Ailem sözümü attırdı

Seni bu kadar yıpratan ve içini acıtan şu koca 5 yıl

Bu çok uzun bir süre, nasıl ailen istemedn bu kadar sürdürebildin

Sen iyi bilirsin sence onunla bir evlilik yapsan ilerde neden hoşnut olmazsın

Ne seni rahatsız eder, yada şundan rahatsızım bazen kızıyordum dediğin oluyormuydu

bir yanım bu aşkın bitmemesinden yana bir yanım da seni üzmek istemem ama geri dönüşü telafisi olmayan bir yola girilmiş gibi bu yüzden her iki taraf ta kendi yolunda ilerlemeli. herşey unutuluyor. neler yaşandı ve unutuldu bu hayatta.. o da unutacaktır sen de..

o zaman ailenin sözünü dinle ve sevginden vazgeç belki ba$kasiyla evlenir mutlu yada mutsuz olursun bunu kimse bilemez...ne aileler gördüm, kaçan kizlarin bir çogu zevkten kaçmiyor yanli$ anlama kaçmayi savundugumdan degil bazen seçenek birakmiyorlar...bilmiyorum ama ailelerde yanilabilir
umarim ilerde ke$kelerle ya$amassin Rabbim hakkinda hayirlisini versin...
severek ayrilmak çok zor olsa gerek :çok üzgünüm:

Genel anlamda bir problemimiz yoktu ne zaman başım sıkışsa kendi işini bırakır gelirdi onun da çok emeği var.Ama tabiki alaşamadığımız noktalar oluyordu bazı konularda kısıtlayıcı bir insan mesela.Çok sahiplenicidir.Seni her türlü kötülükten sakındığım için bunları yapıyorum derdi.Ama ben mesela asla kendinden ödün vermesini istemedim ama o giyim, gece arkadaşlarla buluşma gibi konularda kısıtlardı beni.Gerçi batıda da birçok erkek yapıyor bunu.Ailem bana evlenince baskı yapar diye korkuyorGaliba gerçekten geri dönüşü olmayacak...

vereliniortak evet bazen yanılabiliyolar bizzat yaşadım biliyorum
çocuklarının iyiliğine odaklandıkları için bazı gerçekleri gözden kaçırıp
tarafsız olamıyolar

Bu konuda karar vermek yada verdiğin kararın arkasında durmak o kadar zor ki

Ah şu acabalar, acaba olsa iyimi olacaktı, ilerde bana uygun biri çıkarda onun kadar
beni sevmezse, ya keşke dersem vs.. vs.. hep bu gibi sorular dönüp duracak kafanda

Bende buna benzer bir durum yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum
Hala acaba diyorum, ama benim ailem isteriz veya istemeyiz demedi o aşamaya getirmedim

Kendi içimde gel gitler yaşadım, öncelikle kendimi tanıyorum, yaşam tarzımı biliyorum
Senin kadar sevmedim, çünkü ben bir evlilik tecrübesi gecirdim direk mantıkla baktım en başından olaya, halada acaba diyorum, ne kadar görsem gecirsemde İNSANLIĞI ve TEMİZ KALBİ, EMİN OLDUĞUM BİRDE SEVGİSİ vardı.... Bunları büyük yazdım çünkü herkeste bulunmuyor bu özellikler. Ama işte kültürler ve aile yapısı akrabalıkları vs... bunlardan dolayı vazgectim ben ama hala acaba diyorum.

ailen de aslında haklı onlar doğulular kötü demiyorlarki sadece ilerisi için iyi olmaz kültür çatışması yaşanır demek istemişler çok haklılarda benimde eşimle ve ailesiyle kültür farkı var inan iş ciddiye binince zor oluyor bende diyorum ki keşke en baştan dönseydik bizde.:sinifsinif:ama geçti malesef şimdi insan sevginin her türlü kapıyı açacağını sanıyor ama inan sadece sevgi yetmiyor :1no2:mutlu sağlıklı bi evlilik için her türlü uyum şart!!!!ama sende fazla taviz vermişsin neden giyim tarzına kadar değiştinki

Ben de gelecekte başkasıyla mutlu olamayacakmışım gibi düşünüyorum.Ama kaçarsam da herzaman bir yanım kırık kalıcak belki de bunun acısını ondan çıkarıcam ve mutsuz olucam.Ailesi ona çok bağlı ve o da ailesine.Ailesi onların memleketinde yaşamamızı istiyor ben tek kızım dediğimde olsun biz burada oturmanızı istiyoruz diyorlardı.Bu konuda onu etkilerlermiydi hiç bilmiyorum.Sonuçta orası da onun memleketi orada yaşamak istese dert benim memleketimde yaşamak istese dert.Severek ayrılmak gerçekten çok zor...Allah kimsenin başına vermesin

