Ailem ve erken evlilik meselesi

Evliligi legal seks durumu felan sanmiyorum mesajlarimda yazdiklariniza saygi duydugumu belirttim ama biraz dikkat edin yazdiklariniza. Dovmemde benim icin cok anlamli bi soz yaziyo ayrica kac yasinda dovme yaptirdigim sizi ilgilendirmez dovme yaptirma yasina bakabilirsiniz internetten. Profilimde bilerek 21 yasinda yazmadim sonrasinda nasil degistiriliyor bulamadim. Burnum da estetik ve evet 18 yasina girer girmez burnumu yaptirdim onceki mesajlarimda estetik konusuna attigim fotograflara bakabilirsiniz kendi sahsima ait fotografim kimsenin fotografini calicak kadar aciz degilim! Burnumu yaptirdim dovme yaptirdim bunlardan size ne? Sizden fikir istemistim sonrasinda zaten mantiksiz dusundugumun kanaatine vardim ablalarimin yorumlarindan. Legal seks durumunu siz saniyosunuz galiba cunku ben iliski yasadigim zaman bunlarin hayallerini kurmuyorum hayat bundan ibaret degil.

18 yaşında sevdiği biriyle evlenmiş biri olarak yazıyorum. Aynı senin gibi deli dolu seviyordum. Eşimle aram da 10 yaş var. 2 yıllık evliyim bir kızım var. Çok şükür Rabbim ama içimde bir pişmanlık var hayatımı yaşayamadım diye. Sakın evlenme derim çünkü severek evlensen bile sevdiğin adam evlenince değişiyor. Benim sevdiğim değişmez diye duyuyorum ama Burdaki tecrübeli ablalar daha iyi bilir herşey köprüyü geçene kadar. Eşim evlenmeden köpek oluyordu. Peşimde dolaşmaktan ama şimdi ben onun ağzının içine bakar oldum. Kesinlikle evlenme derim gez toz hayatını yaşa. Şimdi ailen rahat gezdirmiyo diye evlenmek istiyo olabilirsin ama evlendiğini zaman başını kaşıyacak vaktin olmuyo ev yemek ütü bebek kv kp derken ömrün gidiyor. Yine de hayat senin benim nacizane fikrim.

Merhaba,
Bende seninle hemen hemen ayni durumdaydim. Cogu kisinin on yargili oldugunu goruyorum, daha cok erken, yasin kucuk, hayatini yasa falan filan. Tabi bi yerde anliyorum boyle demelerini. Bu durumda senin nasil oldugun ve esinin nasil oldugu ve nasil Bir ailenin cocugu oldugu coook onemli bence. Ailene acilmaya zorlaniyorsun, bunda bile cok zorlaniyorsan..... Gercekten ve gercekten birbirinizi cok seviyorsaniz, ailene acil derim. Annen baban nekadar zorlansada sonunda senin mutlulugunu isterler. Aileler tanisin, Bi annen baban cocugun ailesini cocugu gorsunler. Onlar anlarlar iyi mi kotu diye. Sen pempe buluta oldugun icin, hersey cok guzel gelir gozune. Bu arada sana tavsiyem, nekadar sevdiginin durumu iyi olursa olsun. Kendi ayaklarinda durabilmen icin git okula Bir meslek sahibi ol derim. Cocuk futbolcu diyorsun, Allah korusun ayani burkse/kirsa kalirsiniz ortada. Senin diploman olsa o durumda Sen eve para getirirsin.

@Bu arada turkcem super degil, yanlislar gorebilirsiniz.

Ve bu arada, evlenince hayatini yasiyamazsin diyenlere Benim yasadiklarim:

Ben cok erken evlendim ve hic pisman degilim esimle Benim aramda 4 yas fark var. Ve bazen abi kardes, bazen iki arkadas ve bazen iki deli dolu asiklar gibiyiz halen. Beraber geziyoruz, yeri gelir ben arkadaslarimla geziyorum o da ayni. Onemli olan bir birinizin hayallerine saygi duymak. Birbirinze guvenmek. Ve boyle daha cok devam edebilirim ama cok uzar.

