• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve sevdiğim..

mcery

31.07.2013
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
255
58
43
Merhabala 1,5 yıla aşkın bir ilişkim var her ilişkide olduğu gibi bizimde sorunlarımız oldu ama bi şekilde üstesinden geldik sabrettik.Ben Önlisans mezunuyum sevgilim Lise mezunu beni tanıdıgından işsizdi.Fabrikalarda çalışıyordu. Silahlık güvenlik aldı güvenlikçi olark avmde çalışıyor ama Uzmanlık için uğraşmıştı kazandı ama eğitime çağrılmasını bekliyorduk Jandarma olarak çok dua ettim çok bekledim sonunda Uzman jandarma erbaş oldu 14 ekimde gidicek izmir yenifoçaya ama ben aileme henüz demedim ama oda bende ciddiyet olsun istiyoruz.Ailem öğrenmişti ve babam işsiz adama kız vermem ben 900 tlyle ev geçinmez demişti annem bağırarak olmaz demişti çok tepki aldım. Bizi ayırmaya çalıştılar kafama kaktılar derslerden kalınca onun yüzünden falan diye.hep bi şüphe oldu dışarı çıkarken onlarda.Neyse uzatmayayım.Beklediğimiz gerçek oldu Rabbim yüzümüze güldü ama şimdi ben ailemi nasıl ikna ederim anneme babama nasıl söylerim onların rızasını nasıl alırım nasıl ikna ederm düşünmekten kafayı yiycem kardeşimde aranızda eğitim farkı var ve ailesi bize uygun değil diye istemiyor.Ailesi köylü okuma yazmaları yok annemlerde lise mezunu babam kamudan emekli annem ise bn doğunca işi bırakmış nolursunuz bana deneyimli ablalarım yardım edin size ihtiyacım var :) Yaşım 21 sevgilimde 25 merak edenler için :)

Biraz sikinti yasarsiniz evet ailelerin yasam tarzlari birbirine benzemediği için ama bu sizin mutlu olmaniza engel değil. Ailenizi incitmeden tekrar konusun derim.

Sevgilin daha cok kazanmak, duzenli bir ise sahip olmak icin elinden geleni yapmis gorunuyor. Sen de ailene bir bir bu adimlari, asamalari anlat. Cok takiyorlarsa illa o da universite mezunu olacak diye, senin icin boyle cabalayan adam aciktan bir universiteye de baslayabilir :KK51: Ailesinin koylu, okumamis olmasi asagilanacak bir sey degil asla, okuma yazma bilmiyor olmalarini biraz anlayamadim yani artik ilkogretim egitimi almasa bile okuma yazma bilmeyen insan kaldi mi, yine de onemli olan tahsilleri degil, insanliklari. Bir sekilde ikna cabalarina basla artik, ozellikle de is ve gelir konusunda ne kadar cabaladigindan ve bir yere geldiginden baslayarak.

Bu arada calismayi dusunmuyor musun? Tek maas 900 ile ev gecinmez demis baban sanirim, ama sen de calisirsin, sevgilinin de maasi simdi duzgun olacaktir zaten, gecinirsiniz.

ailesi köylü olsun okuma yazmaları olmasın ne olacak ki.
iş mülakatı mı bu.önemli olan insan olsunlar.köy insanı temiz olur sahiplenir değer verir.
ayrıca aranızda çok çok bi eğitim farkı yok sizin iki sene fazla okumanız uçurum değil.
ha siz doktora yaparsınız bilmem ne o da ilköğretim mezunu olur tamam ozaman var derim.
gerçi öyle olsa da önemli olan insanın kendini geliştirmiş olması.
belli ki sevgiliniz azimli.
böyle şeylere takılmadan insanların özünü tanımaya çalışın.
ailenize istediğinizi sevgilinizin çabasını gösterin bence karşı çıkmazlar...

Sevgilin daha cok kazanmak, duzenli bir ise sahip olmak icin elinden geleni yapmis gorunuyor. Sen de ailene bir bir bu adimlari, asamalari anlat. Cok takiyorlarsa illa o da universite mezunu olacak diye, senin icin boyle cabalayan adam aciktan bir universiteye de baslayabilir :KK51: Ailesinin koylu, okumamis olmasi asagilanacak bir sey degil asla, okuma yazma bilmiyor olmalarini biraz anlayamadim yani artik ilkogretim egitimi almasa bile okuma yazma bilmeyen insan kaldi mi, yine de onemli olan tahsilleri degil, insanliklari. Bir sekilde ikna cabalarina basla artik, ozellikle de is ve gelir konusunda ne kadar cabaladigindan ve bir yere geldiginden baslayarak.