Giyim tarzı derken elbette o kadar değişmedim ama askılı yerine kısakollu yada ne biliyim mini etek yerine diz boyu etek şeklinde değiştim onun için.O istiyor diye yapmamalıydım biliyorum ama çok sevdim gözüm hiçbirşey görmedi

öncelikle inan çok üzüldüm okuyunca,siz birbirinize emek vermişsiniz,sevmişsiniz,ailenin böyle bir inadı için böyle acı çekmeniz bence hiç hoş değil,ailenin yaptığı bana göre doğru değil ama bence sen sevdiğinin elinden tut,onada yazık yaşadıklarını düşünüyorumda söz ertesi böyle bir sebepten yüzük atmak kimbilir ne kadar üzmüştür-ki anladığım kadarıyla senide çok seviyo,aile tabiiki çok önemli,hepimiz düşkünüz ama sizde bir aile olucaksınız sonuçta mutlaka affedicekler bir gün bari siz mutlu olun,hem sende anlaşıyormuşsun ailesiyle,canım biraz uzun oldu ama inan içim acıdı inşallah herşey yoluna girer allah yardımcın olsun ve inşallah allah sizi ayırmasın:Saruboceq:

Bilemiyorum ama herkesin fikri farklı olabilir. Saygı duyarım

Ama öyle sevdiğinin elinden tut yaşayın sevginiz...i ailen kabul eder ilerde...... zamanını gectiiiik..boshayallersmile. o devir bu devir değil artık... evlenenden çok boşanan var

Böylesi kararlarda aşkı bir tarafa koymalı diğer konuları bir tarafa koyup ayrı ayrı düşünmeli

inşinan şuan ağlıyorum kendimden çok onun üzülmesine üzülüyorum.Onu üzdüğüm için de kendime kızıyorum ama bir çıkış yolu bulamıyorum.Onunla olmayı o kadar çok istiyorum ki...

ya gercektende hani hepimiz insan ayrimi yaptigimizdan degil ama kendi din,kültürümüzden birini isteriz..
sahsen benim ailemde karsi gelirdi ve bende aileme karsi gelmezdim.. bunu simdiki aklimla söylüyorum 2sene önce bende buna benzer bir olay yasadim ama sonunda ailemin hakli oldugunu gördügüm icin biraktim.. bastata belirttigim gibi bazen bizim gözümüz askimizdan hic birseyi görmezken onlar en ufak ayrintisina kadar dikkat ediyorlar.. heleki onunla evlenince ister istemez ailesiylede evleniyorsun..
sen sadece dogulu oldugu icin yazinca bende sasirdim cünkü bende doguluyum, ailen ne görmüs olabilir diye.. allah hakkinizda hayirlisini versin yinede sonucta 5seneden bahsediyorsun,hiic kolay degil..

evet aileler dikat ediyor sevgi oldumu akıl bi kenarda dururmuş zaten ama aileler dışarıdan daha iyi görüp analiz ediyor.

Mantıklı olmak gerekiyorsa evet bu zamanda evlilik kolay değil çok iyi düşünmek gerek.Ama keşke der miyim diyorum.Herkes zamanla unutursun diyor ama biliyorum ne ben onu unuturum ne de o beniMutlaka bir köşede kalacak o ve yaşayamadıklarımız.Allah kimseye vermesin çok zor...

Çok zor durumlar çook iyi anlıyorum .....benim ailemde beni çok vazgeçirmeye çalıştı bende çok korkuyorum aslında benim kayınvalidem kapalı hatta hoca aramızda uçurumlar var uyum saylayacağımı kimse düşünmüyor ki sağlayamam bende.. Çok korkuyorum bana karışcak falan die ama yinede sevgilime hayır diemedim vazgeçemedim umarım herşey yolunda gider evlenmeden kafamda boşanırız düşüncesi var ama tek güvencim nişanlım oda değişirse bütün hayallerim suya düşer

Benim de korkum evlenince ailesinin hayatımıza müdahale etmesiydi.Ben de diyordum belki de boşanırız ileride ama en azından ailem arkamda olsun.İnsan kendi ayakları üzerinde durabilse de ailesinin desteğini herzaman arkasında görsün istiyor.

belki boşanırız ilerde miii??

boş ver o zaman hiç takma... böyle bir şeyi düşündüysen zaten şimdiden kurtulduğun için sevnmene bak . en azından mağdur bir çocuk ve yuva yok ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…