Ailem sözümü attırdı

truvalihelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2010
139
0
46
İstanbul
Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteydik.Sonunda zar zor sözlendik ama sadece bir gün sürdü.Ailem ailelerdeki kültür farkı sebebiyle sözü attı.Bana ya o ya biz dediler.Kendilerine göre haklı yanları da var tabi ama yaz biz...Verdiğim sözler yaşanmış yıllar hepsi geçti gitti.İki aydır neredeyse hiç konuşmadık.Dün aradı ağladı bana ve aileme o kadar kızgın ki.Onunla ailemin rızası olmadan da evlenemem.Ahını aldım mutlu olur muyum ki artık...Çok mutsuzum.Bu acı geçer mi herşey unutulur mu...

batılıların daha müsamahakar olması gerekmez mi?

İnsanları böyle doğulu batılı diye ayırmak çok çirkin.Çok üzücü ama ailem o aileyle yapamayacağımı düşünüyorBaşta ben seviyorum diye tamam dediler ama aileler bir araya gelince hiç anlaşamadılar.

iyi de siz sözlenene kadar aileniz aradaki farkı bilmiyormuydu da, sözden 1 gün sonra mı anladılar.. bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
tam olarak hangi konuda anlasamadilarki?
tabiki aileler cok önemli ama sonucta sen evleneceksin o insanla.. yinede bazen aileler bizim askimizdan göremedigimiz, kacirdigimiz ayrintilari görebiliyorlar bu yüzden anlasmazligin neden kaynakladigini merak ettim.. anlatmak istersen tabi

Mesela nerede yaşayacağımız tam belli değildi.Ailem ömür boyu doğuda yaşamamdan korkuyor gerçi şuan ikimizde görevlerimiz dolayısıyla en az 5 yıl oradayız.Ayrıca doğudaki aileler birbirine çok bağlı bizi rahat bırakmazlar diye düşündüler.Mezhep farkı ırk farkı ne biliyim daha pek çok şey....

Başta da karşıydılar aslında ama ben seviyorum diye kabullendiler.Geçen yıl tanıştırdım efendi çocuk, iyi falan dediler.Sonrasında da birkaç kez görüştüler.Ama iş tamamen ciddiye binince o gece akrabaların da etkisiyle onlar gittikten hemen sonra noktayı koydular.Keşke bu noktada bitmeseydi onun gururu o kadar çok kırıldı ki

Genelde bu aileler için sorun.Komşumuzun kızı da bir kürt ile beraber 7 sene olmuş ama ailesi asla kabul etmiyor.Soframa oturacak insanların da bize yakın olması lazım diye.Kız ayrılmıyor anne kabul etmiyor ki ailelerin düşüncesi oturup kalkacağımız ortak fikirlerimizin olacağı insanlar olsun istiyor

Tanıdığım bir doktor vardı o da eşiyle sırf alevi sünni tartışması yüzünden ayrılmış.Bizim için sorun gözükmeyen şeyler evlenince değişebiliyor yada aileler bundan rahatsız oluyor belki çevre belki kendilerine yakıştıramıyorlar

Bende doguluyum ve e$im karadenizli her nekadar zorlansamda ve kültür farki olsada mutluyum ben...kusura bakmasin kimse böyle ayrim yapan insanlardan nefret ederim!
Seviyosan mücadeleni verirsin aileni ez geç demiyorum ama sevgindende vazgeçme lmaz:

Belki de haklı olan ailem mutlaka benim iyiliğimi düşünüyorlar.Beni bu yaşa getiren okutan bir dediğimi iki etmeyen insanlar sonuçta onlar.Bu yüzden bırakıp gidemiyorum gidemem de.O artık kimseyi sevmeyeceğini, evlenmeyeceğini söylüyor.Hayatımı mahvettiniz diyor.En sevdiğim insana çektirdiğim acıları düşündükçe kendimden nefret ediyorum.Ama başka ne yapabilirdim.İnanın çok direndim yataklara düştüm ama fayda etmediAnnem gidersen hakkımı helal etmem dedi.Bu aşamaya gelene kadar o kadar çabaladım ki 5 yıl direndim aileme.Ama daha ne yapabilirim ki.