Herkese boyle olmiyabilir. Ama cok sukur.

Okumak ilgimi cekmiyor demissin, uzmanlasmak istedigin bir alan yok mu gercekten? Ne yapmak istedigine karar verememissen bence kendine bir sure ver, biraz gez,dolas gerekirse bir yerlerde calis. Mutlaka kafanda bir seyler olusur. Ayrica 27 yasinda 18 yasinda bir kizla sevgili iliskisi kuran/kurmaya calisan adam iyi niyetli degildir bana gore. Yasitlarina gore cok mu salak/egitimsiz/kultursuz diye dusunurum ve dusunuyorum da.

ergenlikte sikca karsilasilan durum.
1) ben yasitlarima gore olgunum

neye gore kime gore ? olgunluk mantikki cumleleri siralamakla olmuyor malesef. olgun biri olsan gercekten. evlilikte kotu tarafi dusunup kendini garanti altina almalisin. ornegin evlendin colugun cocugun oldu. kocan kotu biri cikti. bosanacaksin. is tecruben yok. cocuk var. ne olacak ? bocalayacaksin hergun aglayip bu zamanina geri donebilmek icin koca bi keske cekeceksin.

o yuzden okumak zorundasin ayakta kalmak zorundasin. kendin icin olmasa bile olmayan cocuklarini simdiden dusunmek zorundasin

18 yasindayim resitim ayrica aileme uzulucek bi durum yok bi suc mu isledim adam mi oldurdum naptim da aileme uzuluyosunuz? Adam gibi yorum yapin yapicaksaniz.

Yorumum gayet yerinde.

Ama cevaplarınız benim dediklerimi kanıtlıyor zaten. Farklı düşünceye tahammül edemiyorsunuz çünkü henüz yetişkin değilsiniz. Bir öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, farklı fikirlere tahammül edememek ve saldırıya geçmek sizin yaşınızın bir özelliği.

Ailenize üzülürüm, üzülmem, bu benim duygumdur ve beni bağlar.

Bir kızım olsa ve 17 yaşında anne ben evleneceğim, okumayacağım dese kalbim yerinden çıkardı.

Fark ettiyseniz, bu yaşta sevmek anormal değil dedim. Gezip tozun, öğrenin, bekleyin evlenin dedim.

Ancak kendinizi çürüttünüz sözlerinizle.

Yolunuz açık olsun.

Gayet de okumakta gözüm yok yazdınız.

Bakın, herkes okumak zorunda değil. Öğretmenliğimde öyle kızlar gördüm ki, içimden bir şeyler koptu. Feminist damarlarım kabarıyor her seferinde böyle şeyleri duyunca. Çünkü neler yaşadıklarını, bazı insanların kadınların ellerinden neleri aldıklarını gördüm. Ve bunların çoğu zaman kadınların güvenip kalplerini ve "haklarını" kendi elleriyle teslim ettiği adamlar tarafından yapıldığına şahit oldum.

Biz de bu yaşlardan geçtik. Sevdik, sevildik, ağladık terk edildik. Ama bu hayat sizin. Ölene kadar da bir tek sizin olacak.

Tamam, dersleriniz kötü olsun. Okumayın, ama çalışın. Bir iş öğrenin. Ben çeyiz biriktircem deyin, daha iyi bir yaşam standardı istiyorum, kocamla seyahatlere gitmek istiyorum deyin sevgilinize.

Seven senelerce bekler. Gerçekten bekler. Bir iki sene size bir şey kaybettirmez. Burdaki hiçbir üye sevmenize laf etmiyor. Sev, biraz bekle azıcık para kazan bir işe gir öyle evlen diyor.

