- Konu Sahibi truvalihelen
-
Benim de korkum evlenince ailesinin hayatımıza müdahale etmesiydi.Ben de diyordum belki de boşanırız ileride ama en azından ailem arkamda olsun.İnsan kendi ayakları üzerinde durabilse de ailesinin desteğini herzaman arkasında görsün istiyor.
öyle tabiki benm artık ailemden yana problemim yok ama çok endişelerim var ve evlenene kadar da geçmicek sanırımaileyle uyumlu olmayı çok isterdim ama olmadı
belki boşanırız ilerde miii??
boş ver o zaman hiç takma... böyle bir şeyi düşündüysen zaten şimdiden kurtulduğun için sevnmene bak . en azından mağdur bir çocuk ve yuva yok ortada.
Bir de bu zamana kadar onunla gitmememin sebeplerinden biri de ben gidersem anenem yada babamdan birine üzüntüden birşey olması.O kadar çok üzüldü ki onlar da.Onlara birşey olsa heleki benim yüzümden ne yaparım?Yüzümün gülmesine hasretler ama ne yapayım kolay değil.
İnsan çok şey düşünüyo ben de ya onlara bişey olursa ölümlü dünya onları her istediğimde görmek yerine senede bi kaç kez görmeyi tercih ettim daha evlenmedim ama bu düşüncelerrr çok ağır geliyooo uzak olduğu içinde istemiyodu benim ailem ama bunlar bi yana vazgeçmekte hiç kolay deil düşüncesi bile çok korkunçtu bide kendi aranızda hiç bi problem olmayınca eminim dahada zordur Allah yardımcınız olsun
Benim de korkum evlenince ailesinin hayatımıza müdahale etmesiydi.Ben de diyordum belki de boşanırız ileride ama en azından ailem arkamda olsun.İnsan kendi ayakları üzerinde durabilse de ailesinin desteğini herzaman arkasında görsün istiyor.
öyle tabiki benm artık ailemden yana problemim yok ama çok endişelerim var ve evlenene kadar da geçmicek sanırımaileyle uyumlu olmayı çok isterdim ama olmadı
Neyse ki ailen arkanda.inş evlenince herşey istediğin gibi olur.Allah herkes için hayırlısını düşünmüştür.inş çok mutlu olursunuz.
Bu devirde evlilik gerçekten hiç kolay değil ve hayatın insana ne getireceği hiç belli olmaz.Ne de olsa bazı gelenek göreneklerimiz farklı.İnsan ister istemez düşünüyorAma bu başkasıyla evlenip boşanmayacağımın da garantisini vermiyor.Hayatın ne getireceğini bilemeyiz ne yazık ki
Bir de bu zamana kadar onunla gitmememin sebeplerinden biri de ben gidersem anenem yada babamdan birine üzüntüden birşey olması.O kadar çok üzüldü ki onlar da.Onlara birşey olsa heleki benim yüzümden ne yaparım?Yüzümün gülmesine hasretler ama ne yapayım kolay değil.
İnsan çok şey düşünüyo ben de ya onlara bişey olursa ölümlü dünya onları her istediğimde görmek yerine senede bi kaç kez görmeyi tercih ettim daha evlenmedim ama bu düşüncelerrr çok ağır geliyooo uzak olduğu içinde istemiyodu benim ailem ama bunlar bi yana vazgeçmekte hiç kolay deil düşüncesi bile çok korkunçtu bide kendi aranızda hiç bi problem olmayınca eminim dahada zordur Allah yardımcınız olsun
Evet aramızda problem yoktu.Sagolsun çok temiz kalpli, dürüst bir insandı.En önemlisi beni çok seviyordu.Ama ben onu mahvettim.En çok acı veren yanı da senin hayatta en çok sevdiğin kişinin senin yüzünden acı çektiğini bilmek
aileler hergün bir araya mı gelecek sanki bayramlarda özel günlerde vs .. ha bir araya geldiler o zaman da daha töleranslı davranışlar sergilenir zaten şehirler farklıymış
bu devirde kaldımı sevdiğinden ailesi yüzünden ayrılan diyorum hergün bi olay duyuyoruz allah yardımcın olsun
evlenince iki ailedende uzak yaşardınız eşinizde uyumluysa durumun farkındaysa ne kadar sıklıkla gelebilirler ki yada sizin ailenizle karşılaşma olasılığı yüzde kaç olabilir ki
Yok ancak kırk yılda bir araya gelebilirlerdi o da olmasın dedim ben aileme.Tamam görüşmeyin istemezseniz dedim ama bu onların benim için hayal ettikleri bir evlilik değilmiş
Aileler ne kadar uyumlu olursa mutluluğun o kadar maksimum seviyede olacağını savunuyorlar
Umarım Allah yanınızda olur nedense hiç biteceğine inanmıyorum yada ayrı kalabileceğinize hislerim çok kuvvetlidir genelde ama inşallah Allah gönlünüze göre verir
benim ve e$imin ailesi çok farkli dedigim gibi ben dogulu onlar karadenizli bu kadar zit olunabilir yani...dügün öncesi ufak tefek $eyler oldu ama aileler hiç birzaman kar$i kar$iya gelmedi ailem hiç ses etmedi zaten...ailelerimiz her nekadar uyumlu olmasada bir birlerine kar$i iyiler öyle gelip gitmeler pek olmuyor yilda bi 3 kere bilemedin 1 kere fazlasina gerekte yok bence...7 yildir evliyim bana kari$madilar kari$amazlarda
mutluyum tabi çünku beni çooook seven bir e$im var....zorluk çekmedim mi? çok çektim hala da çekiyorum inan çünkü ailemden çok farkli bir ailenin içindeyim ama bu hiç bir zaman sorun olmadi evliligimi etkilemedi ben istedigim gibi ya$iyorum e$imle...ne ailesi ne ailem kari$ir e$imle ben buna izin vermeyiz zaten :umursamaz:
Allah bozmasın inş.Tabiki kolay değil farklı kültürlerin birbirine uyum sağlaması ama karşılıklı sevgi ve saygı olunca demekki herşey oluyor.
Amin...tabiki kolay degil dedigin gibi sevgi ve saygi olunca her$ey oluyor ve seni çok seven bir e$ varsa ne ailesine ne ba$kasina ezdirir...
Rabbim yinede hayirlisini nasip etsin umarim ailen razi olur ve sevdiginle evlenir mutlu olursun :teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?