Ailem ve erken evlilik meselesi

26 yasindayim gecen yil kucagimd abebegimle gayet olgun bir kadin oldugumu dusunuyordum. Ama bu yil bir bakiyorum gecen yil aldigim bazi kararlar ne kadar sacmaymis diyorum. Yani senin 18 yasinda olgunlasman imkansiz. Evlilik icin hic acele etme. Yas farki cok asilmayacak bisey degil. Sen 25 o 34 olsa sorun hic olmazdi ama cok kucuksun.

16 yasinda kiz kardesim var.
2 yil sonra gelip ben evlenicem dese şok olurum heralde.
3 yil sonra suankinden cok farkli dusuneceksin. 5 yil sonra bambaşka.

Suan kendine olgun dedigin icin bile ilerde gulersin kendine.

bir akrabamız var aynı senin gibiydi. annemin kuzeni oluyor kendileri, dayısının kızı yani. senin yaşlarındayken o, ben küçüktüm ilkokula mı ne gidiyordum. aile içerisinde anne-baba arasında anlaşmazlıklar da olsa onlar bir aileydi, annesi babası, kardeşleri başındaydı. senin yaşlarındayken işte, okumakta hiç gözü yoktu. liseyi bile bitirip bitirmediğini anımsamıyorum ama bitirmişti sanırım. aynı senin gibi, birini sevmeye başlamış çocuğun yaşı da 26 falandı. ailesine açmış konuyu, evlenmek istiyoruz biz demiş ailesi daha çok küçüksün, oku, okumasan bile yaşın büyüsün öyle evlen, hemen olmaz dedi. kız dediğim gibi, aynı sen. beni çok seviyor kafasında işte... çocuk da aynı, ben sana bakarım, geçinir gideriz kafasındaydı. bir gün ne yaptı biliyor musun?

kaçtı.
kocaya.
senin yaşındaydı.

ailesi kaçtı diye sırtını dönmedi, hani bazıları var ya öyle, "bu evden çıkarsan bir daha dönemezsin" muhabbeti yapıp namus meselesine bağlarlar... yok, öyle değildi akrabamız. kızı aradılar, taradılar, çok alakasız bir şehirde buldular. kızım yapma, etme, böyle olmaz, sen daha çok ufaksın, yanlış yapıyorsun, senin ailen biziz evine dön, dediler. dinlemedi. izini kaybettirmeye çalıştı, ailesi buldu. hatta onları ararlarken ailesi bizden de yardım istemişti, çok net hatırlıyorum yardım etmişti babamlar falan. kızı ikna edemediler, kız evlendi reşitti çünkü. ailenin tabi zerre kadar bile rızası yok ama evlat, ne yapabilirsin? sırt dönmediler. kız gitti başka şehre gelin. o seni çok seviyorum diye diye ölen adamın nasıl bir canavara dönüştüğünü anlatsam inanmazsın bana, eminim. hemen hamile kaldı, kısa süre içerisinde 2 çocuk annesi olmuştu. herif hayırsızın teki çıktı, ne babalık yapıyormuş ne kocalık. üstüne üstlük bizim kızı ailesiyle de görüştürmüyormuş, biz tee ne zaman sonra duyduk durumun kötü olduğunu. dayak, alkol vs. kötü ne varsa hepsi onlarda vardı. bizim kız 2 küçük çocuk, elinde meslek yok iş yok, eğitim yok, vasıfsız bile olsa çalışamıyordu. adam aç bırakıyordu, aç. bizim kız hala daha salak gibi "ben onu seviyorum" bilmem ne diyordu. biz bile yardım etmek istedik, gel senin arkanda ailen, akrabaların var dedik, kızın erkek kardeşi keza öyle.. yok yani canına yetene kadar çekmediği işkence kalmadı. kendisi harap oldu, çocukları aynı şekilde perişan oldular falan derken bir şekilde para ayarlamış, bir gece yetmiş canına, almış çocukları kaçmış gelmiş ailesinin yanına. boşanması da çok çok çok zor oldu, boşandıktan sonra da kurtulamadı doğru düzgün. şimdi kötü kötü işlerde çalışıyor çocuklarına bakabilmek için, ailesi arkasında ama kendi ayaklarının üzerinde duramıyor. ailesi arkasında olmasaydı ne yapacaktı kim bilir. bak ona ailesi evlenme, evlenemezsin falan demedi, sadece biraz daha büyü, okumaya çalış, okuyamıyorsan bile bir işe, kuaföre falan verelim meslek sahibi ol ondan sonra evlen, dedi. ama o aynı senin gibi "ben olgunum, seviyorum, seviyor beni" diyordu. diyeceğim şey şu ki 18 yaş ile sağlıklı karar almazsın. 20 yaşına gelince de sağlıklı karar alamazsın ama 18'den daha iyi durumda olursun. aileni dinle, ailen ne diyorsa onu yap yoksa sonun kötü olur.