Bu hayat sizin, ve bu hayat çok değerli. Umarım bu dediğimi göz ardı etmezsiniz.

bazı insanlar doğuştan evililiğe uygun oluyor
sen de öyleyim diyorsan evlen bari
ama 40 yıllık kocan olsa yüzde yüz güvenme
yapmaz etmez deme

Canım kardeşim, sen hangi ülkede yaşıyorsun?
Üniversite mezunları aç ve işsiz dolaşırken, lisansın ilkokul gibi neredeyse zorunlu olduğu bir devirde, okumakta gözüm yok ne demek Allah aşkına?
Desen ki, ben okuyacağım ve bir uzmanlık alanım olacak çünkü hayat ne getirir bilinmez.
Sırtımı o adama dayamayacağım, çoluğum çocuğum olacak sırf onlara yetebilmek, başlarını eğmemek adına bile olsa meslek edineceğim; bak valla olgun olduğunu düşünürüm.
Kusura bakma da dünkü değil, bayağı bugünkü çocuksun sen.
Adam futbolcu, imkanı var vs diye gözün kör oldu herhalde.
Magazinde gördüğün hayatlara mı özeniyorsun nedir, anlamadım.
Onlar bu ülkede 50-60 kişi, diğer futbolcular evlerine anca yetiyorlar.
Evlenmek için neyine güveniyorsun sen?
Güzelliğine mi, zekana mı, aşkına mı yoksa karşındakine mi?
Ha bunların hepsi desen bile sadece kk da bunların 10 katına sahip bir sürü boşanmış kadın bulunuyor.
27 yaşında koca adamın, daha gözü açılmamış kızı kapması ve beynini adeta yıkaması da cabası...

Ergen aşkına kapılmışsın yaş olarakta uygun değilsiniz ilerdede kafalar uyuömaz

Çok erken senin için evlenince başına dank eder.Onu söylüyor şunu dedi bunlara inanma o değişir diye değil sende değişceksin.26 yaşımda evlendim ben dahi evlendikten sonra biraz daha bekleseymişim dedim.Evlilik öyle filmlerdeki gibi veya senin hayal ettiğin gibi olmuyor.Ailesini tanıyor musun mesela? Üzgünüm ama annen ben olsam kesinlikle onay vermezdim. Hatta ben daha çok futbolcu oluşu veya maddiyatı iyi diye kendince mantıklı bulduğunu düşündüm başta. Ama aklında bulunsun her zenginin malı yenmez Allah gönlü zenginlerle karşılaştırsın.İyi düşün

Bende erken oldugunu dusunuyorum ama iste kaybetme korkusu da yasiyorum. Zaten seviyosa bekler beni 2 sene.. kendimi ne zaman hazir hissedersem ve aileme de hissettirsem olur zaten bu. Ama cok seviyorum cok aceleciyim yaaaa
Sizden büyük kızım var, o bile şu an gelse evlilik düşünüyorum dese ciddiye almam çünkü hala evliliğe hazır değil, biliyorum çünkü kızımı çok iyi tanıyorum.
Aşk, karşı cinse heyecan duymak güzel duygular ama siz kendinizi olgun olarak görseniz de evlilik için yeterli olgunlukta değilsiniz, evlilik flört dönemindeki gibi tatlı sözlerle devam etmiyor, yeri geliyor kavgalar oluyor, ailelerle ilgili sorunlar oluyor, evlilik iniş çıkışlarla doludur, bunları göğüsleyecek yaşta değilsiniz henüz.

Okusanız çok daha güzel olur, bir mesleğiniz olsa, kendi ayaklarınızın üzerinde dursanız ama zorla okuyun meslek edininde diyemem lakin evleneceğiniz kişi isterse holding veliahtı olsun, Karun kadar zengin olsun ama lütfen yine de çalışan bir kadın olun ve öyle evlenin.

Erkek arkadaşınız sizi birkaç sene daha beklesin, evlilik için acele etmemenizde yarar var.

