ailem ve nişanlım

EzgSmd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
14
0
36
Ankara
arkadaslar merhaba.benimde ailem ve nişanlıımın ailesiyle ilgili sorunlarım var sizi cok sıkmadan kısaca yazmak istiyorum.cok caresiz hissediyorum kendimi bu durumları yasayan arkadaslardan fikir almaya ck ihtiyacm var.Ben ankarada yasıyorum cok iyi bir işim var nişanlım istanbulda oda orda güzel bir işi var.biz bu sene haziranda nisanlandık hersey cok güzel gidiyordu.onun ailesi kapalı genel olarak bnm ailem acık.ama sorun olmamıstı.hatta nisandan önce ailesi falan tanısmaya geldi gayet iyidi hersey anlaşmışlardı. nişanda güzel geçti öle böyle.nişandan snra bayramda ben istanbula gittim benden bi kaç gün snra ailemde oraya geldi.bnm annem ablam ve enistem var babam hayatta değil.ama orda sürekli bana bi hizmet ettirme cabaları sürekli saçma sapan hareketler diz üstündeki normal bi eteği mini etek görmeeleri.ki kendi genc kızlarıda var oda acık bnden acık giyinr.4tane görümce var bu arada 3ü evli büykler bi tanesi kücük bnmle yasıt hatta kız aileme dgru drst hosgeldnz ble demedi hiç bi iş ypmadı kıyamazlar hc onaa.görümceler falanda ilk basta cok iyilerdi inanılmaz iyilerdi hemde bnde yapı olarak canayakın samimi bi insanmdr hep telde görüsürdk gittiğimde falanda gayet iyidi.ama ne olduysa nisanlandktan snra bi garip oldular.bnm ailem istemeye geldiler ettiler hc sorn cıkarmadılar onlar bu sene istemsti. sadece seneye olsn dediler maddi manevi bizde hazırlanalm üstümüze düşeni yapalm die.yani nasl desem insanları asla kücümsemek olarak anlamayın annesi ve babası özellkle cahil kalmıslar eğitim acısndan deil görgü ve davrans acısından diyorum.kendi binalarında bi daireleri var bz orda oturmak istemedik nisanlmda istemio sevmio o semti.babası yüzüne karşı tamam oglm istersen otur istemezsen otrma dio ama mesela enstemle ve ya baska biriyle knsnca aslnda burda otrsnlar istiorm dio oglu soruncada bn demedm dio inkar edio.bnde snr oluorm madem istio alsn karsısına acıkca knssn diorm.nişanlm enstesnn yannda calısıo yllardr zamannda adam batms btn srket nişanlnmn üstüne bütün yükte onn ustunde ama bi sigortasını dahi yatırmıo lafa gelncede oglm gibi görüorm dio.nisanlmda bilio farknda ztn kendisi anlattı bana bnları mutlu deil o işte calsmaktan.snra bnm ailem istemedi bu durumları görnce bide orda geldklernde bni hep mtsz gördüler bununda ck etkisi var.nişanı bozdu bnm ailem bohcaları gönderdi.ama biz ayrlmadk görüsüorz hala tabi aramz cok kötü oldu 3 aydr bu durumlarla ugrasıorm.annemde üzülüo yalnz kadn bide.bn ztn ck düşünüodm nası bırakp gidicem die smdi bide gönlü yok dahada zor gelio onu böle huzursuz tek bırakmak.nişanlm gelmeyi düsünüo ama bu sefer onn ailesi sorn cıkarıo bi evin bi oglu cnkü.o bn gelrm ne derlerse desnler dio.bn ondan ayrıldm falan ama hiç vazgecmedi bnden hep ugrasıo evlenelm düzelsn die bana ck destek oldu ailesine falanda gerekenleri söledi karışmayn dedi.sizce nasıl bi yol izlemeliym?? ailemle nişanlm önceden ck iyidi annemle özllkle.ama artk görüsmüo ailem bnm onlarla yapamaycagımı uyum sağlayamayacagımı dusunuolar bas edemezsn diolar.cok farklıyız gercekten her acıdan.fikirlernizi bekliyorum

okunmuyor değil ama çok yorucu ...
yani sesli harfler olmadan.. kusura bakma hepsini okuyamadım.

