Ailem ve eşim

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.274
7.687
108
30
Merhabalar. Uzun uzun konunun içeriğini anlatmadan kısaca bahsedeyim. Ailemle görüştüğümüzde ailemin konuşmalarında eşimin hoşuna gitmeyen birtakım söylemler oldu. Sohbetin içinde . Patavatsızlık gibi diyeyim. Ama kesinlikle kötü niyetle değil. Ailem eşimi de evladı görüyor, konuşmalarında laçkalaşıyorlar ama ne olursa olsun o onların oğlu değil sonuçta sözlerini seçerek konuşmalılar . Eşim bazı noktalarda alınıyor yüzü düşüyor içine atıyor. Anneme "eşime neden öyle dedin" diye sorduğumda aaa onda alıncak ne var biz aileyiz anası babayız gibi bir tavır sergiliyorlar. Sonra Abim ve oğlu da geldi. Oğlu Eşimin çekmecesinden özel yapım kalemini aldı. Kağıt karalamaya başladı. Kitaplarını, defterlerini karıştırdı. Eşim de sinirlendi ama birşey demedi. Sonradan bana "fazla rahat davranıyorlar . Seninn hatırına Kalemi almadım elinden ama çocuğa karıştırmasalar çekmeceyi sorsalar" dedi. Abime "çocuğa dikkat et abi her yeri karıştırmasın dedim. "Aaa kardeşimin evi canım yabancının mı ? Kardeşimin evinde de mi hazır olda durcak çocuk? " diye tepki gösterdi. Ben kardeşiyim ama eşim değil. Bunu ısrarla anlamıyorlar. ailem sonuçta eşime sen haklısın demedim. Onun yerine "onlar ailemiz seni oğlu olarak gördüğü için her şeyi konuluyorlar. " falan dedim. "Haklısın yaptıkları yanlış" Demeli miyim bilmiyorum. Dememe sebebim ise şu 10 yıllık evli kuzenim haksız da olsalar asla anne babana laf söyletme dedi. Haklı mı sizce ?Bu denge nasıl sağlanır ?

Eşinize haklısın demelisiniz. Çünkü adam haklı.

Bu arada yeğeninizin elinden kalemi güzelce almalıydınız. Eşinize bırakmadan müdahale daha doğru olurdu.
Bir insana haklısın deyince ailenizi ezdirmiş olmazsınız ki,bunu hangi mantıksız öğretmiş size?

Ben sahsen eşime karşı ailem haksizsa, evet haksizlar diyorum. Cunku onun ailesiyle ben karsi karsiya geldigimde bana "o benim annem sonucta oyle konusma" vs dese kiyameti koparirim. Benden taraf olmasini isterim. O yuzden ailemin hatalarini da asla savunmam. Herkes birey ve herkes kendi hatasindan kendisi sorumludur. Arkasında duramam sahsen. Ailenizin yaptigi da yanlis. Esiniz bu derece yakinliktan rahatsiz oluyorsa soylemelisiniz

Eşinize haklısın demelisiniz. Çünkü adam haklı.

Bu arada yeğeninizin elinden kalemi güzelce almalıydınız. Eşinize bırakmadan müdahale daha doğru olurdu.
Bir insana haklısın deyince ailenizi ezdirmiş olmazsınız ki,bunu hangi mantıksız öğretmiş size?
Kuzenim şu şekilde kendi hayatını ötnek gösterdi: eğriye eğri doğruya doğru derdim bir baktım ki seneler içinde ailemi eleştirir bizi iyice kümser olmuş. Kendi ailesine bakmaz bizi eleştirri duruma geldi. Sen bu duruma getirme aileni dedi. Ben yeni evliyim o yüzden haklı mı size sormak istedim

