Ailem ve eşim

Merhabalar. Uzun uzun konunun içeriğini anlatmadan kısaca bahsedeyim. Ailemle görüştüğümüzde ailemin konuşmalarında eşimin hoşuna gitmeyen birtakım söylemler oldu. Sohbetin içinde . Patavatsızlık gibi diyeyim. Ama kesinlikle kötü niyetle değil. Ailem eşimi de evladı görüyor, konuşmalarında laçkalaşıyorlar ama ne olursa olsun o onların oğlu değil sonuçta sözlerini seçerek konuşmalılar . Eşim bazı noktalarda alınıyor yüzü düşüyor içine atıyor. Anneme "eşime neden öyle dedin" diye sorduğumda aaa onda alıncak ne var biz aileyiz anası babayız gibi bir tavır sergiliyorlar. Sonra Abim ve oğlu da geldi. Oğlu Eşimin çekmecesinden özel yapım kalemini aldı. Kağıt karalamaya başladı. Kitaplarını, defterlerini karıştırdı. Eşim de sinirlendi ama birşey demedi. Sonradan bana "fazla rahat davranıyorlar . Seninn hatırına Kalemi almadım elinden ama çocuğa karıştırmasalar çekmeceyi sorsalar" dedi. Abime "çocuğa dikkat et abi her yeri karıştırmasın dedim. "Aaa kardeşimin evi canım yabancının mı ? Kardeşimin evinde de mi hazır olda durcak çocuk? " diye tepki gösterdi. Ben kardeşiyim ama eşim değil. Bunu ısrarla anlamıyorlar. ailem sonuçta eşime sen haklısın demedim. Onun yerine "onlar ailemiz seni oğlu olarak gördüğü için her şeyi konuluyorlar. " falan dedim. "Haklısın yaptıkları yanlış" Demeli miyim bilmiyorum. Dememe sebebim ise şu 10 yıllık evli kuzenim haksız da olsalar asla anne babana laf söyletme dedi. Haklı mı sizce ?Bu denge nasıl sağlanır ?
Siz nasıl yeğeninize abinizin vereceği nafakaya karışıyor her şeye burnunuzu sokuyorsanız aileniz de sizin hayatınıza burnunuzu sokar. Neden şaşırdınız acaba?
Kadının çocuğu vereceği kreşin ücretine kadar didik eden siz değil misiniz?
Etme bulma dünyası. Çok iyi oluyor size

ben bosanirdim ki boşanmanın eşiğinden de döndüm.
yok ailem iyi niyetli, yok ailem sevdiği için öyle davranıyo, ne var bilmem ne...
yani eşimin ailesi sınırlarını bilmiyo diye niye iyi niyetli deyip geçeyim? çocuğa başkasının eşyaları karıştırılıp izinsiz kullanılmaz diyeceğine hazır olda mı bekleyecek demek ne demek? kendi çocuğum bile annesinin babasının eşyasını karıştırmaz çünkü izin vermeyiz.
Hele bu aileme laf edersem eşim bana karşı kullanır lafı çok saçma geliyor bana. kendinden emin doğru davranan insana kimse bisey yapamaz. ha başına kakarsa da adam değilmiş der ayrılırsın🤷‍♀️
Aahh ah ayrılmak evlenmek kadar kolay değil maalesef😵‍💫

Siz nasıl yeğeninize abinizin vereceği nafakaya karışıyor her şeye burnunuzu sokuyorsanız aileniz de sizin hayatınıza burnunuzu sokar. Neden şaşırdınız acaba?
Siz niye bu kadar dolup yükseldiniz ki?

Hoş değil tabiki ama babamın doğası bu. Mesela ben onun öyle bir insan olduğunu biliyorum. Şehirdışından bir şey getirirm önce beğenmez sonra kullanır falan . Huy yani değişmiyor. Ben kötü niyeli olmadığını huyu olduğunu biliyorum alınmıyorum ama eşim tanımıyor ki? Bunu hiç düşünmüyor. Gerçekten de bana nasıl davranıyorsa onada öyle davranıyor eşim=benmiş gibi
Tamamda esiniz babanizin huyu bu , kardesinizin huyu bu , annenizin huyu bu diye bu terbiyesizliklere sessiz kalmak zorunda degil.kimsenin gelini damadi kendi evladi gibi olmaz ne olursa olsun bir mesafe olur .koca koca insanlarin bunu bilmesi gerekir.babamin huyu bu diyip kenara cekilirseniz muhtemelen esiniz zamanla sizden soguyacak.acikca hepsini tek tek karsiniza alip tembihleyeceksiniz . Kardesinizin burasi kardesimin evi put gibi mi duracak tavri beni bile burda sinir etti .kucuk cocuga yapma etme izin al demek yerine esinize laf batirmayi tercih etmisler.