Tüm şifreleri sende ve kimseye yazmıyor sana evlilikten bahsediyor sen de güveniyorsun.. Fake hesap açmış olabilir seni kafaya almak için evlilikten bahsedebilir bunları dusunemeyecek kadar gencsin bence de.. SEVEN erkek okulunu okumamı ister seni bekler o yaşta hayatın yükünü omuzlarına yüklemek istemez.. ben de erken evlendim eşim de çok gencti şimdiki aklımız olsa beklerdik emin ol

18 yaşında olup okumakta gözüm Yok , pembe panjurlu evim olsun hayalleri kuran bir insanın kendini olgun görmesine de şaşırmadım.

Hayat senin ama aileni dinlemeyip de okulu sallar koca peşine düşersen bu yaşta, 5 seneye kalmaz kafanı taşlara vura vura gezersin. 2*2=4

18 yaş toz pembe hayaller kurma zamanı.
28 olduğunda geçmişe dönüp keşke erkenden evlenmeseydim dediğin anlar o kadar çok olacak ki!!! Daha en az 4 senen var.

Bravo sana

Beni dövmen, burnun ilgilendirmiyor
Sadede dövme için bile yaşın küçükken, ailen sana her konuda imtiyazlı davranmış anladığım kadarıyla, ama evliliğe karşı çıkıyorlarsa bildikleri vardır değil mi küçük hanım

İlk dövmemi 22 yaşımda yaptırdım,

İlk estetik ameliyatımda yaşım 23 idi.

Aradan yıllar geçti, o küçük dövme kararı için bile pişmanlık duyuyorum, belki başka şekilde olabilirdi daha çok ufkum açık olsaymış keşke diye.

Sen evlilik gibi büyük bir eşikten söz ettin, yaş 17 iken. Pişman olursun eğer ciddi değilsen manasız olduğu konusunda

18 yas cok erken evet. Ben suan hemen evlilik dusunmeni erkek arkadasinin 27 yasinda olmasina bagliyorum. O evlilige hazır, belki de bu yüzden senden bu konuda bir beklentisi var. Aileni ikna etmeni istiyor. Belki sende bu şekilde düşünüyorsun. Ama bu çok yanlış. 2 sene bekleyin derim. En azından bir 20 yaşına gelmiş ol. Oda 29 olsun sorun değil bu. O zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınz bile. Ama birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz. Senin fikirlerin kararların her anlamda daha çok oturur. Evlilik fikrine alışırsın. Kulağa güzel geliyor olabilir evet ama bu süre zarfnda aileni de hazırlamış olursun. Bir şeyleri kendin yapmaya başla. Evliliğe hazırlık gibi düşün. Bazen yemekleri sen yap temizlikte yardımcı ol. Her kızın elinden iş gelir yeter ki istesin. Ailenin gözünde ki imajını değiştirsen senin için de iyi olur.

Bende erken oldugunu dusunuyorum ama iste kaybetme korkusu da yasiyorum. Zaten seviyosa bekler beni 2 sene.. kendimi ne zaman hazir hissedersem ve aileme de hissettirsem olur zaten bu. Ama cok seviyorum cok aceleciyim yaaaa
kaybetniyeyim diye bu yasta evlenip onun eline bakicaksin oylr mi

Akıl istemişsin yazıyorum, bence erken. Bence oku. En azından açık öğretim oku okumakta gözün yoksa. Moda ve estetiği seven birisin anladığım kadarıyla bu alanlarda da bir işe gir. Biraz sosyalleş gözün açılsın. Üniversiteye gitsen daha iyi ama bari bunları yap. Hem o da seni seviyorsa bekler. Adam seni kaçırmak istemiyor gencecik fıstık gibi kızı bulmuş ama senin acele etmene lüzum yok. Gerçekten çok gençsin, biraz zamana bırak evlenmeyi şimdilik ertele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…