Merhabalar. Uzun uzun konunun içeriğini anlatmadan kısaca bahsedeyim. Ailemle görüştüğümüzde ailemin konuşmalarında eşimin hoşuna gitmeyen birtakım söylemler oldu. Sohbetin içinde . Patavatsızlık gibi diyeyim. Ama kesinlikle kötü niyetle değil. Ailem eşimi de evladı görüyor, konuşmalarında laçkalaşıyorlar ama ne olursa olsun o onların oğlu değil sonuçta sözlerini seçerek konuşmalılar . Eşim bazı noktalarda alınıyor yüzü düşüyor içine atıyor. Anneme "eşime neden öyle dedin" diye sorduğumda aaa onda alıncak ne var biz aileyiz anası babayız gibi bir tavır sergiliyorlar. Sonra Abim ve oğlu da geldi. Oğlu Eşimin çekmecesinden özel yapım kalemini aldı. Kağıt karalamaya başladı. Kitaplarını, defterlerini karıştırdı. Eşim de sinirlendi ama birşey demedi. Sonradan bana "fazla rahat davranıyorlar . Seninn hatırına Kalemi almadım elinden ama çocuğa karıştırmasalar çekmeceyi sorsalar" dedi. Abime "çocuğa dikkat et abi her yeri karıştırmasın dedim. "Aaa kardeşimin evi canım yabancının mı ? Kardeşimin evinde de mi hazır olda durcak çocuk? " diye tepki gösterdi. Ben kardeşiyim ama eşim değil. Bunu ısrarla anlamıyorlar. ailem sonuçta eşime sen haklısın demedim. Onun yerine "onlar ailemiz seni oğlu olarak gördüğü için her şeyi konuluyorlar. " falan dedim. "Haklısın yaptıkları yanlış" Demeli miyim bilmiyorum. Dememe sebebim ise şu 10 yıllık evli kuzenim haksız da olsalar asla anne babana laf söyletme dedi. Haklı mı sizce ?Bu denge nasıl sağlanır ?
Buradaki aileci kocaların kadın versiyonusunuz resmen. Allah sabır versin adama...

O kalemi anlık müdahale ederek almaliydiniz hem çocuk değerli eşyaların olabileceğini çekmece karıştırmamasi gerektiğini öğrenmeli hemde abiniz hicmi hayır demiyor da sıra eşinizin kalemine geldi?
Onlar patavatsız ama siz neden müdahale etmiyorsunuz
Kisisellestirmeden olaya müdahale edebilirsiniz
Ayrıca yeğeniniz o, sizin evinizde hiç mi oyuncağı yok.

Eşiniz neden annesiymişsiniz gibi herşeyi size şikayet ediyor? Yetişkin bir adam kendisi neden cevap vermiyor?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bu böyle sürmemeli. Artık eşiniz yeri geldiğinde ona ters gelen şeyi siz yokken de varken de dile getirmeli ve tepkisini koymalı. Böyle siz yıpranırsınız boşu boşuna.

Ben sahsen eşime karşı ailem haksizsa, evet haksizlar diyorum. Cunku onun ailesiyle ben karsi karsiya geldigimde bana "o benim annem sonucta oyle konusma" vs dese kiyameti koparirim. Benden taraf olmasini isterim. O yuzden ailemin hatalarini da asla savunmam. Herkes birey ve herkes kendi hatasindan kendisi sorumludur. Arkasında duramam sahsen. Ailenizin yaptigi da yanlis. Esiniz bu derece yakinliktan rahatsiz oluyorsa soylemelisiniz
Söyledim zaten. Eşin kendini oğlumuz olarak görmüyor demek ki her şeye alınan insanı hiç sevmem dedi annem

Çocuklu misafir geldiğinde önemli eşyaları bir odaya koyup kilitlerim. Çocuk bu yani anlık hareketleri oluyor. Ben olsam iki tarafında hangi akrabası gelse çocuğa kızamam. Eşin abartıyor önemliyse saklasaymış altı üstü kalem yani
Aklımıza gelmedi yeni evlendim bir ay oluyor daha. Hiç çocuklu misafirim gelmemişti

Söyledim zaten. Eşin kendini oğlumuz olarak görmüyor demek ki her şeye alınan insanı hiç sevmem dedi annem
Çok yanlış bir cumle.
Kimse kimsenin patavatsizligini çekmek zorunda değil.
Annenize normal gelen eşinize gelmek zorunda mı?
İnsan konuşurken düşünmeli.
Maalesef bazıları dan dun.

Tersini düşünelim. Eşinizin ailesi aynı şeyleri yaptı bu durumda eşinizin sizi savunmasını istemez miydiniz ? Haklıysanız haklısın demesi gerekmez miydi ?
Gerekir tabi. Ama erkekler bir kavgada kusurları yüze çarpmayı seviyor. Bundan korkuyorum. Bak senin ailen şöyle şöyle şeklinde

Sen bizim cocugumuzsun diyerek esinizle istedikleri gibi konusamazlar, ozel esyalarini karistiramazlar. Evlatlari gibi görseler bile onun baska bir ailede yetistigini, sınırlarının farkli oldugunu kabul etmek zorundalar. Esinizi hakli buldum. Bu noktada denge kuramazsaniz bundan sonra esiniz ailenize mesafe koyar, gidip gelmez.

Back
X