yazini düzenlersen ,
sanirim hem okuma acisindan hemde seni anlama acisindan daha iyi olcak

arkadaslar merhaba.benimde ailem ve nişanlıımın ailesiyle ilgili sorunlarım var sizi cok sıkmadan kısaca yazmak istiyorum.cok caresiz hissediyorum kendimi bu durumları yasayan arkadaslardan fikir almaya cok ihtiyacm var.Ben ankarada yasıyorum cok iyi bir işim var nişanlım istanbulda oda orda güzel bir işi var.biz bu sene haziranda nisanlandık hersey cok güzel gidiyordu.onun ailesi kapalı genel olarak benim ailem acık.ama sorun olmamıstı.hatta nisandan önce ailesi falan tanısmaya geldi gayet iyidi hersey anlaşmışlardı. nişanda güzel geçti öyle böyle.nişandan snra bayramda ben istanbula gittim benden bir kaç gün sonra ailemde oraya geldi.benim annem ablam ve enistem var babam hayatta değil.ama orda sürekli bana bi hizmet ettirme cabaları sürekli saçma sapan hareketler diz üstündeki normal bi eteği mini etek görmeeleri.ki kendi genc kızlarıda var oda acık benden acık giyinir.4tane görümce var bu arada 3ü evli büyükler bir tanesi kücük benimle yasıt hatta kız aileme dogru durust hosgeldinz bile demedi hiç bir iş ypmadı kıyamazlar hic onaa.görümceler falanda ilk basta cok iyilerdi inanılmaz iyilerdi hemde bnde yapı olarak canayakın samimi bi insanımdır hep telde görüsürdk gittiğimde falanda gayet iyidi.ama ne olduysa nisanlandıktan snra bir garip oldular.benim ailem istemeye geldiler ettiler hic sorun cıkarmadılar onlar bu sene istemsti. sadece seneye olsn dediler maddi manevi bizde hazırlanalm üstümüze düşeni yapalm diye.yani nasıl desem insanları asla kücümsemek olarak anlamayın annesi ve babası özellikle cahil kalmıslar eğitim acısndan değil görgü ve davranıs acısından diyorum.kendi binalarında bi daireleri var biz orda oturmak istemedik nisanlmda istemiyor sevmiyor o semti.babası yüzüne karşı tamam oglum istersen otur istemezsen oturma diyor ama mesela enistemle ve ya baska biriyle konusunca aslında burda otrsnlar istiorm dio oglu soruncada bn demedm dio inkar edio.bnde snr oluorm madem istio alsn karsısına acıkca konuşsun diyorum.nişanlm enstesnn yannda calısıo yllardr zamannda adam batms btn srket nişanlnmn üstüne bütün yükte onn ustunde ama bi sigortasını dahi yatırmıo lafa gelncede oglm gibi görüyorum diyo.nisanlmda bilio farknda ztn kendisi anlattı bana bnları mutlu deil o işte calsmaktan.snra bnm ailem istemedi bu durumları görünce birde orda geldklernde beni hep mutsuz gördüler bununda cok etkisi var.nişanı bozdu benim ailem bohcaları gönderdi.ama biz ayrlmadk görüsüorz hala tabi aramz cok kötü oldu 3 aydır bu durumlarla ugrasıorm.annemde üzülüo yalnz kadn bide.ben zaten cok düşünüyordum nasıl bırakp gidicem diye smdi bide gönlü yok dahada zor gelio onu böle huzursuz tek bırakmak.nişanlm gelmeyi düsünüo ama bu sefer onun ailesi sorn cıkarıo bi evin bi oglu cnkü.o bn gelrm ne derlerse desinler diyor.bn ondan ayrıldm falan ama hiç vazgecmedi bnden hep ugrasıo evlenelm düzelsn die bana ck destek oldu ailesine falanda gerekenleri söledi karışmayn dedi.sizce nasıl bi yol izlemeliym?? ailemle nişanlm önceden ck iyidi annemle özellikle.ama artık görüsmüyo ailem benim onlarla yapamaycagımı uyum sağlayamayacagımı dusunuolar bas edemezsn diyolar.cok farklıyız gercekten her acıdan.fikirlernizi bekliyorum ayrılmakta istemiyorum biz cok seviyoruz biribirmizi beraberkende cok mutluyuz

Annenin dediği gibi baş edemezsin bencede böyle insanlarla. Ama nişanlın ankaraya gelmeyi kabul ediyorsa o zaman ne ala, bayramdan bayrama gidersiniz belki onlar senede 1 gelirler o zaman dayanırsın ama istanbula gelmeyi düşünüyorsan vazgeç derim onların ortasında tek başına kalıcaksın tamam belki eşin olucak ama bi zaman sonra arada ki problemler çok büyür yıpranırsın.

canım zor durumun. daha nişanlıyken hizmet ettirme çabaları. bu arada her zaman hizmet ederim, elime yapışacak değil ya derim. yani kastım ama iş yapma değil, elimiz ayağımız tutuyor yapalım zaten ama senin dediğin "sen yap görümce yapmsasın" durumunu senin ailenin yanında çekinmeden yapabilmeleri. hem de daha nişanlıyken... annen haklı istememekte. ben de kayınvalideme gidince o daha demeden herşeylerini yaparım, görümcemler ben gibi değildir. ama bana kalkıp "sen yap" demez kimse. öyle olsa bana da batar. benim kayınvalidem de elbiselerimi kısa bulur. görümcelerim tesettürlüler. anlayabiliyorum. ama öyle annemin yanında demez. ben pantolon, uzun gömlekler giyiyorum onların yanında. öyle idare ediyorum. ama nişanlıyken daha karışıyorsa emin ol evlendikten sonra dozajı artar da azalmaz ta ki ya eşin resti çekene kadar ya da sizi ayırana kadar....

