna devam et ama cok direniyorlarsa sen 18 yas ustunde yetiskin kendi kararlarini kendin alabilecek bir yaştasin bence en dogru yolu kendin yaraticaksin

Anneniz çok büyük saçmalıyor. Kendini düşündüğü için kızının mutluluğunu önemsemiyor. Anneniz sosyal baskıya dayanamayan biri, benim istemediğimi söyleme demesi de bu yüzden.

Siz de onun bu zayıflığını kullanın. “Eğer önüme taş koyarsan, bütün akrabalarını, arkadaşlarınla tek tek konuşup bana yaptıklarını anlatırım” deyin diyecektim ama o kadar manipülatif ki sizden önce arar. O yüzden ona söylemeden yapın. Sözünü dinleyeceği insanları tek tek arayıp, sevgilinizle ne kadar mutlu olduğunuzu, annenizin “ben insanlara lise mezunu diyemem, o yüzden olmaz” dediğini ve diğer herşeyi anlatıp yardım isteyin.

İnsanlar onu arayıp “ayıp ettiğini, yanlış davrandığını” anlatsınlar. Sizin anneniz toplumsal baskıya dayanamaz, insanların onun hakkında kötü düşünmesini istemez ve kötü anne gibi görünmemek için uğraşır.

Bir de insanların konuşması vs. hiçbir şey işe yaramazsa:

“Ben her halükarda evleneceğim. Eğer beni zorlamaya devam edersen, erkek arkadaşıma ve ailesine bana yaşattığın her şeyi anlatırım. Onlar bana destek olur. Ondan sonra evlendiğimizde sen hayatın boyunca istenmeyen kayınvalide olursun. Düğünümde beni yalnız bıraktığınız için ben de size küserim. Sonra ben barışsam bile eşim ve ailesi barışmaz. Peki o zaman arkadaşlarına sevilmeyen, istenmeyen kayınvalide olduğunu, kızının evine rahatça giremediğini, torununun yüzünü aylardır göremediğini nasıl söyleyeceksin? Onun yerine ‘Damadım bu yaşta okuyup, kendini geliştiriyor, tuttuğunu koparan, beni el üstünde tutan pırlanta gibi bir damadım var” demek daha kolay değil mi? Tercih senin, arkadaşlarına hangisini söylemek istediğini kendin seç” diyebilirsiniz.

Ondan sonra ayılıp bayılmalara hazırlıklı olun, ilgili ama kararlı durun.

Tek sebep bu mu?
Pardon ne mezunusun acaba doktor falan mısın mesela?
Mesele seni sevmesi değer vermesi üzmemesi değil mi yahu?
Ailenin zihniyeti "damadın mesleği iyi olsun zengin olsun" sanırım.
bu meslek gurubuyla evlı olanlar dortdortlukmutlu oluyor galıba....

Yıllar önce kuzenim eğitimli akıllı çok nazik insan olmasına , işadamı olmasına rağmen sevdiği kızın annesi gördükten sonra kızını ona vermeyi bağıra çağıra reddetmişti. Sebep: Kafasının ortasındaki saçları dökülmeye başlamıştı o zamanlar, kel adama kız vermem diyordu isyan ediyordu. Neyse ki büyükler bir şekilde ikna ettiler. Maşallah gül gibi yuvası var şimdi. Kaynana da damadım canım oğlum diyerek geziyor :KK66:
ben olsam kayınvalıdeye tavır alırdım...ınsnaın fiizksel yonuyle alay edenlerden hıc haz etmıyorum...ıyı damatmıs gerçekten

Doğru anne babanın rızası Allah'ın rızasıdır.
Fakat yine Allah insanları küçük görmemeyide emrediyor değil mi? Allah insanların dış görünüşüne okuluna parasına değil kalbine ve amellerine bakıyor değil mi? Ve bu ayet ile sabit.
Şimdi sırf arkadaşlarıma ne derim diye bir insanı red edip küçük görmek ve bunu Allah'a itaate bağlamak nasıl bir durumdur? Allah bunun hesabını sorar.
Kusura bakmayın konu sahibi, ailenize ben burada durduğum yerden ayar oldum. Size sabırlar dilerim
Altina imzami atarim..
Bir de insanların konuşması vs. hiçbir şey işe yaramazsa:

“Ben her halükarda evleneceğim. Eğer beni zorlamaya devam edersen, erkek arkadaşıma ve ailesine bana yaşattığın her şeyi anlatırım. Onlar bana destek olur. Ondan sonra evlendiğimizde sen hayatın boyunca istenmeyen kayınvalide olursun. Düğünümde beni yalnız bıraktığınız için ben de size küserim. Sonra ben barışsam bile eşim ve ailesi barışmaz. Peki o zaman arkadaşlarına sevilmeyen, istenmeyen kayınvalide olduğunu, kızının evine rahatça giremediğini, torununun yüzünü aylardır göremediğini nasıl söyleyeceksin? Onun yerine ‘Damadım bu yaşta okuyup, kendini geliştiriyor, tuttuğunu koparan, beni el üstünde tutan pırlanta gibi bir damadım var” demek daha kolay değil mi? Tercih senin, arkadaşlarına hangisini söylemek istediğini kendin seç” diyebilirsiniz.

Ondan sonra ayılıp bayılmalara hazırlıklı olun, ilgili ama kararlı durun.
Annenin kisiligi ile fazla fikir sahibi degiliz yalniz anne bu durumda beni her yere herkese rezil ettin diyip zitlasip olayi farkli boyutlara tasiyabilir.Insanlarin fikirlerine onem veriyor gibi gorunmesi belki de bahanesi'dir.Daha maddi durumu iyi evi arabasi meslegi olan dugununde daha fazla altin takacak damat adayi da hayal ediyor olabilir bilemeyiz.Bu surecte zitlasmadan, atraksiyonlar yaratmadan,nabza gore serbet vererek ilerlemek daha cabuk sonuc alir gibime geliyor.
Biraz huyuna gidin sevdigi seyleri yapin.Karaktere de onem veriyordur mutlaka..Mesela erkek arkadasinizi tanimasina musade edin.Belki de taniyinca cok sevecek bilemeyiz..
Ona empati yaptirmaya calisin,kendisini yerinize koymasini saglayin ve sicak davranin ne bileyim öpün sarilin falan..Siz daha iyi biliyorsunuzdur hassas noktalari keskin taraflari nedir vs..Önce tatlilikla cözmeye calisin duruma gore taktikler gelistirin sevdiginizden vazgecmeyi dusunmuyorsaniz..Annedir ailedir yine de gönüllerini kirmadan ama kararli olarak üstesinden gelebileceginizi umut ediyorum..
Sevenler kavussun..

Son düzenleme:
Açıkçası okulunu bitirmemis askerliğini yapmamış adama ben de kız vermezdim. Ayrıca benim kızım üniversite okumusken lise mezunu ile evlenmesine de izin vermezdim. bu konuda beni faşist görebilirsiniz ama bence muhakkak eğitim durumu eşit olmalı .hayata bakış açısı benzer olmalı. Çünkü o büyük aşk normal bir seyre girdikten sonra birlikte sohbet edebilmek çok önemli oluyor.

Üniversite okuyup zircahil olani da biliyorum lise mezunu olup ansiklopedi gibi olan insanlari da? Diploma midir yani bunun belirleyicisi? Malum programda goruyoruz yuksek yuksek okul mezunlarinin nasil sorularda elendigini..
Okuyabilse keske insanlar ama insanlarin sartlari farkli farkli..Ve bu sebep iki insanin ayrilmasina sebep olamaz bu haksizlik..

evlılık okadar farklı birşeykı bir kapıdan aksam ıceri girince ne doktor ne muhendis ne yonetıcı kalır...orda sahsıyet kalır...meslekle ınsanın karakterı degişmez..anlaşma cok farklı sey...bır tanıdııgm var şimdiden kızlaırna sakın fakır birini karsıma getirmeyın dıyıp duruyor şimdiden...tabıkkı her ınsan kızını en ıyı sartlarda yasamasını ıster...zengin diye verdin işler iyi gitmedı ne olacak.....herşey maddıyat olmuş gitmiş

Back
X