Hoş değil tabiki ama babamın doğası bu. Mesela ben onun öyle bir insan olduğunu biliyorum. Şehirdışından bir şey getirirm önce beğenmez sonra kullanır falan . Huy yani değişmiyor. Ben kötü niyeli olmadığını huyu olduğunu biliyorum alınmıyorum ama eşim tanımıyor ki? Bunu hiç düşünmüyor. Gerçekten de bana nasıl davranıyorsa onada öyle davranıyor eşim=benmiş gibi
Benim.esimin ailesi böyle hatta daha fazlasi.
Eşim de sizin gibi surkeli huyları bu deyip durdu.
Kötü niyetli değiller felan.
Ben kimsenin patavatsizligini çekmek zorunda değilim dedim mecbur kalmadıkça gorusmuyorum.
Eşim tek gidiyor.
İlerde sizin esinizde böyle tepki verir.

Aaaaa 🙄🙄🙄

Anlaşıldı. Ailece sınır tanımıyorlar demek ki. Çok dayanmaz damat...

Benim kendi çocuğum evimizde şahsi karıştırmamasini istedigimiz esyalari karistiramaz. Karistirmaz demiyorum çünkü denedi ama biz ona onlarin özel olduğunu ve karistirmamasi gerektiğini anlattik. Esimin yazdıği yazılar not aldigi kitaplar benim takilarimin oldugu cekmece gibi gibi. Bu kardesinizin tabiriyle ustelik kendi evinde 'hazır olda dursun' demek değil. Her insanın özel alani olabilir ve saygi göstermeli izin istemeli. Biz izin istedigi zaman kendi gözetimimizde o esyalari da ona gösteriyoruz gizem yaratmiyoruz

Ben kimsenin patavatsizligini çekmek zorunda değilim dedim mecbur kalmadıkça gorusmuyorum.
Eşim tek gidiyor.
İnanın gelmese hakkıdır. Ama gerçekten ailemi değiştiremiyorum ve üzmek istemiyorum. Çok iyi insanlar aslında çok özveri ile yetiştirdi annem beni onca zorlukta bir öf demedi kendi çekti bana zorluk göstermedi

Merhabalar. Uzun uzun konunun içeriğini anlatmadan kısaca bahsedeyim. Ailemle görüştüğümüzde ailemin konuşmalarında eşimin hoşuna gitmeyen birtakım söylemler oldu. Sohbetin içinde . Patavatsızlık gibi diyeyim. Ama kesinlikle kötü niyetle değil. Ailem eşimi de evladı görüyor, konuşmalarında laçkalaşıyorlar ama ne olursa olsun o onların oğlu değil sonuçta sözlerini seçerek konuşmalılar . Eşim bazı noktalarda alınıyor yüzü düşüyor içine atıyor. Anneme "eşime neden öyle dedin" diye sorduğumda aaa onda alıncak ne var biz aileyiz anası babayız gibi bir tavır sergiliyorlar. Sonra Abim ve oğlu da geldi. Oğlu Eşimin çekmecesinden özel yapım kalemini aldı. Kağıt karalamaya başladı. Kitaplarını, defterlerini karıştırdı. Eşim de sinirlendi ama birşey demedi. Sonradan bana "fazla rahat davranıyorlar . Seninn hatırına Kalemi almadım elinden ama çocuğa karıştırmasalar çekmeceyi sorsalar" dedi. Abime "çocuğa dikkat et abi her yeri karıştırmasın dedim. "Aaa kardeşimin evi canım yabancının mı ? Kardeşimin evinde de mi hazır olda durcak çocuk? " diye tepki gösterdi. Ben kardeşiyim ama eşim değil. Bunu ısrarla anlamıyorlar. ailem sonuçta eşime sen haklısın demedim. Onun yerine "onlar ailemiz seni oğlu olarak gördüğü için her şeyi konuluyorlar. " falan dedim. "Haklısın yaptıkları yanlış" Demeli miyim bilmiyorum. Dememe sebebim ise şu 10 yıllık evli kuzenim haksız da olsalar asla anne babana laf söyletme dedi. Haklı mı sizce ?Bu denge nasıl sağlanır ?
Ailen fazla patavatsız, esini onlara ezdirme esin konusmuyır senın hatrına ama her sabrın bir sınırı var, o sınıra gelmeden aılenle görüşmeyi azalt derim