Kırk kere ben olgunum yazmakla olgun olunmuyor ne yazikki.

Benim okumakla gozum yok evlenmekte gozum var diyen 18 yasindaki kiz olgun degildir.

Olgun olsa okumakta kendini gelistirmekte gozu olur. Zamani gelince de evlenir.

Hem daha 5 aylik insana ne bu guven ne bu acele.

Insanlar 10 yillik kocalarini hala tanimiyorlar. Sen 5 ayda masallah evlenme karari almissin.

Hem erkek arkadasinda olgun degil olgun olsa 27 yasinda 18 yasindaki insanla takilmaz. 18 yasindaki ona cocuk gibi gelir. Ama gelmedigine gore demek o da olgun degil.

Yani bu cocuksulukla ikinizde evlilik sorumlulugunun altina giremezsiniz.

Ben 18 yasindayken tek derdim hangi universiteye gidersem daha iyi bir meslegim olur du. Oldu da cok sukur.

Ilerde bizi daha iyi anlayacaksin. Ailenin sozunu dinle.

18 yasindayim suan pat diye evleniyim demiyorum rahat 2 3 senesi var bunun ben sadece ailemden gizli konusmak istemiyorum aciklamak istiyorum ne tepki verir diye dusunuyorum zaten bende okumakta gozum yok derken yanlis anlatmisim galiba kabul derslerim kotu degildir universiteye gitmeyi dusunuyorum seneye zaten. Ama bi yandan o kisiylede evlenmek istiyorum. Hani okulla evlilik bi arada olur mu bilmiyorum onu. Kendisini cok seviyorum kaybetmek istemiyorum.

Boşuna kendinizi paralamayın olgunum diye. Değilsiniz çünkü. Bunu ilerde anlayacaksınız. Burda size söylenenlere kulak verin. 18 yaşında aileye sevgiliden bahsetmek saçmalık olur. Zira bu yaşlarda sevgililer pek kalıcı olmuyor. Ergenlikte gelip geçici oluyor böyle duygular. 18 yaşında okumak yerine evlenmeye meraklı genç kızları görmek çok üzücü. Koca kaçmıyor. Ama bir daha bu yaşa geri dönemeyeceksiniz. Hayatınızı gençliğinizi yaşayın. Üniversiteye gidip eğitiminizi tamamlayın. Sonra kafanızı duvarlara vurursunuz. Herşeyin zamanını beklemek lazım. Düşünceleriniz okadar değişecek ki zamanla. Şimdi çok sevdiğinizi düşündüğünüz adamı 2 sene sonra istemeyeceksiniz belkide. Evlenecek yaşa geldiğinizde hala devam ederse ilişkiniz o zaman bahsedersiniz ailenize.

sevmeye devam et
evlilik flört gibi degil büyü bozuluyor arsya baska baska sıkıntısorumluluk giriyor

bende cok istersim evlenmek ama keske biraz daha gec evlenseydim diyorum 23te evlendim