Bu arada calismayi dusunmuyor musun? Tek maas 900 ile ev gecinmez demis baban sanirim, ama sen de calisirsin, sevgilinin de maasi simdi duzgun olacaktir zaten, gecinirsiniz.
Canımm sevdiceğim elinden geleni yaptı istemese uğraşmadı :) o teklifi ben önceden yaptım askerliğim bitti ne gerek var üniversiteye çocuklara bakıcak eğiticek olan sensin ben ünv okumam dedi. babam bizi ögrenince ailesini araştırmış o aile biraz kavgalı bir aile maddi sıkıntıları var demiş. babamda bunu duydugundan sen oraya gitsen sana kölelik yaptırırlar dedi istemiyorum benim rızamla olsun olucak kişinn işi olsun istiyorum dedi ama şimdide sevdicek işini aldıı :)
ben çalışmayı istiyorum kpssye giricem ama sevdiceğm istemiyor gerek yok çalışmana ne istiyorsan alırm sen yeterki evimizde otur çocuklara bak dedi.şuanda zaten 3,500tl alcak doğuya giderse 5,000tlden başlar.sizce ne diyeblrm anneme mi soleyım babama mı çok karışık

Biraz sikinti yasarsiniz evet ailelerin yasam tarzlari birbirine benzemediği için ama bu sizin mutlu olmaniza engel değil. Ailenizi incitmeden tekrar konusun derim.
evet aslında engel değil ama neler demeliym hangi cümlelerle babama anlatmalıym :S

ailesi köylü olsun okuma yazmaları olmasın ne olacak ki.
iş mülakatı mı bu.önemli olan insan olsunlar.köy insanı temiz olur sahiplenir değer verir.
ayrıca aranızda çok çok bi eğitim farkı yok sizin iki sene fazla okumanız uçurum değil.
ha siz doktora yaparsınız bilmem ne o da ilköğretim mezunu olur tamam ozaman var derim.
gerçi öyle olsa da önemli olan insanın kendini geliştirmiş olması.
belli ki sevgiliniz azimli.
böyle şeylere takılmadan insanların özünü tanımaya çalışın.
ailenize istediğinizi sevgilinizin çabasını gösterin bence karşı çıkmazlar...
Çok çabaladı çok uğratı valla ya :) Annesiyle telde hep konuşurum daha ortada yüzük yokken üstüme çok düşer.şal örmüş göndermiş.patik örmüş,yemeni yapmış gndermiş :) hepsi el emegi çok hoşuma gitti ama annem çok kızdı mesela :/ annemi babamı yumusatıcı bişeyler yapmalıyım

Sevgilin ne güzel sizin için cabalamis kazanmis sen de mezun olucaksn kazanicaksin ailene onun yeni mesleğini ssöyledin mi? Ben bu ise olcak gozuyle bakiyorum valla:)

Ailenin bir bildigi vardir onlar goremediklerini gorur soylediklerini kulak ardi etmemelisin bence

Çok çabaladı çok uğratı valla ya :) Annesiyle telde hep konuşurum daha ortada yüzük yokken üstüme çok düşer.şal örmüş göndermiş.patik örmüş,yemeni yapmış gndermiş :) hepsi el emegi çok hoşuma gitti ama annem çok kızdı mesela :/ annemi babamı yumusatıcı bişeyler yapmalıyım
önce annenize açın konuyu onu yumuşatırsanız babanızı da o yumuşatır.
sonuçta ailesi ile aynı şehirde olmazsınız çoğu zaman asker olduğu için.
tamam ailede önemli ama sevgilinizin nasıl biri olduğu daha önemli.
babanız daha çok onu araştırsın.zaten belli ki sizin arkanızda olan bir aileniz var ve ezdirmezler sizi.
ama şu konuda sevgilinize dikkat edin.çalıştırmam diyorsa ve siz çalışmak istiyorsanız önce bunu halledin.
evlenince iş işten geçer.

Sevgilin ne güzel sizin için cabalamis kazanmis sen de mezun olucaksn kazanicaksin ailene onun yeni mesleğini ssöyledin mi? Ben bu ise olcak gozuyle bakiyorum valla:)
Ayy canım inşAllah yaa :) aileme söyleyemedim yeni mesleğini nasl dicem onuda bilmyrm aslında derdim ben herşeyi

önce annenize açın konuyu onu yumuşatırsanız babanızı da o yumuşatır.
sonuçta ailesi ile aynı şehirde olmazsınız çoğu zaman asker olduğu için.
tamam ailede önemli ama sevgilinizin nasıl biri olduğu daha önemli.
babanız daha çok onu araştırsın.zaten belli ki sizin arkanızda olan bir aileniz var ve ezdirmezler sizi.
ama şu konuda sevgilinize dikkat edin.çalıştırmam diyorsa ve siz çalışmak istiyorsanız önce bunu halledin.
evlenince iş işten geçer.
evet tek sorun ailem ,ailemin rızası olsa keşke :) evet zaten ailemle yada onun ailesiyle aynı ilde olmucam sevdicek nerde ben orda.Ailesi sorunlu ama kendisi öyle değil tek sorunu takıntılı olması bi konuda söz verip sözümde durmayınca çok fena kızıyor onun dışında sorunu yok bide ailem onaylasaa

