- Konu Sahibi truvalihelen
-
allah mutluluğnuzu daim etsin
çok şaşaırdım 10. sayfayı okudum birden son sayfaya geçince aa dedim
inşallah ailenlede aranı düzeltirsin
Hala birbirimizi o kadar çok seviyoruzki...Haftasonumuz mükemmeldi zaman diyorum beklemeye tahammülü yok.Ailesi de çok kötü duruma düştük rezil olduk gururumuzla oynadılar deyip evleneceksin diyormuş.Ben de diyorumki sen erkeksin sesini çıkar.O da bizi öyle bir hale düşürdünüzki susuyorum ancak diyor.Ailesine o kadar kızgınım ki şuan onun hayatını belkide mahvedecekler.Okumamış cahil bir kızla evlendirecekler.mafoldumben
canım merak ettim eşinin ailesiyle aran nasıl
anşadığım kadaryıla şuan onları memeleketindesiniz
kültür olarak hiç zorlanmıyormsnunz
[/COLOR]
bu kelimene gerçekten çok üzüldüm
bir eğitimci olarak keşke böyle düşünmeseydiniz
aileneze kızıyorsunuz ama sizde ayrımcılık yapıyorsunuz onlara karşı
doğudaki kızlarımız istemezlermiydi okumayı bir meslek sahibi olmayı
bazı kesimler malesef okutmuyor kız çocuklarını
bir eğitimci olarakda bu duvarları yıkmak size düşüyor
canım şuan onun memleketinde değilim.işimiz gereği oraya yaklaşık 6 saat uzaktayım.ama bayramı orda geçirdik ve tabi düğünümüz de oldu orda çok da güzel oldu.:)istediğim açıklıkta gelinliğimi de giydim sadece annemler yoktu ben davet etmedim gelselerdi suratları bir karış olurdu böylesi daha iyi oldu.Eşim gözümün içine bakıyor daha ne istiyim.Kültür olarak zorlandığım yanlar oluyor tabi ama eşim hemen anlayıp beni dışarıya çıkarıyor.Haklısın diyor bana.Allahtan eşim çok iyi bir insan iyiki evlenmişim diyorum.Ne söz verdiyse yaptı balayı için izin alamadık ama yaza gidicez inş sözü var :)eşimi öyle çok seviyorum ki annem baba mı düşününce rahatlıkla omuzlarında ağlayabiliyorum en büyük destekçim.Düğüne davet edelim dedi ben istemedim.Zaten benim memleketimde de olacak heralde düğün.Annemlere gelince bayram tatilinde neden gelmediğime dair bir yalan uydurdular ortaya çıkmasın diye uğraşıyprlar tabi babam bayram günü benle konuşmadı.Ne diyim eşimin bir canavar olmadığını anlayınca düzelirler diyorum.Kültür farkı yok mu elbette var ama eşimle değil de ailesiyle var.Eşimin benim kültürümden farkı yok hele bu üzücü dönemden sonra bana tapıyor ne dersem tamam diyor.Ben evlenince dğişir sanırdım aksine daha da iyi oldu.Tek dileğim inş hep böyle devam eder Allah ne benim ne de onun yüzünü kara çıkarmasın kurduğumuz yuva hep böyle sımsıcacık olsun.
basini okumadim ama sonuna gore yprum yapayim izninle,
ailenin seni sokak ortasinda tartaklamasi, o soyledigi sozler cok yanlis. ben sizin yerinizde olsam memleketinizde olacak olan dugunu de istemezdim. cunku sizi kaslariyla gozleriyle ve tabiki sozleriyle yiyerek pisman edicekler gibi geldi bana. herkes bir yandan ususucek basiniza. akillarinca adlarini temizliycekler...ise bak, hersey el neder ugruna. ben bu kadar cesur davranip kacsaydim, biraz daha deliligi elime alir, millete laf olmasin diye bu merasimin parcasi olmazdim. ama cok zor, bunu da yapmazsan ailen cildirir gibi geliyor bana.
ilk okuduğumda niye sevdiği adamı bırakmış direnmemiş dedim içimden sonunu okuyunca adına sevindim çok tebrik ederim zamanla ailen kabullenecektir evliliğinizi.seni seven bir eşin var kimileri sevgi ve aşk olmadan sırf mantık için evlenip sonra mutsuz oluyorlar.benim ailemde aşık olduğum erkeği ailesinin maddi durumu iyi değil diye kabul etmemişlerdi ayrıl demişlerdi bana .üstelik eşim odtu mezunu mühendis ve de su an çok yuksek maaş alıyor .aileler hep bir kulp buluyorlar başta.şimdi de eşimi nerdeyse benden çok seviyor ailem.
en yakın arkadaşımında 3 yıllık bi ilişkisi war çocuk doğulu diye ailesi kesinlikle istemiyolar fakat arkadaşım çok seviyor wermezlerse kaçıcam diyor zor işler bunlar ya allah yardım etsin
canım çok sevindim senin adına Allah mutluluğunu daim eylesin inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?