Hata ediyorsun.bende kucuk evlendim ve bin pisman oldum.bosandim.
Hayatini ve gençliğini evlilikle yok edeceksin.gez eglen gör oku hayatin tadini cikar.pisman olursun

profildeki fotoğraf sizinse bence kaldırın
nolur nolmaz

Düşüncelerin yani yazdıkların bile öyle saf ve çocukça ki ama farkında değilsin.. bunu kötü niyetle değil gerçekten iyi niyetle söylüyorum.. yaşın çok küçük ve erkekler hakk6nda hiçbi şey bilmiyosun.. evlensen mutlu olursun belki ama neden bu acele? Yazabileceğim öyle çok şey var ki ama çookk uzun olacağı için kısa kesiyorum ve aileni destekliyorum.. var bir bildikleri siz onları dinleyin pişman olmazsınız

Canım 19 yaşındayım sevgili olmaya başlayacak kadar bile guvenmeyip o flort evresini uzatiyorum. Okumak istemiyorum demissin senin fikrin saygi duyarim ama bir işin ya da beceri olmali bence elinde. Futbolculara da guvenme bence

Olgun oldugunu söylüyorsun ama konuşmalarından bile çocuk olduğun belli. bir insana güvenmek tüm sifrelerinin sende olmasi hiçbir kızla konuşmamasıyla olmaz.. 23 yaşındayım. Nisanliyim ve bana sorsan hala o dediğin sorumluluğu almaya çekiniyorum. Evlilik sadece güzel söz mutlu günler kısacası laylaylom değil.

Ben de 18 yaşındayken senin gibi evlenebilirim, olgunum diye inancım tamdı. 28im yeni evlendim,çok severek. hala acaba biraz daha gezip tozup öyle mi evlenseydik derim bazen. evlilik sorumluluk çünkü.yaşayacak görecek o kadar çok şey var ki. yaşının da ailenin de kıymetini bil. evlilik düşündüğünü değil ama erkek arkadaşın olduğunu ailene anlatmayı deneyebilirsin bence

Zaten belli bi yaştan sonra tüm hayatınızı evlilik ile geçirecekKen 17 yaşında evlenmeye kalkmak neden? Aceleniz ne? Arkadaşlarınızla gezip tozup iş sahibi olmak neden istemezsiniz? 26 yaşındayım 9 aydır evliyim. Bende sıkıntı yaşadım boşanmanın eşiğinden geçtim. Çok şükür muhteşem bi işim çok iyi bi gelirim var. Keşke bu kadar eeken evlenmeseydim diyorum hala. Burda ki tüm konuları oku. İşi gücü olmadığı için boşanamaayan erken evlenmiş pişman olan çok insan göreceksin. Yol yakınken dön. Senin yaşında ben arkadaşlarımla nereyi gezsem nereye gitsem diye düşünürdüm kocam olsun yuvam olsun hergün çamaşır ütü bulaşık ile uğraşayım diye düşünmezdim. Evlilik öyle masallardaki gibi değil.

Elinizde mesleğiniz olsun mutlaka. Hayatında ki adama güvenin çok olabilir evet seni hayatı boyunca bırakmayacak olabilir. Ama ilerde 2 çocuğun varken o adamın başına bişey geldiğinde ne yapacaksk ? Çıkıp dilenecek misin?

Evet benim ama neden ki?
Yalan mı

18 yaşındayım yazmışsın, sevgilinle aranda 10 yaş var o 27, profilde 21 yazıyor.

Reşit olur olmaz ilk işin kolunu dövdürmek mi oldu?
Evliliği legal sex durumu sayıyorsun değil mi?

Tek başına aldığın bir karar YÖK, çünkü dünkü çocuksun, ailen seni sınırlıyor değil mi? Evlenince her şey o kadar güzel olacak ki, "keşke evli doğsaydım" diyeceksin değil mi?

Bu siteyi biliyorsun, yazılanları okudun, hala "benim delikanlım öyle değil başkadır o" diyorsun değil mi?

Ya da başka kadının resmini çalıp, fake konu açtın, bu saçmalık fotoğraftaki kişiye aitmiş, aslında aptal olan, böyle düşünen oymuş gibi,

Elimden geldiğince sığı yazmayı denedim, senin bundan anlayacağını düşündüm qardeş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…