Ayy caönünde ne güzel bihhayat sen aileme söyleyemedim yeni mesleğini nasl dicem onuda bilmyrm aslında derdim ben herşeyi
Lafa girmek zor haklisin.. Ama cesaretini topla! Bak onunde ne guzel bi hayat seni bekliyor.. Ve tek şart senin her şeyi anlatman:)

Canımm sevdiceğim elinden geleni yaptı istemese uğraşmadı :) o teklifi ben önceden yaptım askerliğim bitti ne gerek var üniversiteye çocuklara bakıcak eğiticek olan sensin ben ünv okumam dedi. babam bizi ögrenince ailesini araştırmış o aile biraz kavgalı bir aile maddi sıkıntıları var demiş. babamda bunu duydugundan sen oraya gitsen sana kölelik yaptırırlar dedi istemiyorum benim rızamla olsun olucak kişinn işi olsun istiyorum dedi ama şimdide sevdicek işini aldıı :)
ben çalışmayı istiyorum kpssye giricem ama sevdiceğm istemiyor gerek yok çalışmana ne istiyorsan alırm sen yeterki evimizde otur çocuklara bak dedi.şuanda zaten 3,500tl alcak doğuya giderse 5,000tlden başlar.sizce ne diyeblrm anneme mi soleyım babama mı çok karışık

Cok guzel iste, dolgun da bir maasi olacakmis, ekonomik acidan ailenin soru isareti kalmaz. Ancak ailesi tarafindan sikinti cekme ihtimalin hala var, kolelik yaptirma durumu vs cok sik karsilasiyoruz bunlarla, bilemiyorum. Sen tanistin mi ailesiyle hic?

Bir de sevgilin biraz bana gore yanlis bir tavir almis. Cocugu sadece sen egitemezsin, sen buyutemezsin, bunlar birlikte yapacaginiz seyler. Bir de sana tek bir rol yuklemis gibi gorunuyor, evde otur, cocuklarina bak. Bu ileride sikinti olabilir yani kadini sadece anne, cocuk bakicisi olarak gorme durumu. Bence calismak konusunda israrci ol, en basindan ekonomik ozgurlugune sahip ol. Olur mu olur, ileride sorun yasarsiniz, "gidecek yerim yok, isim yok" diyen kadinlardan olma sen de.

söylediğim sizi kırmasın ama sizde önlisans mezunusunuz.aranızda bi uçurum yok.işini de bulmuş.bundan sonra aileniz doktor, mühendis bekliyosa karşı tarafın ailesi de doktor mühendis isteyebilir pekala.nası konuşmak gerek bilemiyorum.gerçekten zor ama karakterinden ve eğitim konusunda uçurumunuz olmadığından bahsedebilirsiniz.zaten mesleğini de aldığına göre aileniz eskisi kadar katı olmaz heralde.

Helal olsun çoğu erkek gibi işsiz olup, aile parasıyla uyuyacağım, gezeceğim rahatıyla sözde sınava hazırlanma ile
yatıp beni bekle, seven insan bekler dememiş.

Hem çalışmış hem bir hedef koymuş kendine başarmış.
Ailenin okuma yazma bilmeyişi sana zorluklar getirebilir eğer kendilerini geliştirmemişlerse.

Ama böyle sevgili için zorluklarla savaşmaya değer.

Ailen de bu çabayı görmeli, göstermelisin..

Helal olsun çoğu erkek gibi işsiz olup, aile parasıyla uyuyacağım, gezeceğim rahatıyla sözde sınava hazırlanma ile
yatıp beni bekle, seven insan bekler dememiş.

Hem çalışmış hem bir hedef koymuş kendine başarmış.
Ailenin okuma yazma bilmeyişi sana zorluklar getirebilir eğer kendilerini geliştirmemişlerse.

Ama böyle sevgili için zorluklarla savaşmaya değer.

Ailen de bu çabayı görmeli, göstermelisin..
Geliştirememişler,anneme daha konuyu açıp diyemedim annem çok heveslenme konuşsanda sonu yok yani babanda bende rızam yok ha kendin istiyosanda kendin gidersin dedi daha bu yüzden işini demedim hep kötüleyerek laf sokuyor ,severek vermeye niyeti yok :(

çocugun bal gibi işi var işte artık, çekinmene gerek yok.. söyle annenlere.. ondan baskasıyla mutsuz olurum onu seviyorum de.

Back
X