- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.183
- 823
Aileniz adına çok üzüldüm.Kızlar benim sorunum ailemle babam bekarken hiç erkek kız ayrımı yapmazdı ama evlenince herşey değişti..babam erkek kardeşimi evlendirdi biraz lükse kaçtılar ve çok borca girdiler yani ben öyle düşünüyordum sonra ben maddı olarak zor bir döneme girdim eşimin paraya ihtiyacı vardı babamdan istemedim ama söylene söylene verdi yok onun şıkışık zamanında iş açmışızda felan filan derken arası bir hafta gecmedi erkek kardeşime ev aldı benimde evim yok aslında kızmadım ama gelin evin tek varisi vs diye konuşunca takıldım.. Neyse biz durum düzeltik babam verdiği borç parayı ben vermeyi düşünmüyordum çünkü ogluna ev aldı araba aldı herşeyi dört dörtlük yaptı 2.500 bin babam için para değildi ama eşim verelim diyordu dememize kalmadı babam borç para istedi verdik sonra tekrar sonra tekrar aldığı para 1000 bini buldu ama geri ödemiyor sanki vermeye mecburmşum gibi ona sorsanız hala biz borçluyuz.. Anneme gelince ben genelde oraya giderim evimiz yakın orda yeriz bende oraya birşeyler götürürm gecenlerde annem dediki (başka bir konudan ötürü bu konu açıldı)sen sorululuklarını biliyorsun işte maddi olarak yardım ediyorsun demeye getirdi ama ben onu sorumluluk olarak görmüyordum içimden geldiği için yapıyordum erkek kardeşimle karısıda hep orda ama onlar bişey getirmiyor getirmek zorunda değiler babalarının evi peki ben kimim benim babamın evi değilmi(( demedim içimde kaldı zaten herşey içimde kalıyor... eşim bana bir araba aldı evimiz merkeze uzak bişey lazım olursa çocuklar var diye ama araba elime hiç gecmiyor erkek kardeşim arabayı sattı sürekli onda üstelik asla benzinde koymuyor bende ev almaya çalışıyorum dolasıyla sürekli biryerlere para yatıramam eşimde kızıyor bu neya ayda insanların gecinme parasını ben arabaya veriyormuşum..öyle deyince bende kardeşim alıyor dedim bilseydim ona alırdım arabayı dedi . ve dün anneme patladım anne dedim bu su yakmıyor bu konudan çok sıkıldım, annemde bidaha istemeyiz dedi şimdi çok pişmanın kendimi kötü hiisediyorum sizce yanlışmı yaptım? [/INDENT
Sürekli vermeye alışmış bir anne baba var,ama bu onların görevi gibi görülüp üstüne birde kapris çekiyorlar.
Birincisi babanız abinize ev aldı diye size niye almak zorunda olsun ki?
Benimde erkek kardeşim var,henüz sözlü bile değil ama annem evini aldı ve bende çok sevindim.Çocuk enazından ev geçindirirken birde kira derdine düşmeyecek diye.
Size birşey yapmadıklarına gelince yemeklerinizi bile orda yiyormuşsunuz,daha ne yapabilirler?
Herşey paramı?
3 ailenin mutfak masrafını babanız çekiyor,annenizde yemekhanede yemek çıkartırcasına çalışıyor.
Anneniz haklı,arada masrafa ortak olmanız tabii ki sizin sorumluluğunuz.
Orası aşevi mi?
Orda yemenizi nimetten saymıyorsanız evinizde pişirin yemeğinizi bir zahmet,hem çalışmıyormuşsunuzda,bahaneniz nedir?
Abiniz arabayı istediğinde benzin yok,doldur abi deyin.Veya vermeyin.