Olurmu öyle şey yahu.. Bu ülkenin doğusuda bizim batısıda..
Ayrım yapmak gerçekten çok çirkin bir davranış.
Eğer başka nedenleri varsa ailenin, senin göremedigin birşeyi gördülerse birşey diyemem tabiki mutlaka senin iyiliğin içindir.
Kendini üzmemeye çalış herşeyin hayırlısı olsun..

ben de eşimde karadenizli birimiz doğu karadenizli birimiz batı
kültürlerimiz benzediği halde bizim ailelerimiz anlaşamadı
aileler yüzünden nikaha az kala nişan attık
herkes birbirine denk olamıyo malasef
kimse yoğurdum ekşi demiyo herkes kendini üstün
kendini kimselere layık görmüyo.
zor işin içinden çıkılması güç bi durum
ya gözünü karartıcaksın güveniyosan sözlüne
ya aileni dinliceksin ömür boyu keşke diyeceksin..

Sevginden vazgeçme diyorsun ama ailem net konuşuyor, sevdiğimi ise daha ne kadar bekletebilirim elbet birgün gel evlenelim diyecek tekrar.O da 30 yaşına geldi hayatını daha da karartmak istemem.Bu yüzden onu aramamaya çalışıyorum onu unuttuğumu sansın istiyorumKendine iyi bir eş bulsun diye dua ediyorum her gece.Ben ki onu herşeyden kıskanan ben başkasıyla mutlu olacaksa başkası onun için daha hayırlısıysa onunla olsun diye dua ediyorum.Hayırlısı neyse o olsun diyorum.Benden çok mutlu olsun diyorum.Gerçi tüm yaptıklarıma rağman beni arayan o hayatına kimseyi sokmayacağını söylüyor ama beni de istemiyor dolayısıyla bana da güvenmiyor.Ailem aslında insan ayrımı yapmaz ama benim onunla mutsuz olacağıma inandıkları için gözleri hiçbirşey görmüyor.

böyle daha mı mutlu olduğunu sanıyolar

Bende ayrım yapmaya karşıyım

Ama eğri oturup doğru konuşmak lazım, ailen seni... biricik kızlarını tanıyor

Seni onlar büyüttü, ne şekilde hayat sürersen sana iyi gelir, mutlu olursun onlar bilir

Çok sevebilirsinz ama evlilikte, ailenin vermiş olduğu eğitimi, sahip olduğunuz görgü ve görenekleri,

Doğup büyüdüğün.. yaşadığın şehirden tutda yediğin yemeğe sofraya kadar alıştığın huzur bulduğun şeyler var. Bunlar biz küçükken bizimle doğup büyüyor. Bunlar bizi biz yapıyor

Tamam sende yetişkin bir insansın kararlarını kendin alma özgürlüğün var..
Bu ayrı bir konu, ama ailen senin mutsuz olmanı istemez, sevgi herşeyin üstesinden gelmiyor. Çünkü farklılıklar ve dış etkenler bu sevgiyi yıpratıyor.

O yüzden ailenin sözü atmanı istemesindeki sebepleri daha derin düşün

Ailesi bize göre çok farklı ama onların da yöresi o ben onları olduğu gibi kabul ettim.Sevdiğim adam için herşeylerine uyum sağlamaya çalıştım.Sevdiğim için birçok şeyden ödün verdim tabi bunları aileme söylesem biz haklıyız derler.Yeri geldi giyim tarzımı değiştirdim onun için.Ona bunları söylediğimde kötü birşey mi istedim derdi.Belki de bu kadar ödün vermemeliydim bilmiyorum.Ama beni gerçekten çok seven bir insan.İki ayda o kadar çok zayıflamış ki üzüntüden.Belki de seni sevseydi olduğun gibi kabul eder değiştirmeye çalışmazdı dersiniz.Ben de kabahatliyim o kadar boyun eğmemeliydim ona.Onun dışında kafalarımızın uyuştuğu bir insan.Ona çok güveniyorum ama ya diyorum olur da ailem haklı çıkarsa ne yaparımÇünkü sabit fikirli olduğu yanları var.Bunları şimdi mi anladın diceksiniz ama aşkın gözü kör işte...Yine de çok seviyorum.

sen zaten kararını vermişsin aileni seçmişsin ben olsam bende ailemi seçerdim ailenin yerini doldurmak mümkün değil çok zor bi durum benim eşim ortaokul mezunu ben üniversite okuyorum şükür ailem karşı çıkmadı

Sanırım haklısın Janseli.Bunları düşünüyorum durmadan.Ama bir yandan da ona verdiğim sözler bunca yıllık emeğim geliyor aklıma.Belki de ilk kez aşık olduğum için bu kadar koyuyor.Sevgi herşeyin üstesinden gelir mi diyorum kendi kendime.Ama keşke de demek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…