Eşim tek gidiyor.
Konu sahibi de öyle aslında. Abisinin eski eşine vereceği nafakaya, yeğeninin kreş parasına kadar karışan bir tip. Hatırlamışsındır kim olduğunu

Yorumlarınıza baktım da tek bana değil dünyaya karşı negatifsiniz. Çok üstten bakıyorsunuz insanlara
Yok bebeyim hiç negatif değilmdir. Böyle kendi yaptığını gizleyip, aynı şey başına gelince mağdur edebiyatı yapanlara karşı böyle negatifim

aaaa bu o üye mi😳 4 yaşındaki çocuğun masrafı gibi biseydi konu demi

Kuzenim şu şekilde kendi hayatını ötnek gösterdi: eğriye eğri doğruya doğru derdim bir baktım ki seneler içinde ailemi eleştirir bizi iyice kümser olmuş. Kendi ailesine bakmaz bizi eleştirri duruma geldi. Sen bu duruma getirme aileni dedi. Ben yeni evliyim o yüzden haklı mı size sormak istedim
Bence şöyle doğru ya da doğru değil; Eşi rencide edici olaylarda ne olursa olsun ailemi ezdirmem söylemi çok yanlış ve tehlikeli. Evlenme o zaman güzel kardeşim derler adama. Eşin neyin? Ailen adamı küçük düşürüyor, hor görüyor, laf sokuyorsa hoop diyeceksin yeri gelince.
Amma velakin ufak şeylerde (buna kalem olayı dahil )oturup ah şöyle haklısın vah böyle haklısın demem. Çekmeceyi açmış oo kocacım sinirlenmekte ne de çok haklısın. Saçma yani dile getirmeye değmez. Çünkü bu ufak bir şey benim nazarımda. Ufak dediysem çekmece özel bir alan tabi ki karıştırılması hoş değil ama kalem almış neticede, o kalemin özel olduğunu bilemezler. Eşiniz biraz nazlı gibi geldi bana. Bilemiyorum alındığı şeylere örnek verseniz daha net anlaşılırdı.

Son bir mesaj yazmak istiyorum daha yorum yapmayacagim.dedigim gibi oncelikle ailenizi tek tek kenara cekip esinizi rahatsiz eden davranislari tekrarlamamalari gerektigini onun el oglu oldugunu, ileride yuzune vurbilecegini veya ailesiyle missilleme yapabilecegini,bu davranislarin evinzdeki huzuru kacirdigini soyleyeceksiniz.
Baktiniz olmuyor ailenizle araniz mesafe koyacaksiniz onlar bisey dediginde karsligini esinizden once siz vereceksiniz .
Ornegin babaniz evi begenmedi mi , ayip ediyorsun baba boyle denir mi .paramiz olsa yapmazmiyiz lutfen boyle konusma ,gule gule otururun de gec .bizi bu gorumlarla uzme diyeceksiniz.

Yigeniniz eline esinizin esyasini mi aldi.yaoma halacim o x enistenin bak kizar izinsiz almamalisin diyip esinizin arkasinda duracaksiniz

Abinde cok yuzsuzmua annende kusura bakma yani. Adam daha bir ayda bukadar rahatsiz olduysa seviye baya yerlerde demektir. Cocugun elinden siz alin kalemi mesela orayi karistirma diyin. Anneniz abiniz kardesimin evi falan derse lutfen biz rahatsiz oluyoruz diyin kendi evleri gibi davranmaya calismasinlar

Back
X