nişanlıyken çok destek olan erkekler, nikahı basınca resmen aileci oluyorlar. umarım yaşamazsın ama biri anlatsa inanamazsın o derece... yeni damatken erkekler bir garip oluyor. kulağına küpe olsun. istisna vardır belki ama inan ailesi ile küs gezen adamlar bile birden anneci oluyor.yeni evliyken aileler yüzünden çok tartışma olur.en uyumlu gözüken ailelerde dahi... ya gelinin alttan almalarını adam farkeder bir süre sonra ve dank eder ya da ailesinin gazı ile iyice kötüleşir boşanmaya kadar gider....

şimdi karar senin. demedi deme. ben sana diyorum evlendikten sonra kayınvaliden müdahil olmak isteyecek. sana destek olan nişanlın ise bir müddet sonra seni yalnız bırakacak... evlenene kadar bin takla atar erkekler. evlendikten sonra nasılsa evlendik diye bir rahatlarlar. huzur isterler. ailelerine de toz kondurmazlar. gözünün önünde sana laf etseler "aman onda alınacak ne var" derler. sen evlenmek istiyorsan annen illaki razı olur. onu çok düşünme. ama nişanlından bazı şeylerin garantisini de alman gerekir. işin zor. karar senin.

bende öyle düsünüyorum en azından ilk 3-4 yılı ankarada geçirebilirsek daha huzurlu olcagımızı dusunuyorum.bnm ailem burda oldktan snra ailesi sorun yaratmadığı sürece karışmazlar ztn kendi hallerinde yaşarlar ablam var oda evli ztn kendi işinde gücünde.işte sıkıntı onn tarafında buraya gelrse bnden iyice nefret etcekler oglumuzu aldı bizden diye aman gitsin mutlu olsun yeterki diyecek tipler değiller bilmiyorum zamana bıraktık Allah sonumuzu hayır etsin:43:

öncelikle tşekkür ederim ilginiz için baya yazmışsınız:kkk: doğru söylüyosunuz bende ondan korkuyorum simdi benim yanımda olup nikahı basınca onların tarafına geçerse benim mahvolduğum an o andır.çok soğudum zaten ailesinden bir araya gelsek eski sıcaklığımı gösterebilceğimi düşünemiyorum bilmiyorum nişanlımı cok seviyorum biz basbasayken gercekten cok mutluyuz herseyimizi paylaşıyoruz maddi manevi düşünüyorum sürekli zamana bıraktım bakalım neler olacak

karısmak ısteyen ortalıgı karıstrmak ısteyen ıstanbuldan ankaraya yetısır bence Allah yardım etsın ne dıyelım

Nisanlin Ankara'ya gelecegini söylüyorsa, seni seviyor ve sahib cikacaginada inaniyorsan sen, yapilacak tek sey elbetteki evlenmeniz bence, fakat bunu yaparken bir gercegide gözardi etmemen gerek, dönem dönem mutlaka cok zorluklar yasiyacaksinizdir nisanlinin ailesinden dolayi, arada mesafede olsa bir telefon edip bir kac söz söyleyip moralinizi bozmak sonucta o kadar zor bir sey degil. Bunlara hazirla kendini.. Allah yar ve yardimcin olsun güzelim..

Nisanlin Ankara'ya gelecegini söylüyorsa, seni seviyor ve sahib cikacaginada inaniyorsan sen, yapilacak tek sey elbetteki evlenmeniz bence, fakat bunu yaparken bir gercegide gözardi etmemen gerek, dönem dönem mutlaka cok zorluklar yasiyacaksinizdir nisanlinin ailesinden dolayi, arada mesafede olsa bir telefon edip bir kac söz söyleyip moralinizi bozmak sonucta o kadar zor bir sey degil. Bunlara hazirla kendini.. Allah yar ve yardimcin olsun güzelim..

çok teşekkür ederim inşallah bu sorunları yaşayan herkesin hakkında hayırlısı olur

Seni seviyor bence nişanlın evlenince neden degişsinki siz evlenmeden önce zaten nişanlının işini evinizi ayarlayacaksınız
Sonra vaz gecmez diye düsünüyorum ama siz nişanlınızı tanıyorsunuzdur ne yapacagını tahminb edebilirsiniz

oda dogru napsam bende bir karar veremedim bi türlü hakkımızda hayırlısı hergün dua ediyorum

amin canım hepımızın hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşAllah...
kimin ne olacagı bellı olmaz bu hayatta , nışanlına degıl once kendıne guvenmelısın ...
-olur da bırgun bu evlılık cıkmaza gırerse mutsuz olursam ne yaparım - dıye de dusun derım ayaklarının ustunde durabılecek konumdaysan kendıne guvenıyorsan meslegın ısın varsa ve sevıyorsan neden olmasın

Back
X